Ta bort viruset WeChat (Borttagningsguide) - Gratis Guide

WeChat Borttagningsguide för virus

Vad är WeChat-viruset?

Nätbrottslingar är på jakt efter WeChat-användares pengar och personuppgifter

WeChat-viruset

WeChat-viruset är en generisk term som används för att beskriva olika virusvarianter isom sprids via ett legitimt direktmeddelandeprogram. De kriminella försöker ofta att skicka skadliga länkar till potentiella offer via olika direktmeddelandeprogram för att lura in dem på infekterade webbsidor och nätfiskesidor i syfte att själa deras pengar och personuppgifter.

WeChat by Tencent, Ltd. är ett av världens mest populära direktmeddelandeprogram. Det har mer än 889 miljoner aktiva användare varje månad (baserat på rapport från ChinaChannel report) och är dominerande i Kina. Programmet är även känt som Weixin och lanserades först 2011.

Virus och bedrägerier som sprids via denna kommunikationsplattform kan inte kopplas till den officella utvecklaren av det. Precis som Facebook, Whatsapp, Viber, Gmail eller eBay, är WeChat/Weixin bara ett populärt kommunikationsverktyg som bedragare använder för att jaga efter potentiella offer, lura dem och hacka deras konton eller övertala dem att installera farliga virus.

Det finns ett särskilt ”virus” som vi vill nämna. I januari 2016 publicerade Tencent en webbsida – “The Story of Me and WeChat” – som möjliggjorde för användare att se en överblick över sina aktiviteter på plattformen, statistik och liknande.

Men snart började rykten spridas att webbsidan var infekterad och att användare som besökte den förlorade alla sina pengar på sitt Alipay-konto. Tencent har bekräftat att dessa meddelanden var del av ett bedrägeri och att webbsidan var helt säker att besöka.

Detta meddelandeprogram angreps också i samband med ett allvarlig attack mot App Store i september 2015. Hackarna skapade en falsk kopia av Xcode, ett program som användes för att skapa iOS-appar. Denna kopia fick namnet XcodeGhost. Den möjliggjorde för hackare att använda utvecklade appar för att stjäla personlig information om användare och skicka denna till kriminellas servrar. En av de infekterade apparna var WeChat. Tencent har avlöjat att det endast var 6.2.5-versionen som angreps.

App Store har tagit bort det falska programmet och säkerställt att programutvecklarna använder den rätta versionen av Xcode.

Exempel på WeChat-virusetWeChat är ett populärt meddelandeprogram som ibland används av nätkriminella för att sprida bedrägliga meddelanden som innehåller skadliga länkar. Ovanstående meddelande visar hur WeChat-bedrägeriet kan se ut. Ryktena om att sidan “The Story of Me and WeChat" bar på virus var dock falska.

Tips på hur skyddar ditt konto:

 • För att undvika bedragare och fortsätta att använda detta populära meddelandeprogram utan problem, ska du inte lägga till (”adda”) främlingar;
 • Koppla ditt konto till en tillförlitlig e-postadress eller mobil så att du kan återställa ditt konto ifall du tappar bort din telefon eller om den blir stulen;
 • Om någon frågar dig efter pengar via detta program, ska du inte lita på dem. Även om det är någon som du känner, ska du ringa dem och fråga om meddelandet kommer från dem;
 • Ge aldrig ut personlig information via denna plattform, särskilt inte till främlingar;
 • Håll ditt Weixin-lösenord privat;
 • Klicka aldrig på länkar från främlingar, även om de utlovar stora rabatter i populära nätbutiker, gratisprover, kuponger eller gratistjänster. Du kan komma att luras in på skadliga och bedrägliga webbsidor. Om du använder WeChat på nätet, kan du till och med infektera din dator med ransomware eller trojaner!

Spridning av WeChat-virusen

WeChat-programmen finns tillgängliga för Windows PC, Mac, iPhone och Android. Vi rekommenderar att du laddar ner detta program endast från dess officiella sida, www.wechat.com. Lita inte på någon annan sida och gå aldrig med på att ladda ner programmet från dessa, då de kan försöka att packa in andra program i installationen.

Att ha ett legitimt program skyddar dig inte från bedragare som försöker att lura användare genom att skicka övertalande meddelanden till dem. Men om du följer ovanstående tips, ska det inte vara några problem. Använd säkra lösenord, ge aldrig ut dem till någon, ”adda” inte några främlingar och öppna aldrig suspekta länkar skickade från främlingar eller till och med från släktingar eller vänner.

Ta bort WeChat-viruset

Om du misstänker att din dator eller mobil har infekterats, måste du ta bort WeChat-viruset omedelbart. Vi rekommenderar att du tar bort det med hjälp av ett antispion- eller anti-sabotageprogram såsom FortectIntego. Om du använder Mac, kan du använda programmet Malwarebytes.

Nedanstående guide under artikeln är utarbetad för Windows-användare som har råkat infektera sina datorer med viruset via detta programs webbversion. I händelse av att din Android-enhet har angripits, rekommenderar vi att du ser över denna guide för borttagning av Android-viruset.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell WeChat Borttagningsguide för virus

Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Ta bort Weixin-viruset med ett tillförlitligt antisabotageprogram. Men starta först om systemet i ”Felsäkert läge med nätverk”.

Viktigt! →
Manuell borttagning kan vara för komplicerad för vanliga datoranvändare. Det krävs avancerade IT-kunskaper för att utföras korrekt (om viktiga systemfiler tas bort eller skadas kan det leda till att Windows totalt förstörs), och det kan också ta flera timmar att genomföra. Därför rekommenderar vi starkt att du istället använder den automatiska metoden som visas ovan.

Steg 1. Starta Felsäkert Läge med Nätverk

Manuell borttagning av skadeprogram bör utföras i felsäkert läge. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klicka på Start > Stäng av > Starta om > OK.
 2. När datorn blir aktiv börjar du trycka på F8-knappen (om det inte fungerar kan du prova F2, F12, Del, osv. – det beror på din moderkortsmodell) flera gånger tills du ser fönstret Avancerade startalternativ.
 3. Välj Felsäkert läge med Nätverk från listan. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Windows 10 / Windows 8

 1. Högerklicka på Start-knappen och välj Inställningar.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Bläddra ner och välj Uppdatering & Säkerhet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Till vänster i fönstret väljer du Återhämtning.
 4. Bläddra nu nedåt för att hitta sektionen Avancerad start.
 5. Klicka på Starta om nu.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Välj Felsök. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 7. Gå till Avancerade alternativ. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 8. Välj Inställningar för uppstart. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 9. Tryck på Starta om.
 10. Tryck nu på 5 eller klicka på 5) Aktivera felsäkert läge med nätverk. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 2. Stäng av alla skumma processer

Windows Aktivitetshanteraren är ett användbart verktyg som visar alla processer som körs i bakgrunden. Om skadlig kod kör en process måste du stänga av den:

 1. Tryck Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Tryck på Fler detaljer.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Bläddra ner till Bakgrundsprocesser och leta efter något misstänkt.
 4. Högerklicka och välj Öppna filplats.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Gå tillbaka till processen, högerklicka och välj Avsluta aktivitet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Radera innehållet i den skadliga mappen.

Steg 3. Kontrollera start av programmet

 1. Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Gå till fliken Uppstart.
 3. Högerklicka på det misstänkta programmet och välj Inaktivera.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 4. Radera virusfiler

Malware-relaterade filer kan finnas på olika ställen i din dator. Här finns instruktioner som kan hjälpa dig att hitta dem:

 1. Skriv in Diskrensning i Windows-sökningen och tryck på Enter.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Välj den enhet du vill rensa (C: är din huvudenhet som standard och är troligtvis den enhet som innehåller skadliga filer).
 3. Bläddra i listan Filer som ska raderas och välj följande:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Välj Rensa upp systemfiler.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Du kan också leta efter andra skadliga filer som är gömda i följande mappar (skriv dessa sökord i Windows Sökbar och tryck på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

När du är klar startar du om datorn i normalt läge.

Ta bort WeChat med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av WeChat. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med FortectIntego och se till att borttagningen av WeChat lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från WeChat och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Geniet

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Ugnius Kiguolis
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk