Ta bort Searchmarquis.com (Handledning) - uppdaterad sep 2020

Searchmarquis.com Borttagningsguide

Vad är Searchmarquis.com?

Searchmarquis.com är ett vilseledande tillägg som kan ändra webbläsarinställningar på macOS-enheter

Search Marquis program

Search Marquis är ett webbläsarkapande virus som väljer sin egna motor som standard för att främja sponsrade webbsidor och tjäna pengar på annonsering. Den tillhör gruppen ”Potentially Unwanted Applications” (PUA), Potentiellt Oönskade Applikationer och riktar in sig på Macs med utmärkt precision tack vare tredjeparts appbuntar för Mac. Efter installationen så brukar den ändra inställningarna för sökmotorn, startsidan och nya flikar till https://www.searchmarquis.com.

Senare så kan motorn även lägga till ytterligare webbläsarbaserade program, tillägg eller systemapplikationer för att kontrollera mer av onlinetrafiken och webbläsarfunktioner på enheten själv. Sådana infektioner kan bli kategoriserade som potentiellt oönskade program på grund av den diskreta infiltrationen och de påträngande symptomen, allt från omdirigeringar och popups till installationer av andra oönskade program.

Vidare så börjar Search Marquis-viruset sina skadliga aktiviteter, omdirigering till annonstjänster och pengainsamling genom deras pay-per-click metoder. Webbläsarkaparen planterar kakor i webkäsare för att spionera på användares onlinesessioner och skapa annonser som ser bra ut för offret. Sökmotorn Searchbaron och andra omdirigeringsvirus är en av sidorna som denna PUP är kopplad till så var inte förvånad om du kommer till denna domän efter några få klick. Det finns inget värde i detta så du behöver rensa din maskin ordentligt för att se till att alla spår av potentiellt oönskade program försvinner.

Namn Searchmarquis.com, Search Marquis
Typ Webbläsarkapare
Subtyp Potentiellt oönskade program, webbläsarbaserade hot
Inriktning Mac OS-användare
Symptom Sökmotorn dyker upp på webbläsaren från ingenstans och börjar omdirigera till andra webbsidor eller annonstjänster. Allt extra innehåll som visas upp för dig startar upp popups, banners och annat kommersiellt material. Försök att söka genom denna sökmotor ger bara resultat med mängder av länkar som inte ger något värde eller är användbara
Distribution Gratis eller delade program, osäkrade nätverk för nedladdning av mjukvara, t.ex. peer-to-peer källor kan inkludera PUP som denna webbläsarkapare som en extra nedladdning. Olika främjande annonser kan påstå att den är användbar och till dirigera användare till direktnedladdningar av sökmotorn
Elimination Du kan upptäcka webbläsarkaparen och alla andra falska program relaterade till hotet och ta bort Searchmarquis.com med hjälp att ett antivirusprogram
Reparation Eftersom maskinen kan bli till och med mer påverkad av bakgrundsprocesser och filer i systemmappar borde du förlita dig på verktyg som är kompatibla med operativsystemet och som kan kontrollera eller till och med fixa virusskada. Prova reparationsverktyget FortectIntego

Search Marquis tillhör kategorin av potentiellt oönskade program eftersom den använder smygtekniker för att komma in i datorers system. Detta hänvisar ofta till programpaket eller webbsidor som saknar säkerhet. När applikationen är på maskinen så kommer de störande aktiviteterna börja.

Dessa är huvudsymptomen av denna skuggiga Searchmarquis.com sökmotor:

 • standardhemsidan, ny flik och sökmotor ändras alla till Search Marquis;
 • alla försök att söka omdirigerar dig till sidor som visar resultat packade med länkar och annat kommersiellt innehåll;
 • verktygsfält, tillägg och annat innehåll installeras utan ditt tillstånd eller din vetskap;
 • annonser dyker upp på sidor de inte ska vara.

Omdirigeringsviruset Searchmarquis.com kanske främjar sig själv som en användbar produkt men fall inte för dessa olika påståenden eftersom du kan bli lurad av utvecklarna. De kanske lägger till ”praktiska funktioner” till webbläsarkaparen som snabb åtkomst till populära nätverk med de riktiga motiven bakom de här programmen att att plantera spårningskomponenter för att samla opersonlig data:

We collect non-identifiable aggregated information (”Non-Personal Information”) about your device and your use of Services. Non-Personal Information which is collected includes: technical information transmitted by your device, your aggregated use of the Service, statistics, type of browser and default search preference, operating system type, language and the time and date you access and use the Service, website which you lead you to the Offer, approximate geographical location, Internet Service Provider (ISP), Internet Protocol address (IP), etc.

Även om den här typen av samlad information kanske verkar oviktigt först så bör du notera att Search Marquis genererar falska erbjudanden baserat på denna data för att få så många klick som möjligt. Klicka inte på annonser från denna kapare eftersom du kan bli omdirigerad till en skadlig webbplats. Search Marquis virusSearch Marquis - en webbläsarkapare som ofta reser genom programvarupaket och osäkrade nätverk

Det finns även ett annat stort problem relaterat till Search Marquis – omdirigeringar. Ständiga omdirigeringar orsakas mest för att ta användaren till en affiliatesida och övertyga denne om att köpa någon meningslös produkt. Ibland kan du dock komma till en potentiellt infektiös sida.

Search Marquis borttagning är ett nödvändigt steg du behöver ta om du vill ha den bästa dator- och surfupplevelsen. Du kan enkelt hitta alla falska program som kan finnas på datorn med hjälp av ett ordentligt anti-malware verktyg. Såklart kan du även välja andra typer av program.

Vi har även försett detaljerade riktlinjer i slutet av den här artikeln som kan hjälpa dig att ta bort Searchmarquis.com från din Mac OS X dator och rensa skadliga modifikationer på webbläsarapplikationer som Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer och Safari. Systemoptimerare och PC reparationsverktyg som FortectIntego kan hjälpa dig rengöra maskinen ännu bättre genom att fixa virusskador och reparera skadade eller annars påverkade filer.

Skumma nedladdningswebbsidor är aktivt inblandade i affiliate marknadsföring

Teknikexperter från LesVirus.fr konstaterar att webbläsarkapare och andra potentiellt oönskade program troligen infiltrerar sina offer genom källor som inte har skyddet som krävs. Dessa är ofta olika P2P-nätverk som torrents.

Search Marquis PUP

Dessutom är det mycket troligt att falska produkter kommer in i systemet genom gratis programvarupaket. Program som delas gratis online för nedladdnings/installationssyften har inget standard för säkerhet. Det är därför du alltid bör välja Avancerat/Anpassat installationsläge.

Att ha ett ansett antivirusprogram på din maskin kommer göra hälften av säkerhetsjobbet åt dig. Du kan dock inte lämna allting till ett antiskadeprogramsverktyg eftersom du är den som är ansvarig för dina program och din maskins säkerhetsnivå.

Borttagningsguider för webbläsarkaparen Searchmarquis.com

Om viruset Search Marquis har stört dig på det senaste så är det bäst att eliminera det potentiellt oönskade programmet helt och hållet tillsammans med innehållet det har fått in i systemet och webbapplikationer som Google Chrome, Mozilla Firefox och Safari.

Searchmarquis.com-borttagning kan utföras på två olika sätt – genom att följa manuella steg eller genom att ladda ner/installera automatiska produkter. Notera att det senast nämnda är effektivare och kommer låta dig bli klar med hela processen på några få minuter. På så sätt kan du helt rensa din maskin från denna kapare och andra inkräktare.

Om du dock känner dig självsäker och tror att färdigheterna du har inom cybersäkerhet är nog för att bli av med kaparen så kan du ta bort Search Marquis från webbläsare och operativsystemet genom att följa riktlinjerna nedan. Att dubbelkolla är alltid bäst innan du går tillbaka till att använda maskinen som vanligt.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Searchmarquis.com Borttagningsguide

Ta bort Searchmarquis.com från system med Mac OS X

Du kan rensa Mac OS X från falska produkter som har lagts till av webbläsarkaparen. Använd riktlinjerna nedan för att utföra denna uppgift:

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Searchmarquis.com eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ställ om Mozilla Firefox

Mozilla Firefox kan bli rensad från misstänkt innehåll och bli återställd till dess tidigare tillstånd genom att du följer följande steg:

Ta bort farliga tillägg:

 1. Öppna webbläsaren Mozilla Firefox och tryck på Menyn (tre horisontella linjer längst upp till höger av fönstret).
 2. Välj Add-ons.
 3. Välj plugins som är relaterade till [titel] och klicka på Ta bort. Ställ om Mozilla Firefox

Återställ hemsidan:

 1. Klicka på de tre horisontella linjerna i det övre högra hörnet för att öppna menyn.
 2. Välj Alternativ.
 3. Under Hemalternativ anger du den webbplats du vill ha ska öppnas varje gång du startar Mozilla Firefox.

Rensa cookies och webbplatsdata:

 1. Klicka på Meny och välj Alternativ.
 2. Gå till sektionen Integritet och säkerhet.
 3. Scrolla nedåt för att hitta Cookies och Webbplatsdata.
 4. Klicka på Rensa data…
 5. Välj Cookies och Webbplatsdata samt Lagrat Webbinnehåll och tryck på Rensa

Ställ om Mozilla Firefox

Återställ Mozilla Firefox

Om Searchmarquis.com inte har tagits bort efter att du följt instruktionerna ovan, återställ Mozilla Firefox:

 1. Öppna webbläsaren Mozilla Firefox och klicka på Meny.
 2. Gå till Hjälp och välj sedan Information om felsökning. Ställ om Mozilla Firefox
 3. Sedan klickar du på Återställ Firefox…
 4. När popup-fönstret visas bekräftar du åtgärden genom att trycka på Återställ Firefox – detta bör slutföra borttagningen av Searchmarquis.com. Ställ om Mozilla Firefox

Återställ Google Chrome

Om du har upptäckt oförväntade ändringar i din Google Chrome webbläsare kan du eliminera dem genom att utföra uppgifterna som anges här:

Ta bort skadliga tillägg från Google Chrome:

 1. Öppna Google Chrome, klicka på Menyn (tre vertikala punkter i det övre högra hörnet) och välj Fler verktyg > Tillägg.
 2. I det nyöppnade fönstret ser du alla installerade tillägg. Avinstallera alla skumma tillägg genom att klicka på Ta bort. Återställ Google Chrome

Rensa cache och webbdata från Chrome:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. Under Sekretess och säkerhet, välj Rensa webbläsardata.
 3. Välj Webbhistorik, Cookies och annan webbplatsdata samt lagrade bilder och filer.
 4. Klicka på Radera data. Återställ Google Chrome

Ändra din startsida:

 1. Klicka på menyn och välj Inställningar.
 2. Leta efter en skum webbplats sektionen Vid uppstart.
 3. Klicka på Öppna en specifik sida eller en uppsättning av sidor och klicka på de tre punkterna för att hitta alternativet Ta bort.

Återställ Google Chrome:

Om de föregående metoderna inte hjälpte dig, återställ Google Chrome för att eliminera alla komponenter:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. I Inställningar, scrolla ner och klicka på Avancerat.
 3. Scrolla nedåt och hitta sektionen Återställ och rensa upp.
 4. Klicka nu på Återställ inställningarna till de ursprungliga standardinställningarna.
 5. Bekräfta med Återställ inställningar för att slutföra borttagningen. Återställ Google Chrome

Återställ Safari

Rensa Safari från suspekt webbläsarinnehåll. Stegen som visas nedan kan hjälpa dig ta bort objekt som tillägg och plugin:

Ta bort oönskade tillägg från Safari:

 1. Klicka på Safari > Inställningar…
 2. I det nya fönstret, välj Tillägg.
 3. Markera det oönskade tillägget som är relaterat till Searchmarquis.com och välj Avinstallera. Återställ Safari

Rensa cookies och annan webbplatsdata från Safari:

 1. Klicka på Safari > Rensa Historik…
 2. I rullgardinsmenyn under Radera väljer du all historik.
 3. Bekräfta med Rensa Historik. Återställ Safari

Återställ Safari om ovanstående steg inte hjälpte dig:

 1. Klicka på Safari > Inställningar…
 2. Gå till fliken Avancerat.
 3. Bocka i Visa menyn Utveckla i menyraden.
 4. I menyraden klickar du på Utveckla och väljer sedan Töm cache. Återställ Safari

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med Searchmarquis.com registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Lucia Danes
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk