Ta bort viruset Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! (Enkel Borttagningsguide) - Instruktioner för återställning inkluderade

Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! Borttagningsguide för virus

Vad är Nytt CryptoLocker-ransomware: "Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker!"?

Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! Ransomware – what is it?

En ny version av CryptoLocker-viruset har dykt upp på nätet och denna kallas ”Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker!”. På svenska betyder det ”Din dator har infekterats av CryptoLocker”. Då ransom-meddelandet är skrivet på italienska, kan man ana att viruset är utvecklat för italienska användare. Meddelandet framträder i form av en röd skärm som ser ut som ett program. Det innehåller information om krypteringen och hur man kan dekryptera sina filer. Precis som andra ransomware, är även detta ute efter pengar, så det uppmanar offret att betala en lösensumma i Bitcoins motsvarande 130 euro via en särskild Bitcoin-adress. Efter att betalningen är överförd, bör offret få en dekrypteringsnyckel som kan användas för att återställa sina filer.

Bildexempel på ransomware-viruset "Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker!"Viruset "Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker!" aktiverar en låsskärm på de infekterade datorerna som en form av skrämseltaktik och ett sätt att hindra offren från att komma åt sina filer eller säkerhetsverktyg.

Men så långe vi inte vet så mycket om detta virus, rekommenderar vi att du betalar lösensumman; dekrypteringsnyckeln kanske inte ens fungerar. Naturligtvis rekommenderar vi aldrig att man betalar lösensummor, men vi förstår att vissa företag väljer att göra det. Men användare som är redo att kämpa emot och ignorera virusets uppmaningar, bör installera ett antisabotageprogram (till exempel FortectIntego) och ta bort viruset omedelbart. Fullständiga instruktioner för borttagning hittar du under denna artikel.

Hur tar sig viruset in i datorn?

Offer för ransomware-attacker ställer sig ofta frågan – varför just jag? Vad gjorde jag för fel? Det finns inget exakt svar på detta, men vi tror att de som drabbas inte har följt reglerna för säkert surfande eller har haft ett utdaterat antisabotageprogram eller inget överhuvudtaget. Ransomware är sannolikt en av de mest skrämmande datorinfektionerna idag och utvecklarna av dessa använder olika metoder för att ta sig in i användares datorer. De använder trojaner – skadliga skript som ligger dolda i vanliga dokument och arkiv eller filer som ser säkra ut. Vem skulle ens tro att sabotageprogram kunde ligga gömda i till exempel en word-fil? Detta är i själva verket den vanligaste metoden för att sprida ransomware nu för tiden. Om du får någon gång får ett meddelande som uppmanar dig att tillåta Makros i ett nyligen nedladdat dokument, ska du inte följa denna uppmaning. Om du gör det, aktiverar du en skadlig kod som kan kryptera alla dina filer. Dessutom finns andra spridningsmetoder för ransomware. Vänligen läs om dessa och hur du kan skydda dig mot ransomware nedan.

Hur tar man bort detta virus?

För att ta bort ”Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker”, ska du använda ett starkt antisabotageprogram. Lita inte på billiga och suspekta antisabotageverktyg, utan det är bättre att välja något välkänt program som redan har vunnit poularitet och tillit hos användare. Därför rekommenderar vi dig att följa instruktionerna för borttagning nedan för att avinstallera detta sabotageprogram från datorn. Om du saknar en säkerhetskopia, vänligen se över dessa alternativ för dataåterställning:

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! Borttagningsguide för virus

Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Viktigt! →
Manuell borttagning kan vara för komplicerad för vanliga datoranvändare. Det krävs avancerade IT-kunskaper för att utföras korrekt (om viktiga systemfiler tas bort eller skadas kan det leda till att Windows totalt förstörs), och det kan också ta flera timmar att genomföra. Därför rekommenderar vi starkt att du istället använder den automatiska metoden som visas ovan.

Steg 1. Starta Felsäkert Läge med Nätverk

Manuell borttagning av skadeprogram bör utföras i felsäkert läge. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klicka på Start > Stäng av > Starta om > OK.
 2. När datorn blir aktiv börjar du trycka på F8-knappen (om det inte fungerar kan du prova F2, F12, Del, osv. – det beror på din moderkortsmodell) flera gånger tills du ser fönstret Avancerade startalternativ.
 3. Välj Felsäkert läge med Nätverk från listan. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Windows 10 / Windows 8

 1. Högerklicka på Start-knappen och välj Inställningar.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Bläddra ner och välj Uppdatering & Säkerhet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Till vänster i fönstret väljer du Återhämtning.
 4. Bläddra nu nedåt för att hitta sektionen Avancerad start.
 5. Klicka på Starta om nu.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Välj Felsök. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 7. Gå till Avancerade alternativ. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 8. Välj Inställningar för uppstart. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 9. Tryck på Starta om.
 10. Tryck nu på 5 eller klicka på 5) Aktivera felsäkert läge med nätverk. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 2. Stäng av alla skumma processer

Windows Aktivitetshanteraren är ett användbart verktyg som visar alla processer som körs i bakgrunden. Om skadlig kod kör en process måste du stänga av den:

 1. Tryck Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Tryck på Fler detaljer.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Bläddra ner till Bakgrundsprocesser och leta efter något misstänkt.
 4. Högerklicka och välj Öppna filplats.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Gå tillbaka till processen, högerklicka och välj Avsluta aktivitet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Radera innehållet i den skadliga mappen.

Steg 3. Kontrollera start av programmet

 1. Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Gå till fliken Uppstart.
 3. Högerklicka på det misstänkta programmet och välj Inaktivera.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 4. Radera virusfiler

Malware-relaterade filer kan finnas på olika ställen i din dator. Här finns instruktioner som kan hjälpa dig att hitta dem:

 1. Skriv in Diskrensning i Windows-sökningen och tryck på Enter.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Välj den enhet du vill rensa (C: är din huvudenhet som standard och är troligtvis den enhet som innehåller skadliga filer).
 3. Bläddra i listan Filer som ska raderas och välj följande:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Välj Rensa upp systemfiler.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Du kan också leta efter andra skadliga filer som är gömda i följande mappar (skriv dessa sökord i Windows Sökbar och tryck på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

När du är klar startar du om datorn i normalt läge.

Ta bort Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker!. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med FortectIntego och se till att borttagningen av Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! lyckas.

Bonus: Återställ din data

Guiden ovan ska hjälpa dig att ta bort Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! från din dator. För att återställa dina krypterade filer, rekommenderar vi dig att använda en detaljerad guide utfärdad av utanvirus.se-säkerhetsexperter

För närvarande finns ingen gratis dekrypterare för ”Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker!”. Men du ska ändå inte betala lösensumman, för om du gör det motiverar du bara bedragarna att fortsätta och utöka sin kriminella verksamhet. Nedan följer några metoder för dataåterställning som du kan testa:

Om dina filer är krypterade genom Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker!, finns flera sätt att återställa dem

Data Recovery Pro kan hjälpa dig med filåterställning

Data Recovery Pro är ett välkänt verktyg som kan återställa korrupta, krypterade och skadade filer. Även om det inte kan reparera alla typer av skador, är det värt att testa. Nedan finner du instruktioner för hur du använder programmet. 

 • Ladda ner Data Recovery Pro;
 • Följ anvisningarna i Installation av Data Recovery och installera programmet på din dator
 • Öppna det och skanna din dator efter filer som är krypterade genom Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker!-ransomware;
 • Återställ dem

Windows-funktionen ”Återställ från tidigare versionen”

Windows-funktionen ”Återställ från tidigare versionen” är en utmärkt funktion som kan hjälpa dig med att återställa raderade, krypterade eller korrupta filer. Men du måste dock ha aktiverat funktionen ”Systemåterställning” i förhand, annars fungerar inte denna metod. Nedan hittar du instruktioner.  

 • Hitta den krypterade filen som du vill återställa och högerklicka på den;
 • Välj “Properties” och gå till fliken “Previous versions”;
 • Här ska du kontrollera varje tillgänglig kopia av filen i “Folder versions”. Välj den version som du vill återställa och klicka på “Restore”.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Il tuo computer e stato infettato da Cryptolocker! och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Alice Woods
Alice Woods

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Alice Woods
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk