Ta bort WebDiscover Browser (Borttagningsguide) - uppdaterad feb 2019

WebDiscover Browser Borttagningsguide

Vad är WebDiscover Browser?

WebDiscover-viruset fortsätter att spridas som en användbar webbläsare

WebDiscover Browser

Viruset WebDiscover Browser är utvecklat av det Kanada-baserade företaget Webdiscover Media. Det utgör inget stort näthot, men det betraktas som ett potentiellt oönskat program (PUP) eftersom det har infekterat Windows 10 och andra operativsystem utan användarnas godkänannde. Den senaste versionen heter WebDiscover Browser 2.

När det har tagit sig in i systemet utan tillåtelse, påbörjar det sina aggressiva annonskampnajer vilka syftar till att omdirigera användare till tredjepartssidor. Med tanke på en omfattande mängd ”Ads by WebDiscover” (”Annonser från…”), ”Powered by WebDiscover” (”Genererade av…”) eller ”WebDiscover Ads” samt omdirigeringar till Safestsearches.com, klassificeras programmet som ett annonsprogram.

Utvecklarna av detta PUP har försökt att introducera detta program som en alternativ webbläsare som kan förbättra användarnas surfupplevelse genom att erbjuda användbara tjänster. Dessa funktioner inkluderar snabba länkar till sociela medier och nyhetssidor liksom ett integrerat sökfält högst upp på skrivbordet för bekväm åtkomst.

I själva verket kan detta verktygsfält komma att bli irriterande då det lägger sig framför alla program och hindrar dig från att använda dem ordentligt. Detta är tyvärr inte den enda nackdelen med denna alternativa webbläsare. Det största problemet är dess ständiga omdirigeringar och poppupp-annonser.

Dessa annonser syftar normalt till att dra åt sig användarens uppmärksamhet. Du kan komma att se hyperlänkar för vissa specifika nyckelord samt erbjudas rabatter på de webbsidor som du besöker etc. Dessa annonser kan bli mycket påträngande och det är kanske därför som många användare börjar att leta efter sätt att bli av med WebDiscover bara dagar efter att det har installerats.

Bildexempel på WebDiscover BrowserWebDiscover Browser infekterar datorer och ställer automatiskt in sig själv som standardwebbläsare. Det lägger till ett sökfält överst på skrivbordet och lägger in genvägar i det nedre verktygsfältet.

Fakta om annonsprogram

Om man ser på WebDiscovers design, är det nästan identiskt med Google Chrome. Detta är ingen tillfällighet då denna webbläsare är baserad på Google Chromiums öppna källkod för anpassade inställningar. Det finns dock några skillnader.

Först och främst, när du försöker att använda din webbläsare, utlöser den omdirigeringar till suspekta sökmotorer såsom safestsearches.com och du kommer att kunna se det ovannämnda sökfältet överst på ditt skrivbord. Om du försöker att söka efter något där, kommer du till slut att hamna på sökmotorn Bing. Du bör vara mycket försiktig med WebDiscovers omdirigeringar.

Utöver detta, kommer du även att se annonser som poppar upp lite överallt och som ibland till och med täcker webbsidans innehåll. Dessa annonser är inte bara irriterande, utan saktar även ner systemets prestanda. De kan även orsaka vidare kontaminering av din dator eftersom de vanligtvis marknadsför opålitliga tredjepartssidor, program, verktygsfält och andra produkter.

Istället för att erbjuda dig riktig och användbar information, genererar WebDiscover bara intäkter åt sina utvecklare och detta med hjälp av denna aggressiva annonsering. Virusutvecklare går ofta till och med så långt att de samlar in information om användare och deras surfvanor. Risken är stor att detta program ochså har en integrerad teknologi för spårning .

Den andra versionen av denna ökända sökmotor, WebDiscover 2, är baserad på Chromiums mall och kan dessvärre installeras på datorn utan användarens tillåtelse. Denna annonsbaserade webbläsare går under namnet WebDiscover Media och gör sig själv till standardwebbläsare genom att modifiera datorns inställningar.

Ett problem med denna webbläsare är att antivirusprogram har svårt att upptäcka det och på så sätt ta bort det, så det kan komma att fortsätta att förstöra din surfupplevelse genom otaliga annonser och sponsrade länkar.

Om du märker av annonser och banners på dina besökta sidor, slumpmässig text och hyperlänkar på webbsidor och om du fortsätter att få rekommendationer om att uppdatera eller ladda ner suspekta program, kan det vara tecken på att du har infekterats med detta virus.

Så om du vill surfa säkert och ostört, rekommenderar vi att du tar bort WebDiscover från din dator. Du behöver bara skanna ditt system med ett ansett antisabotageprogram, såsom FortectIntego, så kommer detta att lösa problemet åt dig.

WebDiscover Browser

Hur blev jag kapad av detta program?

Kapningen äger rum med hjälp av olika metoder. Den vanligaste kallas dock för ”bundling”, vilket innebär att användaren laddar ner ett gratisprogram som även innehåller PUP såsom WebDiscover.

När användare laddar ner gratis program hoppar de ofta över steg i installationsguiden och detta ska du inte göra. Istället ska du välja något av installationslägena ”Avancerat” eller ”Anpassat” (Eng: ”Custom”), för på så sätt kan du se vilka PUP som ligger dolda i programpaketet och därmed avmarkera dessa.

En annan viktig sak att komma ihåg är att du bör undvika att använda nedladdningshanterare och installationerare, eftersom dessa är kända för att distribuera ”bundlade” program till användare som vill installera PDF-konverterare eller andra gratis program. Om möjligt ska du därför alltid ladda ner program från officiella webbsidor.

Bildexempel på programmet WebDiscover Browser

Hur tar man bort WebDiscover?

Som vi redan nämnt, bör WebDiscover avinstalleras med hjälp av ett ansett och tillförlitligt antispionprogram då ett sådant kan skanna ditt system och se om det är infekterat.

Men då viruset är bra på att gömma sig själv, kan det bli nödvändigt att ta bort det manuellt. Tänk dock på att detta kräver mer tid och tekniska färdigheter. Nedan hittar du detaljerade instruktioner för detta.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell WebDiscover Browser Borttagningsguide

Avinstallera från Windows

Tänk på att WebDiscover kan försöka att hindra dig från att ta bort det genom att gömma sig. Därför är det viktigt att du vet var du ska leta. Mest troligt är att du kommer att hitta virusets filer i följande filkataloger: 

C:\Program Files\WebDiscoverBrowser\ 
C:\Documents and Settings\Application DataChromium\.

Om du är infekterad, måste du avinstallera samtliga objekt som är kopplade till WebDiscover Media.

Följ de här stegen för att ta bort från Windows 10/8 datorer:

 1. Skriv in Kontrollpanelen i Windows sökruta och tryck på Enter eller klicka på sökresultatet.
 2. Under Program, väljer du Avinstallera ett program. Avinstallera från Windows
 3. I listan hittar du register relaterade till (eller något annat nyligen installerat misstänkt program).
 4. Högerklicka på programmet och välj Avinstallera.
 5. Om User Account Control dyker upp, klicka Ja.
 6. Vänta tills avinstallationsprocessen är klar och klicka på OK. Avinstallera från Windows

Om du använder Windows 7/XP följer du nedanstående instruktioner:

 1. Klicka på Windows Start > Kontrollpanelen i den högra rutan (om du är Windows XP-användare klickar du på Lägg till/Ta bort Program).
 2. I Kontrollpanelen väljer du Program > Avinstallera ett program. Avinstallera från Windows
 3. Välj det oönskade programmet genom att klicka på det en gång.
 4. Klicka på Avinstallera/Ändra högst upp.
 5. Välj Ja när du får en bekräftelse.
 6. Klicka på OK när borttagningen är klar.

Ta bort WebDiscover Browser från system med Mac OS X

Om detta annonsprogram har infekterat Mac OS X, ta det lugnt och följ instruktionerna nedan.

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter WebDiscover Browser eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Återställ MS Edge/Chromium Edge

I händelse av att du måste avinstallera detta virus från Microsoft Edge browser, ska du gå igenom listan över webbläsartillägg och tilläggsprogram och ta bort suspekta komponenter som du inte kan komma ihåg att du har installerat eller som du tror är kopplade till viruset.

Radera oönskade tillägg från MS Edge:

 1. Välj Meny (tre horisontella punkter uppe till höger i webbläsarfönstret) och välj Tillägg.
 2. I listan väljer du tillägget och klickar på ikonen för kugghjulet.
 3. Klicka på Avinstallera längst ner. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Rensa cookies och annan webbläsardata:

 1. Klicka på Menyn (tre horisontella punkter uppe till höger i webbläsarfönstret) och välj Integritet och säkerhet.
 2. Under Rensa webbläsardata väljer du Välj vad som ska rensas.
 3. Markera allt (förutom lösenord, men du kanske vill inkludera medielicenser också, om det är tillämpligt) och klicka på Rensa. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Återställ inställningar för ny flik och startsida:

 1. Klicka på menyikonen och välj Inställningar.
 2. Hitta sedan avsnittet Vid uppstart.
 3. Klicka på Inaktivera om du har hittat någon skum domän.

Återställ MS Edge om ovanstående steg inte fungerade:

 1. Tryck på Ctrl + Shift + Esc för att öppna Aktivitetshanteraren.
 2. Klicka på pilen Mer information längst ner i fönstret.
 3. Välj fliken Detaljer.
 4. Bläddra nu nedåt och leta upp alla poster med Microsoft Edge-namnet. Högerklicka på var och en av dem och välj Avsluta aktivitet för att stoppa MS Edge från att köras. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Om den här metoden inte har hjälpt dig, måste du använda en avancerad metod för att återställa Edge. Observera att du måste säkerhetskopiera din data innan du går vidare.

 1. Leta upp följande mapp på din dator: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Tryck Ctrl + A på tangentbordet för att välja alla mappar.
 3. Högerklicka på dem och välj Radera Återställ MS Edge/Chromium Edge
 4. Högerklicka nu på Start-knappen och välj Windows PowerShell (Admin).
 5. När det nya fönstret har öppnats, kopiera och klistra in följande kommando och tryck sedan på Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Återställ MS Edge/Chromium Edge

Instruktioner för Chromium-baserade Edge

Radera tillägg från MS Edge (Chromium):

 1. Öppna Edge och klicka på Inställningar > Tillägg.
 2. Radera oönskade tillägg genom att klicka på Ta bort. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Rensa cache och webbplatsdata:

 1. Klicka på Meny och gå till Inställningar.
 2. Välj Integritet och tjänster.
 3. Under Rensa webbläsardata väljer du Välj vad som ska rensas.
 4. Under Tidsintervall väljer du Alla tidpunkter.
 5. Välj Rensa nu. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Återställ Chromium-baserade MS Edge:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. Till vänster sida väljer du Återställ inställningar.
 3. Välj Återställ inställningarna till standardvärdena.
 4. Bekräfta med Återställ. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Ställ om Mozilla Firefox

För att ta bort WebDiscover och WebDiscover Browser 2 från Firefox, leta efter suspekta och okända tilläggsprogram och webbläsartillägg som kan ha lagts till i din webbläsare och ta bort dessa.

Ta bort farliga tillägg:

 1. Öppna webbläsaren Mozilla Firefox och tryck på Menyn (tre horisontella linjer längst upp till höger av fönstret).
 2. Välj Add-ons.
 3. Välj plugins som är relaterade till [titel] och klicka på Ta bort. Ställ om Mozilla Firefox

Återställ hemsidan:

 1. Klicka på de tre horisontella linjerna i det övre högra hörnet för att öppna menyn.
 2. Välj Alternativ.
 3. Under Hemalternativ anger du den webbplats du vill ha ska öppnas varje gång du startar Mozilla Firefox.

Rensa cookies och webbplatsdata:

 1. Klicka på Meny och välj Alternativ.
 2. Gå till sektionen Integritet och säkerhet.
 3. Scrolla nedåt för att hitta Cookies och Webbplatsdata.
 4. Klicka på Rensa data…
 5. Välj Cookies och Webbplatsdata samt Lagrat Webbinnehåll och tryck på Rensa

Ställ om Mozilla Firefox

Återställ Mozilla Firefox

Om WebDiscover Browser inte har tagits bort efter att du följt instruktionerna ovan, återställ Mozilla Firefox:

 1. Öppna webbläsaren Mozilla Firefox och klicka på Meny.
 2. Gå till Hjälp och välj sedan Information om felsökning. Ställ om Mozilla Firefox
 3. Sedan klickar du på Återställ Firefox…
 4. När popup-fönstret visas bekräftar du åtgärden genom att trycka på Återställ Firefox – detta bör slutföra borttagningen av WebDiscover Browser. Ställ om Mozilla Firefox

Återställ Google Chrome

Om du vill reparera Chrome, måste du hitta de tilläggsprogram som är kopplade till WebDiscover eller WebDiscover Browser 2. Du bör också kontrollera dina övriga webbläsare och ta bort program som har installerats i smyg.

Ta bort skadliga tillägg från Google Chrome:

 1. Öppna Google Chrome, klicka på Menyn (tre vertikala punkter i det övre högra hörnet) och välj Fler verktyg > Tillägg.
 2. I det nyöppnade fönstret ser du alla installerade tillägg. Avinstallera alla skumma tillägg genom att klicka på Ta bort. Återställ Google Chrome

Rensa cache och webbdata från Chrome:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. Under Sekretess och säkerhet, välj Rensa webbläsardata.
 3. Välj Webbhistorik, Cookies och annan webbplatsdata samt lagrade bilder och filer.
 4. Klicka på Radera data. Återställ Google Chrome

Ändra din startsida:

 1. Klicka på menyn och välj Inställningar.
 2. Leta efter en skum webbplats sektionen Vid uppstart.
 3. Klicka på Öppna en specifik sida eller en uppsättning av sidor och klicka på de tre punkterna för att hitta alternativet Ta bort.

Återställ Google Chrome:

Om de föregående metoderna inte hjälpte dig, återställ Google Chrome för att eliminera alla komponenter:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. I Inställningar, scrolla ner och klicka på Avancerat.
 3. Scrolla nedåt och hitta sektionen Återställ och rensa upp.
 4. Klicka nu på Återställ inställningarna till de ursprungliga standardinställningarna.
 5. Bekräfta med Återställ inställningar för att slutföra borttagningen. Återställ Google Chrome

Återställ Safari

Om du har problem med Safari på grund av detta virus, se nedanstående instruktioner:

Ta bort oönskade tillägg från Safari:

 1. Klicka på Safari > Inställningar…
 2. I det nya fönstret, välj Tillägg.
 3. Markera det oönskade tillägget som är relaterat till WebDiscover Browser och välj Avinstallera. Återställ Safari

Rensa cookies och annan webbplatsdata från Safari:

 1. Klicka på Safari > Rensa Historik…
 2. I rullgardinsmenyn under Radera väljer du all historik.
 3. Bekräfta med Rensa Historik. Återställ Safari

Återställ Safari om ovanstående steg inte hjälpte dig:

 1. Klicka på Safari > Inställningar…
 2. Gå till fliken Avancerat.
 3. Bocka i Visa menyn Utveckla i menyraden.
 4. I menyraden klickar du på Utveckla och väljer sedan Töm cache. Återställ Safari

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med WebDiscover Browser registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Passionerad virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Gabriel E. Hall
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk