Ta bort MacKeeper pop-up-annonser (uppdaterad sep 2017)

MacKeeper pop-up Borttagningsguide för annonser

Vad är MacKeeper-annonser?

MacKeeper är INTE ett tillförlitligt program enligt användare. Har de rätt?

MacKeeper-annonser på olika webbsidor

”MacKeeper-viruset” är en term som används av Mac-användare som har lurats till att installera detta program utan deras vetskap. Oftast presenteras det som ett optimeringsprogram som kan förbättra datorns prestanda. Men med tanke på dess aggressiva spridnings- och marknadsföringsmetoder, har folk på bloggar, IT-relaterade webbsidor och forum börjat att kalla MacKeeper för ett sabotageprogram.

De flesta hävdar att det inte är något annat än ett virus, sabotageprogram eller bedrägeri. Generellt sett, ser användare MacKeeper som mycket skadligt. Om du tillhör denna skara av människor, har vi några nyheter till dig: MacKeeper är varken ett virus eller ett skadligt program.

Däremot är det otaliga marknadsföringskampanjer som sprider detta program och ofta ihop med annonsprogram och liknande program som i smyg installeras tillsammans med MacKeeper. Risken för att detta ska hända är liten om programmet laddas ner från en ursprunglig källa. Men med tanke på dess annonsprogramsliknande beteende, klassificerar ibland säkerhetsexperter detta verktyg som ett potentiellt oönskat program (PUP) och rekommenderar användare att ta bort MacKeeper från sina datorer om de tycker att det inte motsvarar deras förväntningar.

Det bör också tas bort från datorn om det har installerats utan din vetskap eller ditt godkännande. Vi föreslår att du skannar din enhet med ett antivirusprogram för att se om några sabotageprogram har installerats ihop med den ursprungliga nedladdningen. MacKeeper-virusetMacKeeper presenteras som en mycket populär produkt. Vi rekommenderar dock inte att du använder detta tvivelaktiga program.

MacKeeper lanserades av företaget Zeobit för flera år sedan, men sedan 2013 då programmet köptes upp av företaget Kromtech Alliance Corp, har en mängd diskussioner och klagomål varit uppe på tapeten.

Folk har börjat klaga på att detta program dyker upp på deras datorer utan att de har laddat ner det. Vi vill än en gång poängtera att programmet inte behöver laddas ner från sin officiella webbsida, utan kan också i smyg ta sig in i användarnas datorer via andra gratisprogram.

Efter att det har installerats börjar det att generera irriterande och bedrägliga poppupp-annonser. MacKeeper-annonserna kan handla om olika saker, såsom kommersiella erbjudanden, rabatter och kuponger. De flesta användare klagar över att de, efter att ha klickat på dem, har omdirigerats till webbsidor som marknadsför programmet.

Vi har dessutom fått in rapporter från användare om “Ads by MacKeeper” (”Annonser från…”), som handlar om att man måste köpa den licensierade och uppdaterade versionen av programmet, vilken är mycket dyr. Meddelandet kan se ut så här:

Vänligen notera att vi har lanserat det nya programmet MacKeeper. Du kan uppgradera din version här #### för ytterligare19.95 $, tänk på att denna har en mycket mer avancerad Antivirus-motor, en mer avancerad funktion för Filåterställning och massor av fler förbättringar

Oavsett vilken typ av poppupp-annonser du får (den senaste heter Mackeeperapp.mackeeper.com ads), rekommenderar vi inte att du klickar på någon av dem då de kan försöka att lura dig till att köpa en värdelös ”uppdaterad version” eller installera andra potentiellt oönskade program.

Vi rekommenderar dig starkt att ignorera allt typ av innehåll som detta program genererar och bort programmet nu. Det räcker inte med att ta bort MacKeeper för att bli av med annonserna, då dessa genereras av ett helt annat program. För att ta bort annonsprogrammet, testa med FortectIntego.

Oönskade program som MacKeeper är inpackade i andra program

Idag kan Mac OS angripas av annonsprogram på samma sätt som Windows. Detta kan ske efter att du har installerat ett annat gratisprogram. Säkerhetsexperter har upptäckt att MacKeeper marknadsförs via programmen MacSheild, MacKeeper, MacProtecter och Nauseum.

Därför rekommenderar vi starkt att du håller dig borta från dessa program. Dessutom ska du börja att ta till vana att kolla upp gratisprogrammen innan du laddar ner dem. Genom att välja installationsläget ”Avancerat” eller ”Anpassat” (Eng: ”Custom”), har du möjlighet att överblicka vilka ”valfria nedladdningar” som ingår i programpaketet och avmarkera alla de tilläggsprogram som du inte vill ha.

Tips för MacKeeper-borttagning:

MacKeeper är verkligen inte den mest passande beskrivningen av detta program, men kallas så på grund av dess envishet att hålla sig kvar på datorn likt en parasit . Att göra en fullständig borttagning av MacKeeper är svårt, eftersom lämnar efter sig restfiler på datorn.

Även om dessa filer inte nödvändigtvis är skadliga, tar de upp diskutrymme. Rensa din PC från skräpfiler med hjälp av professionella antivirusprogram. Erfarna användare kan försöka sig på en manuell borttagning. Ytterligare säkerhetsåtgärder kan också vara bra . De mest grundläggande stegen för att ta bort MacKeeper är dock följande:

 • Klicka på ”Start” -> Gå till ”Kontrollpanelen” -> Avinstallera ett program
 • I menyn ”Lägg till eller ta bort program”, leta efter MacKeeper
 • Klicka på “Avinstallera” och ”OK” för att bekräfta ändringarna.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell MacKeeper pop-up Borttagningsguide för annonser

Ta bort MacKeeper pop-up från system med Mac OS X

Om du inte lyckas med varken den automatiska eller manuella borttagningsmetoden, testa metoden nedan.

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter MacKeeper pop-up eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Återställ MS Edge/Chromium Edge

Radera oönskade tillägg från MS Edge:

 1. Välj Meny (tre horisontella punkter uppe till höger i webbläsarfönstret) och välj Tillägg.
 2. I listan väljer du tillägget och klickar på ikonen för kugghjulet.
 3. Klicka på Avinstallera längst ner. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Rensa cookies och annan webbläsardata:

 1. Klicka på Menyn (tre horisontella punkter uppe till höger i webbläsarfönstret) och välj Integritet och säkerhet.
 2. Under Rensa webbläsardata väljer du Välj vad som ska rensas.
 3. Markera allt (förutom lösenord, men du kanske vill inkludera medielicenser också, om det är tillämpligt) och klicka på Rensa. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Återställ inställningar för ny flik och startsida:

 1. Klicka på menyikonen och välj Inställningar.
 2. Hitta sedan avsnittet Vid uppstart.
 3. Klicka på Inaktivera om du har hittat någon skum domän.

Återställ MS Edge om ovanstående steg inte fungerade:

 1. Tryck på Ctrl + Shift + Esc för att öppna Aktivitetshanteraren.
 2. Klicka på pilen Mer information längst ner i fönstret.
 3. Välj fliken Detaljer.
 4. Bläddra nu nedåt och leta upp alla poster med Microsoft Edge-namnet. Högerklicka på var och en av dem och välj Avsluta aktivitet för att stoppa MS Edge från att köras. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Om den här metoden inte har hjälpt dig, måste du använda en avancerad metod för att återställa Edge. Observera att du måste säkerhetskopiera din data innan du går vidare.

 1. Leta upp följande mapp på din dator: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Tryck Ctrl + A på tangentbordet för att välja alla mappar.
 3. Högerklicka på dem och välj Radera Återställ MS Edge/Chromium Edge
 4. Högerklicka nu på Start-knappen och välj Windows PowerShell (Admin).
 5. När det nya fönstret har öppnats, kopiera och klistra in följande kommando och tryck sedan på Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Återställ MS Edge/Chromium Edge

Instruktioner för Chromium-baserade Edge

Radera tillägg från MS Edge (Chromium):

 1. Öppna Edge och klicka på Inställningar > Tillägg.
 2. Radera oönskade tillägg genom att klicka på Ta bort. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Rensa cache och webbplatsdata:

 1. Klicka på Meny och gå till Inställningar.
 2. Välj Integritet och tjänster.
 3. Under Rensa webbläsardata väljer du Välj vad som ska rensas.
 4. Under Tidsintervall väljer du Alla tidpunkter.
 5. Välj Rensa nu. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Återställ Chromium-baserade MS Edge:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. Till vänster sida väljer du Återställ inställningar.
 3. Välj Återställ inställningarna till standardvärdena.
 4. Bekräfta med Återställ. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Ställ om Mozilla Firefox

Ta bort farliga tillägg:

 1. Öppna webbläsaren Mozilla Firefox och tryck på Menyn (tre horisontella linjer längst upp till höger av fönstret).
 2. Välj Add-ons.
 3. Välj plugins som är relaterade till [titel] och klicka på Ta bort. Ställ om Mozilla Firefox

Återställ hemsidan:

 1. Klicka på de tre horisontella linjerna i det övre högra hörnet för att öppna menyn.
 2. Välj Alternativ.
 3. Under Hemalternativ anger du den webbplats du vill ha ska öppnas varje gång du startar Mozilla Firefox.

Rensa cookies och webbplatsdata:

 1. Klicka på Meny och välj Alternativ.
 2. Gå till sektionen Integritet och säkerhet.
 3. Scrolla nedåt för att hitta Cookies och Webbplatsdata.
 4. Klicka på Rensa data…
 5. Välj Cookies och Webbplatsdata samt Lagrat Webbinnehåll och tryck på Rensa

Ställ om Mozilla Firefox

Återställ Mozilla Firefox

Om MacKeeper-annonser inte har tagits bort efter att du följt instruktionerna ovan, återställ Mozilla Firefox:

 1. Öppna webbläsaren Mozilla Firefox och klicka på Meny.
 2. Gå till Hjälp och välj sedan Information om felsökning. Ställ om Mozilla Firefox
 3. Sedan klickar du på Återställ Firefox…
 4. När popup-fönstret visas bekräftar du åtgärden genom att trycka på Återställ Firefox – detta bör slutföra borttagningen av MacKeeper-annonser. Ställ om Mozilla Firefox

Återställ Google Chrome

Ta bort skadliga tillägg från Google Chrome:

 1. Öppna Google Chrome, klicka på Menyn (tre vertikala punkter i det övre högra hörnet) och välj Fler verktyg > Tillägg.
 2. I det nyöppnade fönstret ser du alla installerade tillägg. Avinstallera alla skumma tillägg genom att klicka på Ta bort. Återställ Google Chrome

Rensa cache och webbdata från Chrome:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. Under Sekretess och säkerhet, välj Rensa webbläsardata.
 3. Välj Webbhistorik, Cookies och annan webbplatsdata samt lagrade bilder och filer.
 4. Klicka på Radera data. Återställ Google Chrome

Ändra din startsida:

 1. Klicka på menyn och välj Inställningar.
 2. Leta efter en skum webbplats sektionen Vid uppstart.
 3. Klicka på Öppna en specifik sida eller en uppsättning av sidor och klicka på de tre punkterna för att hitta alternativet Ta bort.

Återställ Google Chrome:

Om de föregående metoderna inte hjälpte dig, återställ Google Chrome för att eliminera alla komponenter:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. I Inställningar, scrolla ner och klicka på Avancerat.
 3. Scrolla nedåt och hitta sektionen Återställ och rensa upp.
 4. Klicka nu på Återställ inställningarna till de ursprungliga standardinställningarna.
 5. Bekräfta med Återställ inställningar för att slutföra borttagningen. Återställ Google Chrome

Återställ Safari

Ta bort oönskade tillägg från Safari:

 1. Klicka på Safari > Inställningar…
 2. I det nya fönstret, välj Tillägg.
 3. Markera det oönskade tillägget som är relaterat till MacKeeper-annonser och välj Avinstallera. Återställ Safari

Rensa cookies och annan webbplatsdata från Safari:

 1. Klicka på Safari > Rensa Historik…
 2. I rullgardinsmenyn under Radera väljer du all historik.
 3. Bekräfta med Rensa Historik. Återställ Safari

Återställ Safari om ovanstående steg inte hjälpte dig:

 1. Klicka på Safari > Inställningar…
 2. Gå till fliken Avancerat.
 3. Bocka i Visa menyn Utveckla i menyraden.
 4. I menyraden klickar du på Utveckla och väljer sedan Töm cache. Återställ Safari

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med MacKeeper pop-up registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Alice Woods
Alice Woods

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Alice Woods
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk