Ta bort viruset PadCrypt (Borttagningsguide)

PadCrypt Borttagningsguide för virus

Vad är Gisslanprogrammet PadCrypt?

Gisslanprogrammet PadCrypt är ett nytt datorvirus du bör vara medveten om

Om du mottar ett nytt e-postmeddelande i din inkorg ska du inte rusa att öppna det eller ladda ner bifogningar, oavsett hur viktig informationen verkar vara. Viruset PadCrypt och andra liknande gisslanprogram sprids via spam och infekterade filer som bifogas med den. Skadeprogrammet PadCrypt sprids i form av en fil som ser ut som en PDF, men som faktiskt är en zip-fil innehållande en farlig, körbar fil. När denna extraheras infiltreras systemet varpå användarens filer krypteras, inklusive foton, videor, Word-dokument och andra. Gisslanprogrammet PadCrypt använder krypteringsalgoritmen AES-256 för att låsa filerna.

Efter att krypteringen är klar skapas en ny .txt-fil som informerar användaren om att datorns filer nu är låsta och att denne måste köpa en krypteringsnyckel för att få tillbaka dem; annars kommer filerna vara förlorade för alltid. Kort sagt är detta ett lösenbrev. Lösensumman är 0,8 bitcoins, vilket är uppskattningsvis $340, och måste betalas via Bitcoins, Ukash eller Paysafecard. Vanligtvis ökas kravet med tiden, och offret får en deadline på 96 timmar för att betala lösensumman och få sin privata nyckel för att avkryptera filerna. Om offret inte skickar pengarna inom den utsatta tiden kommer avkrypteringsnyckeln förstöras och filerna vara förlorade för alltid. Detta eftersom det i skrivande stund inte finns något annat sätt att avkryptera dem.

Ett intressant faktum med detta gisslanprogram är att den krypterade datan kan fås tillbaka helt gratis om användaren väntar i sex månader och sedan kontaktar PadCrypt. Vidare är PadCrypt det första gisslanprogramsviruset som tillhandahåller en chattsupport som ska låta dig kontakta cyberbrottslingarna. Enligt rapporter svarar de inte, så chatten har knappast någon användning.

Utvecklarna bakom viruset PadCrypt låter infekterade datoranvändare ta bort PadCrypt från sina datorer genom att tillhandahålla ett avinstallationsprogram för PadCrypt, men efter denna borttagning förblir filerna krypterade. PadCrypt raderar dessutom skuggvolymkopior, så du kan inte få tillbaka de förlorade filerna via denna säkerhetskopiering av systemet. Det enda sättet att skydda din data från såna här farliga virus är att ha säkerhetskopior av dina filer på externa diskar. PadCrypt fungerar liknande gisslanprogram såsom CryptoWall, TeslaCrypt och DMA-Locker (klicka på länkarna för att läsa mer om dessa virus). Alla infektioner av typen gisslanprogram är faktiskt i grunden identiska – de lovar att avkryptera dina filer om du betalar summan pengar. De skiljer sig endas i sina krypteringsalgoritmer och lösensumman. Vi råder dig att inte betala lösensumman eftersom det är väldigt troligt att du kommer lämnas utan både pengar och filer. Du bör komma ihåg att borttagning av PadCrypt inte kommer ge dig din data tillbaka, utan endast radera viruset och dess innehåll från din dator. Vi råder dig att använda ett kraftfullt antiskadeprogram, till exempel FortectIntego, för att ta bort PadCrypt från ditt system för gott.

Hur distribueras PadCrypt?

PadCrypt, CryptoWall och andra skadeprogram distribueras vanligtvis via peer-to-peer (P2P)-nätverk, såsom torrents, skadliga bifogningar i spam eller bluffuppdateringar för mjukvara, och de kan komma in i ditt system som trojaner.
På grund av anledningarna vi nämnt i denna artikel bör du vara försiktig när du laddar ner filer från opålitliga internetkällor eller när du öppnar bifogningar i e-postmeddelanden från misstänkta avsändare.

Som vi redan nämnt är det viktigt att ta bort detta skadeprogram från din PC omedelbart. Om du inte vill använda ett automatiskt borttagningsverktyg ber vi dig att ta en titt på borttagningsguiden för PadCrypt som vi tillhandahåller på nästa sida.

Hur tar man bort PadCrypt från sin dator?

Dessvärre är det omöjligt att ta bort PadCrypt och samtidigt låsa upp de filer som redan krypterats. Du kan dock radera viruset och dess beståndsdelar från din dator. Trots att vi starkt råder användare att använda ett automatiskt verktyg för att radera detta virus, kan du även göra det manuellt. Vi råder dig dock fortfarande att skanna ditt system med ett välrenommerat antispionprogram/antiskadeprogram för att hitta ytterligare hot som kan gömma sig i din dator utan din vetskap. Det bästa sätteta att skydda sig från såna här skadliga virus är dock att ha en säkerhetskopia av dina viktiga filer på ett USB-minne, en extern hårddisk eller CD/DVD-skivor.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell PadCrypt Borttagningsguide för virus

Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Viktigt! →
Manuell borttagning kan vara för komplicerad för vanliga datoranvändare. Det krävs avancerade IT-kunskaper för att utföras korrekt (om viktiga systemfiler tas bort eller skadas kan det leda till att Windows totalt förstörs), och det kan också ta flera timmar att genomföra. Därför rekommenderar vi starkt att du istället använder den automatiska metoden som visas ovan.

Steg 1. Starta Felsäkert Läge med Nätverk

Manuell borttagning av skadeprogram bör utföras i felsäkert läge. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klicka på Start > Stäng av > Starta om > OK.
 2. När datorn blir aktiv börjar du trycka på F8-knappen (om det inte fungerar kan du prova F2, F12, Del, osv. – det beror på din moderkortsmodell) flera gånger tills du ser fönstret Avancerade startalternativ.
 3. Välj Felsäkert läge med Nätverk från listan. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Windows 10 / Windows 8

 1. Högerklicka på Start-knappen och välj Inställningar.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Bläddra ner och välj Uppdatering & Säkerhet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Till vänster i fönstret väljer du Återhämtning.
 4. Bläddra nu nedåt för att hitta sektionen Avancerad start.
 5. Klicka på Starta om nu.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Välj Felsök. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 7. Gå till Avancerade alternativ. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 8. Välj Inställningar för uppstart. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 9. Tryck på Starta om.
 10. Tryck nu på 5 eller klicka på 5) Aktivera felsäkert läge med nätverk. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 2. Stäng av alla skumma processer

Windows Aktivitetshanteraren är ett användbart verktyg som visar alla processer som körs i bakgrunden. Om skadlig kod kör en process måste du stänga av den:

 1. Tryck Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Tryck på Fler detaljer.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Bläddra ner till Bakgrundsprocesser och leta efter något misstänkt.
 4. Högerklicka och välj Öppna filplats.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Gå tillbaka till processen, högerklicka och välj Avsluta aktivitet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Radera innehållet i den skadliga mappen.

Steg 3. Kontrollera start av programmet

 1. Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Gå till fliken Uppstart.
 3. Högerklicka på det misstänkta programmet och välj Inaktivera.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 4. Radera virusfiler

Malware-relaterade filer kan finnas på olika ställen i din dator. Här finns instruktioner som kan hjälpa dig att hitta dem:

 1. Skriv in Diskrensning i Windows-sökningen och tryck på Enter.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Välj den enhet du vill rensa (C: är din huvudenhet som standard och är troligtvis den enhet som innehåller skadliga filer).
 3. Bläddra i listan Filer som ska raderas och välj följande:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Välj Rensa upp systemfiler.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Du kan också leta efter andra skadliga filer som är gömda i följande mappar (skriv dessa sökord i Windows Sökbar och tryck på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

När du är klar startar du om datorn i normalt läge.

Ta bort PadCrypt med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av PadCrypt. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med FortectIntego och se till att borttagningen av PadCrypt lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från PadCrypt och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Alice Woods
Alice Woods

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Alice Woods
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk