Ta bort viruset Djvu (Instruktioner för Virusborttagning) - jul 2020 uppdatering

Djvu Borttagningsguide för virus

Vad är Djvu-ransomware?

Djvu-ransomware – en skadeprogramsfamilj med över 240 medlemmar och som ökar varje vecka

Djvu-ransomwarevirus

Djvu, även känt som .djvu-fil viruset, är en krypterande skadeprogramsvariant som tillhör en av de mest framträdande ransomwarefamiljerna – STOP. Infektionerna började spridas i december 2018 och att de lyckades såpas bra uppmuntrade utvecklarna till att expandera sin operation och släppa fler och fler varianter regelbundet. Så snart som Djvu-ransomware infekterar maskinen tillämpar det en korrekt AES eller annan asymmetrisk krypteringsalgoritm för att låsa bilder, videor, musik, dokument och andra filer.

De senaste aktiviteterna och versionerna av detta ransomware har ändrats i krypteringsprocessen och avslutar med att avbryta det tidigare kända dekrypteringsverktyget STOPDecrypter. Faktumet som kan indikera vare sig dina filer kan bli dekrypterade eller inte är online- eller offlinenycklar. Offer får varsitt ID genererat så när onlinenycklar används är dessa nycklar unika för varje person och enhet. Det betyder att det finns tusentals olika dekrypteringsnycklar också.

När IDs används offline finns det många liknande IDs eftersom det inte finns någon uppkoppling till den avlägsna servern och varje version som använder sig av samma filändelse på kodade filer har samma identifikationsnyckel. Du kan ha möjligheten att få filerna återställda men det finns inga Djvu-dekrypteringsverktyg förutom Emsisoft decrypted som fungerar endast med offlinenycklar.

Namn Djvu
Kategori Ransomware
Appendix .djvu, .djvus, .djvuu, .udjvu, .uudjvu, .djvuq, .djvur, .pdff, .tro, .tfude, .tfudeq, .tfudet, .adobe, .adobee, .blower, .promorad, .promock, .bufas, .dotmap, .sarut, .verasto, .seto, .peta, .karl, .kvag, .nesa, .mado, . jope, .nopsk, .opqz, .mpaj, .lalo, .lezp, .qewe, .mpal, .sqpc, .koti, .covm, .pezi, .zipe, .nlah, .usam, .tabe, .moba, .pykw, .zida, .maas, .repl, .kuus
Ransom meddelande _openme.txt, _readme.txt-filer uppstår på skrivbordet efter krypteringsprocessen. Dessa ransom-filerna innehåller meddelandet om krypteringen och vidare detaljer
Exempel på kontaktmejl
  • helpshadow@india.com;
  • helpshadow@firemail.cc;
  • restoredjvu@india.com;
  • restoredjvu@firemail.cc;
  • pdfhelp@india.com;
  • pdfhelp@firemail.cc;
  • vengisto@firemail.cc;
  • vengisto@india.com
  • gorentos@bitmessage.ch;
  • helpdatarestore@firemail.cc;
  • helpmanager@mail.ch;
  • gerentoshelp@firemail.cc
  • restoremanager@firemail.cc
Om viruset Skurkarna erbjuder en 50% rabatt på priset om offer kontaktar dem inom 72 timmar. Detta är för att skapa falskt förtroende mellan de kriminella och offret
Systemmodifiering Viruset tar också bort kopior, modifierar Windows-registret, startar/avslutar olika processer, schemalägger uppgifter, osv.
Distributionstekniker Skadliga mejlbilagor, cracks, keygens och annonsprogrampaket. I de flesta fallen distribueras denna ransomwarefamilj sina versioner via torrentsidor och tjänster genom att placera infekterade filer i program eller cracks för mjukvaror
Virusborttagning Termination av Djvu-ransomware kräver anti-malware verktyg som kan upptäcka hotet och som har uppdaterade databaser av skadeprogram. Annars finns chansen att viruset inte upptäcks eftersom nya versioner släpps varje vecka
Reparationsprocess Använd FortectIntego eller ett annat säkerhetsverktyg för att bli av med denna virusinfektion. Antimalwareprogram krävs för att ta bort skadliga filer och fixa virusskada helt och hållet

Så fort krypteringsprocessen är klar blir användare introducerade till ett ransommeddelande som vanligtvis har namnet _readme.txt eller _openme.txt. Meddelandet från hackare bakom Djvu-viruset påstår att offer behöver betala för att få filåterställningsverktyget som de säger att användare kommer få så fort betalningen (generellt sätt vill de ha $980/$490 i BTC) har behandlats.

Vissa av de första Djvu-ransomwarevarianterna är möjliga att dekryptera med STOPDecrypter – ett krypteringsverktyg skapat av Michael Gillespie. Senare varianter kan dock vara svårare att låsa upp. Oavsett vilken version av Djvu-viruset du har problem med rekommenderas det inte att du betalar lösen eftersom möjligheten att bli lurad finns kvar.

Oavsett vilken version du använder så är ransomvarningen samma. Som du kan se från meddelandet finns inga särskilda detaljer om pengarna i ransommeddelandet. Men offer har rapporterat att de blir frågade att betala $350 till $500 för dekrypteringen av den krypterande datan:

———————— ALL YOUR FILES ARE ENCRYPTED ————————

Don’t worry, you can return all your files!
All your files documents, photos, databases and other important are encrypted with strongest encryption and unique key.
The only method of recovering files is to purchase decrypt tool and unique key for you.
This software will decrypt all your encrypted files.
What guarantees do we give to you?
You can send one of your encrypted file from your PC and we decrypt it for free.
But we can decrypt only 1 file for free. File must not contain valuable information
Don’t try to use third-party decrypt tools because it will destroy your files.
Discount 50% available if you contact us first 72 hours.

——————————————————————————————————-

To get this software you need write on our e-mail:
helpshadow@india.com

Reserve e-mail address to contact us:
helpshadow@firemail.cc

Your personal ID:

Skurkar som sprider virus som Djvu-ransomware är troligtvis ute efter endast kryptovalutor. Valutan som vanligtvis begärs är för nuvarande Bitcoin eftersom den är ganska vanlig världen runt. Hackare ber om denna typ av pengar därför att överföringar av kryptovalutor inte kräver någon specifik personinformation.

Djvu-virusDjvu-virus - ransomware som kan komma in i systemet via spammejl och deras skadliga bilagor.

Om du är ute efter att få tillbaka den krypterade datan, ta bort Djvu-ransomware viruset innan du försöker med det. Om du inte utför stegen i rätt ordning så kanske dina filer blir krypterade igen efter nästa omstart av datorn eftersom cyberhotet fortfarande finns kvar i datasystemet.

Att utföra borttagning av Djvu-ransomware kräver att du är mycket uppmärksam. Det är därför du behöver lämna denna process till ett pålitligt antimalware datasystem. En till sak du borde veta om viruset: denna fillåsaren kan injicera skadliga komponenter vart som helst i systemet och kan dessutom bana väg för andra skadeprogram, ta bort Volume Shadow kopior av de krypterade dokumenten och lägga till oönskat innehåll i Windows-registret. När du upptäcker detta hot bör du ta bort det så snabbt som möjligt.

Djvu-ransomvare använder Windows Updates

Ransomware-viruset kan spridas genom spammeddelanden, cracks för mjukvara och programpaket

Enligt cybersäkerhetsexperterna på LosVirus.es, kan ransomwareinfektioner komma in i datorn genom spammeddelanden som blev öppnade eller dess bilagor. Vissa mejl som skurkar skickar ut kan innehålla skadliga länkar i själva meddelandet eller en tvivelaktig bilaga som kommer fastklippt till mejlet.

Dessutom kan du upptäcka att någonting är fel om mejlets meddelande har flertal grammatiska fel och om det kommer från en okänd sändare. Vissa skurkar låtsas vara från globala organisationer. Så om du inte väntar på något viktigt mejl det senaste är det bäst att inte öppna meddelanden. Vad du bör göra är att kontakta företag direkt om så krävs.

Ransomware har upptäckts bli distribuerade genom så kallade ”cracks” och ”keygens”. Dessa filer är använda för att låsa upp mjukvara och få dem att fungera som en version med licens. Sådan aktivitet är mycket olaglig och användare kan behöva betala böter eller acceptera andra rättsliga åtgärder. Dessutom borde risken att infektera datorn med ransomware minska lusten att använda program cracks.

Många användare har på senaste rapporterat att ransommeddelandet om krypteringen och ransombegäran uppstod på deras skärmar efter installering av crackversioner av mjukvara. Program såsom Adobe Photoshop, Illustrator och videospel som NBA paket, serienummer av legitima applikationer och säkerhetsprogram innehåller mer än bara det i installationen.

För att bli av med Djvu-viruset, använd rekommenderade program

När du tar bort Djvu-viruset ska du använda ansedda säkerhetsprogram. Dessutom kan du upptäcka allt malwaresnörat innehåll genom en skanning av datasystemet med dessa verktyg:

Sådana mjukvaror är skapade för att ta lång tid på sig. Även om detekteringsprocessen kan ta ett tag så får du vara tålmodig eftersom den kommer vara väldigt användbar senare.

Att utföra borttagning av Djvu-ransomware kräver mycket uppmärksamhet. Detta är huvudanledningen till att du borde lämna processen till automatiska säkerhetsverktyg. Efter borttagningsprocessen behöver du dessutom se till att du utför säkerhetskopior av systemet. Alla ransomwarerelaterade komponenter behöver tas bort permanent från datorn för att fungera normalt igen. Försök att köra FortectIntego för ordentlig filåterställning.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Djvu Borttagningsguide för virus

Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Aktivera Säkert läge med nätverk för att inaktivera Djvu-ransomwareviruset och dess skadliga aktiviteter på din dator:

Viktigt! →
Manuell borttagning kan vara för komplicerad för vanliga datoranvändare. Det krävs avancerade IT-kunskaper för att utföras korrekt (om viktiga systemfiler tas bort eller skadas kan det leda till att Windows totalt förstörs), och det kan också ta flera timmar att genomföra. Därför rekommenderar vi starkt att du istället använder den automatiska metoden som visas ovan.

Steg 1. Starta Felsäkert Läge med Nätverk

Manuell borttagning av skadeprogram bör utföras i felsäkert läge. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klicka på Start > Stäng av > Starta om > OK.
 2. När datorn blir aktiv börjar du trycka på F8-knappen (om det inte fungerar kan du prova F2, F12, Del, osv. – det beror på din moderkortsmodell) flera gånger tills du ser fönstret Avancerade startalternativ.
 3. Välj Felsäkert läge med Nätverk från listan. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Windows 10 / Windows 8

 1. Högerklicka på Start-knappen och välj Inställningar.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Bläddra ner och välj Uppdatering & Säkerhet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Till vänster i fönstret väljer du Återhämtning.
 4. Bläddra nu nedåt för att hitta sektionen Avancerad start.
 5. Klicka på Starta om nu.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Välj Felsök. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 7. Gå till Avancerade alternativ. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 8. Välj Inställningar för uppstart. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 9. Tryck på Starta om.
 10. Tryck nu på 5 eller klicka på 5) Aktivera felsäkert läge med nätverk. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 2. Stäng av alla skumma processer

Windows Aktivitetshanteraren är ett användbart verktyg som visar alla processer som körs i bakgrunden. Om skadlig kod kör en process måste du stänga av den:

 1. Tryck Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Tryck på Fler detaljer.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Bläddra ner till Bakgrundsprocesser och leta efter något misstänkt.
 4. Högerklicka och välj Öppna filplats.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Gå tillbaka till processen, högerklicka och välj Avsluta aktivitet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Radera innehållet i den skadliga mappen.

Steg 3. Kontrollera start av programmet

 1. Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Gå till fliken Uppstart.
 3. Högerklicka på det misstänkta programmet och välj Inaktivera.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 4. Radera virusfiler

Malware-relaterade filer kan finnas på olika ställen i din dator. Här finns instruktioner som kan hjälpa dig att hitta dem:

 1. Skriv in Diskrensning i Windows-sökningen och tryck på Enter.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Välj den enhet du vill rensa (C: är din huvudenhet som standard och är troligtvis den enhet som innehåller skadliga filer).
 3. Bläddra i listan Filer som ska raderas och välj följande:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Välj Rensa upp systemfiler.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Du kan också leta efter andra skadliga filer som är gömda i följande mappar (skriv dessa sökord i Windows Sökbar och tryck på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

När du är klar startar du om datorn i normalt läge.

Ta bort Djvu med System Restore

Sätt på Systemåterställning-funktionen för att inaktivera viruset. Använd dessa instruktioner om du behöver hjälp:

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Djvu. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med FortectIntego och se till att borttagningen av Djvu lyckas.

Bonus: Återställ din data

Guiden ovan ska hjälpa dig att ta bort Djvu från din dator. För att återställa dina krypterade filer, rekommenderar vi dig att använda en detaljerad guide utfärdad av utanvirus.se-säkerhetsexperter

Om filer har låsts med .djvu-appendixen och du undrar hur du ska få tillbaka dem till deras originella position rekommenderar vi att du tar en titt på datan nedan för återställningsmetoder som kan vara användbara.

Om dina filer är krypterade genom Djvu, finns flera sätt att återställa dem

Använd verktyget Data Recovery Pro för att återställa viktig data:

Prova detta tredjepartsprogram om du vill återställa filer som blivit krypterade av Djvu-ransomware viruset:

 • Ladda ner Data Recovery Pro;
 • Följ anvisningarna i Installation av Data Recovery och installera programmet på din dator
 • Öppna det och skanna din dator efter filer som är krypterade genom Djvu-ransomware;
 • Återställ dem

Windows Tidigare versioner-funktion kan också hjälpa dig återställa vissa filer:

Prova denna metod men var medveten om att den kanske inte fungerar om du inte hade aktiverat System Återställnings-funktionen.

 • Hitta den krypterade filen som du vill återställa och högerklicka på den;
 • Välj “Properties” och gå till fliken “Previous versions”;
 • Här ska du kontrollera varje tillgänglig kopia av filen i “Folder versions”. Välj den version som du vill återställa och klicka på “Restore”.

Verktyget Shadow Explorer skulle kunna återställa data:

Använd detta verktyg om viruset inte eliminerade Shadow Volume Kopior av den låsta versionen. Men om viruset gjorde det får du prova de andra metoderna som anges ovan.

 • Ladda ner Shadow Explorer (http://shadowexplorer.com/);
 • Använd en installationsguide för Shadow Explorer och installera denna applikation på din dator;
 • Öppna programmet och gå igenom rullmenyn i det övre vänstra hörnet för att välja enheten för din krypterade data. Se vilka mappar som finns där;
 • Högerklicka på den mapp som du vill återställa och välj “Export”. Du kan också välja var du vill att den ska lagras.

För att återställa filer krypterade av Djvu-ransomware, använd STOPdecrypter.

På senaste har den kända virusforskaren känd som DemonSlay355 presenterat en uppdaterad version av  STOPdecrypter som kan användas för att återställa filer krypterade av Djvu. Det fungerar dock bara för offer vars tilldelade ID är: 6se9RaIxXF9m70zWmx7nL3bVRp691w4SNY8UCir0.

För vissa av de senaste versionerna finns det inget officiellt dekrypteringsverktyg. Vi rekommenderar att du följer denna forumtråden för att hålla koll på alla nya uppdateringar.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Djvu och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Passionerad virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Gabriel E. Hall
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk