Ta bort viruset Help_help_help (Handledning) - Borttagningsguide

Help_help_help Borttagningsguide för virus

Vad är Help_help_help ransomware?

Vad är Help_help_help ransomware?

Om du ser Help_help_help-viruset på din enhet, har vi dåliga nyheter – du har infekterats av den senaste versionen av Cerber. I slutet av förra året, lanserade Cerber-utvecklarna en ytterligare version – Red Cerber. Vid tiden för jul och nyår ändrade bedragarna programmets utseende. Förutom dessa externa förändringar, gjordes också vissa modifieringar av källkoden. Som ett resultat av detta, är nu viruset mer destruktivt än någonsin. Sedan dess lansering, har detta ransomware vuxit till ett globalt virus. Även de mest uppmärksamma användarna kan inte längre känna sig säkra på nätet. Efter att ha hållit en låg profil ett tag, kom bedragarna tillbaka starkare än någonsin. Cerber har inte bara ändrat sina ransom-meddelanden, utan har också utökat sina spridningsmetoder. Förutom att använda den välkända Rig exploit kit, har det lagt till ytterligare ett sabotageprogram till sin samling – Nemucod. Trots det faktum att Cerber är aktivt och fortsätter att uppgraderas, finns det ett sätt att stoppa det. I nedanstående artikel finns deltajerad information om hur du tar bort Help_help_help-viruset. Slösa inte någon tid utan ta bort det nu med ett säkerhetsprogram såsom FortectIntego eller Malwarebytes.

Skärmdump av Help_help_help-virusetNu beskriver Cerber sina krav i filen help_help_help*.hta.

Genom virusets snabba utveckling, har användarna redan angripits av fem på varandra följande versioner av Cerber-viruset. Först dök det upp som ett vanligt ransomware som krävde en omstart av datorn för att kunna utföra sin kryptering. Senare la hackarna till ett röstmeddelande för att skrämma användarna ännu mer. De såg till att kryptera filerna med den avancerade krypteringstekniken RSA-2048, vilken ger färre chanser för offren att återställa sin data. En annan styrka med viruset är att det gömma sig bakom trovärdiga skräpmejl. Användarna får ett mejl som ser ut att vara en faktura eller skattebetalning och skyndar därför att öppna bilagan, men då utlöses istället viruset. Slutligen lanserades Red Cerber was introduced. Intressant är den senaste versionen inte längre raderar skuggvolymkopior. Angående Help_help_help ransomware, fungerar det som en uppgraderad version av den tidigare versionen. Namnet kommer från att det lämnar efter sig filen *HELP_HELP_HELP*.hta på systemet. Istället för att som tidigare använda filen ”help decrypt.txt”, presenteras nu alla instruktioner om dataåterställning i filen HELP_HELP_HELP[slumpmässiga tecken].hta.

Är det några ytterligare förändringar?

Motiverade av sin girighet efter pengar, har utvecklarna också utökat spridningsmetoderna. Förutom att angripa användare via miljontals skräpmejl med skadliga JavaScript- och PDF-bilagor, har utvecklarna av HELP_HELP_HELP ransomware också bytt fokus och använder Rig exploit kit. Hackarna utnyttjar också utdaterade program för att sprida sitt virus. Dessutom har det visat sig att utvecklarna av Cerber och Nemucod exploit kit samarbetar för att förstärka sina attacker ytterligare. Nyligen har det också upptäckts att bedragarna även har ändrat Cerber till ett ransomware-as-a-service (RaaS). Den senaste versionen av Nemucod, vilket av vissa antivirusprogram identifieras som JS/Nemucod.GE!Eldorado, hjälper till med att sprida viruset i en cer.jpg-fil. När filen tar sig in i datorn, omvandlas den till en programfil. Även om du har drabbats av HELP_HELP_HELP-viruset, finns det sätt att ta itu med viruset. Påbörja borttagningen så fort du kan.

Borttagning av HELP_HELP_HELP-viruset

Tid är allt när det kommer till ransomware. Slösa inte bort en minut, utan ta bort detta virus omedelbart. Först måste du installera ett antispionprogram för att kunna ta bort HELP_HELP_HELP-viruset. Tänk på att programmet måste vara uppdaterat för att kunna utföra en fullständig borttagning. Om du stöter på problem vid borttagningen, läs instruktionerna nedan. Du kan komma att behöva starta datorn i ”Felsäkert läge” för att kunna öppna antisabotageprogrammet, då viruset möjligen försöker att blockera säkerhetsprogrammet. För närvarande finns ingen officiell dekrypterare, men nedanstående metoder kan hjälpa dig med dataåterställning.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Help_help_help Borttagningsguide för virus

Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Starta datorn i ”Felsäkert läge” för att aktivera dina antivirusprogram.

Viktigt! →
Manuell borttagning kan vara för komplicerad för vanliga datoranvändare. Det krävs avancerade IT-kunskaper för att utföras korrekt (om viktiga systemfiler tas bort eller skadas kan det leda till att Windows totalt förstörs), och det kan också ta flera timmar att genomföra. Därför rekommenderar vi starkt att du istället använder den automatiska metoden som visas ovan.

Steg 1. Starta Felsäkert Läge med Nätverk

Manuell borttagning av skadeprogram bör utföras i felsäkert läge. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klicka på Start > Stäng av > Starta om > OK.
 2. När datorn blir aktiv börjar du trycka på F8-knappen (om det inte fungerar kan du prova F2, F12, Del, osv. – det beror på din moderkortsmodell) flera gånger tills du ser fönstret Avancerade startalternativ.
 3. Välj Felsäkert läge med Nätverk från listan. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Windows 10 / Windows 8

 1. Högerklicka på Start-knappen och välj Inställningar.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Bläddra ner och välj Uppdatering & Säkerhet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Till vänster i fönstret väljer du Återhämtning.
 4. Bläddra nu nedåt för att hitta sektionen Avancerad start.
 5. Klicka på Starta om nu.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Välj Felsök. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 7. Gå till Avancerade alternativ. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 8. Välj Inställningar för uppstart. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 9. Tryck på Starta om.
 10. Tryck nu på 5 eller klicka på 5) Aktivera felsäkert läge med nätverk. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 2. Stäng av alla skumma processer

Windows Aktivitetshanteraren är ett användbart verktyg som visar alla processer som körs i bakgrunden. Om skadlig kod kör en process måste du stänga av den:

 1. Tryck Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Tryck på Fler detaljer.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Bläddra ner till Bakgrundsprocesser och leta efter något misstänkt.
 4. Högerklicka och välj Öppna filplats.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Gå tillbaka till processen, högerklicka och välj Avsluta aktivitet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Radera innehållet i den skadliga mappen.

Steg 3. Kontrollera start av programmet

 1. Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Gå till fliken Uppstart.
 3. Högerklicka på det misstänkta programmet och välj Inaktivera.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 4. Radera virusfiler

Malware-relaterade filer kan finnas på olika ställen i din dator. Här finns instruktioner som kan hjälpa dig att hitta dem:

 1. Skriv in Diskrensning i Windows-sökningen och tryck på Enter.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Välj den enhet du vill rensa (C: är din huvudenhet som standard och är troligtvis den enhet som innehåller skadliga filer).
 3. Bläddra i listan Filer som ska raderas och välj följande:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Välj Rensa upp systemfiler.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Du kan också leta efter andra skadliga filer som är gömda i följande mappar (skriv dessa sökord i Windows Sökbar och tryck på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

När du är klar startar du om datorn i normalt läge.

Ta bort Help_help_help med System Restore

”Systemåterställning” är en annan metod du kan använda för att ta itu med help_help_help-viruset.

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Help_help_help. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med FortectIntego och se till att borttagningen av Help_help_help lyckas.

Bonus: Återställ din data

Guiden ovan ska hjälpa dig att ta bort Help_help_help från din dator. För att återställa dina krypterade filer, rekommenderar vi dig att använda en detaljerad guide utfärdad av utanvirus.se-säkerhetsexperter

Om dina filer är krypterade genom Help_help_help, finns flera sätt att återställa dem

Är det värt att installera Data Recovery Pro?>

Då virusforskare fortfarande arbetar på att ta fram en dekrypterare för Red Cerber och Help_help_help Decrypters, kan du behöva titta på alternativa lösningar. Data Recovery Pro är ett av dessa alternativ.

 • Ladda ner Data Recovery Pro;
 • Följ anvisningarna i Installation av Data Recovery och installera programmet på din dator
 • Öppna det och skanna din dator efter filer som är krypterade genom Help_help_help-ransomware;
 • Återställ dem

Shadow Explorer

Red Cerber raderar inte längre skuggvolymkopior, så därför finns en chans att återställa dina krypterade filer. 

 • Ladda ner Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Använd en installationsguide för Shadow Explorer och installera denna applikation på din dator;
 • Öppna programmet och gå igenom rullmenyn i det övre vänstra hörnet för att välja enheten för din krypterade data. Se vilka mappar som finns där;
 • Högerklicka på den mapp som du vill återställa och välj “Export”. Du kan också välja var du vill att den ska lagras.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Help_help_help och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Passionerad virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Gabriel E. Hall
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk