Ta bort viruset PokemonGo (Gratis Instruktioner)

PokemonGo Borttagningsguide för virus

Vad är Pokémon Go-ransomware?

Cyberkriminella släpper ut Pokémon Go-ransomware

Det tog inte lång tid för cyberkriminella att utnyttja spelet Pokémon Go:s popularitet och lura användare att installera falska spelversioner, bonusappar och andra filer som påstås vara relaterade till detta spel. Tragiskt nog, har bedragare beslutat att också utveckla Pokémon Go-ransomware för att svindla pengar från användarna genom att ta deras personliga filer i besittning. Pokémon Go-viruset verkar vara baserat på Hidden-Tear-ransomware, vilket är en krypto-ransomwarevariant i open-source-form. Det använder AES-krypteringssystem för att göra offrens filer oåtkomliga samt AES-nyckeln 123vivalgerie. Vi har översatt denna fras för er – 123 Länge leve Algeriet. Detta får oss att tro att utvecklaren av detta virus är hemmahörande i detta land. Precis som alla krypto-ransomware, låser även detta alla filer för att förhindra offrets åtkomst till dem och lämnar ett ransom-meddelande som kallas هام جدا.txt. Som du redan listat ut, är meddelandet skrivet på arabiska och uppmanar offret att kontakta bedragaren via e-post genom att skicka et mejl till blackhat20152015@gmail.com eller me.blackhat20152015@mt2015.com. Meddelandet visas nedan.

(: لقد تم تشفير ملفاتكم، لفك الشفرة فلكسي موبيليس للعنوان التالي me.blackhat20152015@mt2015.com وشكرا على كرمكم مسبقا

Särskilda egenskaper hos detta virus:

 • Viruset skapar en nätverksdelning på datorn.
 • Det angivna ransomwareprogrammet lägger till ett extra användarkonto på den berörda PC:n, med namnet Hack3r, och adderar det till administratörlistan. Denna användare visas dock inte på användarlistan på Windows inloggningsskärm, eftersom viruset ändrar Windows produktnyckel som är kopplad till denna. Kom ihåg att detta konto avser att ge utvecklaren av viruset åtkomst till din PC!
 • Sabotageprogrammet skapar en Autorun.inf-fil, som öppnas varje gång någon ansluter en portabel enhet till den infekterade PC:n. Denna fil avser att överföra PokemonGo.exe (programfil) till portabla enheter och kryptera datan som finns på dem.

Om din dator har blivit infekterad av denna typ av sabotageprogram, försök inte att kontakta hackaren via den angivna e-postadressen – du kommer att ombes att betala en mycket stor summa pengar i utbyte mot ett program som påstås kunna dekryptera låsta filer. Istället ska du ta bort Pokémon-Go-viruset med FortectIntego eller annat antisabotageprogram och försöka att återskapa förlorad data från en backup. Vi rekommenderar dig inte att försöka ta bort Pokémon-Go-viruset manuellt, om du nu inte råkar vara programmeringsexpert och har erfarit en ransomware-attack tidigare.

Hur sprider sig detta sabotageprogram?

Det verkar som att denna form av sabotageprogram sprider sig via skadliga mejl och skadliga annonser (malvertising), precis som andra ransomeware gör. För att skydda din dator mot dessa virus, måste du vara extremt försiktig och ha lite grundkunskaper om hur dessa virus sprids. Här kommer en introduktion i spridningsmetoder:

 • Pokémon Go-viruset kan infektera din dator omedelbart efter att du öppnar en suspekt e-postbilaga. Nuförtiden måste inte skadliga mejlbilagor nödvändigtvis vara i .exe-format, då hackare lyckas att lägga in skadliga koder i Word-filer och andra harmlösa filtyper. Därför råder vi dig att hålla dig undan från e-post som kommer från osäkra eller suspekta källor. som since criminals manage to inject malicious codes into Word files and other innocent-looking file types. Therefore, you are advised to stay away from email letters that come from shady or just suspicious sources. Typiskt sett, tenderar cyberkriminella att felstava enkla ord och brista i den grundläggande grammatikkunskapen, så om du ser sådana fel i mejlet som du precis har mottagit, tänk till ordentligt innan du klickar på länkar i mejlet eller på bilagor.
 • Surfa inte runt på osäkra tredjepartswebbsidor och klicka på allt du ser. Låt dig inte förföras över effektfulla slagord och försök att undvika att klicka på länkar och aggressiva annonser som uppmanar dig att klicka på dem för att läsa mer. Genom att klicka på slumpmässigt klickbart innehåll, riskerar du att hamna på osäkra sidor där du råkar klicka på någonting som gör att du installerar ett virus eller en trojan till din dator.

Hur tar man bort Pokémon Go-viruset?

När det handlar om att ta bort Pokémon Go-viruset, måste vi varna dig om att det inte finns något vanligt program som kan ta bort eller avinstallera det. Viruset är utformat så att det ligger dolt för offret och har fullständig kontroll över datorn, så vanligen ta detta cyberhot på allvar och skaffa ett bra antisabotageprogram som tar bort det. För att helt utradera Pokémon Go-viruset, ska du uppdatera din säkerhetsmjukvara eller, om du inte har någon, ladda ner en och skanna din dator. Viruset kan komma att försöka att hindra dig från att göra detta och i sådana fall ska du följa de instruktioner som finns nedan.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell PokemonGo Borttagningsguide för virus

Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Viktigt! →
Manuell borttagning kan vara för komplicerad för vanliga datoranvändare. Det krävs avancerade IT-kunskaper för att utföras korrekt (om viktiga systemfiler tas bort eller skadas kan det leda till att Windows totalt förstörs), och det kan också ta flera timmar att genomföra. Därför rekommenderar vi starkt att du istället använder den automatiska metoden som visas ovan.

Steg 1. Starta Felsäkert Läge med Nätverk

Manuell borttagning av skadeprogram bör utföras i felsäkert läge. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klicka på Start > Stäng av > Starta om > OK.
 2. När datorn blir aktiv börjar du trycka på F8-knappen (om det inte fungerar kan du prova F2, F12, Del, osv. – det beror på din moderkortsmodell) flera gånger tills du ser fönstret Avancerade startalternativ.
 3. Välj Felsäkert läge med Nätverk från listan. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Windows 10 / Windows 8

 1. Högerklicka på Start-knappen och välj Inställningar.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Bläddra ner och välj Uppdatering & Säkerhet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Till vänster i fönstret väljer du Återhämtning.
 4. Bläddra nu nedåt för att hitta sektionen Avancerad start.
 5. Klicka på Starta om nu.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Välj Felsök. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 7. Gå till Avancerade alternativ. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 8. Välj Inställningar för uppstart. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 9. Tryck på Starta om.
 10. Tryck nu på 5 eller klicka på 5) Aktivera felsäkert läge med nätverk. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 2. Stäng av alla skumma processer

Windows Aktivitetshanteraren är ett användbart verktyg som visar alla processer som körs i bakgrunden. Om skadlig kod kör en process måste du stänga av den:

 1. Tryck Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Tryck på Fler detaljer.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Bläddra ner till Bakgrundsprocesser och leta efter något misstänkt.
 4. Högerklicka och välj Öppna filplats.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Gå tillbaka till processen, högerklicka och välj Avsluta aktivitet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Radera innehållet i den skadliga mappen.

Steg 3. Kontrollera start av programmet

 1. Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Gå till fliken Uppstart.
 3. Högerklicka på det misstänkta programmet och välj Inaktivera.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 4. Radera virusfiler

Malware-relaterade filer kan finnas på olika ställen i din dator. Här finns instruktioner som kan hjälpa dig att hitta dem:

 1. Skriv in Diskrensning i Windows-sökningen och tryck på Enter.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Välj den enhet du vill rensa (C: är din huvudenhet som standard och är troligtvis den enhet som innehåller skadliga filer).
 3. Bläddra i listan Filer som ska raderas och välj följande:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Välj Rensa upp systemfiler.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Du kan också leta efter andra skadliga filer som är gömda i följande mappar (skriv dessa sökord i Windows Sökbar och tryck på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

När du är klar startar du om datorn i normalt läge.

Ta bort PokemonGo med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av PokemonGo. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med FortectIntego och se till att borttagningen av PokemonGo lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från PokemonGo och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Olivia Morelli
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk