Ta bort viruset Cerber 3.0

Cerber 3.0 Borttagningsguide för virus

Vad är Cerber 3.0 ransomware?

Cerber 3.0-viruset hamnar i rampljuset

Utvecklarna av Cerber-viruset verkar jobba oerhört hårt då de nu angriper Internet-världen ännu en gång – Cerber 3.0-viruset är nu lanserat. Detta virus råkar vara ett av de mest utvecklade och destruktiva filkrypteringshoten. Det har utformats på så sätt att det till och med kan kommunicera med sina offer. Hackarna gav inget tillfälle för virusforskarna att hinna studera det. Hursomhelst, om du har drabbats av den senaste versionen , behöver du inte vara orolig. Det är fortfarande möjligt att ta bort Cerber 3.0. Först efter att det permanent har raderats, kan du börja med återställningen av din data. Den nya uppdateringen av viruset är visserligen intressant. Detta ransomare beskrivs som ett av de mest komplexa virusen. Trots detta har IT-experterna fortfarande möjligheten att utveckla dekrypteringsstrategier. Medan du väntar på ett gratis dekrypteringsverktyg, kan du läsa mer om denna virusuppdatering och hur mycket skada den kan orsaka i jämförelse med de tidigare versionerna. I slutet av artikeln kan du hitta instruktioner för borttagning av Cerber 3.0. Medan du läser, kan du börja med installationen av FortectIntego för att snabba på borttagningsprocessen.

Om du inte är bekant med det ökända Cerbers historia, kommer här en kort sammanfattning av virusets huvudegenskaper. Cerber ransomware började som ett vanligt filkrypteringsvirus. I början riktade det sig endast mot vissa regioner och krävde en systemomstart för att kunnna aktiveras. Så småningom utvecklades Cerber 2.0. Efter att det har infekterat datorn, spreds viruset tillsammans med en.vma-fil. En osammanhängande kvinnlig röst informerade om de låsta filerna. Senare uppdaterades sabotageprogrammet ytterligare. Om offren vägrade att betala lösensumman, riskerade de att deras datorer skulle anslutas till ett botnät – ett nätverk av datorer som skickar ut infekterade filer.

Medan Cerber 2.0 fortfarande härjar på nätet, har ryktena om den uppdaterade versionen redan cirkulerat ett tag. Den föregående versionen var mest känd för att kryptera filer och lägga till filändelsen .cerber2. Apropå Cerber 2.0, tillfogar den nu filändelsen .cerber3 till filerna. Därför kom detta ransomware snart få ett alternativt namn – .cerber3 filändelsevirus. Sabotageprogrammet ger nu instruktioner för filåterställning inte i #DECRYPT MY FILES #.txt, utan i # HELP DECRYPT #.txt. Vidare använder nu viruset ICMP-paket. Sammanfattningsvis handlar det om varningsmeddelanden. Du kan komma att stöta på en massa sådana om Cerber 3.0 ransomware väl har tagit sig in i ditt system.

Virusets spridningsmetoder

Beträffande virusets spridningsmetoder, är det inga förändringar. Hotet angriper huvudsakligen via skräppost. Hackarna är mycket skickliga, då de har utvecklat övertygande bluffmejl, såsom falsk information om skatteåterbäring, paketleverans eller namn på telekommunikationsföretag. Förhasta dig inte med att öppna sådana mejl även om de är adresserade direkt till dig. För om du är oförsiktig och klickar på en fakturafil eller .zip-fil, kan du råka aktivera Cerbers skadliga filer. Se upp för gamla program som inte har uppdaterats på ett tag. Viruset kan gömma sig i dessa också. Slutligen ska du se upp för distraherande erbjudanden om att installera ett säkerhetsprogram eller skanningsverktyg. Om dessa råkar vara utvecklade av otillförlitliga användare, finns också en risk för Cerber 3.0-kapning.

Hur tar jag bort viruset?

Det finns anledning till panik även om viruset har krypterat alla dina filer. Vi vill varna dig om att inte betala lösensumman, då detta inte garanterar att du får tillbaka dina filer. Först och främst ska du påbörja en borttagning av Cerber 3.0. Detta kan du göra genom att använda FortectIntego eller Malwarebytes. När borttagningen väl är avslutad, kan du försöka att dekryptera filerna. Nedan finner du förslag på hur du kan avkoda filerna. Om du lyckas med att återställa datan, ska du fortsättningsvis göra regelbundna säkerhetskopieringar av dina viktiga filer och förvara kopiorna på flera bärbara lagringsutrymmen. Om du har problem med att ta bort Cerber 3.0 för att du inte kan kontrollera enheten, kan du läsa instruktionerna för hur du återställer åtkomsten. Du bör ha i åtanke rekommendationerna kring skräppost. Försiktighet är en viktig faktor när det kommer till att avvärja virus som Cerber 3.0.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Cerber 3.0 Borttagningsguide för virus

Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Viktigt! →
Manuell borttagning kan vara för komplicerad för vanliga datoranvändare. Det krävs avancerade IT-kunskaper för att utföras korrekt (om viktiga systemfiler tas bort eller skadas kan det leda till att Windows totalt förstörs), och det kan också ta flera timmar att genomföra. Därför rekommenderar vi starkt att du istället använder den automatiska metoden som visas ovan.

Steg 1. Starta Felsäkert Läge med Nätverk

Manuell borttagning av skadeprogram bör utföras i felsäkert läge. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klicka på Start > Stäng av > Starta om > OK.
 2. När datorn blir aktiv börjar du trycka på F8-knappen (om det inte fungerar kan du prova F2, F12, Del, osv. – det beror på din moderkortsmodell) flera gånger tills du ser fönstret Avancerade startalternativ.
 3. Välj Felsäkert läge med Nätverk från listan. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Windows 10 / Windows 8

 1. Högerklicka på Start-knappen och välj Inställningar.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Bläddra ner och välj Uppdatering & Säkerhet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Till vänster i fönstret väljer du Återhämtning.
 4. Bläddra nu nedåt för att hitta sektionen Avancerad start.
 5. Klicka på Starta om nu.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Välj Felsök. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 7. Gå till Avancerade alternativ. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 8. Välj Inställningar för uppstart. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 9. Tryck på Starta om.
 10. Tryck nu på 5 eller klicka på 5) Aktivera felsäkert läge med nätverk. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 2. Stäng av alla skumma processer

Windows Aktivitetshanteraren är ett användbart verktyg som visar alla processer som körs i bakgrunden. Om skadlig kod kör en process måste du stänga av den:

 1. Tryck Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Tryck på Fler detaljer.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Bläddra ner till Bakgrundsprocesser och leta efter något misstänkt.
 4. Högerklicka och välj Öppna filplats.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Gå tillbaka till processen, högerklicka och välj Avsluta aktivitet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Radera innehållet i den skadliga mappen.

Steg 3. Kontrollera start av programmet

 1. Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Gå till fliken Uppstart.
 3. Högerklicka på det misstänkta programmet och välj Inaktivera.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 4. Radera virusfiler

Malware-relaterade filer kan finnas på olika ställen i din dator. Här finns instruktioner som kan hjälpa dig att hitta dem:

 1. Skriv in Diskrensning i Windows-sökningen och tryck på Enter.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Välj den enhet du vill rensa (C: är din huvudenhet som standard och är troligtvis den enhet som innehåller skadliga filer).
 3. Bläddra i listan Filer som ska raderas och välj följande:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Välj Rensa upp systemfiler.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Du kan också leta efter andra skadliga filer som är gömda i följande mappar (skriv dessa sökord i Windows Sökbar och tryck på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

När du är klar startar du om datorn i normalt läge.

Ta bort Cerber 3.0 med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Cerber 3.0. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med FortectIntego och se till att borttagningen av Cerber 3.0 lyckas.

Bonus: Återställ din data

Guiden ovan ska hjälpa dig att ta bort Cerber 3.0 från din dator. För att återställa dina krypterade filer, rekommenderar vi dig att använda en detaljerad guide utfärdad av utanvirus.se-säkerhetsexperter

Om dina filer är krypterade genom Cerber 3.0, finns flera sätt att återställa dem

Data Recovery Pro-lösningen

Detta verktyg fungerar bra om du vill återställla dina filer efter en datorkrasch eller liknande problem som har orsakats av operativsystemet. Detta program kan också vara användbart när det kommer till ransomware. Det är viktigt att nämna att programmet kan avkoda filerna om viruset använder en svagare typ av krypteringsteknik. Beträffande Cerber 3.0, lyckas kanske inte programmet med att återställa all data. Därför kanske du måste vänta på ett officiellt dekrypteringsprogram. 

 • Ladda ner Data Recovery Pro;
 • Följ anvisningarna i Installation av Data Recovery och installera programmet på din dator
 • Öppna det och skanna din dator efter filer som är krypterade genom Cerber 3.0-ransomware;
 • Återställ dem

Shadow Explorer-lösningen

Shadow Explorer kan vara användbart om viruset inte är inriktat på skuggkopior. Annars kommer verktyget inte kunna att återställa de obefintliga filerna. 

 • Ladda ner Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Använd en installationsguide för Shadow Explorer och installera denna applikation på din dator;
 • Öppna programmet och gå igenom rullmenyn i det övre vänstra hörnet för att välja enheten för din krypterade data. Se vilka mappar som finns där;
 • Högerklicka på den mapp som du vill återställa och välj “Export”. Du kan också välja var du vill att den ska lagras.

Cerber Decrypter-lösningen

Flera månader har gått sedan originalversionen av Cerber släpptes, så IT-experter har utvecklat ett verktyg som är specifikt inriktat på att återställa de filer som har låsts av viruset. Tyvärr är sannolikheten hög att detta dekrypteringsprogram inte fungerar för det nya Cerber 3.0, men du kan ju alltid försöka!

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Cerber 3.0 och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Julie Splinters
Julie Splinters - Virus-borttagningsspecialist

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Julie Splinters
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk