Ta bort viruset Mischa (Förbättrade Instruktioner) - aug 2016 uppdatering

Mischa Borttagningsguide för virus

Vad är Mischa ransomware?

Mischa ransomware: Petyas hemska lillebror

Mischa ransomware är ett nytt näthot, som utvecklarna tillgivet benämner som en ”lillebror” till det ökända Petya-viruset, vilket nyligen har blivit alltmer farligt genom att det använder en ny taktik för att tvinga fram pengar från användarna. Om Petya-viruset misslyckas med sin attack, installerar det istället det nämnda Mischa-viruset. Om du ännu inte är bekant med ransomwares mekanismer, fungerar dessa virus så att de infiltrerar användarnas datorer i smyg och krypterar filerna med hjälp av en algoritm som idag är omöjlig att knäcka. Slutligen, får offret ett meddelande med en angiven summa pengar som måste betalas i utbyte mot filerna. Det rekommenderas inte att du följer någon av dessa uppmaningar, då du riskerar att bli av med både filer och pengar. Istället ska du ta bort viruset från din dator omedelbart. Du kan få hjälp av pålitliga antivirusprogram såsom FortectIntego.

Nyligen initierade utvecklarna av Mischa- och Petya-virusen en Janus Cybercrime Solutions-kampanj, som erbjuder vanliga användare att bli samarbetspartners i distributionen av ransomware. Eter att användaren har betalat in en registreringsavgift, tilldelas denna ett namn såsom officiell distributör och kan börja tjäna pengar. Andelen som dessa samarbetspartners mottar, beräknas på antalet lösensummor som de lyckas driva in på en vecka. Ju större antal, desto högre lön. Även om det naturligtvis är olagligt och mycket farligt att ta del av sådana här ljusskygga affärer, är det troligt att några illasinnade människor kommer att göra det. Därmed kommer dessa infektioner att bli ännu farligare. Gör därför allt du kan för att skydda ditt system innan det är för sent.

Hur beter sig detta ransomware på den infekterade datorn?

Då Petya-virusets mekanismer är mycket mer komplexa och det behöver erhålla ett administrativt privilegium för att kunna modifiera huvudstartsektorn (Master Boot Record [MBR]) och initiera sina skadliga handlingar, är Mischa-virusets mer enkla metod att infiltrera systemet en reservplan för Petya-viruset. Mischa installeras enkelt på datorn och kan omedelbart börja skanna den efter filer. Detta viruset, liksom de flesta andra ransomware, inriktar sig på dokument, videos, bilder och arkiv men kan också enkelt infektera applikationer, t.ex. .exe-filer. Efter att krypteringen är genomförd, läggs därefter ytterligare en fyrsiffrig filändelse till de infekterade dokumenten och applikationerna. Från och med nu, kan man inte längre komma åt filerna på datorn.

Så fort användarna inser att de har förlorat åtkomsten till sin data, planterar viruset dokument med namnen YOUR_FILES_ARE_ENCRYPTED.HTML och YOUR_FILES_ARE_ENCRYPTED.TXT i varje mapp på den korrupta enheten. I dessa dokument, förklarar virusutvecklarna sina villkor. För närvarande, uppmanas offren att betala 1.93 Bitcoins (vilket är runt $875 USD) för dekrypteringsnyckeln. Det finns dock ingen garanti för att denna lösensumma kommer att öka. Härnäst i ransom-meddelandet finns länkar till TOR-nätverkssidor, genom vilka offret måste överföra betalningen. Användaren får en speciell kod som denna måste ange vid betalningen. Tyvärr finns det inget sätt att dekryptera de låsta filerna på utan att betala, men att överföra pengar till några obskyra cyberkriminellas konton är inte heller någon bra idé. Den bästa lösningen, i det här fallet, är att ta bort Mischa-viruset från den infekterade datorn och återställa filer från en backup. Du kan också försöka att återställa dem genom speciella återställningsverktyg såsom Photorec, Kaspersky antivirusprogram eller R-Studio.

Hur lyckas Mischa infektera din dator?

Vanligtvis sprids de skadliga Petya-Mischa-virusen via bedrägliga mejl, som innehåller en länk till ett datormoln bestående av en PDF-fil med en påstådd jobbansökan. I själva verket finns ingen jobbansökan och genom att klicka på den angivna länken, laddar användaren helt enkelt ner virusfilen på datorn. Om användaren öppnar denna fil, finns en skadlig kod som aktiverar viruset och virusinstallationen körs igång. Först kommer programfilen att försöka installera Petya. Om den av någon anledning misslyckas med detta, kommer iställer Mischa ransomware att installeras.

Du kan undvika att din dator infekteras med ransomware genom att skaffa ett ansett antivirusprogram, som förser dig med ett extra skydd mot dessa virus. Du bör också vara särskilt försiktig med din e-posthantering. Håll dig undan från skräppostmappen, då de flesta skadliga mejl slutligen brukar hamna där. Du ska alltid vara uppmärksam på mottagna mejl och titta efter ledtrådar som stavfel och grammatiska fel, propsande språkbruk och liknande suspekta saker. Allra viktigast är att du har en backup på dina filer på ett externt minne och uppdaterar denna regelbundet. Vi måste dock varna dig om att inte nsluten för länge, eftersom Mischa-viruset enkelt kan infiltrera och kryptera filerna även på din externa enhet.

Borttagning av Mischa-viruset

Om du har förlorat åtkomsten till dina filer, men inte vill betala lösensumman och på det sättet främja de illasinnade cyberkriminella, finns det bara ett rimligt alternativ och det är att ta bort Mischa-viruset från din dator. Tyvärr kommer borttagningen av viruset inte att göra så att du får tillbaka dina filer, men om du vill kunna använda enheten normalt igen, måste du rensa den från alla skadliga komponenter. För detta ändamål, bör du använda ett ansett och erkänt antivirusprogram. Men kom ihåg att detta ransomware även krypterar applikationer, så ditt antivirusprogram kan komma att få kämpa hårt för att ta bort viruset. I detta fall kan du försöka att ta bort det manuellt genom att noggrant följa instruktionerna nedan. Glöm bara inte att skanna din dator efter att du har tagit bort viruset, för att säkerställa att inga skadliga filer finns kvar på din PC!

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Mischa Borttagningsguide för virus

Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Viktigt! →
Manuell borttagning kan vara för komplicerad för vanliga datoranvändare. Det krävs avancerade IT-kunskaper för att utföras korrekt (om viktiga systemfiler tas bort eller skadas kan det leda till att Windows totalt förstörs), och det kan också ta flera timmar att genomföra. Därför rekommenderar vi starkt att du istället använder den automatiska metoden som visas ovan.

Steg 1. Starta Felsäkert Läge med Nätverk

Manuell borttagning av skadeprogram bör utföras i felsäkert läge. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klicka på Start > Stäng av > Starta om > OK.
 2. När datorn blir aktiv börjar du trycka på F8-knappen (om det inte fungerar kan du prova F2, F12, Del, osv. – det beror på din moderkortsmodell) flera gånger tills du ser fönstret Avancerade startalternativ.
 3. Välj Felsäkert läge med Nätverk från listan. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Windows 10 / Windows 8

 1. Högerklicka på Start-knappen och välj Inställningar.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Bläddra ner och välj Uppdatering & Säkerhet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Till vänster i fönstret väljer du Återhämtning.
 4. Bläddra nu nedåt för att hitta sektionen Avancerad start.
 5. Klicka på Starta om nu.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Välj Felsök. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 7. Gå till Avancerade alternativ. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 8. Välj Inställningar för uppstart. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 9. Tryck på Starta om.
 10. Tryck nu på 5 eller klicka på 5) Aktivera felsäkert läge med nätverk. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 2. Stäng av alla skumma processer

Windows Aktivitetshanteraren är ett användbart verktyg som visar alla processer som körs i bakgrunden. Om skadlig kod kör en process måste du stänga av den:

 1. Tryck Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Tryck på Fler detaljer.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Bläddra ner till Bakgrundsprocesser och leta efter något misstänkt.
 4. Högerklicka och välj Öppna filplats.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Gå tillbaka till processen, högerklicka och välj Avsluta aktivitet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Radera innehållet i den skadliga mappen.

Steg 3. Kontrollera start av programmet

 1. Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Gå till fliken Uppstart.
 3. Högerklicka på det misstänkta programmet och välj Inaktivera.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 4. Radera virusfiler

Malware-relaterade filer kan finnas på olika ställen i din dator. Här finns instruktioner som kan hjälpa dig att hitta dem:

 1. Skriv in Diskrensning i Windows-sökningen och tryck på Enter.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Välj den enhet du vill rensa (C: är din huvudenhet som standard och är troligtvis den enhet som innehåller skadliga filer).
 3. Bläddra i listan Filer som ska raderas och välj följande:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Välj Rensa upp systemfiler.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Du kan också leta efter andra skadliga filer som är gömda i följande mappar (skriv dessa sökord i Windows Sökbar och tryck på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

När du är klar startar du om datorn i normalt läge.

Ta bort Mischa med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Mischa. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med FortectIntego och se till att borttagningen av Mischa lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Mischa och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Olivia Morelli
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk