Ta bort viruset .zzzzz (Förbättrad Guide)

.zzzzz Borttagningsguide för virus

Vad är Filändelseviruset .zzzzz?

Dåliga nyheter: Locky gömmer sig under filändelsen .zzzzz

Filändelseviruset .zzzzz har visat sig vara ännu en version av det hotfulla Locky-viruset. Med hänsyn till aktuella händelser, kan Locky återigen titulera sig som de farligaste näthotet. En sak som är intressant är att det pågår en uppenbar tävling mellan utvecklarna av denna Locky-version och Cerber som nyligen släppte sin sjätte version – Cerber 4.1.6. Det går inte att ta ifrån Locky-utvecklarnas sinne för humor; från mytologiinspirerade virusnamn som ODIN och Thor har de nu ändrat till namn som .shit virus, .aesir, och .zzzzz. Den nya versionen har namngetts efter den filändelse som den lägger till. Du behöver dock inte drabbas av panik, då du kan ta bort .zzzzz-viruset. Använd programmet FortectIntego för att snabba på processen.

Då det har rapporterats om fall då detta ransomware har kapat medicinska inrättningars och stora företags databaser, har vanliga användare kanske inte behövt oroa sig så mycket om sin nätsäkerhet. Men det var bara en tidsfråga innan utvecklarna av detta skrämmande virus skulle lansera en mer bedräglig variant. Nyheterna om det upptäckta viruset på Facebook, förklätt som en .svg-fil, spred sig snabbt. Nu har bedragarna släppt en ”reserv”-version – sabotageprogrammet .zzzzz malware. Det har inte många uppdaterade funktioner, utan den huvudsakliga är den ändrade filändelsen. Nu får viktiga dokument, bildfiler, ljud- och mediafiler filändelsen [8_slumpmässiga_tecken]-[4_slumpmässiga_tecken]-[4_slumpmässiga_tecken]-[4_slumpmässiga_tecken]-[12_slumpmässiga_tecken].zzzzz. Virusets ransom-meddelande kommer i form av filerna INSTRUCTION.html, _6-INSTRUCTION.html och -INSTRUCTION.bmp.

$|$+$**
|+__.-
!!! VIKTIG INFORMATION !!!
Alla dina filer krypteras med algoritmerna RSA-2048 och AES-128.
Mer information om RSA och AES finns på följande länkar:
hxxp://en.wikipedia.org/wiki/RSA (cryptosystem)
hxxp://en.wikipedia.org/wiki/Advanced Encryption Standard
Dekryptering av dina filerna kan endast göras med en personlig nyckel och ett dekrypteringsprogram, vilka finns på vår hemliga server.
För att erhålla din personliga nyckel, gå in på någon av nedanstående länkar:
Om du inte kan komma in på någon av dessa adresser, följ då dessa steg:
1. Ladda ner och installera webbläsaren Tor: hxxp://www.torproject.org/download/download-easy.html
2. Efter installationen, öppna webbläsaren och vänta på att den laddas igång.
3. Ange i adressfältet:
4. Följ instruktionerna på sidan.
_$+=$.$-*$$$
+*-++|| *==_*-a-
__+$|+++-$-.+

Lösensumman ligger för närvarande på 740 USD, även om den kan variera beroende om det handlar om en vanlig användare eller en företagsanvändare. while it still varies depending whether the infected user is an ordinary or corporate one. Dessvärre har också dataintrånget mot Office of Personnel Management (amerikansk myndighet som ansvarar för personal- och säkerhetsfrågor) underlättat spridningen av .zzzzz. Efter att bedagarna hade stulit personlig data från miljontals statligt anställda, kunde de utveckla ännu mer destruktiva infektionsmetoder. Oavsett hur farligt detta virus verkar, ska du ta bort .zzzzz omedelbart. Slutligen, vill vi varna dig om att inte installera Locky Decrypter som marknadsförs av hackarna. Det finns ingen garanti för att du kommer att få tillbaka dina filer efter att du har betalat lösensumman. Programmet kanske lyckas dekryptera filerna, men lämnar i utbyte kvar de infekterade filerna på systemet, vilka kan återaktivera viruset i framtiden.

Virusets spridningsmetoder

Viruset har utökat sina spridningskanaler genom att nu angripa användare via e-postbilagor, vilket är en effektiv metod för att sprida .zzzzz-viruset. De senaste fallen kan avslöja att viruset kan gömma sig bakom ett Amazon-mejl. Till mejlet finns en .zip-bilaga, som framstås innehålla information om din beställning. Alternativt kan det handla om falska mejl från OPM som informerar om att olaglig aktivitet har upptäcks. Fall inte offer för dessa bedrägerier, utan uppdatera istället dina säkerhetsprogram. Tänk på att viruset sprids via trojaner, som kan gömma sig på webbsidor som marknadsför piratkopierat innehåll eller liknande P2P-fildelarsidor.

Ta bort .zzzzz ransomware

Då viruset är mycket avancerat, ska du inte försöka dig på en manuell borttagning. Använd istället ett uppdaterat antispionprogram, såsom FortectIntego eller Malwarebytes, som kan upptäcka de trojaner som bär på viruset. Efter att du har tagit bort .zzzzz-viruset, ska du se över rekommendationerna för dataåterställning. Den bästa metoden är att använda säkerhetskopior. Om du saknar sådana, ska du använda följande rekommenderade verktyg. Slutligen, var uppmärksam på skräppost och vanliga mejl. Även om mejlet kommer från ett välkänt företag, leta efter tecken på Locky-virus såsom grammatiska fel och stavfel.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell .zzzzz Borttagningsguide för virus

Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Viktigt! →
Manuell borttagning kan vara för komplicerad för vanliga datoranvändare. Det krävs avancerade IT-kunskaper för att utföras korrekt (om viktiga systemfiler tas bort eller skadas kan det leda till att Windows totalt förstörs), och det kan också ta flera timmar att genomföra. Därför rekommenderar vi starkt att du istället använder den automatiska metoden som visas ovan.

Steg 1. Starta Felsäkert Läge med Nätverk

Manuell borttagning av skadeprogram bör utföras i felsäkert läge. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klicka på Start > Stäng av > Starta om > OK.
 2. När datorn blir aktiv börjar du trycka på F8-knappen (om det inte fungerar kan du prova F2, F12, Del, osv. – det beror på din moderkortsmodell) flera gånger tills du ser fönstret Avancerade startalternativ.
 3. Välj Felsäkert läge med Nätverk från listan. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Windows 10 / Windows 8

 1. Högerklicka på Start-knappen och välj Inställningar.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Bläddra ner och välj Uppdatering & Säkerhet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Till vänster i fönstret väljer du Återhämtning.
 4. Bläddra nu nedåt för att hitta sektionen Avancerad start.
 5. Klicka på Starta om nu.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Välj Felsök. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 7. Gå till Avancerade alternativ. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 8. Välj Inställningar för uppstart. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 9. Tryck på Starta om.
 10. Tryck nu på 5 eller klicka på 5) Aktivera felsäkert läge med nätverk. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 2. Stäng av alla skumma processer

Windows Aktivitetshanteraren är ett användbart verktyg som visar alla processer som körs i bakgrunden. Om skadlig kod kör en process måste du stänga av den:

 1. Tryck Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Tryck på Fler detaljer.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Bläddra ner till Bakgrundsprocesser och leta efter något misstänkt.
 4. Högerklicka och välj Öppna filplats.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Gå tillbaka till processen, högerklicka och välj Avsluta aktivitet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Radera innehållet i den skadliga mappen.

Steg 3. Kontrollera start av programmet

 1. Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Gå till fliken Uppstart.
 3. Högerklicka på det misstänkta programmet och välj Inaktivera.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 4. Radera virusfiler

Malware-relaterade filer kan finnas på olika ställen i din dator. Här finns instruktioner som kan hjälpa dig att hitta dem:

 1. Skriv in Diskrensning i Windows-sökningen och tryck på Enter.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Välj den enhet du vill rensa (C: är din huvudenhet som standard och är troligtvis den enhet som innehåller skadliga filer).
 3. Bläddra i listan Filer som ska raderas och välj följande:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Välj Rensa upp systemfiler.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Du kan också leta efter andra skadliga filer som är gömda i följande mappar (skriv dessa sökord i Windows Sökbar och tryck på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

När du är klar startar du om datorn i normalt läge.

Ta bort .zzzzz med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av .zzzzz. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med FortectIntego och se till att borttagningen av .zzzzz lyckas.

Bonus: Återställ din data

Guiden ovan ska hjälpa dig att ta bort .zzzzz från din dator. För att återställa dina krypterade filer, rekommenderar vi dig att använda en detaljerad guide utfärdad av utanvirus.se-säkerhetsexperter

Om dina filer är krypterade genom .zzzzz, finns flera sätt att återställa dem

Dataåterställning med Data Recovery Pro

Om du saknar kopior av dina filer, kan detta verktyg vara din enda chans till återställning av i alla fall några av dina viktiga filer. Ursprungligen är det ett verktyg för återställnig av skadade eller förlorade filer. 

 • Ladda ner Data Recovery Pro;
 • Följ anvisningarna i Installation av Data Recovery och installera programmet på din dator
 • Öppna det och skanna din dator efter filer som är krypterade genom .zzzzz-ransomware;
 • Återställ dem

Windows-funktionen ”Återställ från tidigare version”

Om ”Systemåterställning” är aktiverad, kan du komma åt en tidigare sparad kopia av dina dokument. Denna metod är effektiv, men tidskrävande. 

 • Hitta den krypterade filen som du vill återställa och högerklicka på den;
 • Välj “Properties” och gå till fliken “Previous versions”;
 • Här ska du kontrollera varje tillgänglig kopia av filen i “Folder versions”. Välj den version som du vill återställa och klicka på “Restore”.

Hur fungerar ShadowExplorer?

Den stora fördelen med detta program är att det kan komma åt skuggvolymkopior och skapa kopior av förlorad data, men detta går bara om .zzzzz inte redan har raderat dem. 

 • Ladda ner Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Använd en installationsguide för Shadow Explorer och installera denna applikation på din dator;
 • Öppna programmet och gå igenom rullmenyn i det övre vänstra hörnet för att välja enheten för din krypterade data. Se vilka mappar som finns där;
 • Högerklicka på den mapp som du vill återställa och välj “Export”. Du kan också välja var du vill att den ska lagras.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från .zzzzz och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Julie Splinters
Julie Splinters - Virus-borttagningsspecialist

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Julie Splinters
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk