Ta bort Content Protector-annonser (Förbättrade Instruktioner) - jan 2017 uppdatering

Content Protector Borttagningsguide för annonser

Vad är Content Protector-annonser?

Vad kan man förvänta sig av Content Protector-viruset?

För vissa användare, är Content Protector känt som Content Defender. Detta är ett irriterande annonsprogram skapat av Artex Management S. A. Utvecklarna presenterar programmet som ett verktyg som skyddar ditt nätverk, men du bör leta efter andra program som faktiskt kan garantera ett säkert nätsurfande. Detta program sägs skydda mot skadliga webbsidor, men är i själva verket ett bedrägligt annonsprogram som genererar en massa annonser och avsiktligen omdirigerar dig till webbsidor som faktiskt är farligare än de som du kan råka stöta på när du surfar vanligt. Användare kan installera programmet från dess officiella webbsida, men detta är inte den vanligaste spridningsmetoden. Programmet sprids ofta ihop med andra program och tar sig in i datorn utan användarens vetskap. Väl inne i datorn, börjar det att generera en massa annonser. Men detta är inte konstigt, för i programmets integritetspolicy framhålls att detta är ett annonsprogram som tillhandahåller material från tredjeparter. Vi måste varna dig om att programmet är utvecklat för att generera kommersiellt innehåll och utvecklarna bryr sig inte om tillförlitlighet, säkerhet eller antalet annonser. Det stora antalet aggressiva annonser försämrar datorns prestanda och surfupplevelsen. Därför ska du ta bort Content Protector från din PC omedelbart. När det kommer till borttagning av annonsprogram, rekommenderar vi starkt att du använder ReimageIntego eller annat ansett antisabotageprogram. Annonsprogramsrelaterade filer och andra suspekta program kan vara svåra att upptäcka och ta bort.

Content Protector har en unik egenskap som skiljer det från andra annonsprogram. När det har tagit sig in i systemet, installerar det ett certifikat som är giltigt till 2056. Vi rekommenderar dock inte att du har kvar detta potentiellt oönskade program (PUP) under så här lång tid. Alla annonsprogram är utvecklade i ett och samma syfte – att marknadsföra partnersidor och generera pay-per-click-inkomst. Detta är huvudorsaken till varför Content Protectors annonser är så påträngande. Säkerhetsexperter har också upptäckt att dessa annonser kan omdirigera användare till olika suspekta sidor, fyllda med olika sabotageprogram och virus. Så om du ser annonser som är märkta “Ads by Content Protector” (”Annonser från Content Protector”), “Powered by Content Protector” (”Genererad av Content Protector”) eller liknande, ska du hålla dig borta från att klicka på dem. Sådana annonser är ett tydligt bevis på att du har infekterats med ett annonsprogram. Tänk på att Content Protectors omdirigeringar utgör ett allvarligt säkerhetshot, eftersom de kan leda till att ytterligare PUPs infiltrerar din dator. Därför ska du, så fort du ser dessa suspekta annonser i din webbläsare, skanna din dator efter infektioner och ta bort detta virus omedelbart. Som vi redan nämnt, kan du göra en automatisk borttagning av Content Protector, men du kan också ta bort viruset manuellt. I slutet av denna artikel finns en detaljerad guide över hur du kan bli av med detta virus.

Hur kan man skydda datorn från det här viruset?

Content Protector kan ta sig in i din dator via ett infekterat programvarupaket. Denna bedrägliga spridningsmetod kallas ”bundling” och går ut på att sprida skadliga program ihop med populära gratis- och spridprogram, ofta PDF-läsare, video-/ljudspelare etc. Då det inte medföljer någon information om ytterligare installationer, råkar de flesta användare installera det infekterade programpaketet i tron om att de installerar ett enskilt legitimt program. Därför kommer det som en överraskning för dem när de hittar PUPs på sina datorer. Det finns tre huvudsakliga metoder för att förhindra oönskade installationer:

 • Välj en tillförlitlig sida att ladda ner program på. Undvik okända, suspekta sidor och gå istället till de mer erkända och populära sidorna.
 • Välj installationsläget ”Avancerat” eller ”Anpassat” (Eng: Custom”) när du installerar nya program. På så sätt kan du se vilka valfria tilläggsprogram som ingår i ett programpaket och välja bort de som verkar suspekta.
 • Skaffa ett ansett antivirusprogram. När du laddat ner ett program, ska du inte heller skynda igenom installationsprocessen. Låt ditt antivirusprogram bedöma programmets tillförlitlighet.

Hur tar man bort Content Protector?

Annonsprogram såsom Content Protector är egentligen inga virus, så därför är det inte särskilt svårt att ta bort dem. Du kan dock komma att stöta på vissa problem, särskilt om du väljer att ta bort programmet manuellt. Då PUPs tenderar att hjälpa andra möjligen oönskade program att ta sig in i datorn, räcker det kanske inte med att bara ta bort detta hot för att göra datorn virusfri. För en djupskanning av datorsystemet, rekommenderas istället den automatiska metoden med ett tillförlitligt antivirusprogram. Detta tar bort Content Protector och andra möjliga hot åt dig. Men om du föredrar den manuella metoden, finns instruktioner att tillgå nedan.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Content Protector Borttagningsguide för annonser

Avinstallera från Windows

Att ta bort Content Protector manuellt kan vara en tuff uppgift, eftersom det installerar två tjänster och en drivrutin. Vi rekommenderar starkt att du istället avinstallerar programmet med hjälp av ReimageIntego eller annat ansett antisabotageprogram. Om du ändå insisterar på att göra en manuell borttagning, vänligen följ våra instruktioner noggrant. Det är av yttersta vikt att du raderar både annonsprogrammet och alla dess komponenter. Glöm sedan inte att kontrollera alla dina webbläsare, för annonsprogrammet kan ha installerat suspekta tilläggsprogram och webbläsartillägg. 

Följ de här stegen för att ta bort från Windows 10/8 datorer:

 1. Skriv in Kontrollpanelen i Windows sökruta och tryck på Enter eller klicka på sökresultatet.
 2. Under Program, väljer du Avinstallera ett program. Avinstallera från Windows
 3. I listan hittar du register relaterade till (eller något annat nyligen installerat misstänkt program).
 4. Högerklicka på programmet och välj Avinstallera.
 5. Om User Account Control dyker upp, klicka Ja.
 6. Vänta tills avinstallationsprocessen är klar och klicka på OK. Avinstallera från Windows

Om du använder Windows 7/XP följer du nedanstående instruktioner:

 1. Klicka på Windows Start > Kontrollpanelen i den högra rutan (om du är Windows XP-användare klickar du på Lägg till/Ta bort Program).
 2. I Kontrollpanelen väljer du Program > Avinstallera ett program. Avinstallera från Windows
 3. Välj det oönskade programmet genom att klicka på det en gång.
 4. Klicka på Avinstallera/Ändra högst upp.
 5. Välj Ja när du får en bekräftelse.
 6. Klicka på OK när borttagningen är klar.

Ta bort Content Protector från system med Mac OS X

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Content Protector eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Återställ MS Edge/Chromium Edge

Annonsprogrammet kan ha installerat suspekta webbläsartillägg även i Microsoft Edge as well. Följ instruktionerna och avinstallera dem.

Radera oönskade tillägg från MS Edge:

 1. Välj Meny (tre horisontella punkter uppe till höger i webbläsarfönstret) och välj Tillägg.
 2. I listan väljer du tillägget och klickar på ikonen för kugghjulet.
 3. Klicka på Avinstallera längst ner. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Rensa cookies och annan webbläsardata:

 1. Klicka på Menyn (tre horisontella punkter uppe till höger i webbläsarfönstret) och välj Integritet och säkerhet.
 2. Under Rensa webbläsardata väljer du Välj vad som ska rensas.
 3. Markera allt (förutom lösenord, men du kanske vill inkludera medielicenser också, om det är tillämpligt) och klicka på Rensa. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Återställ inställningar för ny flik och startsida:

 1. Klicka på menyikonen och välj Inställningar.
 2. Hitta sedan avsnittet Vid uppstart.
 3. Klicka på Inaktivera om du har hittat någon skum domän.

Återställ MS Edge om ovanstående steg inte fungerade:

 1. Tryck på Ctrl + Shift + Esc för att öppna Aktivitetshanteraren.
 2. Klicka på pilen Mer information längst ner i fönstret.
 3. Välj fliken Detaljer.
 4. Bläddra nu nedåt och leta upp alla poster med Microsoft Edge-namnet. Högerklicka på var och en av dem och välj Avsluta aktivitet för att stoppa MS Edge från att köras. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Om den här metoden inte har hjälpt dig, måste du använda en avancerad metod för att återställa Edge. Observera att du måste säkerhetskopiera din data innan du går vidare.

 1. Leta upp följande mapp på din dator: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Tryck Ctrl + A på tangentbordet för att välja alla mappar.
 3. Högerklicka på dem och välj Radera Återställ MS Edge/Chromium Edge
 4. Högerklicka nu på Start-knappen och välj Windows PowerShell (Admin).
 5. När det nya fönstret har öppnats, kopiera och klistra in följande kommando och tryck sedan på Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Återställ MS Edge/Chromium Edge

Instruktioner för Chromium-baserade Edge

Radera tillägg från MS Edge (Chromium):

 1. Öppna Edge och klicka på Inställningar > Tillägg.
 2. Radera oönskade tillägg genom att klicka på Ta bort. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Rensa cache och webbplatsdata:

 1. Klicka på Meny och gå till Inställningar.
 2. Välj Integritet och tjänster.
 3. Under Rensa webbläsardata väljer du Välj vad som ska rensas.
 4. Under Tidsintervall väljer du Alla tidpunkter.
 5. Välj Rensa nu. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Återställ Chromium-baserade MS Edge:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. Till vänster sida väljer du Återställ inställningar.
 3. Välj Återställ inställningarna till standardvärdena.
 4. Bekräfta med Återställ. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Ställ om Mozilla Firefox

Se över listan över nyligen installerade webbläsartillägg i Mozilla Firefox. Du kan komma att finna suspekta verktygsfält eller tilläggsprogram som möjligen är relaterade till Content Protector. Ta bort dessa för att helt bli av med annonsprogrammet.

Ta bort farliga tillägg:

 1. Öppna webbläsaren Mozilla Firefox och tryck på Menyn (tre horisontella linjer längst upp till höger av fönstret).
 2. Välj Add-ons.
 3. Välj plugins som är relaterade till [titel] och klicka på Ta bort. Ställ om Mozilla Firefox

Återställ hemsidan:

 1. Klicka på de tre horisontella linjerna i det övre högra hörnet för att öppna menyn.
 2. Välj Alternativ.
 3. Under Hemalternativ anger du den webbplats du vill ha ska öppnas varje gång du startar Mozilla Firefox.

Rensa cookies och webbplatsdata:

 1. Klicka på Meny och välj Alternativ.
 2. Gå till sektionen Integritet och säkerhet.
 3. Scrolla nedåt för att hitta Cookies och Webbplatsdata.
 4. Klicka på Rensa data…
 5. Välj Cookies och Webbplatsdata samt Lagrat Webbinnehåll och tryck på Rensa

Ställ om Mozilla Firefox

Återställ Mozilla Firefox

Om Content Protector-annonser inte har tagits bort efter att du följt instruktionerna ovan, återställ Mozilla Firefox:

 1. Öppna webbläsaren Mozilla Firefox och klicka på Meny.
 2. Gå till Hjälp och välj sedan Information om felsökning. Ställ om Mozilla Firefox
 3. Sedan klickar du på Återställ Firefox…
 4. När popup-fönstret visas bekräftar du åtgärden genom att trycka på Återställ Firefox – detta bör slutföra borttagningen av Content Protector-annonser. Ställ om Mozilla Firefox

Återställ Google Chrome

Se till att Content Protector inte har installerat några suspekta komponenter i din webbläsare. Se över listan över webbläsartillägg, tilläggsprogram och verktygsfält och ta bort alla som verkar suspekta.

Ta bort skadliga tillägg från Google Chrome:

 1. Öppna Google Chrome, klicka på Menyn (tre vertikala punkter i det övre högra hörnet) och välj Fler verktyg > Tillägg.
 2. I det nyöppnade fönstret ser du alla installerade tillägg. Avinstallera alla skumma tillägg genom att klicka på Ta bort. Återställ Google Chrome

Rensa cache och webbdata från Chrome:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. Under Sekretess och säkerhet, välj Rensa webbläsardata.
 3. Välj Webbhistorik, Cookies och annan webbplatsdata samt lagrade bilder och filer.
 4. Klicka på Radera data. Återställ Google Chrome

Ändra din startsida:

 1. Klicka på menyn och välj Inställningar.
 2. Leta efter en skum webbplats sektionen Vid uppstart.
 3. Klicka på Öppna en specifik sida eller en uppsättning av sidor och klicka på de tre punkterna för att hitta alternativet Ta bort.

Återställ Google Chrome:

Om de föregående metoderna inte hjälpte dig, återställ Google Chrome för att eliminera alla komponenter:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. I Inställningar, scrolla ner och klicka på Avancerat.
 3. Scrolla nedåt och hitta sektionen Återställ och rensa upp.
 4. Klicka nu på Återställ inställningarna till de ursprungliga standardinställningarna.
 5. Bekräfta med Återställ inställningar för att slutföra borttagningen. Återställ Google Chrome

Återställ Safari

Ta bort oönskade tillägg från Safari:

 1. Klicka på Safari > Inställningar…
 2. I det nya fönstret, välj Tillägg.
 3. Markera det oönskade tillägget som är relaterat till Content Protector-annonser och välj Avinstallera. Återställ Safari

Rensa cookies och annan webbplatsdata från Safari:

 1. Klicka på Safari > Rensa Historik…
 2. I rullgardinsmenyn under Radera väljer du all historik.
 3. Bekräfta med Rensa Historik. Återställ Safari

Återställ Safari om ovanstående steg inte hjälpte dig:

 1. Klicka på Safari > Inställningar…
 2. Gå till fliken Avancerat.
 3. Bocka i Visa menyn Utveckla i menyraden.
 4. I menyraden klickar du på Utveckla och väljer sedan Töm cache. Återställ Safari

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med Content Protector registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Passionerad virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Gabriel E. Hall
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk