Ta bort Intego (Gratis Guide) - Handledning

Intego Borttagningsguide

Vad är Intego?

Intego – Ett kraftfullt antivirus för Mac med ett arsenal av olika funktioner

Intego Mac Internet Security

Intego är ett pålitligt säkerhetsprogram som är utvecklat exklusivt för Mac OS och Mac OS X. Programmet består av två element: VirusBarrier X9 och NetBarrier X9, båda med varsin funktion. Programmet kombinerar de två viktigaste säkerhetsmodulerna, inkluderar en fullständig brandvägg, dataskydd, anti-spam, anti-phishing och anti-virus som är nödvändigt för virusskydd av Mac. Anti-malware programmet kan bli införskaffat på den officiella webbsidan, även om den också kan etablera sig genom programvarupaket.

Programvarupaket är en allmänt utövad marknadsföringsstrategi som används över hela världen. Det gynnar både företaget och användare som kanske är intresserade av mjukvaran. Likväl så brukar inte folk uppmärksamma installationsprocessen, utan installerar extra program omedvetet. På grund av den här anledningen (huvudsakligen, för att programmet uppstod ”från ingenstans”), så kanske en del användare kallar den här mjukvaran för ”Intego virus,” vilket inte helt stämmer. Intego antivirus är där för att skydda dig från virus, inte för att orsaka dem.

Huvudfaktum om Intego

Intego var först etablerat i 1997 och endast fokuserat på Mac enheter, till skillnad från de flesta andra anti-malware mjukvaruföretag, som hade högt preferens för Windows som deras huvudmål. Det senaste släppet av mjukvaran kallas Intego Mac Internet Security X9, och inkluderar två moduler: VirusBarrier X9 och NetBarrier X9. VirusBarrier X9 fokuserar på att skydda Mac enheten från skadeprogram, medan NetBarrier X9 kan skydda ditt nätverk från inkräktare och illvilliga aktörer.

Mjukvaran kan bli nedladdad från den officiella webbsidan och har en gratis provtid av 30 dagar. Användare behöver sedan köpa den fulla licensversionen som kostar €33.05 om året. Detta är en prenumerationsbaserad produkt, så om användare vill avsluta den så får de göra det innan hela året har gått. Med tanke på att du får två moduler med två separata funktioner så är priset inte alls illa. Dessutom får vi inte glömma att Intego utvecklarna behöver tjäna pengar för att finansiera sin skadeprogramsforskning.

Intego Washing Machine uppstädning

Installering av programmet på systemet

Intego VirusBarrier och andra moduler installeras på bara några få minuter. Processen kräver att systemet startas om för att bli slutförd. Men som vi nämnde i början kan programmet också bli installerat som en komponent av andra program. Du kan enkelt upptäcka det här tillägget till ditt program om du väljer Anpassat eller Avancerat läge av installation. Men om du skulle vara i en brådska med att installera ett nödvändigt verktyg kanske det här Mac antiviruset framträder oväntat. Till följd kanske du tror att du är infekterad, men det är du inte.

Efter att programmet är installerat bes användare välja deras täckningsnivå. Alternativen som kan väljas utav:

  • Miniminivå – skydd från endast malware
  • Standardnivå – ett tillagt skydd från Windows malware
  • Maximinivå – skanning av ZIP-filer och andra arkiv

För de flesta användare skulle standardnivån räcka, men att välja maximinivå skadar inte utan ökar din Macs säkerhet.

När täckningsnivån har blivit vald så är programmet redo. Det finns ett praktiskt överlägg tillagt som förklarar funktionaliteten av varje funktion. Detta kan döljas genom ett enkelt musklick och sedan aktiverat igen genom att klicka på informationsikonen om det skulle behövas.

Intego listar upp alla partitioner till vänster av fönstret – användare kan köra en snabb eller fullkomlig skanning för var och en av dessa enheter. Användare kan också schemalägga skanningar i huvudfönstret och även kontrollera realtids skyddsfunktionen.

Intego installering

Programmets anti-malware funktion förklarad

Snart efter installationen är slutförd så kommer Intego Mac Internetsäkerhet utföra en fullständig systemskanning. Om några hot hittas så lägger programmet till de infekterade filerna i karantän och försöker reparera skadan som skapades av filerna på datorn.

Dessutom är programmet kapabelt av att skanna inkommande mejl och USB enheter automatiskt, så snart de kopplas till din Mac. Inte bara det, utan anti-phishing funktionen kan också hjälpa användare stöta bort tveksamma spammejl som kanske försöker installera malware eller lura användare till att spendera pengar på meningslösa produkter.

AV-Test har funnit att Intego VirusBarrier kan skydda maskinen från 100 procent av Mac OS skadeprogram, även skydda din identitet och flagga upp 99 procent av potentiellt oönskade program. Malwareskydd är ett måste, eftersom malware kan rent av förstöra din dator. Skydd från oönskade program är också viktigt, eftersom det tar upp onödig plats, visar oönskade annonser och kan leda till allvarliga infektioner.

Intego antivirus

NetBarrier – ett effektivt verktyg som skyddar ditt nätverk

NetBarrier är en brandväggsfunktion som kan skydda ditt nätverk från inkräktare. Det finns tre olika lägen som erbjuds av Intego:

  • Offentlig Hotspot – blockerar alla kopplingar till internet eller nätverket, såväl som fildelning och server-relaterade aktiviteter;
  • Arbetshotspot – tillåter alla inkommande kopplingar från betrodda nätverk, och fildelning är tillåtet bara med godkännande;
  • Hem Hotspot – tillåter inkommande kopplingar, och fildelning är aktiverat automatiskt

Användare kan välja vilket som än passar och ändra inställningarna när de vill. Användare som har avancerad kunskap om brandväggar kan skapa undantag, tillåta bara en specifik typ av kopplingar, samt anpassa många andra inställningar i Avancerade Inställningar, även om den här funktionaliteten inte behöver användas av vanliga användare.

Intego Mac Internet Security

Mer användbara funktioner som är inkluderade i Intego

Förutom den nödvändiga anti-virus funktionen så är Intego också kapabel av många andra saker. Innehållshinder tillåter mjukvara att blockera potentiellt skadliga mejl, länkar och sociala medier meddelanden. Detta innehållet kan inte bara skada din Mac utan även svindla dig av känslig information som sedan kan användas för olagliga ändamål.

Den personliga backup funktionen är ytterligare en extremt viktig en. Som säkerhetsexperter har noterat så är backups nödvändiga för alla moderna dataanvändare eftersom, till exempel, ransomware kan låsa upp personliga filer och göra dem oanvändbara. Vissa kryptertingsmalware går att dekryptera; men i de flesta fallen så tar det en viss tid innan säkerhetsforskare kan knäcka den skadliga koden och släpper den officiella dekrypteraren. I dessa fall så är backups den ändå pålitliga funktionen som kan rädda dina personliga filer.

Washing Machine (Tvättmaskin) kan bli av med allt skräp från din Mac OS X, få tillbaka disk utrymme och snabba upp den betydligt. Denna funktionen kan bli av med dubbletter som ibland råkas skapas, rensa cacheminnen, nedladdningar, loggar, skräp och till och med städa upp skrivbordet.

Användning av antivirus är viktigt eftersom Mac virus finns

En del Mac-användare har fortfarande en missuppfattning gällande myten att Mac enheter inte kan bli infekterade av skadeprogram. Det är långt från sanningen och det har blivit bevisat att Macs är påverkade av sårbarheter och skadeprogram, precis som det som hände med ”mshelper” som missbrukar datorns resurser och får batteriet att laddas ut ovanligt snabbt. Troligtvis är hotet skapat för att bryta kryptovaluta.

Cyberkriminella är i en brådska att dra tillfällig nytta av oskyldiga användare och det spelar ingen roll på vilket sätt de gör det – vare sig det är genom enkät eller teknisk support bluffar, webbläsarkapare, annonsprogram, cryptominers eller till och med ransomware. Resultatet är att till och med senior E-Threat analytikern, Bogdan Botezatualso, är snabb på att svara frågan: ”Kan Mac få virus?”

Svaret är definitivt, ja. Det har hänt förut och det kommer att hända igen.

Därför bör Mac användare vara medvetna om farorna online och överväga ett lämpligt sätt att skydda sina system. Intego är ett perfekt verktyg för att upptäcka och eliminera dessa tvivelaktiga applikationer och skydda din Mac.

Ta bort Intego från dina program om du inte är orolig över Mac malware

Om du plötsligt upptäckte detta program installerat på ditt system och du inte genomförde installationen medvetet så måste den ha kommit in genom en annan mjukvaruinstallation. Vanligtvis så brukar användare inte uppmärksamma installationsprocessen av gratisprogram och väljer Rekommenderat eller Snabbt installationsläge. Men du bör vara uppmärksam eftersom några av de föreslagna programmen kan vara användbara, medan andra kan vara rena annonsprogram som bara stökar till i din webbläsare med annonser och omdirigeringar till misstänkta webbsidor.

De som hittade programmet från ingenstans kanske vill ta bort Intego från sina system. Till skillnad från PUP så är det här säkerhetsprogrammet enkelt att avinstallera. Följ helt enkelt våra riktlinjer nedan för att bli av med VirusBarrier och liknande komponenter som brukar vara inkluderade i programmet:

Även om du kanske vill utföra en fullkomlig Intego borttagning från ditt system (t.ex. om du inte vill betala för den licensierade versionen efter provperioden av 30 dagar har gått ut) så bör du överväga hur användbar applikationen är först. Vi rekommenderar starkt att du avstår från att avinstallera den.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Intego Borttagningsguide

Ta bort Intego från system med Mac OS X

Om du vill avinstallera Intego från din Mac OS X, följ dessa enkla steg

  1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
  2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Intego eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med Intego registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Passionerad virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Gabriel E. Hall
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk