Ta bort viruset LeakerLocker (Instruktioner för Virusborttagning) - Handledning

LeakerLocker Borttagningsguide för virus

Vad är LeakerLocker ransomware?

LeakerLocker – Android-virus som sprids via Google Play

Bildexempel på LeakerLocker ransomware

LeakerLocker är en ny variant av Android ransomware som har upptäckts spridas via två appar i Google Play-butiken –”Wallpapers Blur HD” och ”Booster & Cleaner Pro“. Detta mobilvirus kan inte kryptera filer men hotar med att läcka känslig information om användaren om denne inte betalar en lösensumma på 50 $ inom i72 timmar.

LeakerLocker-viruset låser enhetens skärm och genererar ett poppupp-fönster så fort användaren laddar ner någon av de infekterade apparna. Virusutvecklarna påstår att de sitter inne med följande information om användaren som de kommer att skicka till alla telefon- och mejlkontakter om de inte får en ”måttlig lösensumma” inom tidgränsen:

 • Personliga foton;
 • Kontaktnummer;
 • Skickade och mottagna SMS;
 • Samtalshistorik;
 • Facebook-meddelanden;
 • Chrome-besökshistorik;
 • Fullständiga mejltexter;
 • Historik för GPS-positioner.

Bedragarna påstår att all den personliga datan har skickats till deras hemliga moln. Därmed räcker det inte med att ta bort LeakerLocker för att skydda sin personlig data. Men detta är endast en skrämseltaktik som de använder för att få in så många lösensummor som möjligt. Därför ska du inte skynda med att klicka på knappen “Fortsätt” och betala lösensumman.

Ingen vet om bedragarna verkligen kan kopiera dina filer och sprida denna data om de inte får sin lösensumma. Forskning visar att detta virus kan få tillgång till viss data genom att kommunicera med sin kommando- och kontrollserver.

Sedan är det så att även om du betalar lösensumman, kan de be om mer pengar senare. Så den första summan på 50 $ kan bara vara början på ett större bedrägeri. Därför är det bättre att ta bort LeakerLocker från Android-enheten och hoppas på det bästa.

För att ta bort LeakerLocker, måste du både avinstallera skadliga appar och skanna systemet efter andra suspekta komponenter. Detta kan vara avancerat, så därför föreslår vi att du tar bort viruset med hjälp av ett mobilvänligt säkerhetsprogram, såsom RestoroIntego.

Bildexempel på LeakerLocker ransomwareLeakerLocker hotar med att sprida känslig data om offret inte betalar lösensumman inom 72 timmar.

Två skadliga appar fanns tillgängliga i Google Play-butiken

Denna version av Android-viruset sprids via två appar i den officiella butiken:

 • Wallpapers Blur HD;
 • Booster & Cleaner Pro.

Forskare rapporterade om dessa appar och Google tog bort dem. Men de kan dock fortfarande spridas på inofficiella nedladdningssidor eller butiker. Sedan McAfee-forskare upptäckte LeakerLocker, hade dessa skadliga appar redan laddats ner tusentals gånger.

Enligt statistik, laddades “Wallpapers Blur HD” ner 5 000–10 000 gånger, medan “Booster & Cleaner Pro” inte laddades ner lika mycket. Den senare appen har en ganska hög ranking, men enligt användares recensioner är det uppenbart att den är falsk.

Användare av “Wallpapers Blur HD” har noterat att programmet kräver åtkomst till irrelevant data, såsom kontakter, samtalshistorik eller SMS. Vi vill poängtera att det är viktigt att läsa behörighetsavtalen innan man installerar appen.

Om den valda applikationen verkar fråga efter en mängd information som inte behövs för att köra programmet, ska du inte tillåta detta. Då är det uppenbart att appen inte behöver åtkomst till dina kontakter för att kunna köras.

Det är okänt vilka länder som har drabbats hårdast av detta mobilvirus, men enligt primärdata verkar det som att USA, Kanada och Storbritannien ligger högt upp.

Avinstallera LeakerLocker från din Android-mobil

För att ta bort LeakerLocker, måste du avinstallera “Wallpapers Blur HD” och “Booster & Cleaner Pro” från telefonen. Vi rekommenderar också att du skannar systemet med ett säkerhetsprogram och tar bort alla virusrelaterade komponenter.

Viruset kan dock komma att blockera RestoroIntego ditt säkerhetsprogram. Om så är fallet, måste du kanske starta om din Android i ”Felsäkert läge”; följ då dessa steg:

 1. Tryck på avstängningsknappen och håll inne den tills en meny kommer upp. Klicka på alternativet Stäng av.
 2. En dialogruta kommer att dyka upp som frågar om du vill starta om enheten i ”Felsäkert läge”. Klicka på OK.

Om du inte lyckas starta om din enhet eller ta bort LeakerLocker manuellt, vänligen läs instruktionerna för manuell borttagning av Android-viruset här.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Restoro Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Restoro Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Restoro Intego har en gratis begränsad skanner. Restoro Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Restoro, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Lucia Danes
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk