Ta bort Counterflix-annonser (Guide för Virusborttagning) - jul 2017 uppdatering

Counterflix Borttagningsguide för annonser

Vad är Counterflix-annonser?

Hur tillförlitlig är Counterflix-appen?

Counterflix ads

Counterflix attraherar de användare som vill kunna få åtkomst till webbsidor som vanligtvis är blockerade i deras områden. Detta kan verka bra, men vi rekommenderar inte att man använder detta suspekta VPN-program . Först och främst kategoriseras det som annonsprogram . Detta betyder att det kan ladda din webbläsare med en enorm mängd annonser.

Dessutom mixtrar det med DNS-inställningarna, vilket senare kan leda till en rad irriterande saker. Så låt dig inte luras, utan ta istället bort Counterflix om du redan har installerat det. Att använda detta program under en längre period resulterar också i omdirigeringar till okända domäner. Dessutom kan du få stöta på andra okända program i ditt system. Sammanfattningsvis är detta ett program som du inte bör ha på din PC.

Vid första anblick kan detta program verka som en pärla, då det erbjuder en möjlighet att få åtkomst till sin favoritkanal eller -domän som vanligtvis är blockerade för användare som bor i en viss region. Med andra ord är Counterflix en DNS-tjänst som låter dig kringgå geografiska restriktioner.

Det fungerar som en telefonbok som överför den vanliga namnadressen, till exempel www.netfix.com, till en IP-adress. Dessutom erbjuder programmet sina egna DNS-servrar, vilka möjliggör för dig att få åtkomst till den önskade webbsidan. Dessa tjänster har dock sina nackdelar. Då detta program definieras som ett annonsprogram, kan din webbläsare komma att fyllas med Counterflix-annonser och andra kommersiella erbjudanden. Dessa är oftast pay-per-click-annonser som försöker att attrahera så många användare som möjligt. Beroende på antalet visningar, tjänar ägarna pengar, medan användarna bara blir irriterade.

Utvecklarna marknadsför en annonsfri premiumversion för att locka till sig ännu fler användare. En fullständig version innebär dock inte en garanti för att du kommer att slippa olika poppupp-annonser. Dessutom har detta annonsprogram tillgång till dina DNS-inställningar. Därmed kan du komma att omdirigeras till okända webbsidor, vilket ökar risken för att du drabbas av sabotageprogram.

Som om inte detta vore nog, spårar detta program också dina aktiviteter på nätet med hjälp av cookies, pixlar, beacons, etc. Enligt integritetspolicyn, kan pogrammet sprida den insamlade ”anonyma” informationen till Counterflix återförsäljare och partners. Denna data kan inkludera din e-postadress, så var förberedd på en massa skräppost i din inkorg. Vi vill varna dig för att inte öppna dessa mejl helt oförsiktigt, då de kan bära på infekterade bilagor.

Tänk på att mycket allvarliga ransomware angriper användare via bifogade skräpfiler. Omdirigeringswebbsidorna är sällan infekterade av några aggressiva virus, men de saktnar ner din webbläsare och PC. Så ta bort Counterflix så fort som möjligt; ReimageIntego snabbar på denna process.

Bildexempel på Counterflix-annonserCounterflix-annonser börjar att dyka upp efter att programmet har installerats i webbläsaren. Annonserna innehåller ofta slogans som "Ad by Counterflix" ("Annons från Counterflix") eller "Powered by Counterflix" ("Genererad av Counterflix"). Exempel på sådana annonser finns ovan.

Hur tog sig viruset in i min enhet?

Programmet kan laddas ner direkt på dess officiella webbsida. Alternativt, kan du råka installera det själv, vilket kan förvåna dig. Vanligtvis sker kapningen när du håller på att installera nya program. Gratisprogram används ofta för att dölja annonsprogram, webbläsarkapare och andra oönskade digitala verktyg.

Om du väljer installationsläget ”Grundläggande” (Eng: ”Basic”) och klickar på knappen ”Installera”, missar du informationen om att installation av tilläggsprogram (t.ex. Counterflix) är inkluderat och på så sätt kan detta program ta sig in i datorn. Som tur är finns ett sätt att undvika fler kapningar i framtiden, nämligen att välja installationsläget ”Anpassat” (Eng: ”Custom”). Påbörja installationen först när du är säker på att inga onödiga tilläggsprogram kommer att installeras.

Borttagning av Counterflix

Som tur är, är det inte svårt att ta bort detta potentiellt oönskade program (PUP) . Installera ett säkerhetsprogram, mer specifikt ett antispionprogram. Ett sådant är utvecklat för att upptäcka och ta bort Counterflix inom bara några minuter. Det utgör också ett nödvändigt skydd av hela operativsystemet. Det kan undanröja inte bara mindre hot utan också mer aggressiva virus, såsom datormaskar, trojaner och ransomware.

Du kan avinstallera programmet manuellt genom att lokalisera det i listan över systemprogram. För mer detaljerade instruktioner, se guiden nedan. Nästa gång du är i färd med att installera ett nytt program, bör du också läsa användarrecensioner och programmets integritetspolicy.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Counterflix Borttagningsguide för annonser

Avinstallera från Windows

Om ditt Windows-system har infekterats av Counterflix-viruset och du inte kan ta bort det på automatisk väg, kan du följa instruktionerna för manuell borttagning nedan:

Följ de här stegen för att ta bort från Windows 10/8 datorer:

 1. Skriv in Kontrollpanelen i Windows sökruta och tryck på Enter eller klicka på sökresultatet.
 2. Under Program, väljer du Avinstallera ett program. Avinstallera från Windows
 3. I listan hittar du register relaterade till (eller något annat nyligen installerat misstänkt program).
 4. Högerklicka på programmet och välj Avinstallera.
 5. Om User Account Control dyker upp, klicka Ja.
 6. Vänta tills avinstallationsprocessen är klar och klicka på OK. Avinstallera från Windows

Om du använder Windows 7/XP följer du nedanstående instruktioner:

 1. Klicka på Windows Start > Kontrollpanelen i den högra rutan (om du är Windows XP-användare klickar du på Lägg till/Ta bort Program).
 2. I Kontrollpanelen väljer du Program > Avinstallera ett program. Avinstallera från Windows
 3. Välj det oönskade programmet genom att klicka på det en gång.
 4. Klicka på Avinstallera/Ändra högst upp.
 5. Välj Ja när du får en bekräftelse.
 6. Klicka på OK när borttagningen är klar.

Ta bort Counterflix från system med Mac OS X

Counterflix angriper typiskt sett Windows-system, men även Mac OS X kan drabbas. Se över instruktionerna för virusborttagning nedan.

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Counterflix eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Återställ MS Edge/Chromium Edge

Microsoft Edge is one of the browsers that may suffer from Counterflix infiltration. If your web engine has been affected too, clean it up using security expert recommendations:

Radera oönskade tillägg från MS Edge:

 1. Välj Meny (tre horisontella punkter uppe till höger i webbläsarfönstret) och välj Tillägg.
 2. I listan väljer du tillägget och klickar på ikonen för kugghjulet.
 3. Klicka på Avinstallera längst ner. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Rensa cookies och annan webbläsardata:

 1. Klicka på Menyn (tre horisontella punkter uppe till höger i webbläsarfönstret) och välj Integritet och säkerhet.
 2. Under Rensa webbläsardata väljer du Välj vad som ska rensas.
 3. Markera allt (förutom lösenord, men du kanske vill inkludera medielicenser också, om det är tillämpligt) och klicka på Rensa. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Återställ inställningar för ny flik och startsida:

 1. Klicka på menyikonen och välj Inställningar.
 2. Hitta sedan avsnittet Vid uppstart.
 3. Klicka på Inaktivera om du har hittat någon skum domän.

Återställ MS Edge om ovanstående steg inte fungerade:

 1. Tryck på Ctrl + Shift + Esc för att öppna Aktivitetshanteraren.
 2. Klicka på pilen Mer information längst ner i fönstret.
 3. Välj fliken Detaljer.
 4. Bläddra nu nedåt och leta upp alla poster med Microsoft Edge-namnet. Högerklicka på var och en av dem och välj Avsluta aktivitet för att stoppa MS Edge från att köras. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Om den här metoden inte har hjälpt dig, måste du använda en avancerad metod för att återställa Edge. Observera att du måste säkerhetskopiera din data innan du går vidare.

 1. Leta upp följande mapp på din dator: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Tryck Ctrl + A på tangentbordet för att välja alla mappar.
 3. Högerklicka på dem och välj Radera Återställ MS Edge/Chromium Edge
 4. Högerklicka nu på Start-knappen och välj Windows PowerShell (Admin).
 5. När det nya fönstret har öppnats, kopiera och klistra in följande kommando och tryck sedan på Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Återställ MS Edge/Chromium Edge

Instruktioner för Chromium-baserade Edge

Radera tillägg från MS Edge (Chromium):

 1. Öppna Edge och klicka på Inställningar > Tillägg.
 2. Radera oönskade tillägg genom att klicka på Ta bort. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Rensa cache och webbplatsdata:

 1. Klicka på Meny och gå till Inställningar.
 2. Välj Integritet och tjänster.
 3. Under Rensa webbläsardata väljer du Välj vad som ska rensas.
 4. Under Tidsintervall väljer du Alla tidpunkter.
 5. Välj Rensa nu. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Återställ Chromium-baserade MS Edge:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. Till vänster sida väljer du Återställ inställningar.
 3. Välj Återställ inställningarna till standardvärdena.
 4. Bekräfta med Återställ. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Ställ om Mozilla Firefox

Counterflix är ett sabotageprogram som enkelt infiltrerar webbläsare, inklusive Mozilla. Du kan förhindra en Counterflix-kapning genom att följa instruktionerna under denna artikel.

Ta bort farliga tillägg:

 1. Öppna webbläsaren Mozilla Firefox och tryck på Menyn (tre horisontella linjer längst upp till höger av fönstret).
 2. Välj Add-ons.
 3. Välj plugins som är relaterade till [titel] och klicka på Ta bort. Ställ om Mozilla Firefox

Återställ hemsidan:

 1. Klicka på de tre horisontella linjerna i det övre högra hörnet för att öppna menyn.
 2. Välj Alternativ.
 3. Under Hemalternativ anger du den webbplats du vill ha ska öppnas varje gång du startar Mozilla Firefox.

Rensa cookies och webbplatsdata:

 1. Klicka på Meny och välj Alternativ.
 2. Gå till sektionen Integritet och säkerhet.
 3. Scrolla nedåt för att hitta Cookies och Webbplatsdata.
 4. Klicka på Rensa data…
 5. Välj Cookies och Webbplatsdata samt Lagrat Webbinnehåll och tryck på Rensa

Ställ om Mozilla Firefox

Återställ Mozilla Firefox

Om Counterflix-annonser inte har tagits bort efter att du följt instruktionerna ovan, återställ Mozilla Firefox:

 1. Öppna webbläsaren Mozilla Firefox och klicka på Meny.
 2. Gå till Hjälp och välj sedan Information om felsökning. Ställ om Mozilla Firefox
 3. Sedan klickar du på Återställ Firefox…
 4. När popup-fönstret visas bekräftar du åtgärden genom att trycka på Återställ Firefox – detta bör slutföra borttagningen av Counterflix-annonser. Ställ om Mozilla Firefox

Återställ Google Chrome

Efter att du har tagit bort Counterflix, ska du återställa webbläsaren för en fullständig borttagning av samtliga relaterade komponenter.

Ta bort skadliga tillägg från Google Chrome:

 1. Öppna Google Chrome, klicka på Menyn (tre vertikala punkter i det övre högra hörnet) och välj Fler verktyg > Tillägg.
 2. I det nyöppnade fönstret ser du alla installerade tillägg. Avinstallera alla skumma tillägg genom att klicka på Ta bort. Återställ Google Chrome

Rensa cache och webbdata från Chrome:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. Under Sekretess och säkerhet, välj Rensa webbläsardata.
 3. Välj Webbhistorik, Cookies och annan webbplatsdata samt lagrade bilder och filer.
 4. Klicka på Radera data. Återställ Google Chrome

Ändra din startsida:

 1. Klicka på menyn och välj Inställningar.
 2. Leta efter en skum webbplats sektionen Vid uppstart.
 3. Klicka på Öppna en specifik sida eller en uppsättning av sidor och klicka på de tre punkterna för att hitta alternativet Ta bort.

Återställ Google Chrome:

Om de föregående metoderna inte hjälpte dig, återställ Google Chrome för att eliminera alla komponenter:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. I Inställningar, scrolla ner och klicka på Avancerat.
 3. Scrolla nedåt och hitta sektionen Återställ och rensa upp.
 4. Klicka nu på Återställ inställningarna till de ursprungliga standardinställningarna.
 5. Bekräfta med Återställ inställningar för att slutföra borttagningen. Återställ Google Chrome

Återställ Safari

Även om Counterflix sällan drabbar webbläsaren Safari, bör du ändå vara på den säkra sidan. Läs hur du kan ta bort Counterflix från Safari nedan:

Ta bort oönskade tillägg från Safari:

 1. Klicka på Safari > Inställningar…
 2. I det nya fönstret, välj Tillägg.
 3. Markera det oönskade tillägget som är relaterat till Counterflix-annonser och välj Avinstallera. Återställ Safari

Rensa cookies och annan webbplatsdata från Safari:

 1. Klicka på Safari > Rensa Historik…
 2. I rullgardinsmenyn under Radera väljer du all historik.
 3. Bekräfta med Rensa Historik. Återställ Safari

Återställ Safari om ovanstående steg inte hjälpte dig:

 1. Klicka på Safari > Inställningar…
 2. Gå till fliken Avancerat.
 3. Bocka i Visa menyn Utveckla i menyraden.
 4. I menyraden klickar du på Utveckla och väljer sedan Töm cache. Återställ Safari

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med Counterflix registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Julie Splinters
Julie Splinters - Virus-borttagningsspecialist

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Julie Splinters
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk