Ta bort viruset BlackMoon (Guide för Virusborttagning)

BlackMoon Borttagningsguide för virus

Vad är BlackMoon-viruset?

Hur beter sig banktrojanen BlackMoon på en infekterad dator?

Den ökända BlackMoon-trojanen, som också brukar kallas BlackMoon-viruset eller W32/Banbra, upptäcktes och studerades först 2014. Detta speciella sabotageprogram är utvecklat i syfte att stjäla offrets bankuppgifter genom att missleda offret till nätfiskesidor. Olyckligtvis sprids detta virus snabbt och har redan lyckats att infektera över 100 000 datorer. Dess huvudmål är datorer i Ostasien, främst Japan, Kina och Sydkorea.

När viruset väl tar sig in i offrets datasystem, planterar det olika smittsamma filer. Trojanen presenterar sig själv som en DLL-fil, som kan hämtas via programfilen can be rundll32.exe. Denna banktrojan är utformad på så sätt att den ska omdirigera användaren till bedrägliga webbsidor varje gång denna försöker att få åtkomst till en sökmotor eller en Internetbanksida via en av de angripna webbläsarna. BlackMoon-viruset kan modifiera alla större webbläsare i Windows, såsom Mozilla Firefox, Google Chrome och även den nya Microsoft Edge. Innan trojanen omdirigerar användaren till en nätfiskesida, visar den upp ett meddelande (som kan vara på koreanska, japanska eller kinesiska) som förklarar att användaren måste genomgå ”behörighetsprövningen gällande säkerhet”, vilket kan göras genom att logga in på ett bankkonto. Naturligtivs handlar detta bara om bedrägeri, för sedan leds användaren in på en nätfiskesida och all information som denna uppger hamnar hos bedragarna. Denna trojan kan samla in information såsom offrets privata telefonnummer och jobbnummer, personnummer, kreditkortsuppgifter, tangenttryckningar, lösenord och liknande känslig data. Informa-tionen når bedragarens kontrollservrar och kan omedelbart användas i illegala syften.

Om du misstänker att din dator har blivit angripen av detta virus, vänta inte med att ta bort banktrojanen BlackMoon från din PC omedelbart. Du kan undersöka om din dator är infekterad av någon typ av sabotageprogram och ta bort det med ett antisabotageprogram. Vi föreslår att du använder FortectIntego eller något annat ansett antisabotageprogram för att upptäcka och rensa bort spion-/sabotagehot från datorn. Tyvärr tar det mycket lång tid att ta bort denna trojan manuellt, även om du är välerfaren PC-användare.

Hur sprider sig denna trojan?

Enligt ryktet, sprids BlackMoon-trojanen via drive-by downloads, vilket betyder att den tar sig in i offrets datasystem genom att utnyttja sårbarheter i utdaterad mjukvara. Dessutom kan denna typ av sabotageprogram laddas ner i anslutning till uppdateringar av falsk mjukvara, ofta Java Player- eller Flash Player-uppdateringar. Även om dessa program är helt legitima, tenderar cyberkriminella att utnyttja användares tillit till dessa program genom att sampacka smittsamma filer med dem och marknadsföra dessa modifierade uppdateringar via osäkra webbsidor. Därför råder vi dig starkt att hålla dig undan okända webbsidor och undvika att ladda ner välkänd mjukvara från dessa sidor, eftersom sådana nedladdningar kan innehålla skadliga filer som förstör ditt datasystem. Sedan behöver det knappt nämnas att det är viktigt att du alltid har dina program uppdaterade och också skyddar din dator med ett starkt antisabotageprogram.

Hur tar man bort BlackMoon-viruset från datasystemet?

BlackMoon-viruset är ett mycket farligt datahot och du ska INTE försöka att ta bort det manuellt, om du nu inte är en IT-expert. Det är en välprogrammerad mjukvara, som tenderar att gömma sina programfiler under filnamn som låter säkra. Borttagning av BlackMoon-viruset ska utföras automatiskt med hjälp av ett starkt antisabotageprogram. Vi rekommenderar att du skannar hela datasystemet några gånger för att försäkra dig om att detta hot är helt undanröjt. Sedan föreslår vi att du ändrar alla dina lösenord, inloggningsuppgifter, PIN-koder och annan central information för att förebygga att de cyberkriminella stjäler dina pengar från dina bankkonton.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Geniet

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Ugnius Kiguolis
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk