Ta bort Web companion (Borttagningsguide) - 2020 uppdatering

Web companion Borttagningsguide

Vad är Web companion?

Web companion av Lavasoft — ett legitimt program som inte är så användbart som det verkar

Uppspårning av Web CompanionWeb Companion upptäcks av olika säkerhetsleverantörer.

Web companion är en legitim applikation som utvecklats av Lavasoft. Enligt utvecklare kan programmet bidra till ett extra skydd genom att blockera potentiellt oönskade program som annonsprogram och webbläsarkapare. Ironiskt nog så är Web Companion själv ett PUP eftersom det vanligtvis installeras med shareware och gratisprogram. Detta så-kallade säkerhetsverktyg kan inte bli litat på av användare eftersom det kan visa falskt positiva resultat och vilseleda dess offer till att tro att de är infekterade av falska virus. Dessutom så främjar Web Companion aktivt dess betalda version som den enda metoden att a ta bort problemen som upptäckts. Säkerhetsexperter, reddit och andra respektabla tredje parter anser att det inte är värd att spendera sina pengar på detta tveksamma verktyg.

Namn Web companion
Typ Systemverktyg
Även känt som AdAware Web companion; Lavasoft Web companion
Distribution Programmet sprids genom programpaket
Symptom
 • Visar upp massor av falska virusvarningar;
 • Lurar användare till att köpa premium-versioner av programvaran;
 • Driver offer till att använda betalda funktioner och fler add-ons.
Borttagning Skaffa anti-malware program som SpyHunter 5Combo Cleaner för att avinstallera Web companion tillsammans med Service WCAssistantService direkt
Optimering Du kan se till att ditt system är i bästa skick efter infektionen med FortectIntego

Huvudproblemet relaterat till mjukvaran är metoderna som används i dess distributioner. Utvecklarna av Web companion har redan erkänt att deras produkt distribueras genom populära marknadsföringsmetoden buntning. De förtydligar i sin FAQ-avdelning att applikationen kan dyka upp på användares datorer utan tillåtelse och börja köras på systemet:

Web Companion is most commonly distributed within another software product that you or someone who uses your PC has elected to install. This is known as ”bundled software distribution” and is a practice widely used by software makers worldwide to make money while delivering free software to their end-users.

Även om vissa användare kanske ifrågasätter vad Adaware Web Companion är så kallar andra detta program för ett virus. Säkerhetsforskare indikerar att det inte är rätt term att använda för att beskriva denna mjukvara. Den borde hamna i kategorin av potentiellt oönskade program eftersom den använder ett diskret sätt att komma in i systemet och sälja sin licenserade version. Vi bör också nämna att programmets aktivitet kan vara ganska irriterade och att det kan vara besvärligt att avinstallera detta så kallade skyddsverktyg.

När det har installerats så påstår Web companion att det skyddar mot följande hot:

 • Skadliga webbsidor;
 • Invasiva annonser;
 • Dataspårning;
 • Phishing-bluffar.

Dock så får användare notifikationer om upptäcka hot så fort den första skanningen är slutförd. Tyvärr så har dessa varningar inte något utgångsdatum så du kan bli översvämmad med meddelanden varje gång du startat upp datorn. Det förstör användares webbläsarupplevelse eftersom de poppar upp oavbrutet.

Tyvärr så är virusskanningens resultat och andra annonser från Web companion virus inte nödvändigtvis pålitliga. Utvecklare vill tjäna pengar och försöker lura folk till att tro att deras datorer är infekterade för att de ska fortsätta använda deras opålitliga tjänster. I vissa fall kanske användare bli frestade att köpa premium-versionen eller installera fler säkerhetsverktyg.

Web companion illustrationWeb companion beskrivs ofta som ett virus eftersom den levererar irriterande virus pop-upper.

Därför rekommenderar vi att du skaffar ett pålitligt verktyg för att hålla din dator säker. Om du dessutom undrar ”Borde jag ta bort web companion”, så har vi svaret: ”Ja.” Du kan avinstallera appen från Windows 7, Windows 10 eller en annan Windows-version genom att följa vår steg-för-steg guide nedan.

Manuell borttagning av Web companion tar inte mycket tid. Det rekommenderas dock att du ser till att det inte finns några överblivna filer på systemet. Kom ihåg att sådana här appar tenderar att modifiera datorns register och göra andra modifieringar så att de startas varje gång systemet gör det. För att återställa dessa ändringar rekommenderar vi FortectIntego.

Användare upptäcker appen installerad utan deras tillstånd: hur du kan undvika det

Svaret på hur web companion installeras på datorn är väldigt enkelt — detta säkerhetsverktyg sprids genom buntning med hjälp av tredjeparts applikationer. Med andra ord så installeras programmet under installationen av andra gratisprogram. Även om distributionsmetoden är legitim så ser ofta inte användare programmen som håller på att installeras och tackar därför inte nej. Resultatet är att offer blir förvirrade över det oväntade framträdandet av verktyget och skriver om det på Reddit, Quora, Microsoft och andra tekniska forum.

Här är dock några tips på hur du kan undvika installationen av fler komponenter:

 1. Installera aldrig program med Rekommenderade eller Snabba inställningar på installationsprogrammet;
 2. Välj Anpassade eller Avancerade istället och följ dessa steg noggrant;
 3. Kolla efter redan markerade checkboxar som ger tillstånd att installera PUP;
 4. Välj bort dem och kör en systemskanning med ett professionellt antivirus-program.

Slutför avinstallationenNär processen är klar och den nya fliken öppnas i din standardwebbläsare, stäng helt enkelt ner den.

Hur man avinstallerar Web companion från Windows

Om du redan har provat detta säkerhetsverktyg och anser att det är meningslöst så rekommenderar vi att du tar bort Lavasoft Web companion direkt. Du har två alternativ — manuell eller automatisk elimination för borttagningen av denna app. Som vi dock redan har påpekat så är appen inte skadlig och du borde inte ha problem med att ta bort den manuellt.

Men som forskare från BedyNet.ru och andra experter säger så är det bästa sättet att skydda sin dator mot potentiella hot i framtiden genom ett pålitligt antivirusprogram installerat på systemet. Det kommer också att avinstallera alla onödiga applikationer som kan ha kommit in på ditt system via mjukvarupaket.

Du kan utföra Web companion borttagning från Windows 10 och andra versioner genom att följa riktlinjerna som presenteras nedan. Vi rekommenderar starkt att du avinstallerar alla suspekta inträden från systemet för att undvika fler problem med dit dator i framtiden. För att undvika programvarupaket, glöm inte att vara uppmärksam på varje installationsprocess av program du laddar ner. Välj Anpassat/Avancerat installationsläge.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet är för kort för att slösa bort tid på virus

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Jake Doevan
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk