Ta bort Zbot

Zbot Borttagningsguide

Vad är Zbot?

Zbot är en farlig trojan som kan användas för att stjäla personlig information, så som lösenord, loginuppgifter eller liknande känslig information. Så fort som detta virus infiltrerar en dator så modifierar det systemet och börjar att spara offrets tangentbordstryck. Detta hot består faktiskt av tre delar: ett verktygsset, en trojan och en kontrollserver. Enligt experter så används den första komponenten för att skapa hotet, den andra för att modifiera den drabbade datorn, och den tredje för att säkerställa full kontroll av viruset. På grund av detta så kan hackare enkelt uppdatera Zbot och till och med få åtkomst till det drabbade systemet.

Hur kan Zbot infektera min dator?

Trojanen Zbot sprids mestadels med hjälp av spam. Du kan luras till att ladda ner detta virus till din dator om du faller för ett falskt meddelande som ser ut att ha skickats av ett pålitligt företag. Sådana falska email rapporterar vanligtvis om icke-existerande flygbiljetter, försvunna leveranser eller postpaket, och liknande saker som potentiellt kan öka nyfikenheten hos personer. Här är ett exempel på ett sådant illasinnat meddelande:

——– Original Message ——–
Subject: Ninja Killed – Postal Tracking #PSGMR64782BY2C2
Date: Wed, 15 Apr 2009 16:32:50 +0900
From: United Parcel Service of America ottorios@ibfd.com
To: recipient.com

Hello!
We were not able to deliver postal package you sent on the 14th of March in time because the recipient’s address is not correct.
Please print out the invoice copy attached and collect the package at our office.
Your United Parcel Service of America

What is more, Trojan-Spy.Win32.Zbot.gen has some backdoor functionality and may even record keystrokes.

Notera att sådana email även är fyllda med länkar eller bifogade filer som är menade att ladda ner trojanen till systemet. Vidare så kan Zbot även distribueras via drabbade webbsidor eller nedladdningsattacker i drive-by stil.

Om du tror att din maskin har drabbats av trojanen Zbot så bör du inte vänta en minut eftersom du kan förlora personlig information och annan viktig data.

How to remove Zbot?

Om du tror att din PC infekterats med Zbot eller annan illasinnad mjukvara så måste du skanna din maskin med uppdaterad antispionmjukvara. I detta fall så rekommenderar vi dessa säkerhetslösningar: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Borttagning guider på andra språk