Ta bort viruset Red Cerber (Gratis Instruktioner) - Dekrypteringsmetoder inkluderade

Red Cerber Borttagningsguide för virus

Vad är Red Cerber ransomware?

Red Cerber fortsätter att sprida panik på nätet

Red Cerber-viruset är den senaste versionen av det ökända Cerber ransomware som vållade stor skada under hela 2016. Utvecklarna av detta destruktiva krypteringsvirus har redan lyckats att lansera fem versioner av detta näthot . Cerber 5.0.1 är den senaste versionen. Alla versioner bär på sina unika egenskaper. Ransom-meddelandet är dock nästan detsamma för samtliga versioner. De äldre varianterna tenderade att radera skuggvolymkopior, vilka utgör det sista hoppet om dataåterställning för de användare som inte har säkerhetskopierat sin data. Den senaste versionen har några förändringar, varav en är att ransom-meddelandets instruktioner är skrivna på en röd bakgrund istället för en grön. Om du har drabbats av Red Cerber, ta det lugnt och koncentera dig på att ta bort viruset.

Om vi blickar bakåt på Cerbers historia, kommer kanske ett fåtal ihåg rapporterna om ett sabotageprogram som angrep endast vissa länder. Originalversionen innehöll brister som begränsade Cerbers funktioner. Det behövde starta om en dator för att kunna utföra sin kryptering. Men det dröjde inte länge innan bedragarna kunde utveckla viruset i rasande takt. De sökte efter olika kanaler och tekniker för att öka detta destruktiva virus trafik. Det utnyttjade till och med sårbarheter i webbläsare för att infektera datorer . En senare version bombade användare med falska mejl om kreditkort.

I jämförelse med andra hot, är den huvudsakliga förändringen i Red Cerber dess uppmaning att radera skuggvolymkopior , dessa som utgör chansen att återställa förlorade filer efter en systemkrasch eller annan oväntad dataförlust. Trots denna strimma av hopp, utgör Cerber fortfarande en dekrypteringsutmaning för virusforskare. Sedan originalversionen kom ut, har IT-experter lyckats att utveckla ett dekrypteringsprogram, men endast för denna originalversion; de senare versionerna kan fortfarande inte dekrypteras.

Vidare, innehåller Red Cerber ransomware en programmerad kod för att kryptera specifika mappar och filer. Bedragarna har ändrat antalet krypterbara filändelser genom att exkludera följande filändelser: .bat, .cmd, .com, .cpl, .exe, .hta, .msc, .msi, .msp, .pif, .scf, .scr och .sys. Även om viruset behöll en kod för .doc-filer, la det till ytterligare filformat till listan med totalt 493 krypterbara filändelser. Sammanfattningsvis ska du ta bort Red Cerber omedelbart.

Hur sprids viruset?

Bedragarna har funnit nya metoder för att infektera så många användare som möjligt. Skräppost är den vanligaste metoden för att sprida Red Cerber. Det handlar ofta om ett falskt mejl om en betalningspåminnelse från en vanlig mejladress som ser ut att komma från en kvinna. Man behöver inte vara språkexpert för att snabbt se att mejlet innehåller uppenbara fel såsom stav- och tryckfel, vilka är vanliga när det kommer till ransomware-skräppost . Sedan stämmer inte mejlpersonen överens med referenserna som anges i mejlets innehåll. Vidare, sprids viruset med hjälp av exploit kits, mer specifikt RIG och Nemucod . Dessa kan ligga gömda på korrupta webbsidor, såsom illegala fildelningssidor. Tänk på att Flash Player ofta utnyttjas för att sprida ransomware, så även Red Cerber.

Är det möjligt att ta bort Red Cerber?

Om du vill göra en fullständig borttagning av Red Cerber-viruset, ska du installera ett antispionprogram såsom FortectIntego eller Malwarebytes. Glöm inte att uppdatera dem före användning. Det är möjligt att viruset försöker att blockera borttagningen. Då ska du använda dig av följande instruktioner. Tänk på att Red Cerber måste vara helt borttaget innan du kan påbörja en dataåterställning.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Red Cerber Borttagningsguide för virus

Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

I vissa fall av Cerber-infektioner, ändrar viruset systemfunktioner vilket begränsar användningen av enheten. Om du upplever problem med att ladda ner program, starta om datorn i ”Felsäkert läge med nätverk”.

Viktigt! →
Manuell borttagning kan vara för komplicerad för vanliga datoranvändare. Det krävs avancerade IT-kunskaper för att utföras korrekt (om viktiga systemfiler tas bort eller skadas kan det leda till att Windows totalt förstörs), och det kan också ta flera timmar att genomföra. Därför rekommenderar vi starkt att du istället använder den automatiska metoden som visas ovan.

Steg 1. Starta Felsäkert Läge med Nätverk

Manuell borttagning av skadeprogram bör utföras i felsäkert läge. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klicka på Start > Stäng av > Starta om > OK.
 2. När datorn blir aktiv börjar du trycka på F8-knappen (om det inte fungerar kan du prova F2, F12, Del, osv. – det beror på din moderkortsmodell) flera gånger tills du ser fönstret Avancerade startalternativ.
 3. Välj Felsäkert läge med Nätverk från listan. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Windows 10 / Windows 8

 1. Högerklicka på Start-knappen och välj Inställningar.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Bläddra ner och välj Uppdatering & Säkerhet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Till vänster i fönstret väljer du Återhämtning.
 4. Bläddra nu nedåt för att hitta sektionen Avancerad start.
 5. Klicka på Starta om nu.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Välj Felsök. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 7. Gå till Avancerade alternativ. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 8. Välj Inställningar för uppstart. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 9. Tryck på Starta om.
 10. Tryck nu på 5 eller klicka på 5) Aktivera felsäkert läge med nätverk. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 2. Stäng av alla skumma processer

Windows Aktivitetshanteraren är ett användbart verktyg som visar alla processer som körs i bakgrunden. Om skadlig kod kör en process måste du stänga av den:

 1. Tryck Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Tryck på Fler detaljer.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Bläddra ner till Bakgrundsprocesser och leta efter något misstänkt.
 4. Högerklicka och välj Öppna filplats.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Gå tillbaka till processen, högerklicka och välj Avsluta aktivitet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Radera innehållet i den skadliga mappen.

Steg 3. Kontrollera start av programmet

 1. Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Gå till fliken Uppstart.
 3. Högerklicka på det misstänkta programmet och välj Inaktivera.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 4. Radera virusfiler

Malware-relaterade filer kan finnas på olika ställen i din dator. Här finns instruktioner som kan hjälpa dig att hitta dem:

 1. Skriv in Diskrensning i Windows-sökningen och tryck på Enter.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Välj den enhet du vill rensa (C: är din huvudenhet som standard och är troligtvis den enhet som innehåller skadliga filer).
 3. Bläddra i listan Filer som ska raderas och välj följande:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Välj Rensa upp systemfiler.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Du kan också leta efter andra skadliga filer som är gömda i följande mappar (skriv dessa sökord i Windows Sökbar och tryck på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

När du är klar startar du om datorn i normalt läge.

Ta bort Red Cerber med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Red Cerber. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med FortectIntego och se till att borttagningen av Red Cerber lyckas.

Bonus: Återställ din data

Guiden ovan ska hjälpa dig att ta bort Red Cerber från din dator. För att återställa dina krypterade filer, rekommenderar vi dig att använda en detaljerad guide utfärdad av utanvirus.se-säkerhetsexperter

Om dina filer är krypterade genom Red Cerber, finns flera sätt att återställa dem

Använd programmet Data Recovery Pro

Även om det bästa sättet att dekryptera filer är att ha den personliga nyckeln, kan du ändå ge detta program en chans. 

 • Ladda ner Data Recovery Pro;
 • Följ anvisningarna i Installation av Data Recovery och installera programmet på din dator
 • Öppna det och skanna din dator efter filer som är krypterade genom Red Cerber-ransomware;
 • Återställ dem

ShadowExplorer – den enda chansen att återställa filer?

Skuggvolymkopior är en av huvudmetoderna för att återställa förlorade eller skadade filer, så länge de inte redan har raderats. Så om viruset inte har raderat dessa, har du en chans att få tillbaka dina filer.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Red Cerber och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Julie Splinters
Julie Splinters - Virus-borttagningsspecialist

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Julie Splinters
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk