Ta bort omdirigeringar från Ask.com

Ask.com Borttagningsguide för omdirigeringar

Vad är Omdirigering av Ask.com?

Ask.com är en legitim webbsida som hävdar att dess uppdrag är att svara på användarnas frågor med den bästa informationen från webben och från riktiga människor, samt öka personlig kunskap genom att ge människor svar. Nyligen så har dock många människor börjat klaga på att de omdirigeras till webbsidan ask.com mot deras vilja. Enligt dem så spelar det ingen roll vilken webbläsare du använder, Google, Yahoo eller Bing, du kan fortfarande omdirigeras till Ask.com. Denna oschyssta aktivitet används för ett syfte – att få folk att besöka förbestämda webbsidor. Utöver detta så kan det även visa dig kommersiella annonser i sökresultaten. Avslutningsvis så kan detta program, precis som andra sökmotorer, samla in information som relaterar till dina surfvanor. Detta är inte olagligt eftersom denna information är personligt ICKE-IDENTIFIERBAR. Vi tycker dock att du bör hålla dina söktermer, information om dina vanor, etc. för dig själv. Om du tror att data som du skriver in på din favoritwebbsida bara bör vara för dig, så ska du undvika denna sökmotor. Du kan göra detta genom att ta bort relaterade add-ons för webbläsare från din dator. Vi rekommenderar även att du skannar din dator med ett välrenommerat antispionprogram och se till att den inte infekteras av riktigt skadliga program eller till och med virus. I så fall kan du enkelt använda FortectIntego.

Hur kan Ask.com dyka upp i min webbläsare?

Ask.com är inte ett virus. Det har dock rapporterats att denna domän marknadsförs med oschyssta metoder. En av de mest använda av dem kallas för ’bundling’. Vad betyder detta? Det betyder att denna söksida kan dyka upp istället för din startsida och förvalda sökmotor utan att ordentligt be om tillåtelse. För att undvika detta bör du börja bevaka installationen av gratisprogram. Snälla se till att välja Avancerad eller Anpassad installation av gratisprogram och sedan noggrant läsa vad som står under varje gratisprograms installation. Om du har använt Ask Search för att söka på webben så finns det inget dåligt med det. Om du dock har beslutat att göra dig av med det så ska du följa dessa steg.

Hur kan jag ta bort Ask.com?

Som vi redan sagt så är Ask.com INTE ETT VIRUS. Oavsett detta så bör du överväga att använda en annan sökmotor om du vill undvika oväntade omdirigeringar och kommersiella annonser. För att eliminera den så ska du genomföra dessa steg;

  • Avinstallera programmet som är relaterat till Search.tb.ask.com från din dator:

1. Klicka Start → Kontrollpanelen → Avinstallera ett Program.2. När du är i Lägg Till/Ta Bort Program eller Program/Avinstallera ett Program så ska du leta efter Ask Toolbar, Ask Updater, Ask Search och andra program som utvecklats av Mindspark Interactive Network.
3.Klicka ’Avinstallera’ och sedan OK för att spara ändringarna.

  • Återställ alla dina webbläsare:

Internet Explorer:1. Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen -> ’Hantera Tillägg’.
2. Leta här efter okända insticksprogram (Ask Toolbar, Ask Updater, Ask Search, etc.) och ta bort dessa objekt.
3. För att ändra din startsida klickar du på kugghjulet igen och väljer ’Internetalternativ’.
4. Ta bort Search.tb.ask.com och skriv in din föredragna domän.
5. För att ändra din förvalda sökmotor klickar du på kugghjulet och väljer ’Hantera Tillägg’ -> ’Sökmotor’.
6. Ställ in din föredragna sökmotor.

Mozilla Firefox:
1. Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högerhörnet) och välj ’Add-ons’ -> ’Tillägg’.2. Välj här okända insticksprogram (Ask Toolbar, Ask Updater, Ask Search, etc.) och välj Papperskorgen för att radera dem.
3. För att ändra din startsida klickar du på Firefox och väljer Alternativ.
4. Här eliminerar du Search.tb.ask.com och skriver in din föredragna webbsida.
5. För att ändra din förvalda sökmotor klickar du på menyikonen och frågetecknet.
6. Här klickar du ’Felsökningsinformation’ och sedan ’Återställ Firefox’.

Google Chrome:1. Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högerhörnet) och väljer ’Verktyg’ -> ’Tillägg’.
2. Välj här okända insticksprogram (Ask Toolbar, Ask Updater, Ask Search, etc.) och välj Papperskorgen för att radera dem.
3. För att ändra din startsida klickar du på menyikonen, väljer ’Inställningar’ -> ’Vid Uppstart’ -> ’Ställ in Sidor’.
4. Här eliminerar du Search.tb.ask.com genom att klicka på ’X’ och skriv in din föredragna webbsida.
5. För att ändra din förvalda sökmotor klickar du på menyikonen -> ’Inställningar’ -> ’Sök’.
6. Klicka här på ’Hantera Sökmotorer’ och lägg till din föredragna domän.

Avslutningsvis så rekommenderar vi att du kör en full systemskanning med FortectIntego, Webroot SecureAnywhere AntiVirus eller ett annat pålitligt antispionprogram för att se till att din dator är helt säker.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet är för kort för att slösa bort tid på virus

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Jake Doevan
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk