Ta bort viruset Sage 2.2 (Borttagningsguide) - aug 2017 uppdatering

Sage 2.2 Borttagningsguide för virus

Vad är Sage 2.2 ransomware?

Sage-historien fortsätter: Sage 2.2 ransomware är här

Sage 2.2 ransomware virus

Om du har hört talas om Sage ransomware och Sage 2.0, kommer här några dåliga nyheter. Utvecklarna av Sage har nu lanserat en uppdatering av sitt ursprungliga virus – Sage 2.2. har nu upptäckts på nätet.

Sättet att namnge framgångsrika upplagor som underversioner påminner om Cerber. Därför är denna version inte mindre aggressiv och destruktiv än sin föregångare. Enligt virusanalysen, har de tekniska detaljerna uppdaterats. Detta trojanbaserade ransomware försöker att ta sig igenom nätsäkerhetsskydd under olika namn.

Om du ännu inte har stött på detta näthot, bör du utrusta dig med ett ordentligt säkerhetsprogram och kunskap. Om du redan har drabbats av Sage 2.2, följ instruktionerna för borttagning nedan; använd FortectIntego för att snabba på processen.

Sage ransomware började först att dyka upp i mitten av januari i år. En av dess egenheter var att det spred sin skadliga infektion via en dubbelzippad mapp. Själva .zip-mappen innehåller antingen en .doc-fil eller en .js-fil. Intressant är att skräpmejlet inte innehåller någon rubrik. Vissa mejl innehåller inte ens någon text.

Tänk på att vissa mejl maskeras som meddelanden från ”Central Security Treatment Organization”. Detta sabotageprogram använder en grundläggande modell; det skickar UDP (User Datagram Protocol) ttill tusentals IP-adresser.

Bildexempel på Sage 2.2 ransomware

Vanligt hos ransomware är att de uppmanar sina offer att betala en lösensumma inom en viss angiven tidsperiod. Efter att denna tid har löpt ut, sägs filerna bli raderade. När Sage 2.0 lanserades, begärde det över 2000 USD för att dekyptera filerna.

I instruktionerna för dataåterställning, försöker utvecklarna att skrämma användare genom att säga att det enda sättet att kunna återställa sina filer är att man betalar lösensumman. Den senaste versionen heter alltså Sage 2.2 ransomware. Rapporter visar att bedragarna inte har introducerat särskilt många nya egenskaper. Viruset kan visa sig som [slumpmässiga siffror]_ACH20022017.zip eller som mappen min1_201720103191.58778.zip folder.

Efter att innehåller har extraherats, utlöses viruset via spam1.exe. Det kan också gömma sig bakom filen startup.php. Senare, laddar Sage 2.2 ner sin nyttolast till mappen %Temp% folder och kopierar sig själv till C:\Users\[inloggningsnamn]\AppData\Roaming.

Denna aktivitet utlöser UAC-meddelanden (User Account Control – ”användarkontokontroll”). Som tur är, kan du konfrontera denna aktivitet genom att avbryta detta kommando. UAC-meddelandet låtsas komma från Microsoft Corporation. Det enda som tyder på en virusinfektion är den udda placeringen av mappen AppData.

Viruset ersätter också din skrivbordsbild med bilden !HELP_SOS.bmp, vilken informerar offren om Sage 2.2-kapningen. Meddelandet refererar till en rad webbsidor ifall användare raderar filerna med instruktioner. Så fort du märker av något av dessa symtom, ska du ta bort Sage 2.2 omedelbart.

Är det något viktigt man bör känna till om virusets spridningsmetoder?

Viruset sprids via skräpmejl. Tänk på att ransomware ofta gömmer sig bakom en falsk faktura eller andra officiella dokument. Förhasta dig inte med att öppna bilagor, då de kan bära på virus. Bedragarna använder sig också av ytterligare spridningsmetoder.

Sage 2.2-viruset har upptäckts som en trojan – Win32.Trojan.WisdomEyes.16070401.9500.9973, Trojan/Win32.SageCrypt.C1798570, Trojan.Encoder.10307 och Win32/Trojan.Ransom.aac. Då de som brukade sprida Cerber är samma personer som nu sprider Sage 2.2, kan det hända att de använder samma metoder för att öka antalet infektioner.

I slutet av 2016, spreds Cerber också med hjälp av RIG exploit kit och korrupta Adobe Flash Player-bilagor. Sage tillämpar nu också en annan gammal Cerber-funktion – radering av skuggvolymkopior. Det har upptäckts att Sage 2.2 också kan maskeras som en Adobe Service Manager. Därför är det av yttersta vikt att du inte bara skyddar ditt system med ett antisabotageprogram, utan också är uppmärksam när du surfar på nätet.

Kan man ta bort Sage 2.2 för gott?

När det kommer till filkrypteringsvirus, ska du försöka att bli av med dessa så fort du kan. Installera ett antispionprogram, t.ex. FortectIntego eller Malwarebytes, och gör en fullständig borttagning av Sage 2.2. Om du upplever svårigheter med borttagningen, på grund av att viruset blockerar ditt system, aktivera ”Felsäkert läge med nätverk”.

Instruktionerna nedan visar hur du gör detta. Sedan kan du fortsätta borttagningsprocessen. Tänk på att programmet inte dekrypterar filerna. För att göra detta, måste du leta efter alternativa lösningar (se nedan).

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Sage 2.2 Borttagningsguide för virus

Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Viktigt! →
Manuell borttagning kan vara för komplicerad för vanliga datoranvändare. Det krävs avancerade IT-kunskaper för att utföras korrekt (om viktiga systemfiler tas bort eller skadas kan det leda till att Windows totalt förstörs), och det kan också ta flera timmar att genomföra. Därför rekommenderar vi starkt att du istället använder den automatiska metoden som visas ovan.

Steg 1. Starta Felsäkert Läge med Nätverk

Manuell borttagning av skadeprogram bör utföras i felsäkert läge. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klicka på Start > Stäng av > Starta om > OK.
 2. När datorn blir aktiv börjar du trycka på F8-knappen (om det inte fungerar kan du prova F2, F12, Del, osv. – det beror på din moderkortsmodell) flera gånger tills du ser fönstret Avancerade startalternativ.
 3. Välj Felsäkert läge med Nätverk från listan. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Windows 10 / Windows 8

 1. Högerklicka på Start-knappen och välj Inställningar.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Bläddra ner och välj Uppdatering & Säkerhet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Till vänster i fönstret väljer du Återhämtning.
 4. Bläddra nu nedåt för att hitta sektionen Avancerad start.
 5. Klicka på Starta om nu.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Välj Felsök. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 7. Gå till Avancerade alternativ. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 8. Välj Inställningar för uppstart. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 9. Tryck på Starta om.
 10. Tryck nu på 5 eller klicka på 5) Aktivera felsäkert läge med nätverk. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 2. Stäng av alla skumma processer

Windows Aktivitetshanteraren är ett användbart verktyg som visar alla processer som körs i bakgrunden. Om skadlig kod kör en process måste du stänga av den:

 1. Tryck Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Tryck på Fler detaljer.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Bläddra ner till Bakgrundsprocesser och leta efter något misstänkt.
 4. Högerklicka och välj Öppna filplats.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Gå tillbaka till processen, högerklicka och välj Avsluta aktivitet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Radera innehållet i den skadliga mappen.

Steg 3. Kontrollera start av programmet

 1. Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Gå till fliken Uppstart.
 3. Högerklicka på det misstänkta programmet och välj Inaktivera.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 4. Radera virusfiler

Malware-relaterade filer kan finnas på olika ställen i din dator. Här finns instruktioner som kan hjälpa dig att hitta dem:

 1. Skriv in Diskrensning i Windows-sökningen och tryck på Enter.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Välj den enhet du vill rensa (C: är din huvudenhet som standard och är troligtvis den enhet som innehåller skadliga filer).
 3. Bläddra i listan Filer som ska raderas och välj följande:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Välj Rensa upp systemfiler.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Du kan också leta efter andra skadliga filer som är gömda i följande mappar (skriv dessa sökord i Windows Sökbar och tryck på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

När du är klar startar du om datorn i normalt läge.

Ta bort Sage 2.2 med System Restore

Om du fortfarande inte kan ta bort Sage 2.2, testa funktionen ”Systemåterställning”.

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Sage 2.2. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med FortectIntego och se till att borttagningen av Sage 2.2 lyckas.

Bonus: Återställ din data

Guiden ovan ska hjälpa dig att ta bort Sage 2.2 från din dator. För att återställa dina krypterade filer, rekommenderar vi dig att använda en detaljerad guide utfärdad av utanvirus.se-säkerhetsexperter

Om dina filer är krypterade genom Sage 2.2, finns flera sätt att återställa dem

Vad är Data Recovery Pro?

Detta program kan komma till nytta när du vill identifiera skadade filer. Även om det inte finns någon 100% garanti för att programmet kommer att kunna återställa alla dina filer, kan du åtminstone ge det en chans. 

 • Ladda ner Data Recovery Pro;
 • Följ anvisningarna i Installation av Data Recovery och installera programmet på din dator
 • Öppna det och skanna din dator efter filer som är krypterade genom Sage 2.2-ransomware;
 • Återställ dem

Windows-funktionen ”Återställ från tidigare versioner”

Följ instruktionerna för att återställa en tidigare automatiskt sparad kopia av din fil. Även om denna metod tar tid, kan du möjligen lyckas med att återställa några av dina filer. 

 • Hitta den krypterade filen som du vill återställa och högerklicka på den;
 • Välj “Properties” och gå till fliken “Previous versions”;
 • Här ska du kontrollera varje tillgänglig kopia av filen i “Folder versions”. Välj den version som du vill återställa och klicka på “Restore”.

Sage 2.2-dekrypterare

För närvarande finns inget dekrypteringsverktyg. Medan IT-experter arbetar på att utveckla ett sådant, måste du sikta på alternativa metoder. 

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Sage 2.2 och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Julie Splinters
Julie Splinters - Virus-borttagningsspecialist

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Julie Splinters
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk