Ta bort viruset ”Error code: 0x00AEM001489”

”Error code: 0x00AEM001489” Borttagningsguide för virus

Vad är Viruset "Error code: 0x00AEM001489”?

Vad behöver man veta om viruset ”Error code: 0x00AEM001489”?

Du kanske har drabbats av panik när du har sett ettt varningsmeddelande som lyder “Error code: 0x00AEM001489.” Börja med att samla dig själv. Detta meddelande syftar till att informera om att din dator har blivit infekterad med ett sabotageprogram, som försöker att övertyga dig om att ditt operativsystem inte kan uppdateras eftersom du först måste validera det. Det spelar ingen roll hur många gånger offret försöker att skriva in produktnyckeln; detta falska Windows Aktiveringsfönster fortsätter att varna om att angiven produktnyckel är inkorrekt och föreslår sedan att man ska kontakta kundtjänst för hjälp. Om du ser ett nummer till denna kundtjänst, ska du inte ringa det och vidta inga drastiska åtgärder. Du ska istället ta bort viruset Error code: 0x00AEM001489.

Detta sabotageprogram tillhör kategorin teknisk-support-bedrägeri. Vissa IT-experter kallar det scareware, då det bedrar användarna genom att terrorisera dem med falska virus. Väl inne i systemet, genomför det flertalet ändringar i dataregistret. Därefter kan inte Programhanteraren öppnas korrekt och det dyker upp ett meddelande som täcker hela skärmen. Vidare kan detta sabotageprogram störa de automatiska uppdateringarna av operativsystemet. Som redan nämnt, varnar meddelandet om att ens nuvarande version av operativsystemet inte är giltig och att användaren måste återaktivera det.

I allmänhet är syftet med dessa typer av skadliga filer att generera felmeddelanden för att uppmuntra användare att ringa det angivna numret. I meddelandet ”Error code of 0x00AEM001489” finns ett nummer till en teknisk support. När du ringer det, tror du att du kommer att kopplas till en person som kan hjälpa dig med ovanstående problem. Men du kommer att bli besviken. I början kommer du dock inte att ana några oråd. Den antagna experten erbjuder dig att köpa ett säkerhetsprogram som kan lösa dina problem och undanröja eventuella virus. När du köper det, kommer tragiskt nog det falska aktiveringsfältet med största sannolikhet att befinna sig på samma plats som tidigare. Var försiktig, för dessa falska teknisk-support-bedragare kan till och med begära att få distansåtkomst till din PC. Ge dem INTE tillträde till din dator, för om du gör det, infekterar de din PC med sabotageprogram.

Du borde installera ett pålitligt antispionprogram, till exempel FortectIntego, som kan ta bort ”Error code: 0x00AEM001489”, istället för att ringa den falska tekniska supporten. Du kan också hitta andra lösningar för borttagning här.

Hur sprids detta virus?

Risken att infekteras med detta sabotageprogram är förhållandevis hög på grund av dess luriga metoder att kapa system. Vanligtvis infekteras datorn då användaren surfar runt på annonssidor, spelsidor, osäkra peer-to-peer-nätverk eller pronografiska webbsidor. Det finns fall då en trojan sprider ut viruset Error code: 0x00AEM001489. Trojaner tenderar att passera förbi som legitima filer och därför upptäcker inte alla antivirusprogram dem. Sedan kan viruset spridas genom “bundling”-metoden. Då de flesta användare tenderar att inte läsa installationsguiden, märker de inte att de har råkat installera inpackade (”bundlade”) tilläggsprogram. Därför kanske de lockas av sådana ”förbättringar” som Error code: 0x00AEM001489. Du måste vara väldigt försiktig när du installerar ny programvara och välj alltid ”Anpassad” installation så att du kan få en överblick över alla eventuella tilläggsprogram.

Borttagning av Error code: 0x00AEM001489

Även om detta sabotageprogram kan verka farligt, är det inte särskilt svårt att ta bort det. Se också om du hittar ytterligare suspekta program i listan över systemapplikationer. Om du är bra på datorer, kan du leta efter filen i registret. Det bästa sättet att bli av med viruset Error code: 0x00AEM001489 är annars att installera ett antispionprogram som är särskilt utformat för denna typ av sabotageprogram. Detta kommer att upptäcka sabotageprogrammet mycket snabbare och radeta det inom bara några minuter.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet är för kort för att slösa bort tid på virus

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Jake Doevan
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk