Ta bort omdirigeringar från Google (Guide för Virusborttagning) - uppdaterad apr 2017

Google Borttagningsguide för omdirigeringar

Vad är Omdirigeringar från Google?

Google omdirigeringsvirus är fortsatt aktivt

Bildresultat för OmdirigeringGoogle omdirigeringsvirus är ett sabotageprogram som orsakar omdirigeringar till tvivelaktiga webbsidor. Detta virus har blivit ett av de mest allvarliga nätvirusen. Ha då i åtanke att Google redan har mottagit stor kritik för sitt spionerande på sina användare och för att visa nätfiskelänkar bland sina sökresultat.

Den största andelen av klagomålen, som handlade om omdirigeringar i Google och liknande sökmotorer, kom 2012. Men viruset är fortfarande aktivt. Både Windows 10-, Linux- och Mac OS-användare riskerar att drabbas. Tänk på att Google omdirigeringsvirus även finns som iPhone- och Android-versioner. Viruset kallas även Chrome omdirigeringsvirus.

Om du har märkt av att Google omdirigerar dig till Yahoo eller andra domäner (vilka kan vara både välkända och helt nya för dig), bör du vidta nödvändiga åtgärder för att lösa problemet. Precis som Yahoos omdirigeringsvirus och Bing omdirigeringsvirus, fungerar detta virus som en hybrid mellan en webbläsarkapare och ett potentiellt oönskat program (PUP).

Det största problemet är hur man blir av med viruset; det kan ligga gömt under vilken webbsideadress som helst så det kan vara problematiskt att ta bort det manuellt. Med hjälp av FortectIntego eller Malwarebytes kan du snabba på borttagningsprocessen. De besparar dig också tid, eftersom de raderar samtliga webbskript och ”hjälpelement”. Det är mycket viktigt att man ”avinstallerar” samtliga relaterade element så att viruset inte kommer tillbaka.

Virusets konsekvenser

Många användare frågar sig om Google omdirigeringsvirus är farligt. Även om det tekniskt sett inte är lika avancerat som Petna eller Cerber, kan dess konsekvenser vara lika irriterande.

Innan vi diskuterar hur man kan skydda sig mot webbläsarkapare, ska vi ta en titt på detta virus vanligaste symptom:

 • Omdirigeringar till Comcast, Bing, Yahoo och liknande webbsidor. Vanligtvis dyker också poppupp-meddelanden upp. Detta är tecken på att din webbläsare har drabbats av en webbläsarkapare.
 • Ändringar av webbläsar- och systeminställningar. Vanligtvis ändrar detta virus startsidan, den förvalda sökmotorn och ny-flik-sidanDet kan också lägga till ytterligare filändelser.
 • Reklam i sökresultaten. Om sökmotorn Google ändras till någon skum Ask- eller PlusNetwork-sida, kommer du att märka av allt mer reklam bland dina sökresultat.
 • Spårning av dina nätaktiviteter. Mer aggressiva versioner av Googles omdirigeringsvirus samlar inte bara in information om dina vanligen besökta webbsidor och sökord utan även personuppgifter, såsom namn, e-postadress, hemadress, IP-adress, plats som de säljer till affärspartners.

Dessa saker ska inte ignoreras, även om omfattande reklam inte är något som du störs av. Även om du har ett ansett antisabotageprogram installerat, ska du vara försiktig med att lägga till nya vertygsfält och insticksprogram.

Google omdirigeringsvirusGoogle omdirigeringsvirus har många bedrägliga former av förklädnad. Det enklaste sättet att ta bort Google omdirigeringsvirus är att skanna systemet med ett uppdaterat säkerhetsprogram.

Why has Google redirect scheme become so popular?

Pengar är det som motiverar bedragarna till att utöva sin verksamhet. Vissa av utvecklarna av Google omdirigeringsvirus samarbetar med nätannonsörer eller särskilda tredjeparter. Genom att omdirigera användare till särskilda webbsidor, får de en viss summa av vinsten från nättrafik.

Tips för att undvika irriterande virus

Många tänker att installation av ett gratisprogram från tillförlitliga källor skyddar en från potentiellt oönskade program (PUP) och virus, men till och med att oförsiktigt installera den senaste uppdateringen av Skype eller Java kan leda till installation av oönskade element, såsom annonsprogram och webbläsarkapare .

När du installerar gratisprogram och spridprogram ska du välja installationsläget Avancerad eller Anpassat (Eng: ”Custom”). På så sätt kan du se vilka tilläggsprogram som ingår i installationen. Avmarkera de som du inte behöver och klicka sedan på knappen ”Installera”.

På grund av virusets flexibla karaktär, kan det verka även via webbskript. I sådana fall kommer du inte att märka av några särskilda ändringar i webbläsaren. Det finns en lösning även för detta. Fortsätt till avsnittet som handlar om virusborttagning.

Borttagning av Googles omdirigeringsvirus

För att få bort viruset för gott, bör du tillämpa flera metoder. Kör ett antispionprogram för att påbörja borttagningen av Googles omdirigeringsvirus. Detta program kommer också att identifiera och ta bort de registernycklar som är kopplade till viruset. Efter skanningen, kan du gå igenom instruktionerna för manuell borttagning som handlar om hur du kan bli av med oönskade och tvivelaktiga webbläsartillägg.

Du bör också göra en fullständig återställning av din webbläsare. Om du fortfarande drabbas av omdirigeringar, ändra dina proxyinställningar och värdfilen. Du hittar webbläsarspecifika instruktioner för detta på nätet. Fortsätt nu till instruktionerna nedan. Där hittar du även instruktioner för virusborttagning för Safari.

Även om viruset är omfattande och spritt över hela världen, inriktar det sig ibland på specifika länder, till exempel Tyskland.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Google Borttagningsguide för omdirigeringar

Avinstallera från Windows

För att bli av med Googles omdirigeringsvirus, måste du avinstallera samtliga program/applikationer som verkar suspekta, särskilt de som du inte kan komma ihåg att du själv har installerat.

Följ de här stegen för att ta bort från Windows 10/8 datorer:

 1. Skriv in Kontrollpanelen i Windows sökruta och tryck på Enter eller klicka på sökresultatet.
 2. Under Program, väljer du Avinstallera ett program. Avinstallera från Windows
 3. I listan hittar du register relaterade till (eller något annat nyligen installerat misstänkt program).
 4. Högerklicka på programmet och välj Avinstallera.
 5. Om User Account Control dyker upp, klicka Ja.
 6. Vänta tills avinstallationsprocessen är klar och klicka på OK. Avinstallera från Windows

Om du använder Windows 7/XP följer du nedanstående instruktioner:

 1. Klicka på Windows Start > Kontrollpanelen i den högra rutan (om du är Windows XP-användare klickar du på Lägg till/Ta bort Program).
 2. I Kontrollpanelen väljer du Program > Avinstallera ett program. Avinstallera från Windows
 3. Välj det oönskade programmet genom att klicka på det en gång.
 4. Klicka på Avinstallera/Ändra högst upp.
 5. Välj Ja när du får en bekräftelse.
 6. Klicka på OK när borttagningen är klar.

Ta bort Google från system med Mac OS X

För att reparera din Mac OS X, måste du försöka hitta alla element som verkar okända för dig. Ta bort alla program som du inte kan komma ihåg att at du har installerat.

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Google eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Återställ MS Edge/Chromium Edge

Radera oönskade tillägg från MS Edge:

 1. Välj Meny (tre horisontella punkter uppe till höger i webbläsarfönstret) och välj Tillägg.
 2. I listan väljer du tillägget och klickar på ikonen för kugghjulet.
 3. Klicka på Avinstallera längst ner. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Rensa cookies och annan webbläsardata:

 1. Klicka på Menyn (tre horisontella punkter uppe till höger i webbläsarfönstret) och välj Integritet och säkerhet.
 2. Under Rensa webbläsardata väljer du Välj vad som ska rensas.
 3. Markera allt (förutom lösenord, men du kanske vill inkludera medielicenser också, om det är tillämpligt) och klicka på Rensa. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Återställ inställningar för ny flik och startsida:

 1. Klicka på menyikonen och välj Inställningar.
 2. Hitta sedan avsnittet Vid uppstart.
 3. Klicka på Inaktivera om du har hittat någon skum domän.

Återställ MS Edge om ovanstående steg inte fungerade:

 1. Tryck på Ctrl + Shift + Esc för att öppna Aktivitetshanteraren.
 2. Klicka på pilen Mer information längst ner i fönstret.
 3. Välj fliken Detaljer.
 4. Bläddra nu nedåt och leta upp alla poster med Microsoft Edge-namnet. Högerklicka på var och en av dem och välj Avsluta aktivitet för att stoppa MS Edge från att köras. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Om den här metoden inte har hjälpt dig, måste du använda en avancerad metod för att återställa Edge. Observera att du måste säkerhetskopiera din data innan du går vidare.

 1. Leta upp följande mapp på din dator: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Tryck Ctrl + A på tangentbordet för att välja alla mappar.
 3. Högerklicka på dem och välj Radera Återställ MS Edge/Chromium Edge
 4. Högerklicka nu på Start-knappen och välj Windows PowerShell (Admin).
 5. När det nya fönstret har öppnats, kopiera och klistra in följande kommando och tryck sedan på Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Återställ MS Edge/Chromium Edge

Instruktioner för Chromium-baserade Edge

Radera tillägg från MS Edge (Chromium):

 1. Öppna Edge och klicka på Inställningar > Tillägg.
 2. Radera oönskade tillägg genom att klicka på Ta bort. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Rensa cache och webbplatsdata:

 1. Klicka på Meny och gå till Inställningar.
 2. Välj Integritet och tjänster.
 3. Under Rensa webbläsardata väljer du Välj vad som ska rensas.
 4. Under Tidsintervall väljer du Alla tidpunkter.
 5. Välj Rensa nu. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Återställ Chromium-baserade MS Edge:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. Till vänster sida väljer du Återställ inställningar.
 3. Välj Återställ inställningarna till standardvärdena.
 4. Bekräfta med Återställ. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Ställ om Mozilla Firefox

Ta bort farliga tillägg:

 1. Öppna webbläsaren Mozilla Firefox och tryck på Menyn (tre horisontella linjer längst upp till höger av fönstret).
 2. Välj Add-ons.
 3. Välj plugins som är relaterade till [titel] och klicka på Ta bort. Ställ om Mozilla Firefox

Återställ hemsidan:

 1. Klicka på de tre horisontella linjerna i det övre högra hörnet för att öppna menyn.
 2. Välj Alternativ.
 3. Under Hemalternativ anger du den webbplats du vill ha ska öppnas varje gång du startar Mozilla Firefox.

Rensa cookies och webbplatsdata:

 1. Klicka på Meny och välj Alternativ.
 2. Gå till sektionen Integritet och säkerhet.
 3. Scrolla nedåt för att hitta Cookies och Webbplatsdata.
 4. Klicka på Rensa data…
 5. Välj Cookies och Webbplatsdata samt Lagrat Webbinnehåll och tryck på Rensa

Ställ om Mozilla Firefox

Återställ Mozilla Firefox

Om Omdirigeringar från Google inte har tagits bort efter att du följt instruktionerna ovan, återställ Mozilla Firefox:

 1. Öppna webbläsaren Mozilla Firefox och klicka på Meny.
 2. Gå till Hjälp och välj sedan Information om felsökning. Ställ om Mozilla Firefox
 3. Sedan klickar du på Återställ Firefox…
 4. När popup-fönstret visas bekräftar du åtgärden genom att trycka på Återställ Firefox – detta bör slutföra borttagningen av Omdirigeringar från Google. Ställ om Mozilla Firefox

Återställ Google Chrome

För att reparera Google Chrome och slippa omdirigeringar till okända webbsidor, måste du kontrollera dina tilläggsprogram. Se till att du tar bort alla element som verkar suspekta eller som du inte kan komma ihåg att du har installerat.

Ta bort skadliga tillägg från Google Chrome:

 1. Öppna Google Chrome, klicka på Menyn (tre vertikala punkter i det övre högra hörnet) och välj Fler verktyg > Tillägg.
 2. I det nyöppnade fönstret ser du alla installerade tillägg. Avinstallera alla skumma tillägg genom att klicka på Ta bort. Återställ Google Chrome

Rensa cache och webbdata från Chrome:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. Under Sekretess och säkerhet, välj Rensa webbläsardata.
 3. Välj Webbhistorik, Cookies och annan webbplatsdata samt lagrade bilder och filer.
 4. Klicka på Radera data. Återställ Google Chrome

Ändra din startsida:

 1. Klicka på menyn och välj Inställningar.
 2. Leta efter en skum webbplats sektionen Vid uppstart.
 3. Klicka på Öppna en specifik sida eller en uppsättning av sidor och klicka på de tre punkterna för att hitta alternativet Ta bort.

Återställ Google Chrome:

Om de föregående metoderna inte hjälpte dig, återställ Google Chrome för att eliminera alla komponenter:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. I Inställningar, scrolla ner och klicka på Avancerat.
 3. Scrolla nedåt och hitta sektionen Återställ och rensa upp.
 4. Klicka nu på Återställ inställningarna till de ursprungliga standardinställningarna.
 5. Bekräfta med Återställ inställningar för att slutföra borttagningen. Återställ Google Chrome

Återställ Safari

Ta bort oönskade tillägg från Safari:

 1. Klicka på Safari > Inställningar…
 2. I det nya fönstret, välj Tillägg.
 3. Markera det oönskade tillägget som är relaterat till Omdirigeringar från Google och välj Avinstallera. Återställ Safari

Rensa cookies och annan webbplatsdata från Safari:

 1. Klicka på Safari > Rensa Historik…
 2. I rullgardinsmenyn under Radera väljer du all historik.
 3. Bekräfta med Rensa Historik. Återställ Safari

Återställ Safari om ovanstående steg inte hjälpte dig:

 1. Klicka på Safari > Inställningar…
 2. Gå till fliken Avancerat.
 3. Bocka i Visa menyn Utveckla i menyraden.
 4. I menyraden klickar du på Utveckla och väljer sedan Töm cache. Återställ Safari

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med Google registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet är för kort för att slösa bort tid på virus

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Jake Doevan
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk