Ta bort EDocTransfer (Borttagningsguide) - apr 2021 uppdatering

EDocTransfer Borttagningsguide

Vad är EDocTransfer?

EdocTransfer är en skadlig webbplats som försöker infektera sina besökare med skadlig kod

EdocTransfer bedrägeriEdocTransfer.com är en skadlig webbplats som kan leda till allvarliga infektioner med skadeprogram

EdocTransfer virus är en illasinnad domän som måste undvikas. Enligt den senaste forskningen är denna domän förknippad med olika nätfiskekampanjer som används av internetbedrägerier för att infektera sina besökare med skadliga program. Som ett resultat av detta kan användarna få sin information stulen, eller så kan deras enheter användas i ett botnätssystem.

Vissa användare kan hamna på domänen av misstag, medan andra kan komma i kontakt med den när de får ett nätfiske e-postmeddelande i sin inkorg. Okända illasinnade operatörer levererade nätfiskekampanjer med falska länkar för delning av Google Docs till offren via domänen EdocTransfer.com. Kort därefter rapporterade användarna om omdirigeringar till den här skadliga webbplatsen.

Namn EdocTransfer
Typ Skadeprogram
Popularitet Hög. Domänen används för att leverera skadliga program till användare med hjälp av bluff och nätfisketekniker – den har varit aktiv i flera år.
E-post adresser som är inblandade i nätfiske inbound-digitalfax@edoctransfer.com, docusign@edoctransfer.com, heather.cole@edoctransfer.com
Största farorna Förlust av personlig information, infiltration av ett virus, systemkompromiss.
Avlägsning För att bli av med det här viruset ska du köra en fullständig genomsökning av systemet med en kraftfull antivirusprogramvara.
Systemrättning Om ett säkerhetsverktyg har hittat skadeprogram i ditt system kan det orsaka krascher, fel och andra stabilitetsproblem. Om du stöter på dessa problem efter att du har avlägsnat viruset kan du använda FortectIntego för att återställa datorn.

Användare har rapporterat om nätfiskemejl som skickats av inbound-digitalfax@edoctransfer.com och heather.cole@edoctransfer.com. Om du har fått ett e-postmeddelande från någon av dessa avsändare ska du se till att göra dig av med det omedelbart och inte ens tänka på att öppna bifogade filer eller länkar som ingår i e-postmeddelandet.

Den angivna e-postadressen är känd för att skicka skräppost med fax-tema som innehåller skadeprogram eller länkar till EDoc Transfer nätfiskewebbplatser. Du kan råka ut för allvarliga cyberhot som utpressningstrojaner eller trojaner genom att interagera med innehållet i dessa meddelanden, så vi rekommenderar att du håller dig borta från dem. Ett klick kan skicka dig till komprometterade domäner, och det är bara en tidsfråga innan brottslingar stjäl din privata information eller kontaminerar din dator med skadlig kod.

EDoc Transfer-viruset utgör ett allvarligt hot mot din dator och din integritet, så se till att du undviker länkar som är associerade med dess namn. Som vi har nämnt tidigare kan du ta reda på om någon försöker lura dig att besöka en sådan domän genom att föra musen över tvivelaktiga länkar (knappar eller annonser). När du för musen över den tillhandahållna länken – så visas informationspopupen på domänen google.edoctransfer.com, vilket helt klart inte är en Google Docs-länk.

Om du av misstag besöker den tidigare kända domänen, se till att du omedelbart kontrollerar din dator med ett uppdaterat program mot skadeprogram – SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes kan hjälpa dig. Om du vill reparera din dator och lämna den fläckfri efter att infektionen har avlägsnats kan du prova FortectIntego. Tänk på att du inte bör försöka ta bort EDoc Transfer-viruset manuellt eftersom det kan vara en mycket sofistikerad variant av skadeprogram.

EdocTransfer virusEdocTransfer är ett nätfiske bedrägeri som försöker lura användare att besöka farliga webbplatser som kan innehålla skadlig kod eller be om privat information. Fördelning av EDoc Transfer skadeprogram

Det skadliga programmet kan smyga sig in i ditt datorsystem direkt efter att du klickat på en länk som leder till domänen edoctransfer.com. Cybersäkerhetsexperter från Novirus.uk rapporterar att användarna bör akta sig för skräppost från Digitalfax delivery och EdocTransfer James Shelton.

 • Det har upptäckts att bedragare använder James Sheltons namn i sina skräppostkampanjer (denna obefintliga person presenteras som avsändare av e-postmeddelandet);
 • Cyberskurkarna skriver också e-postmeddelanden med ”Digitalfax delivery” och föreslår att de drabbade ska öppna en skadlig länk i meddelandet eller en fil som bifogats i e-postmeddelandet;
 • Slutligen bör användarna akta sig för EdocTransfer stämning skräppost, som på ett bedrägligt sätt föreslår att de ska öppna order för att komma till en domstol.

Ta bort EdocTransfer malware

Användare som oavsiktligt blivit utsatta för EdocTransfer-viruset bör omedelbart skanna sina datorer för att hitta skadlig kod från farliga webbplatser som de omdirigerats till eller skadliga e-postbilagor som användaren öppnat utan att veta om det.

Det är ett måste att ta bort EdocTransfer så snart som möjligt. Du kan aldrig veta vilken typ av skadlig kod som smugit sig in i din dator, särskilt eftersom sådana filer tenderar att använda namn på legitima filer och program. För att rensa systemet kan du överväga att köra en systemskanning med SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes eller ett annat kraftfullt säkerhetsverktyg. Det kommer att slutföra borttagningen av EdocTransfer åt dig. Om din enhet dessutom verkar vara laggig eller ofta kraschar efter eliminering av skadlig kod, använd FortectIntego som kan hjälpa dig att åtgärda skadan som viruset har orsakat.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell EDocTransfer Borttagningsguide

Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

För att avgöra vilket virus som har infiltrerat ditt system ska du kontrollera datorn noggrant för att hitta skadeprogram. Ett enkelt och snabbt sätt att göra det är att förbereda datorn genom att starta om den i felsäkert läge och sedan använda en pålitlig anti-virus programvara för att ta bort EDocTransfer skadeprogram.

Viktigt! →
Manuell borttagning kan vara för komplicerad för vanliga datoranvändare. Det krävs avancerade IT-kunskaper för att utföras korrekt (om viktiga systemfiler tas bort eller skadas kan det leda till att Windows totalt förstörs), och det kan också ta flera timmar att genomföra. Därför rekommenderar vi starkt att du istället använder den automatiska metoden som visas ovan.

Steg 1. Starta Felsäkert Läge med Nätverk

Manuell borttagning av skadeprogram bör utföras i felsäkert läge. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klicka på Start > Stäng av > Starta om > OK.
 2. När datorn blir aktiv börjar du trycka på F8-knappen (om det inte fungerar kan du prova F2, F12, Del, osv. – det beror på din moderkortsmodell) flera gånger tills du ser fönstret Avancerade startalternativ.
 3. Välj Felsäkert läge med Nätverk från listan. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Windows 10 / Windows 8

 1. Högerklicka på Start-knappen och välj Inställningar.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Bläddra ner och välj Uppdatering & Säkerhet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Till vänster i fönstret väljer du Återhämtning.
 4. Bläddra nu nedåt för att hitta sektionen Avancerad start.
 5. Klicka på Starta om nu.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Välj Felsök. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 7. Gå till Avancerade alternativ. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 8. Välj Inställningar för uppstart. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 9. Tryck på Starta om.
 10. Tryck nu på 5 eller klicka på 5) Aktivera felsäkert läge med nätverk. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 2. Stäng av alla skumma processer

Windows Aktivitetshanteraren är ett användbart verktyg som visar alla processer som körs i bakgrunden. Om skadlig kod kör en process måste du stänga av den:

 1. Tryck Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Tryck på Fler detaljer.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Bläddra ner till Bakgrundsprocesser och leta efter något misstänkt.
 4. Högerklicka och välj Öppna filplats.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Gå tillbaka till processen, högerklicka och välj Avsluta aktivitet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Radera innehållet i den skadliga mappen.

Steg 3. Kontrollera start av programmet

 1. Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Gå till fliken Uppstart.
 3. Högerklicka på det misstänkta programmet och välj Inaktivera.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 4. Radera virusfiler

Malware-relaterade filer kan finnas på olika ställen i din dator. Här finns instruktioner som kan hjälpa dig att hitta dem:

 1. Skriv in Diskrensning i Windows-sökningen och tryck på Enter.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Välj den enhet du vill rensa (C: är din huvudenhet som standard och är troligtvis den enhet som innehåller skadliga filer).
 3. Bläddra i listan Filer som ska raderas och välj följande:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Välj Rensa upp systemfiler.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Du kan också leta efter andra skadliga filer som är gömda i följande mappar (skriv dessa sökord i Windows Sökbar och tryck på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

När du är klar startar du om datorn i normalt läge.

Ta bort EDocTransfer med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av EDocTransfer. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med FortectIntego och se till att borttagningen av EDocTransfer lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från EDocTransfer och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Alice Woods
Alice Woods

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Alice Woods
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk