Ta bort viruset IDP.Generic (Enkel Borttagningsguide) - 2021 uppdatering

IDP.Generic Borttagningsguide för virus

Vad är IDP.Generic virus?

IDP.Generic är en heuristisk identifieringsterm för datastöldprogram som används av vissa leverantörer av antivirusprogram

IDP.Generic virusIDP.Generic är en term som används för att beskriva en uppsättning av infektioner med skadeprogram som upptäcks av Avasts och AVG:s komponent för upptäckt och skydd.

IDP.Generic är en term som användare kan stöta på i popup-fönster från program mot skadeprogram (främst AVG och Avast) som upptäcker något misstänkt på datorn. Detektionsnamnet är heuristiskt, vilket innebär att AV hittade beteendemönster som är ganska ovanliga för en vanlig fil som kan vara skadlig. Med andra ord står det för identitetsdetektionsskydd, vilket innebär att ett försök att stjäla din känsliga information utfördes av illasinnade aktörer.

På grund av beteendeanalysmekanismer kan IDP.Generic dock också vara falskt positiv, vilket innebär att filen, webbplatsen eller skriptet som upptäcktes faktiskt är säkert. Detta händer vanligtvis när säkerhetsprogrammet är föråldrat eller delvis trasigt. Som ett resultat av detta märkte användare att legitima verktyg, såsom uppringningsprogram, tillverkarens diagnostiska verktyg, spelplattformen Steam, kommunikationsappen Discord och andra ofarliga appar markeras som skadliga.

Det betyder dock inte att de upptäckta IDP.Generic-filerna alltid är falskt positiva, eftersom det faktiskt kan vara någon form av skadlig kod. Som ett resultat kan drabbade personer avslöja känsliga uppgifter som bankuppgifter, personnummer och andra personuppgifter till cyberbrottslingar utan att veta något om det. Därför är det viktigt att se till att inget skadligt är installerat på din enhet. Om det inte är ett falskt positivt resultat är det viktigt att ta bort IDP.Generic-viruset från din dator så snart som möjligt.

Namn IDP.Generic
Typ Datastöld med skadeprogram eller falskt positivt resultat
Infiltrering Spammejl, webbplatser från tredje part, falska uppdateringar, cracks, exploateringar, piratkopierade programvaruinstallationer mm.
Risk factors Förlust av pengar, ytterligare infektioner av skadeprogram, identitetsstöld, utlämning av känsliga uppgifter till skadliga aktörer mm.
Huvudnamn för körbara program setup.exe
Detekteringssystem AVG and Avast
Liknande detektering IDP.ALEXA.51, IDP.ares.generic, Trojan.Win32.Generic, Win32:Malware-gen, etc.
Terminering Du måste stoppa viruset med hjälp av en säkerhetsprogramvara eller uppdatera AV-programvaran för att åtgärda det falskt positiva viruset.
Återhämtning Om ditt system har påverkats av IDP.Generic-viruset bör du radera det och sedan använda FortectIntego för att åtgärda skadorna på systemfilerna.

Det är svårt att tala om symtom på IDP.Generic-virusinfektion, eftersom det kan vara en mängd olika hot, inklusive trojaner, skadeprogram för bankverksamheter, informationstjuvar, skadeprogram droppare, rootkits och andra typer av cyberhot. Även om de flesta virus i allmänhet är diskreta kan du uppleva följande:

 • Långsam funktionsförmåga hos enheten/hög resursanvändning;
 • Slumpmässiga fönster öppnas utan att användaren har tagit initiativ till det;
 • Återkommande BSoDs;
 • Hög nätverksaktivitet;
 • Kraschande program;
 • Den infekterade maskinen skickar skräppost;
 • Omdirigeringar till misstänkta webbplatser osv.

För att ta reda på om IDP.Generic är falskt positiv eller inte har du några alternativ, varav ett är att skanna filen med en alternativ säkerhetsprogramvara. Men även då kan du kanske inte vara helt säker, eftersom upptäckten kan vara ett nytt hot som aldrig tidigare upptäckts i det vilda.

Databaser för antimalware-motorer har kanske inte det specifika heuristiska namnet och kan inte ange viruset efter en skanning. Därför är det ofta värt att försöka utföra andra åtgärder innan IDP.Generic avlägsnas.

IDP.Generic heuristisk detekteringIDP.Generic-viruset är ett skadeprogram som kan utföra en mängd olika skadliga åtgärder.

Skumma detektionsnamn kan vara relaterade till falska uppdateringar eller program som laddats ner från internet.

Om du har skannat filen med ett annat säkerhetsprogram och det fortfarande är en låg upptäckt, är det värt att uppdatera Adobe Flash Player först. Denna plugin är känd för att ha en mängd säkerhetshål och zero-days, och utnyttjas ofta av cyberkriminella.

Olika bedrägliga webbplatser använder ofta Flash Players namn för att installera falska eller till och med skadliga program, paketera PUP:er med falska programuppdateringar eller skumma program. Faktum är att installation av cracks kan vara ett av sätten som gör att du kan infektera din enhet med IDP.Generic eller liknande symptomlös skadlig kod.

Om uppdateringen av Adobe Flash inte förändrade något bör du kontakta AVG- eller Avast-supporten och fråga om upptäckten är en falsk positiv upptäckt eller inte. Problemet är att alla typer av körbara filer kan ha ett valfritt namn (till exempel Flashupdate.exe) och i själva verket vara skadliga. Infekterade filer i vanliga format som EXE kan bara vara utformade för att få in trojaner eller maskar på datorn.

IDP.GenericIDP.Generic är ett identifieringsnamn som kan vara relaterat till skadeprogram som stjäl lösenord, trojaner eller spionprogram. Det är möjligt att resultatet är falskt positivt.

När du har försäkrat dig om att filen i fråga är skadlig bör du ta bort IDP.Generic från din dator med hjälp av en professionell antivirusprogramvara. Efter det föreslår vi att du skannar din dator med FortectIntego för att åtgärda de systemskador som skadlig kod orsakat, ta bort alla associerade filer eller till och med PUP:er som lurar i bakgrunden. Den fullständiga kontrollen av systemet gör det möjligt att se alla misstänkta program och avsluta dem en gång för alla.

Skydda dig mot skadeprogram genom att vara uppmärksam när du surfar på internet.

Det finns många sätt att få din dator infekterad med skadeprogram. En av de mest populära spridningsmetoderna för skadeprogram är att skicka den skadliga filen som en bilaga i ett skräppostmeddelande. Denna metod är en av de mest tillförlitliga, även om infektionsgraden kanske inte är lika hög.

Därför bör du vara försiktig när du får ett e-postmeddelande från en tvivelaktig källa, var uppmärksam när du öppnar bifogade filer eller klickar på länkar i dem. Låt INTE makrovirusfunktionen köras om du uppmanas att göra det, vilket kan ske genom att påstå att ett visst innehåll måste aktiveras.

En annan utbredd metod för att sprida skadlig kod är via osäkra eller hackade webbplatser. Illasinnade operatörer kan skapa falska webbplatser, kapa legitima webbplatser, köpa annonsutrymme och lägga in skadlig kod i det eller helt enkelt lägga upp skadliga filer på skumma webbplatser från tredje part där säkerhetsåtgärderna är otillräckliga.

Därför måste du se till att ditt antivirusprogram är uppdaterat. Se dessutom till att skanna alla typer av körbara filer med verktyg som AV-program. Slutligen ska du inte ladda ner cracks eller installatörer, eftersom dessa ofta är infekterade med skadlig kod och det kan vara svårt att avgöra om det faktiskt är skadligt eller inte.

Eliminera IDP.Generic-viruset om det inte är en falsk positiv upptäckt.

IDP.Generic viruset bör endast avlägsnas om du är säker på att filen verkligen är skadlig. För att vara säker bör du uppdatera din säkerhetsprogramvara till den senaste versionen, uppdatera din Flash-spelare eller till och med kontakta kundtjänst för AV programmet för att få råd. Trots detta är det viktigt att agera om IDP.Generic faktiskt är skadlig.

Du kan ta bort IDP.Generic genom att följa instruktioner som varierar mycket beroende på vilken typ av skadlig kod du hanterar. Experter rekommenderar dock i allmänhet att du går in i felsäkert läge med nätverk och utför processen därifrån, eftersom det är en säker miljö och den bästa för felsökning. För att komma in i det här läget följer du våra instruktioner nedan.

När du är i felsäkert läge bör du göra en fullständig genomsökning av systemet med hjälp av ett säkerhetsprogram, till exempel SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes eller något annat välrenommerat program.

Om IDP.Generic faktiskt är falskt positivt kan du alltid göra en uteslutning i din antivirusprogramvara (se den officiella webbplatsen för leverantören, eftersom instruktionerna för detta skiljer sig åt).

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell IDP.Generic Borttagningsguide för virus

Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

För att gå in i felsäkert läge med nätverk, utför följande steg:

Viktigt! →
Manuell borttagning kan vara för komplicerad för vanliga datoranvändare. Det krävs avancerade IT-kunskaper för att utföras korrekt (om viktiga systemfiler tas bort eller skadas kan det leda till att Windows totalt förstörs), och det kan också ta flera timmar att genomföra. Därför rekommenderar vi starkt att du istället använder den automatiska metoden som visas ovan.

Steg 1. Starta Felsäkert Läge med Nätverk

Manuell borttagning av skadeprogram bör utföras i felsäkert läge. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klicka på Start > Stäng av > Starta om > OK.
 2. När datorn blir aktiv börjar du trycka på F8-knappen (om det inte fungerar kan du prova F2, F12, Del, osv. – det beror på din moderkortsmodell) flera gånger tills du ser fönstret Avancerade startalternativ.
 3. Välj Felsäkert läge med Nätverk från listan. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Windows 10 / Windows 8

 1. Högerklicka på Start-knappen och välj Inställningar.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Bläddra ner och välj Uppdatering & Säkerhet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Till vänster i fönstret väljer du Återhämtning.
 4. Bläddra nu nedåt för att hitta sektionen Avancerad start.
 5. Klicka på Starta om nu.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Välj Felsök. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 7. Gå till Avancerade alternativ. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 8. Välj Inställningar för uppstart. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 9. Tryck på Starta om.
 10. Tryck nu på 5 eller klicka på 5) Aktivera felsäkert läge med nätverk. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 2. Stäng av alla skumma processer

Windows Aktivitetshanteraren är ett användbart verktyg som visar alla processer som körs i bakgrunden. Om skadlig kod kör en process måste du stänga av den:

 1. Tryck Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Tryck på Fler detaljer.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Bläddra ner till Bakgrundsprocesser och leta efter något misstänkt.
 4. Högerklicka och välj Öppna filplats.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Gå tillbaka till processen, högerklicka och välj Avsluta aktivitet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Radera innehållet i den skadliga mappen.

Steg 3. Kontrollera start av programmet

 1. Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Gå till fliken Uppstart.
 3. Högerklicka på det misstänkta programmet och välj Inaktivera.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 4. Radera virusfiler

Malware-relaterade filer kan finnas på olika ställen i din dator. Här finns instruktioner som kan hjälpa dig att hitta dem:

 1. Skriv in Diskrensning i Windows-sökningen och tryck på Enter.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Välj den enhet du vill rensa (C: är din huvudenhet som standard och är troligtvis den enhet som innehåller skadliga filer).
 3. Bläddra i listan Filer som ska raderas och välj följande:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Välj Rensa upp systemfiler.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Du kan också leta efter andra skadliga filer som är gömda i följande mappar (skriv dessa sökord i Windows Sökbar och tryck på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

När du är klar startar du om datorn i normalt läge.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från IDP.Generic och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Julie Splinters
Julie Splinters - Virus-borttagningsspecialist

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Julie Splinters
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk