Ta bort omdirigeringar från ByteFence (Gratis Instruktioner) - jul 2018 uppdatering

ByteFence Borttagningsguide för omdirigeringar

Vad är ByteFence-omdirigeringar?

Antisabotageprogrammet ByteFence är säkert men har många brister

ByteFence

ByteFence är ett legitimt antisabotageprogram utvecklat av Byte Technologies och inte ett virus. Programmets programfil heter bytefence.exe och körs säkert i mappen ”C:\Program Files”. När det kommer till programmets operativa princip, är det mycket likt antivirusprogrammet AVG.

Även om ByteFence själv är harmlöst, har användare klagat på hur det sprids; enligt dem kan det installera sig själv på din dator utan förvarning. Programmet kan medfölja som en ”gratis” komponent till ett annat program.

På grund av denna spridningsmetod, har vissa säkerhetsprogram (Malwarebytes, Jiangmin etc.) inkluderat det i kategorin ”potentiellt oönskade program (PUP)”. Hela rapporten om säkerhetsprogram som fortfarande identifierar detta antisabotageprogram som ett virus hittar du här.

ByteFence omdirigerar till Yahoo.com. Är detta allvarligt?

Det är inget stort problem att ByteFence har omdirigerat dig till Search.yahoo.com, men du ska tänka på att detta kan komma att bli ett störande moment. Du kan förhindra omdirigeringarna genom att avmarkera alternativet om att tillåta att programmet ändrar startsidan och standardsökmotorn till Yahoo.

Tidigare omdirigerade programmet till Search.ByteFence.com, vilket var en webbläsarkapare som sedan mindre än ett år tillbaka inte längre existerar. Om du råkar stöta på denna sökmotor, se till att du tar bort den för det är bara det officiella ByteFence som anses legitimt.

För att undvika att oönskade program installeras i framtiden, måste du vara mycket uppmärksam när du installerar ByteFence. Annars kan du råka tillåta systemändringar och installera tilläggskomponenter, såsom cookie.

Bildexempel på ByteFenceÄven om ByteFence inte är något virus, kan dess sökmotor Search.Bytefence.com vara mycket ihärdig och envis trots alla dina försök att ta bort den. Ovan ser du en skärmdump av denna webbsida.

Programmets spridningsmetoder

Du kan ladda ner ByteFence från dess officiella webbsida. Du behöver bara gå in på startsidan och klicka på knappen ”Gratis nedladdning” som du hittar i mitten på sidan. För närvarande är programmet endast kompatibelt med Windows OS och inte med Mac OS X.

Tidigare använde utvecklarna ”bundling”-metoden (att packa in program i programpaket) för att öka spridningen av ByteFence. För mindre än ett år sedan, rapporterade användare fortfarande om att de fann detta program på datorn efter att ha uppdaterat eller laddat ner program som konverteraren Format Factory, olika spel och andra program.

För att förhindra installation av tilläggsprogram, ska du alltid välja installationsläget ””Avancerat” eller ”Anpassat” (Eng: ”Custom”) när du installerar gratisprogram (nedladdningshanterare, PDF-läsare, videostreamingsprogram och liknande) och avmarkera ”valfria installationer”. Som tur är, används inte längre ”bundling”-metoden.

Sammanfattning: de mest störande sakerna med Bytefence

Vi menar att det finns en mängd antispionprogram, såsom FortectIntego eller SpyHunter 5Combo Cleaner, som är mer tillförlitliga än ByteFence. Dock vill vi poängtera att detta program inte är skadligt. Det kan i själva verket hjälpa dig med att bli av med sabotage-, spion- och skräpprogram (iallafall vad som sägs på dess officiella webbsida).

Hursomhelst, tänk på följande egenskaper hos ByteFence innan du laddar ner det:

 • Förmåga att ta sig in i systemet utan att be om RIKTIGT tillstånd. Tidigare var ByteFence känt för att spridas som en valfri komponent till andra gratisprogram. Men denna ”bundling”-metod används inte längre.
 • Förmåga att ändra systeminställningar: När ByteFence laddas ner, kan det erbjuda dig att ändra startsidan, standardsökmotorn och sidan för ny flik etc. Du ska inte tillåta dessa inställningar, eftersom de kan orsaka omdirigeringar, tröghet och annonser i dina sökresultat.
 • Förmåga att sakta ner datorn och störa användaren med annonser. NOm du laddar ner detta program, ska du tänka på att det kan sakta ner din dator. Det kan också generera oönskade varningsmeddelanden och annonser om att köpa den fullständiga versionen.

Ta bort ByteFence

Du kan alltid ta bort ByteFence manuellt på tradionellt sätt eftersom det är ett legitimt antisabotageprogram. Men du kan komma att misslyckas med att ta bort den relaterade sökmotorn, eftersom du kanske inte lyckas att hitta alla dess filer.

Även om det kanske inte verkar så, är det viktigt att du tar bort alla komponenter som tillhör Search.ByteFence.com, eftersom de kan göra så att denna webbläsarkapare kommer tillbaka. Det enklaste är att använda den automatiska borttagningsmetoden.

För att reparera din dator, ta hjälp av säkerhetsexperternas förslag på antispionprogram.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell ByteFence Borttagningsguide för omdirigeringar

Avinstallera från Windows

Om du vill ta bort ByteFence, kan du använde guiden nedan. Se till att du avinstallerar samtliga komponenter för att förhindra att programmet kommer tillbaka.

Följ de här stegen för att ta bort från Windows 10/8 datorer:

 1. Skriv in Kontrollpanelen i Windows sökruta och tryck på Enter eller klicka på sökresultatet.
 2. Under Program, väljer du Avinstallera ett program. Avinstallera från Windows
 3. I listan hittar du register relaterade till (eller något annat nyligen installerat misstänkt program).
 4. Högerklicka på programmet och välj Avinstallera.
 5. Om User Account Control dyker upp, klicka Ja.
 6. Vänta tills avinstallationsprocessen är klar och klicka på OK. Avinstallera från Windows

Om du använder Windows 7/XP följer du nedanstående instruktioner:

 1. Klicka på Windows Start > Kontrollpanelen i den högra rutan (om du är Windows XP-användare klickar du på Lägg till/Ta bort Program).
 2. I Kontrollpanelen väljer du Program > Avinstallera ett program. Avinstallera från Windows
 3. Välj det oönskade programmet genom att klicka på det en gång.
 4. Klicka på Avinstallera/Ändra högst upp.
 5. Välj Ja när du får en bekräftelse.
 6. Klicka på OK när borttagningen är klar.

Återställ MS Edge/Chromium Edge

Ta bort ByteFence Search från Microsoft Edge genom att följa dessa instruktioner:

Radera oönskade tillägg från MS Edge:

 1. Välj Meny (tre horisontella punkter uppe till höger i webbläsarfönstret) och välj Tillägg.
 2. I listan väljer du tillägget och klickar på ikonen för kugghjulet.
 3. Klicka på Avinstallera längst ner. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Rensa cookies och annan webbläsardata:

 1. Klicka på Menyn (tre horisontella punkter uppe till höger i webbläsarfönstret) och välj Integritet och säkerhet.
 2. Under Rensa webbläsardata väljer du Välj vad som ska rensas.
 3. Markera allt (förutom lösenord, men du kanske vill inkludera medielicenser också, om det är tillämpligt) och klicka på Rensa. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Återställ inställningar för ny flik och startsida:

 1. Klicka på menyikonen och välj Inställningar.
 2. Hitta sedan avsnittet Vid uppstart.
 3. Klicka på Inaktivera om du har hittat någon skum domän.

Återställ MS Edge om ovanstående steg inte fungerade:

 1. Tryck på Ctrl + Shift + Esc för att öppna Aktivitetshanteraren.
 2. Klicka på pilen Mer information längst ner i fönstret.
 3. Välj fliken Detaljer.
 4. Bläddra nu nedåt och leta upp alla poster med Microsoft Edge-namnet. Högerklicka på var och en av dem och välj Avsluta aktivitet för att stoppa MS Edge från att köras. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Om den här metoden inte har hjälpt dig, måste du använda en avancerad metod för att återställa Edge. Observera att du måste säkerhetskopiera din data innan du går vidare.

 1. Leta upp följande mapp på din dator: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Tryck Ctrl + A på tangentbordet för att välja alla mappar.
 3. Högerklicka på dem och välj Radera Återställ MS Edge/Chromium Edge
 4. Högerklicka nu på Start-knappen och välj Windows PowerShell (Admin).
 5. När det nya fönstret har öppnats, kopiera och klistra in följande kommando och tryck sedan på Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Återställ MS Edge/Chromium Edge

Instruktioner för Chromium-baserade Edge

Radera tillägg från MS Edge (Chromium):

 1. Öppna Edge och klicka på Inställningar > Tillägg.
 2. Radera oönskade tillägg genom att klicka på Ta bort. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Rensa cache och webbplatsdata:

 1. Klicka på Meny och gå till Inställningar.
 2. Välj Integritet och tjänster.
 3. Under Rensa webbläsardata väljer du Välj vad som ska rensas.
 4. Under Tidsintervall väljer du Alla tidpunkter.
 5. Välj Rensa nu. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Återställ Chromium-baserade MS Edge:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. Till vänster sida väljer du Återställ inställningar.
 3. Välj Återställ inställningarna till standardvärdena.
 4. Bekräfta med Återställ. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Ställ om Mozilla Firefox

Låt inte webbläsarkaparen styra över Mozilla. Ta bort den nu enligt guiden nedan:

Ta bort farliga tillägg:

 1. Öppna webbläsaren Mozilla Firefox och tryck på Menyn (tre horisontella linjer längst upp till höger av fönstret).
 2. Välj Add-ons.
 3. Välj plugins som är relaterade till [titel] och klicka på Ta bort. Ställ om Mozilla Firefox

Återställ hemsidan:

 1. Klicka på de tre horisontella linjerna i det övre högra hörnet för att öppna menyn.
 2. Välj Alternativ.
 3. Under Hemalternativ anger du den webbplats du vill ha ska öppnas varje gång du startar Mozilla Firefox.

Rensa cookies och webbplatsdata:

 1. Klicka på Meny och välj Alternativ.
 2. Gå till sektionen Integritet och säkerhet.
 3. Scrolla nedåt för att hitta Cookies och Webbplatsdata.
 4. Klicka på Rensa data…
 5. Välj Cookies och Webbplatsdata samt Lagrat Webbinnehåll och tryck på Rensa

Ställ om Mozilla Firefox

Återställ Mozilla Firefox

Om ByteFence-omdirigeringar inte har tagits bort efter att du följt instruktionerna ovan, återställ Mozilla Firefox:

 1. Öppna webbläsaren Mozilla Firefox och klicka på Meny.
 2. Gå till Hjälp och välj sedan Information om felsökning. Ställ om Mozilla Firefox
 3. Sedan klickar du på Återställ Firefox…
 4. När popup-fönstret visas bekräftar du åtgärden genom att trycka på Återställ Firefox – detta bör slutföra borttagningen av ByteFence-omdirigeringar. Ställ om Mozilla Firefox

Återställ Google Chrome

För att få tillbaka din standardstartsida i Google Chrome, ta bort Search.ByteFence.com och dess relaterade komponenter; se guiden nedan:

Ta bort skadliga tillägg från Google Chrome:

 1. Öppna Google Chrome, klicka på Menyn (tre vertikala punkter i det övre högra hörnet) och välj Fler verktyg > Tillägg.
 2. I det nyöppnade fönstret ser du alla installerade tillägg. Avinstallera alla skumma tillägg genom att klicka på Ta bort. Återställ Google Chrome

Rensa cache och webbdata från Chrome:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. Under Sekretess och säkerhet, välj Rensa webbläsardata.
 3. Välj Webbhistorik, Cookies och annan webbplatsdata samt lagrade bilder och filer.
 4. Klicka på Radera data. Återställ Google Chrome

Ändra din startsida:

 1. Klicka på menyn och välj Inställningar.
 2. Leta efter en skum webbplats sektionen Vid uppstart.
 3. Klicka på Öppna en specifik sida eller en uppsättning av sidor och klicka på de tre punkterna för att hitta alternativet Ta bort.

Återställ Google Chrome:

Om de föregående metoderna inte hjälpte dig, återställ Google Chrome för att eliminera alla komponenter:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. I Inställningar, scrolla ner och klicka på Avancerat.
 3. Scrolla nedåt och hitta sektionen Återställ och rensa upp.
 4. Klicka nu på Återställ inställningarna till de ursprungliga standardinställningarna.
 5. Bekräfta med Återställ inställningar för att slutföra borttagningen. Återställ Google Chrome

Återställ Safari

Rensa Safari med hjälp av följande instruktioner:

Ta bort oönskade tillägg från Safari:

 1. Klicka på Safari > Inställningar…
 2. I det nya fönstret, välj Tillägg.
 3. Markera det oönskade tillägget som är relaterat till ByteFence-omdirigeringar och välj Avinstallera. Återställ Safari

Rensa cookies och annan webbplatsdata från Safari:

 1. Klicka på Safari > Rensa Historik…
 2. I rullgardinsmenyn under Radera väljer du all historik.
 3. Bekräfta med Rensa Historik. Återställ Safari

Återställ Safari om ovanstående steg inte hjälpte dig:

 1. Klicka på Safari > Inställningar…
 2. Gå till fliken Avancerat.
 3. Bocka i Visa menyn Utveckla i menyraden.
 4. I menyraden klickar du på Utveckla och väljer sedan Töm cache. Återställ Safari

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med ByteFence registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet är för kort för att slösa bort tid på virus

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Jake Doevan
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk