Allvarlighets skala:  
  (99/100)

Ta bort viruset Radamant (Borttagningsinstruktioner)

av Ugnius Kiguolis - - | Typ: Program som stjäl

Beskrivning av viruset Radamant:

Radamant (eller Filtypen .RDM virus) är det senaste gisslanprogrammet från samma familj som TeslaCrypt, .VVV file extension virus och andra cyberhot. Det dök upp i mitten av december 2015, och precis som tidigare versioner sprider sig detta virus med hjälp av spam. Enligt PC-säkerhetsexperter kan du bli infekterad av detta gisslanprogram efter att ha öppnat ett e-postmeddelande med en Microsoft Word- eller PDF-fil bifogad. De flesta av dessa e-postmeddelanden hävdar att de måste öppnas eftersom de är fyllda med finansiell, personlig eller liknande information. Dessvärre finns det bara en sak som du får efter att ha laddat ner en sådan bifogning till din dator – en trojan som infekterar systemet med gisslanprogramkitet Radamant och sparar den i mappen %Temp% som en .tmp-fil. Så snart som detta hot infekterar datorn kollar den diskarna efter specifika bokstäver och krypterar de filer den vill. Det gör detta med hjälp av den avancerade krypteringsalgoritmen AES-256. Den ändrar även alla krypterade filer till .RDM och börjar visa gigantiska varningsmeddelanden som hävdar att det enda sättet att få tillbaka filerna på är att betala en lösensumma.

Om detta är vad som drabbat dig måste vi göra dig besviken, för du är i stort trubbel. Först av allt kan alla filer som krypterats av Radamant inte avkryteras utan en specifik avkrypteringsnyckel. För att få den måste du betala en lösensumma på nästan $300. Denna betalning ska göras i form av bitcoins inom några dagar. Annars skadar viruset denna nyckel och begravar de drabbade filerna. Du kan dessutom bli lurad och förlora både filer OCH pengar. Vad kan man göra i en sådan situation? Först av allt måste du koppla ned din dator från internet för att förhindra ytterligare förlust av viktig data. Du ska även köra en full systemskanning med Reimage och ta bort skadliga filer som är relaterade till gisslanprogrammet Radamant. Om dina foton, affärsdokument eller konstfiler redan har krypterats bör du återställa dem från deras backup. Du kan genomföra denna procedur med hjälp av två verktyg vid namn Photorec och R-Studio. Om de inte fungerar för dig kan du dock glömma dessa filer, eftersom de är dömda att förloras.

The main warning messages of Radamant virus

Hur infekterades jag med Radamant?

Gisslanprogramkitet Radamant är väldigt aktivt i dagsläget och kan enkelt infektera dig när du surfar på nätet. Det är därför vi starkt rekommenderar att installera ett pålitligt antispionprogram och hålla det uppdaterat. Se även till att hålla dig borta från illegala webbsidor som vill lura PC-användare genom att visa falska annonser och popup-notifikationer. Du ska givetvis inte glömma bort att vara försiktig med spam. Som vi redan nämnde i början av detta inlägg använder sig den huvudsakliga metoden för spridning av viruset Radamant av missvisande e-postmeddelanden som presenterar sig som finansiella notifikationer och andra viktiga dokument. Om detta hot kommer in i systemet börjar det med sitt ostoppbara arbete och fortsätter att köras i systemets bakgrund i väntan på betalning. När det får en signal om att betalning gjorts börjar det avkryptera filerna. Det finns dock ingen garanti för att denna process kommer startas. Det är därför säkerhetsexperter INTE rekommenderar att man betalar lösensumman till utvecklarna av skadeprogrammet Radamant. Mer information om borttagningen av detta virus kan du hitta på nästa sida.

Radamant översikt:

 • Sprider sig med hjälp av spam;
 • Skannar diskarna för specifika filer och krypterar dem;
 • Viruset Radamants krypteringsnyckel kan endast fås efter betalning av 0.5 bitcoin;
 • Körs i bakgrunden och väntar på kommandon från sin ägare;
 • Komplicerar sin borttagningsprocess genom att gömma sina filer;

Borttagning av Radamant från systemet:

Om du måste ta bort viruset Radamant från din dator bör du använda ett pålitligt antispionprogram, uppdatera det och köra en full systemskanning. Du bör ta bort alla skadliga filer och andra komponenter tillhörande detta gisslanprogram som gömmer sig i din dator. Dessvärre är det nästan omöjligt att bli av med detta virus manuellt eftersom det försöker gömma sina filer djupt inne i systemet så fort det infiltrerar dig. Säkerhetsexperter rekommenderar att man endast använder automatisk borttagning av gisslanprogrammet Radamant.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.

Manuell Radamant Borttagningsguide för virus:

Ta bort Radamant med Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort Radamant

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av Radamant

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort Radamant med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Radamant. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage och se till att borttagningen av Radamant lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Radamant och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Om utvecklaren

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Geniet

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Ugnius Kiguolis
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-radamant-ransomware.html

Borttagning guider på andra språk