Ta bort viruset Dridex (Gratis Instruktioner)

Dridex Borttagningsguide för virus

Vad är Dridex-viruset?

Dridex återfödelse – varför är detta virus farligt?

Det tidigare aktiva Dridex-viruset är nu tillbaka. Detta näthot blev ökänt redan 2014 då otaliga användare på företag världen över rapporterade om stulna lösenord till bankkonton. Som en konsekvens av detta, gjorde de enorma ekonomiska förluster. På grund av detta sabotageprograms avancerade och väl utvecklade struktur, liksom spridningsmetoder, har det lyckats skapa ett stort kaos inom IT-världen. Dess tekonologi gjorde att det stod ut bland andra aggressiva datorhot och kunde förbi oslagbart. Medan viruset då huvudsakligen riktade in sig på Nordamerika och Västeuropa, sprider det sig nu mer åt öst. Virusets nästa mål är Balkanländerna. Vanliga användare kan med stor sannolikhet också drabbas. Så om du har drabbats av Dridex, ska du ta bort det omedelbart. Det kan redan ha läckt ut viktig information till hackarna. Säkerhetsprogrammet FortectIntego kan snabba på borttagningsprocessen.

Viruset har också de alternativa namnen Worm.Win32.Cridex eller Cridex och har förmågan att stjäla inloggningsuppgifter och lösenord genom att göra betydande ändringar i webbläsaren. Då det fungerar både som en trojan och en datormask, lyckades det tidigare undgå att bli upptäckt av ett säkerhetsprogram. Dess egenskaper som mask gör att det kan infektera ett system via en länk som finns på en fildelarsida. När hotet har tagit sig in i datorn, aktiveras dess trojanfunktioner. Det modifierar också dina webbläsarinställningar genom att omdirigera dig till den falska versionen av din nätbank istället för den officiella. På så sätt kan viruset spåra och registrera alla dina lösenord och spionera på din aktivitet genom att ta hemliga skärmdumpar. Vidare, kan du komma att uppleva tillfälliga systemfel och meddelanden om att starta om din dator. När den nödvändiga informationen har samlats in, skickas den vidare till dolda hackerservrar. Därmed kan offren förlora stora summor pengar bara över en natt eller till och med inom ett par timmar.

Virusets tillvägsgångssätt och spridningsmetoder

Virusets tillvägagångssätt och spridningsmetoder är värda att nämna då dessa är orsaken till att viruset har kunnat vara aktivt under så lång tid. De första tecknen på Dridex banktrojan upptcäktes redan 2014. På grund av ett botnät (ett nätverk av datorer och enheter som hanterar spridningen av sabotageprogrammet), kunde viruset infektera tusentals datorer. Vanliga användare kanske inte känner till denna infektion, då den huvudsakligen drabbade banker och ekonomiska institutioner. Virusets framgång beror också på att det sprider sina skadliga funktioner via makros som ligger dolda inne i skräpmejl. För att lura användarna till att aktivera hotet, framställer hackarna mejlen som fakturor eller ekonomiska rapporter. Om operativsystemet automatiskt tillåter makros, kan sabotageprogrammet släppas löst.

Efter att infiltreringen har ägt rum, orsakar sabotageprogrammet en stor förödelse. Det skapar bakvägar för att i smyg kunna installera andra skadliga filer. Vidare, samarbetar det med otaliga ransomware-utvecklare. Det har kommit fram att virus som Bart och har hjälpt till med spridningen av Dridex och Locky ransomware. Ett ordentligt nätskydd är av alla största betydelse för att kunna kämpa emot dessa infektioner. Förutom att ladda ner och uppdatera dina säkerhetsprogram, kan du minska risken för en Dridex-infektion genom att undvika att besöka P2P-fildelarsidor och kontrollera avsändarens identitet innan du öppnar ett skäppostmeddelande.

Hur du tar bort Dridex

Trojaner och datormaskar är minst sagt destruktiva och frustrerande virus. För att ta bort Dridex helt och hållet, ska du uppdatera ditt antivirusprogram och installera ett ytterligare säkerhetsprogram, såsom FortectIntego. Detta antispionprogram är särskilt utformat för att kunna bekämpa sabotageprogram såsom denna banktrojan. Dessutom skyddar det dig mot andra liknande virus liksom ransomware. Vi rekommenderar inte att du gör en manuell borttagning, då det är svårt att upptäcka virusets programfiler. Du kan också öka din nätsäkerhet genom att helt enkelt vara försiktig och uppmärksam.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Julie Splinters
Julie Splinters - Virus-borttagningsspecialist

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Julie Splinters
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk