Ta bort viruset Onion (Borttagningsguide) - uppdaterad maj 2017

Onion Borttagningsguide för virus

Vad är Onion ransomware?

Vad är Onion?

Säkerhetsexperter varnar för att CTB Locker nu har utvecklat en förbättrad version som kallas Onion. Detta är ett allvarligt ransomware som kan stjäla dina pengar och personliga uppgifter som du kan ha lagrat på din dator i åratal. Det sprids via skräppost som en zip-filsbilaga. Om användaren klickar på denna fil, aktiveras en trojan och Onion överförs till datorn.

Onion-viruset tenderar till att infektera systemet i smyg. Det planterar en programfil i en temporär mapp och initierar själv en omstar av datorsystemet. Dess primära mål är filtyperna PDF, XLS, PPT, DOCT, TXT, JPEG, JPEG och JS, som typiskt sett krypteras genom RSA-21024-algoritmen. Direkt efter en lyckad kryptering, kan användaren se ett ransom-meddelande med namnet MW_ IN FILES.txt eller KK_ IN YOUR DOCUMENTS.txt i varje mapp och ingen av de ovanstående filtyperna går att öppna. Detta kan bli en mycket smärtsam upplevelse för användaren om denna har viktig information på sin dator, men inte har gjort några säkerhetskopieringar. Bedragarna som styr detta ransomware erbjuder en lösning, men denna är mycket kostsam. Användaren förses med instruktioner och uppmanas att betala 3 Bitcoints (runt $700) för att få dekrypteringsnyckeln. När betalningen väl är gjord, får användaren en unik kod som den ska skicka till administratörens e-postadress – ttk@ruggedinbox(dot)com. Användaren informeras om att den sedan ska få en dekrypteringskod. Olyckligtvis är utvecklare av ransomware inga människor man kan lita på, så det finns ingen garanti för att denna dekrypteringskod kommer att fungera. Även om Onion-viruset erbjuder sina användare att dekryptera vissa filer innan de för över pengarna för att bevisa att koden fungerar, betyder detta ingenting. Du ska inte under några omständigheter betala lösensumman, för du kan förlora inte bara dina filer för gott, utan också en stor summa pengar. Dessutom stöder du dessa bedragare och avslöjar känslig information (kreditkortsuppgifter) till farliga nätkriminella. Vi rekommenderar att du skannar din dator med ReimageIntego eller annat ansett antispionprogram och tar bort detta ransomware för gott. Efter detta, ska du försöka att återställa den kryterade datan med hjälp av något verktyg för återställning av data, såsom R-Studio eller Photorec.

Onion ransomware

Hur lyckas Onion kapa min dator?

Onion är ett allvarligt datorvirus, så det skulle vara naivt att tro att du skulle få åtkomst till dess system. Såsom andra ransomware, tenderar det att spridas via ”exploit kits”, skräppostbilagor, illegala webbsidor etc. Enligt den senaste forskningen på sabotageprogram, sprids Onion-viruset för närvarande förklätt som en zip-filsbilaga till skräpmejl. Dessa mejl kan se ut att komma från olika myndigheter och framställs som fakturor, skatteinformation eller andra viktiga dokument, men låt dig inte luras. Om du inte väntar någon sådan information, bör du placera dessa mejl i skräppostmappen utan att öppna dem. Sedan ska du undvika att besöka illegala webbsidor och ALDRIG klicka på slumpmässiga poppupp-annonser som erbjuder uppdatering av Java, Flash Player, Media Player eller annan programvara, och inte låta dig luras av erbjudanden att göra en gratis skanning efter virus online för sådana gratistjänster finns helt enkelt inte. Dessa är de vanligaste metoderna för spridning av virus. Om Onion-viruset har krypterat dina filer, ska du återställa dem med hjälp av antingen säkerhetskopior eller program som är särskilt utvecklade för återställning av data.

Hur tar man bort Onion-viruset?

Ransomware är envisa datorvirus som nästan är omöjliga att ta bort manuellt. Så om du redan har fått ett varningsmeddelande att Onion har krypterat dina dokument, foton, videos och andra personliga filer, ska du göra en fullständig systemskanning med ReimageIntego, STOPzilla eller SpyHunter 5Combo Cleaner och ta bort viruset oemdelbart.

För att återställa den krypterade datan, rekommenderar vi att du använder program som R-Studio eller Photorec. Efter att du gjort detta, ska du börja fundera på hur du ska förhindra förlust av data i framtiden. Att göra säkerhetskopieringar är den absolut bästa lösningen. När det gäller detta, rekommenderar vi att du använder lagringsutrymmen såsom externa USB-hårddiskar, CD-skivor, DVD-skivor eller lagringstjänster på nätet såsom Google Drive, Dropbox, Flickr etc.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Onion Borttagningsguide för virus

Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Viktigt! →
Manuell borttagning kan vara för komplicerad för vanliga datoranvändare. Det krävs avancerade IT-kunskaper för att utföras korrekt (om viktiga systemfiler tas bort eller skadas kan det leda till att Windows totalt förstörs), och det kan också ta flera timmar att genomföra. Därför rekommenderar vi starkt att du istället använder den automatiska metoden som visas ovan.

Steg 1. Starta Felsäkert Läge med Nätverk

Manuell borttagning av skadeprogram bör utföras i felsäkert läge. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klicka på Start > Stäng av > Starta om > OK.
 2. När datorn blir aktiv börjar du trycka på F8-knappen (om det inte fungerar kan du prova F2, F12, Del, osv. – det beror på din moderkortsmodell) flera gånger tills du ser fönstret Avancerade startalternativ.
 3. Välj Felsäkert läge med Nätverk från listan. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Windows 10 / Windows 8

 1. Högerklicka på Start-knappen och välj Inställningar.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Bläddra ner och välj Uppdatering & Säkerhet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Till vänster i fönstret väljer du Återhämtning.
 4. Bläddra nu nedåt för att hitta sektionen Avancerad start.
 5. Klicka på Starta om nu.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Välj Felsök. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 7. Gå till Avancerade alternativ. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 8. Välj Inställningar för uppstart. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 9. Tryck på Starta om.
 10. Tryck nu på 5 eller klicka på 5) Aktivera felsäkert läge med nätverk. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 2. Stäng av alla skumma processer

Windows Aktivitetshanteraren är ett användbart verktyg som visar alla processer som körs i bakgrunden. Om skadlig kod kör en process måste du stänga av den:

 1. Tryck Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Tryck på Fler detaljer.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Bläddra ner till Bakgrundsprocesser och leta efter något misstänkt.
 4. Högerklicka och välj Öppna filplats.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Gå tillbaka till processen, högerklicka och välj Avsluta aktivitet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Radera innehållet i den skadliga mappen.

Steg 3. Kontrollera start av programmet

 1. Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Gå till fliken Uppstart.
 3. Högerklicka på det misstänkta programmet och välj Inaktivera.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 4. Radera virusfiler

Malware-relaterade filer kan finnas på olika ställen i din dator. Här finns instruktioner som kan hjälpa dig att hitta dem:

 1. Skriv in Diskrensning i Windows-sökningen och tryck på Enter.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Välj den enhet du vill rensa (C: är din huvudenhet som standard och är troligtvis den enhet som innehåller skadliga filer).
 3. Bläddra i listan Filer som ska raderas och välj följande:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Välj Rensa upp systemfiler.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Du kan också leta efter andra skadliga filer som är gömda i följande mappar (skriv dessa sökord i Windows Sökbar och tryck på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

När du är klar startar du om datorn i normalt läge.

Ta bort Onion med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Onion. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med ReimageIntego och se till att borttagningen av Onion lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Onion och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet är för kort för att slösa bort tid på virus

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Jake Doevan
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk