Ta bort Driver Assist (Gratis Guide) - Guide för Enkel Borttagning

Driver Assist Borttagningsguide

Vad är Driver Assist?

Saker du bör känna till om DriverAssist

DriverAssist av SafeBytes

DriverAssist, utvecklat av Safebytes Software Inc., är en enhetshanterare som tar upp lite utrymme och har ett flertal användbara funktioner. Programmet är kompatibelt främst med Microsoft Windows operativsystem, inklusive Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1 och 10. DriverAssist är ett program som hjälper till att hantera alla drivrutiner och uppdaterar dem automatiskt så att du sliper göra det själv.

Vissa datoranvändare har felaktigt kallat DriverAssist för ett virus, fast det är helt säkert program. Om du är obekant med programmets syfte, välkomnar vi dig att läsa denna artikel och om programmet fortfarande verkar värdelöst efter det, kan du tar bort det med hjälp av de gratis instruktionerna under artikeln.

Problem med utdaterade drivrutiner är vanligtvis kopplade till olika Windows-fel som kan dyka upp på skärmen när du försöker att utföra vissa aktiviteter på datorn. För att undvika sådana problem som ofta tar mycket lång tid att lösa, kan du hantera dina drivrutiner och alltid hålla dem i sitt bästa skick så att dina PC-enheter fungerar väl.

DriverAssist erbjuder följande funktioner:

  • Automatisk installation av drivrutiner;
  • Intelligenta drivrutiner;
  • Identifiering av smarta enheter;
  • Komplett säkerhetskopiering och återställning;
  • Säker USB-hantering och -utmatning;
  • Kundtjänst dygnet runt.

Även om programmet fått en del kritik tidigare, verkar det ha förbättrat sitt rykte på senare tid. Programmet marknadsförs inte längre genom påträngande metoder och det sprids inte längre ihop med gratisprogram, så det kan nu betraktas som ett tillförlitligt och ansett systemverktyg som kan användas för hantering av drivrutiner.

Vad gäller potentiellt oönskade program (PUP), ska du aldrig försöka att få licensnyckeln till Driver Assist Keygen eller Safebytes Driver Assist gratis. Om du skulle göra det, bryter du mot upphovsrättslagen och dessutom utsätter din dator för potentiella hot.

Kom ihåg att illegala programkopior är farliga och kan innehålla suspekta spion- eller sabotageprogram. Så i korta ordalag, att försöka skaffa sig legitima program på illegal väg kan resultera i datorinfektion. Detta är dock inte Safebytes fel eftersom det tillhandahåller sitt program på sin officiella webbsida. Där finns en tillförlitlig nedladdningslänk.

Om du har installerat något suspekt program ihop med DriverAssist, har du antagligen laddat ner det från en otillförlitlig källa. I så fall kommer din dator med största sannolikhet att börja visa irriterande poppupp- och bannerannonser. Dessutom kommer du att uppleva systemtröghet och omdirigeringar till okända webbsidor.

Då nätkriminella ofta återanvänder annonsprogram för att marknadsföra suspekta webbsidor och sprida potentiellt farliga produkter, kan du aldrig vara helt säker. Dessutom kan PUP:s spåra användares nätaktiviteter för att samla in personlig icke-identifierbar information och sprida denna till tredjepartsannonsörer.

Om du vill hålla dig säker, ska du inte ha PUP:s installerade på din dator. Vi vill påminna dig om att du endast ska ladda ner DriverAssist från dess officiella webbsida och inte från någon suspekt tredjepartskälla. Det här är det enda sättet att få ett lagligt exemplar av programmet.

Programmet DriverAssistSafebytes DriverAssist är ett legitimt program som du kan använda för underhåll av dina drivrutiner.

Spridning av potentiellt oönskade program

Som vi redan nämnt, kan du godta att PUP:s installeras i samband med att du laddar ner en gratis falsk kopia av DriverAssist. Men det finns fler sätt att drabbas av PUP:s och annonsprogram.

PUP:s kan infiltrera datorn i samband med att du laddar ner olika populära gratis- och spridprogram, såsom diverse nedladdningsassistenter, PDF-skapare, ljud- eller videospelare och så vidare. Detta kan ske genom att PUP:s ofta presenteras som användbara tilläggsprogram, insticksprogram, verktygsrader eller webbläsarillägg som kan hålla drivrutinerna på användarens dator uppdaterade.

PUP:s kan också utföra oönskade aktiviteter som kan göra användarens surfande till ett rent helvete genom att generera tonvis med irriterande annonser, orsaka omdirigeringar till suspekta webbsidor, sakta ner datorn avsevärt etc. Om du vill hålla din dator säker, bör du undvika att installera sådana här program överhuvudtaget.

Var väldigt uppmärksam när du installerar gratisprogram. Oavsett om du har installerat dem från en pålitlig sida eller inte, ska du komma ihåg att ”inpackade” program marknadsförs överallt. För att se vilka tilläggsprogram som ingår i en installation, ska du välja installationsläget ”Avancerat” eller ”Anpassat” (Eng: ”Custom”).

Läs också varje notifikation noggrant och leta efter förslag om att installera ”valbara nedladdningar”. Se till att du alltid avmarkerar tilläggsprogram, insticksprogram, verktygsrader eller webbläsarillägg , eftersom dessa senare kan visa sig vara annonsprogram eller webbläsarkapare och orsaka allvarliga problem.

Om du misstänker att de annonser som dyker upp på din skärm genereras av Safebytes DriverAssist, så har du fel. Skanna din dator med ett säkerhetsprogram för att identifiera det program som är ansvarigt för annonserna, Vi är säkra på att DriverAssist inte kommer att dyka upp här, då det är ett legitimt program som du kan använda utan problem.

Ta bort Driver Assist om du inte längre vill använda det

DriverAssist är som sagt inte skadligt utan det är ett säkert program att använda, men om du ändå inte vill ha kvar det eller om du använder n annan enhetshanterare, kan du ta bort DriverAssist via systeminställningen ”Lägga till eller ta bort program” eller ”Appar och funktioner”.

Använd följande guide för att avinstallera DriverAssist:

  1. Klicka på Startmenyn och sök efter Kontrollpanelen. Öppna den. Du kan också nå genom att trycka på Windows-tangenten + R, skriva in kontrollpanel i sökfältet och trycka på Enter.
  2. Gå sedan till menyn Appar och funktioner. I tidigare Windows-versioner kan den också heta Lägga till eller ta bort program.
  3. Välj där DriverAssist (by SafeBytes) and klicka på Avinstallera.
  4. Följ instruktionerna på din datorskärm.
Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra Malwarebytes.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Olivia Morelli
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk