Ta bort viruset Radamant (Borttagningsinstruktioner)

Radamant Borttagningsguide för virus

Vad är Radamant?

Beskrivning av viruset Radamant:

Radamant (eller Filtypen .RDM virus) är det senaste gisslanprogrammet från samma familj som TeslaCrypt, .VVV file extension virus och andra cyberhot. Det dök upp i mitten av december 2015, och precis som tidigare versioner sprider sig detta virus med hjälp av spam. Enligt PC-säkerhetsexperter kan du bli infekterad av detta gisslanprogram efter att ha öppnat ett e-postmeddelande med en Microsoft Word- eller PDF-fil bifogad. De flesta av dessa e-postmeddelanden hävdar att de måste öppnas eftersom de är fyllda med finansiell, personlig eller liknande information. Dessvärre finns det bara en sak som du får efter att ha laddat ner en sådan bifogning till din dator – en trojan som infekterar systemet med gisslanprogramkitet Radamant och sparar den i mappen %Temp% som en .tmp-fil. Så snart som detta hot infekterar datorn kollar den diskarna efter specifika bokstäver och krypterar de filer den vill. Det gör detta med hjälp av den avancerade krypteringsalgoritmen AES-256. Den ändrar även alla krypterade filer till .RDM och börjar visa gigantiska varningsmeddelanden som hävdar att det enda sättet att få tillbaka filerna på är att betala en lösensumma.

Om detta är vad som drabbat dig måste vi göra dig besviken, för du är i stort trubbel. Först av allt kan alla filer som krypterats av Radamant inte avkryteras utan en specifik avkrypteringsnyckel. För att få den måste du betala en lösensumma på nästan $300. Denna betalning ska göras i form av bitcoins inom några dagar. Annars skadar viruset denna nyckel och begravar de drabbade filerna. Du kan dessutom bli lurad och förlora både filer OCH pengar. Vad kan man göra i en sådan situation? Först av allt måste du koppla ned din dator från internet för att förhindra ytterligare förlust av viktig data. Du ska även köra en full systemskanning med FortectIntego och ta bort skadliga filer som är relaterade till gisslanprogrammet Radamant. Om dina foton, affärsdokument eller konstfiler redan har krypterats bör du återställa dem från deras backup. Du kan genomföra denna procedur med hjälp av två verktyg vid namn Photorec och R-Studio. Om de inte fungerar för dig kan du dock glömma dessa filer, eftersom de är dömda att förloras.

Hur infekterades jag med Radamant?

Gisslanprogramkitet Radamant är väldigt aktivt i dagsläget och kan enkelt infektera dig när du surfar på nätet. Det är därför vi starkt rekommenderar att installera ett pålitligt antispionprogram och hålla det uppdaterat. Se även till att hålla dig borta från illegala webbsidor som vill lura PC-användare genom att visa falska annonser och popup-notifikationer. Du ska givetvis inte glömma bort att vara försiktig med spam. Som vi redan nämnde i början av detta inlägg använder sig den huvudsakliga metoden för spridning av viruset Radamant av missvisande e-postmeddelanden som presenterar sig som finansiella notifikationer och andra viktiga dokument. Om detta hot kommer in i systemet börjar det med sitt ostoppbara arbete och fortsätter att köras i systemets bakgrund i väntan på betalning. När det får en signal om att betalning gjorts börjar det avkryptera filerna. Det finns dock ingen garanti för att denna process kommer startas. Det är därför säkerhetsexperter INTE rekommenderar att man betalar lösensumman till utvecklarna av skadeprogrammet Radamant. Mer information om borttagningen av detta virus kan du hitta på nästa sida.

Radamant översikt:

 • Sprider sig med hjälp av spam;
 • Skannar diskarna för specifika filer och krypterar dem;
 • Viruset Radamants krypteringsnyckel kan endast fås efter betalning av 0.5 bitcoin;
 • Körs i bakgrunden och väntar på kommandon från sin ägare;
 • Komplicerar sin borttagningsprocess genom att gömma sina filer;

Borttagning av Radamant från systemet:

Om du måste ta bort viruset Radamant från din dator bör du använda ett pålitligt antispionprogram, uppdatera det och köra en full systemskanning. Du bör ta bort alla skadliga filer och andra komponenter tillhörande detta gisslanprogram som gömmer sig i din dator. Dessvärre är det nästan omöjligt att bli av med detta virus manuellt eftersom det försöker gömma sina filer djupt inne i systemet så fort det infiltrerar dig. Säkerhetsexperter rekommenderar att man endast använder automatisk borttagning av gisslanprogrammet Radamant.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Radamant Borttagningsguide för virus

Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Viktigt! →
Manuell borttagning kan vara för komplicerad för vanliga datoranvändare. Det krävs avancerade IT-kunskaper för att utföras korrekt (om viktiga systemfiler tas bort eller skadas kan det leda till att Windows totalt förstörs), och det kan också ta flera timmar att genomföra. Därför rekommenderar vi starkt att du istället använder den automatiska metoden som visas ovan.

Steg 1. Starta Felsäkert Läge med Nätverk

Manuell borttagning av skadeprogram bör utföras i felsäkert läge. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klicka på Start > Stäng av > Starta om > OK.
 2. När datorn blir aktiv börjar du trycka på F8-knappen (om det inte fungerar kan du prova F2, F12, Del, osv. – det beror på din moderkortsmodell) flera gånger tills du ser fönstret Avancerade startalternativ.
 3. Välj Felsäkert läge med Nätverk från listan. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Windows 10 / Windows 8

 1. Högerklicka på Start-knappen och välj Inställningar.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Bläddra ner och välj Uppdatering & Säkerhet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Till vänster i fönstret väljer du Återhämtning.
 4. Bläddra nu nedåt för att hitta sektionen Avancerad start.
 5. Klicka på Starta om nu.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Välj Felsök. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 7. Gå till Avancerade alternativ. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 8. Välj Inställningar för uppstart. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 9. Tryck på Starta om.
 10. Tryck nu på 5 eller klicka på 5) Aktivera felsäkert läge med nätverk. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 2. Stäng av alla skumma processer

Windows Aktivitetshanteraren är ett användbart verktyg som visar alla processer som körs i bakgrunden. Om skadlig kod kör en process måste du stänga av den:

 1. Tryck Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Tryck på Fler detaljer.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Bläddra ner till Bakgrundsprocesser och leta efter något misstänkt.
 4. Högerklicka och välj Öppna filplats.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Gå tillbaka till processen, högerklicka och välj Avsluta aktivitet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Radera innehållet i den skadliga mappen.

Steg 3. Kontrollera start av programmet

 1. Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Gå till fliken Uppstart.
 3. Högerklicka på det misstänkta programmet och välj Inaktivera.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 4. Radera virusfiler

Malware-relaterade filer kan finnas på olika ställen i din dator. Här finns instruktioner som kan hjälpa dig att hitta dem:

 1. Skriv in Diskrensning i Windows-sökningen och tryck på Enter.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Välj den enhet du vill rensa (C: är din huvudenhet som standard och är troligtvis den enhet som innehåller skadliga filer).
 3. Bläddra i listan Filer som ska raderas och välj följande:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Välj Rensa upp systemfiler.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Du kan också leta efter andra skadliga filer som är gömda i följande mappar (skriv dessa sökord i Windows Sökbar och tryck på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

När du är klar startar du om datorn i normalt läge.

Ta bort Radamant med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Radamant. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med FortectIntego och se till att borttagningen av Radamant lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Radamant och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Geniet

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Ugnius Kiguolis
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk