Ta bort viruset iPhone (Borttagningsguide) - uppdaterad sep 2019

iPhone Borttagningsguide för virus

Vad är iPhone-virus?

iPhone-virus är en term som beskriver malware som påverkar iPhones

iPhone-malware

iPhone-virus är ett skadeprogram som är designat för att attacker iOS-användare. Medan användare fortfarande är övertygade att hackare inte skapat något virus för iOS håller cyberkriminella på att presentera skadliga program för macOS och iOS. Såklart är procenten av Mac-virus mycket lägre än de designade för Windows och Android. Det finns dock inget tvivel om att mängden malware riktade mot Apple-användare har ökat dramatiskt; Således kommer att förneka problemet inte lösa det. Även om Mac OS älskas av många användare är det fortfarande inte alls lika populärt som Windows OS och därför är mängden malware skapad för att missbruka systemet också mindre. Folk bör ändå ta alla säkerhetsåtgärder för att undvika iPhone-virus på sin enhet.

Namn iPhone-virus
Versioner Redirect virus Browser hijacker Tech support scam Ransomware Spyware
Exempel
 • Pegasus
Risknivå Medium Låg Medium Hög Hög
Distribution Skadliga sidor, buntning Skadliga sidor, buntning Skadliga sidor, buntning Spam, olaglig software Phishing
Symptom Omdirigerar till suspekta webbsidor, sponsrade annonser, o.s.v.

Falska annonser som erbjuder om att kontakta ett falsk tekniskt support

Systemändringar, Omdirigerar till suspekta webbsidor, sponsrade annonser, o.s.v. Krypterade filer, ett hotfullt meddelande som ber om en viss mängd pengar

Spionering

Borttagning Använd FortectIntego för att upptäcka skadliga filer på systemet. I några få situationer kanske du behöver utföra fabriksåterställning

Mac och iOS användare är övertygade att deras enheter är immuna mot iPhone-virus på grund av några få anledningar:

 • begränsad tillgång till systemfiler;
 • splittrad OS;
 • begränsat tillstånd för tredjeparts appar.

Tyvärr är iPhone enheter precis lika sårbara som andra enheter. Om du inte uppmärksammar dina surfvanor och metoder för säker surfning kan du bli smittad med ransomware, adware eller en webbläsarkapare inom några timmar av osäker surfing. Konsekvenserna av att få ett virus på din iPhone kan variera från att dina sökinställningar blir blandade till att finna din viktiga data inlåst.

Låt oss gå igenom olika slags skadeprogram nedan. Om du undrar vad du borde göra för att bli av med iPhone virus så kan du hoppa till den sista paragrafen av det här inlägget.

Vinn iPhone bluff

Potentiellt oönskade program riktar in sig på Apple-produkter

Just nu är jobbiga adware program och skript de vanligaste PUPs på internet. Men medan Windows användare rapporterar om ostoppbara annonser på sina webbläsare rapporterar iPhone användare suspekta tekniska support varningar.

Vanligtvis informerar dessa support bluffarna sina offer om att deras enheter blev ockuperade på grund av ett virus som kan stjäla deras data. Dessutom erbjuder iPhone-viruset att kontakta ett speciellt tekniskt support team via ett specifikt nummer – men det är inget mer än ett sätt hackarna använder för att försöka svindla användare av pengar. Apple visar inte sådana notifikationer i random meddelanden och visar inte ett nummer användare ska använda för att kontakta deras team.

Vi borde inte heller glömma en vanlig online bluff som erbjuder iPhone enheter gratis. I det här fallet samlar svindlarna folks personliga information genom att få dem att ge ut den i påhittade undersökningar och tävlingar.

Frustrerande pop-ups är ett annat vanligt typ av iPhone-virus. Eftersom dem fungerar via ett webbskript placerat i webbläsaren kanske de stör dig då och då eller var gång du öppnar webbläsaren. En del är ganska envisa och man måste tvinga Safari att avsluta.

Webbläsarkapare finns också för Apple-användare. Ett färskt exempel är search.stuckopoe.com kaparen. Även om den ser ut som en vanlig sökmotor samlar den opersonlig information om sina användare och använder det för ”förbättring av tjänster”. Även om den visar pop-ups då och då så är dens mest negativa aspekt relaterad till dens elimination.

När du går till sidan med borttagningsinstruktioner så erbjuder den att installera eliminationsverktyget kallat Uninstaller.dmg. Problemet är att det är infekterat med macOS:Genleo-BQ adware. Om du använder en standard version av Safari på din iPhone, se ut för sådana kapare. För att ta bort virus från din iPhone behöver du kanske ställa om din enhet. För att veta mer, hoppa till borttagningsguiden i slutet av detta inlägg.

iPhone-virusiPhone-virus är en term som används för att beskriva många malware som används för att attackera dessa enheter. Det buster myten om att iPhones är immuna mot virus

Olika versioner av iPhone bluffar

Eftersom Apple-enheter är högt värderad så har flertal iPhone-temade bluffer börjat flöda internet på det senaste. De första målet för skurkarna bakom bluffarna är att få sina offer att tro att de har rättighet till en gåva från Apple – vanligtvis den senaste versionen av iPhone, iPad eller andra enheter. Låt oss se vad bedragarna håller på med och lära oss mer om var typ av bluff.

The new iPhone X from $1

The new iPhone X for $1 är ett bedrägeri som erbjuder användare en gratis iPhone X som egentligen inte finns. Allt de behöver göra är att betala en leveranskostnad på $1. Det verkar som ett fantastisk erbjudande! Men det är självklart falskt och användare får aldrig den lovade enheten.

Meddelandet är designat för att se riktigt ut och logon och temat ser precis ut som de från Apple. Men när de fortsätter blir användaren omdirigerad till flertal webbsidor och blir till sist frågade att fylla in några personliga detaljer och godkänna användarvillkoren för tävlingen. Vad användare inte inser är att de har precis börjat en prenumeration på en dyr musiktjänst som kostar $49.99 i månaden. Om de inte manuellt avslutar erbjudandet får de betala månadsvis på grund av iPhone-viruset.

Win an iPhone X

Win an iPhone X är lik den bluffen som precis beskrevs. Detta falska meddelandet lovar också en iPhone X. Offren kan lätta falla i den här fällan om de inte har sett digitala bluffer förr. Priset för denna dyra present är minimalt – användare behöver bara välja den ”rätta” lådan.

Inte överraskande så är varje gissning alltid rätt (men användare vet inte det och tror att de har tur). Snart efter att att de ”gissat rätt” blir de gratulerade och frågade om personlig information som bankdetaljer, namn, telefonnummer och liknande. Denna information kan sedan användas för seriösa brott som identitetsstöld eftersom du inte vet vem du ger ut din personliga information till.

Iphonewinstoday.com bluffen

Iphonewinstoday.com bluffen är skapad av ett slags reklamprogram som fortsatt omdirigerar användare till denna webbsidan. Användare bes också öppna den ”rätta” lådan som sedan ger dem en chans att vinna en helt ny iPhone X. Inte oförväntat, så är lådan rätt igen! Sedan leds offer till en sida där de måste skriva in sin personliga information. Det förklaras att e-mail adressen kommer använder i fall den ”lyckliga gästen” vinner priset. Men det är bara ett trick för att få personlig information och använda den för olagliga ändamål som identitetsstöld.

Dessutom omdirigerar iPhone-viruset sina offer till iphonewinstoday.com samt linkande webbsidor som kanske också främjar andra falska presenter som Samsung Galaxy mobiler, dyra presentkort och liknande. Oavsett priset borde inte någon av dessa falska påståendena bli litade på.

You've been selected to test iPhone 9

You've Been Selected To Test iPhone 9 är den nyaste bluffen som började spridas i March 2018. Detta bedrägeriet erbjuder användare en möjlighet att testa den nyaste – iPhone9 – versionen innan den når de offentliga ögat. Den är inte förvånande att Apple-supporters skulle bli väldigt upphetsade för en sådan möjlighet. Inte bara det, men skurkarna föreslår en chans att få en 128GB iPhone X gratis! Allt de behöver göra är att ta del av en kort undersökning och svara några få frågor.

Det är tydligt att dessa frågor som frågas av iPhone-viruset bara är där för att skapa illusionen av att deltagare gör något i utbyte mot presenten. Så snart som de är klara med undersökningarna bes användare utge sitt fulla namn, adress, mejladress och telefonnummer.

Det är tydligt att Apple inte är bakom dessa meddelanden och aldrig skulle leta efter deltagare på detta sättet och därför bör du inte lita på denna pop-up om du stöter på den.

Oavsett vilken bluff du kommer i kontakt med – ta aldrig del av den. Kom ihåg att när erbjudandet låter för bra för att vara sant så är det också det. Allt skurkarna vill ha är dina pengar eller personliga information. Därför bör du ignorera dessa bluffar och avinstallera adware bakom dessa meddelanden.

Pegasus malware spionerar på Apple-användare

Det här spionprogrammet är ett av de bästa exempel på att Apple, särskilt iOS enheter, kan bli infekterade med malware och till och med ett av de mest skrämmande sådana. Det hittades i August 2016. Skadeprogrammet misstänks ha blivit utvecklat av ett Israeli-företaget NSO gruppen som har vart ökända för att utveckla spionprogram.

Det här skadeprogrammet attackerar inte slumpmässiga utan istället valda användare. De får luriga SMS meddelanden med länkar. Om de klickar så laddar det ner ett spyware designat för att stoppa jailbreak på iPhone enheter. Den är baserad på grunden på tre zero-day sårbarheter.

När den blir fullt aktiverad utövar den fullkomlig övervakning över användare. Den spionerar på både lätt tillgängliga och krypterade meddelanden och kan också lyssna på ljudfiler. Ett annat problem är att den har möjlighet att självförstöra om den inte ansluter till en kommando- eller kontrollserver på 60 dagar. Skadeprogramsutvecklarna designade också en Android-motsvarighet av Pegasus programmet.

På grund av dens utvecklade beteende och struktur är det mycket svårt att upptäcka detta skadeprogrammet. Den visar inte någon aktivitet i Aktivitetshanteraren, och dessutom har inte iPhone enheter ett sådant verktyg. Du kommer behöva ladda ner extra program för att upptäcka och ta vissa steg. Mer information om borttagning av Pegasus finns här.

Skadeprogramsutvecklare är intresserade av iOS också

Allt eftersom Android skadeprogram har blivit en vanlig trend kan man bara anta att tiden kommer komma för iPhone enheter också. Sådana misstankar är inte helt orimliga eftersom några få Mac skadeprogram sampel nyligen var utsläppta i cyberrymden. En av dem låtsas vara ett verktyg kallas ”Patcher” som skapades med avsikt för piratkopieringsprogram. Den är skriven med programmeringsspråket Swift.

Skadeprogrammet var distribuerat via BitTorrent domäner. Det fungerar likt Windows-baserade crypto-malware och göms i en .zip mapp. Detta skadeprogrammet var inte ordentligt programmerat eftersom det hade ett ”buggigt” transparent utseende och inte lyckades hantera dekrypterings nycklarna vilket till sist slutade i förlorad möjlighet att avkryptera.

Tyvärr så krypterade det fortfarande användares dokument och foton, även om sådana sampel har attackerat Mac så bör iPhone-användare också vara försiktiga.

iPhone bluff

Förebygg malware infektioner på din enhet

Olika malware hot är distribuerade genom olika kanaler. Tidigare diskuterade vi att adware och kapare sprids genom webbskript. Eftersom de inte är synliga för vanliga användare kan det bli besvärligt att hitta dem. Å andra sidan kan du förebygga sådana typer av iPhone-virus genom att undvika att klicka på länkarna placerade på webbsidor med spel och annat tvivelaktigt innehåll.

När det gäller mer utvecklad malware kanske iPhone användare tycker dessa råd är användbara:

 • Uppdatera systemprogramvara när uppdateringen släpps
 • Ladda inte ner onödiga tredjeparts appar

Låt oss nu diskutera iPhone-virus borttagningsmetoder.

Ta bort alla hot som kan skada din iPhone

Om pop-ups plågar din telefon, ställ om din webbläsare och ta bort virus från din iPhone på det sättet. Oroa dig inte, reklamprogram och webbläsarkapare är inte lika aggressiva som ransomware virus. Ifall det är en teknisk support bluff, stäng ner sidan. Om du inte kan avbryta den, tvinga din webbläsare att stängas ner. För att stoppa omdirigeringen från att hända igen kan du följa dessa steg:

 1. Gå till Inställningar;
 2. Tryck på Safari ikonen;
 3. Välj Rensa historik och webbplatsinformation;
 4. Stäng fönstret.

Om du hanterar ett seriösare hot kan du ta bort iPhone virus med hjälp av FortectIntego eller Malwarebytes. Om du märker ovanligt beteende på din telefon såsom kraschande appar eller låsta filer, utför iPhone-fabrikåterställning. För det virusborttagningsalternativet, följ den här guiden:

 1. Gå till Inställningar;
 2. Hitta Allmänt;
 3. Tryck på Radera allt innehåll.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell iPhone Borttagningsguide för virus

macOSSafari

Ta bort iPhone från system med Mac OS X

MacOS användare har en fördel över iPhone användare eftersom de kan installera vissa säkerhetsappar för att ta bort enastående skadeprogram.

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter iPhone eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'
macOSSafari

Återställ Safari

Rensa webbläsarhistorik för att stoppa de irriterande pop-up annonserna på din iPhone.

Ta bort oönskade tillägg från Safari:

 1. Klicka på Safari > Inställningar…
 2. I det nya fönstret, välj Tillägg.
 3. Markera det oönskade tillägget som är relaterat till iPhone-virus och välj Avinstallera. Återställ Safari

Rensa cookies och annan webbplatsdata från Safari:

 1. Klicka på Safari > Rensa Historik…
 2. I rullgardinsmenyn under Radera väljer du all historik.
 3. Bekräfta med Rensa Historik. Återställ Safari

Återställ Safari om ovanstående steg inte hjälpte dig:

 1. Klicka på Safari > Inställningar…
 2. Gå till fliken Avancerat.
 3. Bocka i Visa menyn Utveckla i menyraden.
 4. I menyraden klickar du på Utveckla och väljer sedan Töm cache. Återställ Safari

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med iPhone registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Julie Splinters
Julie Splinters - Virus-borttagningsspecialist

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Julie Splinters
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk