Ta bort viruset Popunderclick (Borttagningsguide) - uppdaterad nov 2016

Popunderclick Borttagningsguide för virus

Vad är Popunderclick-viruset?

Varifrån kommer Popunderclick-annonserna?

Popunderclick-annonserna är en jobbig upplevelse, då du ständigt kommer att få reklamerbjudanden som försöker att omdirigera dig till sponsrade webbsidor. Dessutom kan annonsprogram (tilläggsprogram, insticksprogram, verktygsfält etc) som gömmer sig bakom dessa annonser spåra dina nätaktiviteter i syfte att ta reda på vilka annonser som lockar dig. Sedan finns ingen garanti för att denna information, som oftast samlas in av Popunderclick-viruset, inte kommer att delas med tredjeparter. Typiskt sett används denna information för att bygga särskilda nätverk för marknadsföringskampanjer och liknande, så var försiktig med program som kan spåra dig! Det verkar som att den mest angripna webbläsaren är Google Chrome, så det kan komma att behövas visst tålamod för att bli av med annonsprogrammet från denna webbläsare. Viruset sprids ihop med hjälpobjekt (Browser Helper Objects, BHO) och liknande komponenter för att förhindra att användaren tar bort viruset genom att återställa webbläsaren. Dessa kan användas för att återinstallera viruset och aktivera det vid nästa sökning, så du måste göra en automatisk borttagning av Popunderclick.com removal.

Den största anledningen till att du bör ta bort Popunderclick.com är att dess enda syfte är att marknadsföra tredjepartsidor via sponsrade annonser och länkar som plötsligt kan dyka upp i din webbläsare bakom dina besökta webbsidor. Det är naturligt att utvecklarna behöver marknadsföra sinaprodukter och de letar efter det mest effektiva sättet att göra det på och Popunderclick.com är dessvärre inte den mest tillförlitliga annonsören. Detta program använder suspekta metoder för att ta sig in i datorerna och inkräktande strategier för att marknadsföra det förutbestämda materialet och är involverat i ett partnerskap med tredjeparter. Därför varnar vi starkt för detta värdelösa skadliga program och föreslår att du tar bort det med ett tillförlitligt antivirusprogram såsom FortectIntego, särskilt om du inte har installerat det på egen hand från första början.

Undrar du hur du kan märka av att din dator har infekterats med detta annonsprogram? Som tur är, är en Popunderclick-kapning ganska uppenbar. Förutom suspekta och okända processer som kör i Aktivitetshanteraren, kommer du att dina besökta webbsidor att fyllas med banner-, poppupp- och videoannonser och liknande. Dessa annonser kan vara märkta med särskilda slogans som “Ads by” (“Annonser från“) eller “Powered by” (“Genererad av“), vilka kan hjälpa dig med att identifiera infektionen. De plötsliga extraprogrammen i din webbläsare, såsom tilläggsprogram, insticksprogram och verktygsfält, kan också vara kopplade till detta annonsprogram. Som redan nämnt, använder detta program hjälpobjekt för att spionera på sina användare och dela denna information med sina utvecklare för att effektivisera sina annonser. På så sätt lär sig virusutvecklarna mer om marknadsefterfrågan och en viss användares speciella intressen och kan på basis av detta generera mer lockande annonser. Så om du bryr dig om din information och personliga integritet, föreslår vi att du tar bort Popunderclick omedelbart.

Hur kan man undvika att bli infekterad med annonsprogram?

De flesta infektioner med annonsprogram sker när användarna är dåligt pålästa om hur skadliga program sprids. Popunderclick, liksom tusentals andra liknande program, ingår ofta i programpaket (”Bundling”-metoden) och installeras i smyg. Så om du skyndar dig igenom en installation, har du inte chans att välja bort installation av onödiga tilläggsprogram. Detsamma gäller för ”Snabb” (eng ”Quick”) installation eller ”Rekommenderade” inställningar. Vi rekommenderar starkt att du istället väljer installationsläget ”Avancerat” eller ”Anpassat” (eng: ”Custom”), vilka guidar dig igenom santliga installationssteg och ger dig möjligheten att avmarkera oönskade program.

Hur tar man bort Popunderclick?

Annonsprogram som döljer sig bakom Popunderclick problem är potentiella oönskade program (PUP). De som redan har blivit infekterade kan instämma i att PUPs är besvärliga infektioner som använder olika metoder för att förhindra att man ska kunna ta bort dem. Men misströsta inte; de går att ta bort! För att ta bort Popunderclick, ska du använda ett professionellt antivirusprogram; se till att det är uppdaterat innan du påbörjar skanningen. Det ska vara uppdaterat till sin senaste version för att det ska kunna identifiera alla potentiella hot. Tyvärr kan vi inte namnen på alla annonsprogram som gömmer sig bakom dessa annonser, så att använda en skanner är det enklaste sättet att bli av med Popunderclick på. Den senaste forskningen visar dock att Delta Toolbar, Trovi, WebCake, Sweet-Page ochCouponBuddy KAN vara relaterade till Popunderclick. Så vid en manuell bort borttagning, ska du se till att avinstallera samtliga av dessa PUPs.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Popunderclick Borttagningsguide för virus

Avinstallera från Windows

För att göra en manuell borttagning av Popunderclick, måste du avinstallera varje tilläggsprogram och insticksprogram som anses skadlig. För närvarande rekommenderar vi att du avinstallerar CouponBuddy, Trovi-related entries, Delta Homes and Delta Search, Sweet-Page Toolbar, WebCake och liknande program.

Följ de här stegen för att ta bort från Windows 10/8 datorer:

 1. Skriv in Kontrollpanelen i Windows sökruta och tryck på Enter eller klicka på sökresultatet.
 2. Under Program, väljer du Avinstallera ett program. Avinstallera från Windows
 3. I listan hittar du register relaterade till (eller något annat nyligen installerat misstänkt program).
 4. Högerklicka på programmet och välj Avinstallera.
 5. Om User Account Control dyker upp, klicka Ja.
 6. Vänta tills avinstallationsprocessen är klar och klicka på OK. Avinstallera från Windows

Om du använder Windows 7/XP följer du nedanstående instruktioner:

 1. Klicka på Windows Start > Kontrollpanelen i den högra rutan (om du är Windows XP-användare klickar du på Lägg till/Ta bort Program).
 2. I Kontrollpanelen väljer du Program > Avinstallera ett program. Avinstallera från Windows
 3. Välj det oönskade programmet genom att klicka på det en gång.
 4. Klicka på Avinstallera/Ändra högst upp.
 5. Välj Ja när du får en bekräftelse.
 6. Klicka på OK när borttagningen är klar.

Ta bort Popunderclick från system med Mac OS X

Om din Mc OS X är infekterad med annonsprogrammet Popunderclick.com, måste du hitta det. Dess annonser är det tydligaste tecknet på att du måste avinstallera suspekta program, såsom CouponBuddy, Trovi-related entries, Delta Homes and Delta Search, Sweet-Page Toolbar, WebCake.

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Popunderclick eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Återställ MS Edge/Chromium Edge

Radera oönskade tillägg från MS Edge:

 1. Välj Meny (tre horisontella punkter uppe till höger i webbläsarfönstret) och välj Tillägg.
 2. I listan väljer du tillägget och klickar på ikonen för kugghjulet.
 3. Klicka på Avinstallera längst ner. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Rensa cookies och annan webbläsardata:

 1. Klicka på Menyn (tre horisontella punkter uppe till höger i webbläsarfönstret) och välj Integritet och säkerhet.
 2. Under Rensa webbläsardata väljer du Välj vad som ska rensas.
 3. Markera allt (förutom lösenord, men du kanske vill inkludera medielicenser också, om det är tillämpligt) och klicka på Rensa. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Återställ inställningar för ny flik och startsida:

 1. Klicka på menyikonen och välj Inställningar.
 2. Hitta sedan avsnittet Vid uppstart.
 3. Klicka på Inaktivera om du har hittat någon skum domän.

Återställ MS Edge om ovanstående steg inte fungerade:

 1. Tryck på Ctrl + Shift + Esc för att öppna Aktivitetshanteraren.
 2. Klicka på pilen Mer information längst ner i fönstret.
 3. Välj fliken Detaljer.
 4. Bläddra nu nedåt och leta upp alla poster med Microsoft Edge-namnet. Högerklicka på var och en av dem och välj Avsluta aktivitet för att stoppa MS Edge från att köras. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Om den här metoden inte har hjälpt dig, måste du använda en avancerad metod för att återställa Edge. Observera att du måste säkerhetskopiera din data innan du går vidare.

 1. Leta upp följande mapp på din dator: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Tryck Ctrl + A på tangentbordet för att välja alla mappar.
 3. Högerklicka på dem och välj Radera Återställ MS Edge/Chromium Edge
 4. Högerklicka nu på Start-knappen och välj Windows PowerShell (Admin).
 5. När det nya fönstret har öppnats, kopiera och klistra in följande kommando och tryck sedan på Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Återställ MS Edge/Chromium Edge

Instruktioner för Chromium-baserade Edge

Radera tillägg från MS Edge (Chromium):

 1. Öppna Edge och klicka på Inställningar > Tillägg.
 2. Radera oönskade tillägg genom att klicka på Ta bort. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Rensa cache och webbplatsdata:

 1. Klicka på Meny och gå till Inställningar.
 2. Välj Integritet och tjänster.
 3. Under Rensa webbläsardata väljer du Välj vad som ska rensas.
 4. Under Tidsintervall väljer du Alla tidpunkter.
 5. Välj Rensa nu. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Återställ Chromium-baserade MS Edge:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. Till vänster sida väljer du Återställ inställningar.
 3. Välj Återställ inställningarna till standardvärdena.
 4. Bekräfta med Återställ. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Ställ om Mozilla Firefox

Ta bort farliga tillägg:

 1. Öppna webbläsaren Mozilla Firefox och tryck på Menyn (tre horisontella linjer längst upp till höger av fönstret).
 2. Välj Add-ons.
 3. Välj plugins som är relaterade till [titel] och klicka på Ta bort. Ställ om Mozilla Firefox

Återställ hemsidan:

 1. Klicka på de tre horisontella linjerna i det övre högra hörnet för att öppna menyn.
 2. Välj Alternativ.
 3. Under Hemalternativ anger du den webbplats du vill ha ska öppnas varje gång du startar Mozilla Firefox.

Rensa cookies och webbplatsdata:

 1. Klicka på Meny och välj Alternativ.
 2. Gå till sektionen Integritet och säkerhet.
 3. Scrolla nedåt för att hitta Cookies och Webbplatsdata.
 4. Klicka på Rensa data…
 5. Välj Cookies och Webbplatsdata samt Lagrat Webbinnehåll och tryck på Rensa

Ställ om Mozilla Firefox

Återställ Mozilla Firefox

Om Popunderclick-viruset inte har tagits bort efter att du följt instruktionerna ovan, återställ Mozilla Firefox:

 1. Öppna webbläsaren Mozilla Firefox och klicka på Meny.
 2. Gå till Hjälp och välj sedan Information om felsökning. Ställ om Mozilla Firefox
 3. Sedan klickar du på Återställ Firefox…
 4. När popup-fönstret visas bekräftar du åtgärden genom att trycka på Återställ Firefox – detta bör slutföra borttagningen av Popunderclick-viruset. Ställ om Mozilla Firefox

Återställ Google Chrome

Ta bort skadliga tillägg från Google Chrome:

 1. Öppna Google Chrome, klicka på Menyn (tre vertikala punkter i det övre högra hörnet) och välj Fler verktyg > Tillägg.
 2. I det nyöppnade fönstret ser du alla installerade tillägg. Avinstallera alla skumma tillägg genom att klicka på Ta bort. Återställ Google Chrome

Rensa cache och webbdata från Chrome:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. Under Sekretess och säkerhet, välj Rensa webbläsardata.
 3. Välj Webbhistorik, Cookies och annan webbplatsdata samt lagrade bilder och filer.
 4. Klicka på Radera data. Återställ Google Chrome

Ändra din startsida:

 1. Klicka på menyn och välj Inställningar.
 2. Leta efter en skum webbplats sektionen Vid uppstart.
 3. Klicka på Öppna en specifik sida eller en uppsättning av sidor och klicka på de tre punkterna för att hitta alternativet Ta bort.

Återställ Google Chrome:

Om de föregående metoderna inte hjälpte dig, återställ Google Chrome för att eliminera alla komponenter:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. I Inställningar, scrolla ner och klicka på Avancerat.
 3. Scrolla nedåt och hitta sektionen Återställ och rensa upp.
 4. Klicka nu på Återställ inställningarna till de ursprungliga standardinställningarna.
 5. Bekräfta med Återställ inställningar för att slutföra borttagningen. Återställ Google Chrome

Återställ Safari

Ta bort oönskade tillägg från Safari:

 1. Klicka på Safari > Inställningar…
 2. I det nya fönstret, välj Tillägg.
 3. Markera det oönskade tillägget som är relaterat till Popunderclick-viruset och välj Avinstallera. Återställ Safari

Rensa cookies och annan webbplatsdata från Safari:

 1. Klicka på Safari > Rensa Historik…
 2. I rullgardinsmenyn under Radera väljer du all historik.
 3. Bekräfta med Rensa Historik. Återställ Safari

Återställ Safari om ovanstående steg inte hjälpte dig:

 1. Klicka på Safari > Inställningar…
 2. Gå till fliken Avancerat.
 3. Bocka i Visa menyn Utveckla i menyraden.
 4. I menyraden klickar du på Utveckla och väljer sedan Töm cache. Återställ Safari

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med Popunderclick registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Lucia Danes
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk