Ta bort TeslaCrypt 2.0 (Instruktioner för Virusborttagning)

TeslaCrypt 2.0 Borttagningsguide

Vad är TeslaCrypt 2.0?

Vad betyder gisslanprogram?

Gisslanprogram är farliga virus som kommer in i offrets dator via infekterade e-postmeddelanden med bifogningar. Om användaren öppnar dessa bifogningar kan viruset köras på offrets dator och drabbar personliga filer, inklusive, ljudfiler, videor, bilder och textfiler. Virus av typen gisslanprogram krypterar dessa filer och ber om en lösensuma för att du ska få tillbaka dem. Dessvärre resulterar betalning av lösensumman inte alltid i att användaren får tillbaka de personliga filerna.

TeslaCrypt släpper en ny version av det

TeslaCrypt, som är känt som ett skadligt datorvirus och tillhör kategorin gisslanprogram, har utvecklat en ny version av detta virus – TeslaCrypt 2.0 (den tidigare versionen beskrivs i denna artikel: viruset TeslaCrypt). Den nya versionen skiljer sig från den äldre eftersom viruset TeslaCrypt nu ändrar ändelsen på den krypterade datan till .VVV. När filerna har krypterats placerar TeslaCrypt en html-fil med instruktioner om hur man får tillbaka den förlorade datan. Texten är kopierad från viruset CryptoWalls varningsmeddelande. Viruset ber offret att betala gisslansumman, som vanligtvis ligger på $500, via betalningssystemet bitcoin.

TeslaCrypt 2.0 krypterar filer med hjälp av algoritmen AES-256-CBC. Detta viruset använder ECHD-algoritmen för att generera en chefsnyckel för varje infekterad dator. Dessvärre hävdar säkerhetsaktörer att det är svårt och till och med omöjligt att få tillbaka de krypterade filerna utan att betala lösensumman. Att betala lösensumman försäkrar dock INTE att du får tillbaka filerna – du kan inte lita på de cyberbrottslingar som stulit din data från dig. Om du ser varningsmeddelandet från TeslaCrypt 2.0 och du inte kan öppna dina personliga filer längre, bör du omedelbart ta bort skadeprogrammet TeslaCrypt 2.0 för att stoppa det från att kryptera dina filer. Du kan göra detta med antiskadeprogrammet FortectIntego.

Hur infekterade TeslaCrypt 2.0 min dator?

Virus av typen gisslanprogram sprids mestadels som trojaner via skadliga e-postmeddelanden. Vidare kan denna nya version av TeslaCrypt rikta sig främst mot spelare, så det sprids ofta i ett paket med diverse datorspel. Detta skadliga virus kan förstöra dina personliga filer permanent, så du måste vara extremt försiktig med det. Här kommer några råd från oss om hur du kan undvika att infekteras av TeslaCrypt 2.0:

 • Surfa inte på misstänkta webbsidor. Detta inkluderar webbsidor som är fyllda med irriterande annonsinnehåll och diverse popups.
 • Ladda inte ner tvivelaktig mjukvara från opålitliga domäner – det finns stora risker att sådana nedladdningar kan innehålla skadliga eller infekterade program och till och med virus.
 • Öppna inte e-postmeddelanden eller bifogningar från okända avsändare – sådana bifogningar kan inkludera skadeprogram.
 • Installera mjukvara på din dator försiktigt. Var uppmärksam på varje installationssteg, läs Användarvillkor och Sekretesspolicy och välj en säker installationsmetod. Säkra installationsmetoder inkluderar Avancerad och Anpassad. Dessa alternativ tillhandahåller dig med en lista av ytterligare program att installera, och om du ser att denna lista är full med okända program ska du avbocka dem alla.

Om du tror att skadeprogrammet TeslaCrypt 2.0 redan har infekterat din dator och den nu håller på att kryptera din afiler, ska du fortsätta till nästa sida för att få borttagningsinstruktioner för TeslaCrypt 2.0 och rekommendationer för hur man avkrypterar filerna.

Hur tar jag bort detta gisslanprogram?

Du kan försöka radera detta skadliga virus själv, men vi rekommenderar starkt att du tar bort viruset TeslaCrypt 2.0 automatiskt. Det är ett extremt farligt virus som har programmerats professionellt, så det är inte lika enkelt att ta bort som spionprogram. Vi föreslår att du provar antiskadeprogrammet SpyHunter för att ta bort det automatiskt. För att avkryptera filerna kan du prova att använda dessa program: Photorec, R-Studio eller Kaspersky virus-fighting utilities. Du kan försöka ta bort detta virus manuellt med instruktionerna nedan:

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell TeslaCrypt 2.0 Borttagningsguide

Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Viktigt! →
Manuell borttagning kan vara för komplicerad för vanliga datoranvändare. Det krävs avancerade IT-kunskaper för att utföras korrekt (om viktiga systemfiler tas bort eller skadas kan det leda till att Windows totalt förstörs), och det kan också ta flera timmar att genomföra. Därför rekommenderar vi starkt att du istället använder den automatiska metoden som visas ovan.

Steg 1. Starta Felsäkert Läge med Nätverk

Manuell borttagning av skadeprogram bör utföras i felsäkert läge. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klicka på Start > Stäng av > Starta om > OK.
 2. När datorn blir aktiv börjar du trycka på F8-knappen (om det inte fungerar kan du prova F2, F12, Del, osv. – det beror på din moderkortsmodell) flera gånger tills du ser fönstret Avancerade startalternativ.
 3. Välj Felsäkert läge med Nätverk från listan. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Windows 10 / Windows 8

 1. Högerklicka på Start-knappen och välj Inställningar.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Bläddra ner och välj Uppdatering & Säkerhet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Till vänster i fönstret väljer du Återhämtning.
 4. Bläddra nu nedåt för att hitta sektionen Avancerad start.
 5. Klicka på Starta om nu.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Välj Felsök. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 7. Gå till Avancerade alternativ. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 8. Välj Inställningar för uppstart. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 9. Tryck på Starta om.
 10. Tryck nu på 5 eller klicka på 5) Aktivera felsäkert läge med nätverk. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 2. Stäng av alla skumma processer

Windows Aktivitetshanteraren är ett användbart verktyg som visar alla processer som körs i bakgrunden. Om skadlig kod kör en process måste du stänga av den:

 1. Tryck Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Tryck på Fler detaljer.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Bläddra ner till Bakgrundsprocesser och leta efter något misstänkt.
 4. Högerklicka och välj Öppna filplats.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Gå tillbaka till processen, högerklicka och välj Avsluta aktivitet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Radera innehållet i den skadliga mappen.

Steg 3. Kontrollera start av programmet

 1. Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Gå till fliken Uppstart.
 3. Högerklicka på det misstänkta programmet och välj Inaktivera.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 4. Radera virusfiler

Malware-relaterade filer kan finnas på olika ställen i din dator. Här finns instruktioner som kan hjälpa dig att hitta dem:

 1. Skriv in Diskrensning i Windows-sökningen och tryck på Enter.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Välj den enhet du vill rensa (C: är din huvudenhet som standard och är troligtvis den enhet som innehåller skadliga filer).
 3. Bläddra i listan Filer som ska raderas och välj följande:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Välj Rensa upp systemfiler.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Du kan också leta efter andra skadliga filer som är gömda i följande mappar (skriv dessa sökord i Windows Sökbar och tryck på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

När du är klar startar du om datorn i normalt läge.

Ta bort TeslaCrypt 2.0 med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av TeslaCrypt 2.0. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med FortectIntego och se till att borttagningen av TeslaCrypt 2.0 lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från TeslaCrypt 2.0 och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Olivia Morelli
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk