Ta bort Amarktflow (uppdaterad apr 2020) - Borttagningsguide

Amarktflow Borttagningsguide

Vad är Amarktflow?

Amarktflow är en bluff som erbjuder falska Amazon presentkort eller liknande priser för att stjäla personlig information

Amarktflow-bluff

Amarktflow är en belöningsbluff som lurar folk till att ge ut känslig information. Den erbjuder dem att svara ett flertal frågor och lösa ett pussel för att vinna en gratis iPhone X, Amazon Presentkort, Walmart Presentkort, Chipotle Presentkort, o.s.v. Men sedan ber den dig att utge din personliga information, t.ex. emailadress eller till och med kreditkorts detaljer. Du borde aldrig falla för sådana phishing-tekniker eftersom du kan bli ett offer för integritetsbesvär eller identitetsstöld. Var medveten om att du kan komma i kontakt med Amarktflow Amazon-presentkortsbluffen inte bara på Google; den här bluffen har också upptäckts på plattformerna YouTube, Twitter och Facebook. Baserat på de vilseledande och främjande tekinkerna den visar upp så faller den i kategorin av potentiellt oönskade- och annonsprogram.

Namn Amarktflow
Typ Annonsprogram\bluff
Kategori Potentiellt oönskat program
Symptom Visar påträngande annonser som lovar priser som:

 • gratis iPhone X;
 • $1000 Amazon Presentkort;
 • Walmart Presentkort;
 • Chipotle Presentkort;
 • Nike skor.
Huvudmål Att lura folk till att anmäla sig för meningslösa tjänster, få dem att betala, eller avslöja personlig information
Distribution Mjukvarupaket, vilseledande annonser
Borttagning Återställ dina webbläsare för att bli av med det PUP som kapade dem. Ladda sedan ner FortectIntego för att undvika systemfel och helt ta bort Amarktflow

Annonser relaterade till denna bluffen används vanligtvis för att få användares uppmärksamhet genom att erbjuda en varietet av presentkort från företag som Amazon, Chipotle, Nike, Walmart eller Apple. Dessa luriga kampanjer sprids aktivt genom falska annonser på sökmotorer, sociala media-plattformer och till och med spam.

Om du har undrat om Amarktflow är riktigt eller falskt så kanske du råkat stöta på de animerade videorna som visar upp folks positiva känslor och, självklart, priserna man ska få från att använda dessa belöningskampanjer. Men detta är bara socialingenjörskonst använt för att lura offer till att utge sin personliga information.

Amarktflow-viruset beter sig nästan precis som USArewardspot eller National Consumer Center bluffarna. Dess utvecklare är hackare som skapade det envisa hotet. Flertal sociala mediekonton använda för att distribuera denna bluffen är antingen hackade, stulna eller automatiskt genererade och falska för det enda innehåll dessa Facebook eller Twitter konton delar är PR-annonser med länkar.

Presentkortsbluffen kan utge en mängd meddelanden och använder följande slagord:

 • $1000 Amazon Gift Card is reserved for you!
 • Cash & Reward for a few questions!
 • You won $1000 Amazon Gift Card!
 • You won $100 Visa Gift Card!
 • Receive Your AMAZON Gift Card
 • Win a $1000 Amazon gift card
 • Congratulations! You've been selected for a chance to get the $1000 Amazon Gift Card, Apple iPhone X or Samsung Galaxy S8!

Du behöver ta bort Amarktflow från systemet så snart som möjligt eftersom det finns en möjlighet att ytterligare innehåll blir installerat utan ditt tillstånd. Kom ihåg att bluffen är relaterad till annonsprogram som kan ta upp hela din webbläsare med flertal kampanjer direkt efter att du öppnar den för att surfa. En ordentlig genomsökning med ett antispyware borde hjälpa dig att ta bort det. Använd sedan FortectIntego för att dubbelkolla systemet efter virusskada.

AmarktflowAmarktflow-viruset är ett exempel på en falsk belönings-bluff som använder ansedda namn som Nike, Walmart, Amazon eller Visa.

Användarklagomål om Amarktflow avslöjar mer om de luriga teknikerna

Amarktflow.com är huvuddomänen som används för att främja bluffen. Användare klagar på aktiviteterna relaterade till belöningsbluffen på nätet och berättar att de fick PR-meddelanden till och med i sina e-postlådor eller mobiltelefoner. Ett av offren säger:

Fick ett mejl som sa att jag hade vunnit ett $1000 Walmart-presentkort. ALLT jag behövde göra var att ta en undersökning som bara skulle ta några få minuter. Men dem få minuterna blev snabbt 20 min tills jag kom till den sista undersökningen och det är den som jag rapporterar. Tryckte på start knappen med inget hände. På slutet av undersökningen. Jag hade svarat alla frågor. Saker som ska föreställa GRATIS har alltid ett annat pris och det är väldigt högt. För att inte nämna de utomstående samtalen du börjar få. De frågar personliga frågor för vad de påstår är något som du vunnit. Vad har mitt hem och min inkomst att göra med något jag vunnit? Och trots att personen gör allt de här så kan man inte bli klar med undersökning utan tredje parter får bara ens information.

Amarktflow främjar bluffar över hela världen och den här hösten var särskilt aktiv. Folk säger att pengar tas ur deras datorer eller att konstig aktivitet händer på deras sociala medier och online banktjänster. Användare rapporterar också om direkta mejl men annonsinnehåll eller länkar till YouTube-videor. Flertal användare påstår att detta program fortsätter komma tillbaka och att det inte finns något snabbt sätt att bli av med den:

Jag var på en webbsida om hundar när jag plötsligt blev skickad till amarktflow.com och inte kunde komma bort från den hur många gånger jag än stängde fliken. Den kom bara tillbaka.

Amarktflow falsk belöningskampanj

Du behöver använda ansedda antimalware-verktyg för Amarktflow-borttagning eftersom dess relation med annonsprogram och andra PUP kan orsaka ytterligare problem på ditt system eller din webbläsare. Men kom ihåg att det inte är nog att stänga fliken med bluffmeddelandena för att ta bort cyberhotet. Du behöver utföra en fullkomlig systemskanning på enheten och ta bort alla relaterade program och webbläsartillägg. Verktyg som SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes kan fungera perfekt för jobbet. Slutför uppgiften med FortectIntego för att vara säker på att ingen virusskada är kvar.

Tveksamma marknadsföringstekniker distribuerar bluffar och annonsprogram över hela internet

Detta annonsprogram kan ha blivit distribuerat med användning av tredjeparts gratisprogramsinstallationer eller tveksamma nedladdningssidor. Båda av dessa metoder har ett gemensamt drag – buntning. Programvarupaket kan packas upp under installationen om du väljer Avancerat eller Anpassat läge men att välja Standard eller Snabbt läge kan ha effekt på säkerheten av ditt system.

Att få dina program, applikationer eller annat från tvivelaktiga sidor eller p2p-nätverk sätter dig på risk av att få ytterligare applikationer nedladdade. Under standardinstallationer så går du med på allt samtidigt och får applikationer du kanske inte ens vill ha.

Välj därför alltid Avancerade installationer och välj bort oönskat innehåll och kolla om källan är legitim. Välj officiella distributörer och äkta källor, håll din antimalware aktuell, och på så sätt kan du undvika cyberinfiltrationer i framtiden.

Bli av med Amarktflow och använd professionella verktyg för bästa resultat

För att ta bort Amarktglow så behöver du skanna enheten grundligt och indikera alla möjliga hot. Eftersom den här bluffen är relaterad till andra PUP så är det möjligt att detta annonsprogram inte är den enda inkräktaren på din dator. Genom att använda antimalware-verktyg för virusborttagning kan du få de bästa resultaten eftersom sådana program upptäcker en varietet av innehåll som kan vara skadligt.

Automatisk Amarktflow-borttagning är rekommenderat av många forskare eftersom antimalware förbättrar prestandan av din enhet samtidigt som den städar upp den helt. Kolla våra förslag nedan och följ instruktionerna för att se till att alla PUP blir borttagna.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Amarktflow Borttagningsguide

Avinstallera från Windows

För att bli av med Amarktflow-bluffen och säga hejdå till omdirigeringar till kopplade sidor så kan du följa guiden nedan för att lära dig hur:

Följ de här stegen för att ta bort från Windows 10/8 datorer:

 1. Skriv in Kontrollpanelen i Windows sökruta och tryck på Enter eller klicka på sökresultatet.
 2. Under Program, väljer du Avinstallera ett program. Avinstallera från Windows
 3. I listan hittar du register relaterade till (eller något annat nyligen installerat misstänkt program).
 4. Högerklicka på programmet och välj Avinstallera.
 5. Om User Account Control dyker upp, klicka Ja.
 6. Vänta tills avinstallationsprocessen är klar och klicka på OK. Avinstallera från Windows

Om du använder Windows 7/XP följer du nedanstående instruktioner:

 1. Klicka på Windows Start > Kontrollpanelen i den högra rutan (om du är Windows XP-användare klickar du på Lägg till/Ta bort Program).
 2. I Kontrollpanelen väljer du Program > Avinstallera ett program. Avinstallera från Windows
 3. Välj det oönskade programmet genom att klicka på det en gång.
 4. Klicka på Avinstallera/Ändra högst upp.
 5. Välj Ja när du får en bekräftelse.
 6. Klicka på OK när borttagningen är klar.

Ta bort Amarktflow från system med Mac OS X

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Amarktflow eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Återställ MS Edge/Chromium Edge

Radera oönskade tillägg från MS Edge:

 1. Välj Meny (tre horisontella punkter uppe till höger i webbläsarfönstret) och välj Tillägg.
 2. I listan väljer du tillägget och klickar på ikonen för kugghjulet.
 3. Klicka på Avinstallera längst ner. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Rensa cookies och annan webbläsardata:

 1. Klicka på Menyn (tre horisontella punkter uppe till höger i webbläsarfönstret) och välj Integritet och säkerhet.
 2. Under Rensa webbläsardata väljer du Välj vad som ska rensas.
 3. Markera allt (förutom lösenord, men du kanske vill inkludera medielicenser också, om det är tillämpligt) och klicka på Rensa. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Återställ inställningar för ny flik och startsida:

 1. Klicka på menyikonen och välj Inställningar.
 2. Hitta sedan avsnittet Vid uppstart.
 3. Klicka på Inaktivera om du har hittat någon skum domän.

Återställ MS Edge om ovanstående steg inte fungerade:

 1. Tryck på Ctrl + Shift + Esc för att öppna Aktivitetshanteraren.
 2. Klicka på pilen Mer information längst ner i fönstret.
 3. Välj fliken Detaljer.
 4. Bläddra nu nedåt och leta upp alla poster med Microsoft Edge-namnet. Högerklicka på var och en av dem och välj Avsluta aktivitet för att stoppa MS Edge från att köras. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Om den här metoden inte har hjälpt dig, måste du använda en avancerad metod för att återställa Edge. Observera att du måste säkerhetskopiera din data innan du går vidare.

 1. Leta upp följande mapp på din dator: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Tryck Ctrl + A på tangentbordet för att välja alla mappar.
 3. Högerklicka på dem och välj Radera Återställ MS Edge/Chromium Edge
 4. Högerklicka nu på Start-knappen och välj Windows PowerShell (Admin).
 5. När det nya fönstret har öppnats, kopiera och klistra in följande kommando och tryck sedan på Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Återställ MS Edge/Chromium Edge

Instruktioner för Chromium-baserade Edge

Radera tillägg från MS Edge (Chromium):

 1. Öppna Edge och klicka på Inställningar > Tillägg.
 2. Radera oönskade tillägg genom att klicka på Ta bort. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Rensa cache och webbplatsdata:

 1. Klicka på Meny och gå till Inställningar.
 2. Välj Integritet och tjänster.
 3. Under Rensa webbläsardata väljer du Välj vad som ska rensas.
 4. Under Tidsintervall väljer du Alla tidpunkter.
 5. Välj Rensa nu. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Återställ Chromium-baserade MS Edge:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. Till vänster sida väljer du Återställ inställningar.
 3. Välj Återställ inställningarna till standardvärdena.
 4. Bekräfta med Återställ. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Ställ om Mozilla Firefox

Ta bort tillagt webbläsarinnehåll från Firefox och återställ ändringarna gjorda av annonsprogrammet:

Ta bort farliga tillägg:

 1. Öppna webbläsaren Mozilla Firefox och tryck på Menyn (tre horisontella linjer längst upp till höger av fönstret).
 2. Välj Add-ons.
 3. Välj plugins som är relaterade till [titel] och klicka på Ta bort. Ställ om Mozilla Firefox

Återställ hemsidan:

 1. Klicka på de tre horisontella linjerna i det övre högra hörnet för att öppna menyn.
 2. Välj Alternativ.
 3. Under Hemalternativ anger du den webbplats du vill ha ska öppnas varje gång du startar Mozilla Firefox.

Rensa cookies och webbplatsdata:

 1. Klicka på Meny och välj Alternativ.
 2. Gå till sektionen Integritet och säkerhet.
 3. Scrolla nedåt för att hitta Cookies och Webbplatsdata.
 4. Klicka på Rensa data…
 5. Välj Cookies och Webbplatsdata samt Lagrat Webbinnehåll och tryck på Rensa

Ställ om Mozilla Firefox

Återställ Mozilla Firefox

Om Amarktflow inte har tagits bort efter att du följt instruktionerna ovan, återställ Mozilla Firefox:

 1. Öppna webbläsaren Mozilla Firefox och klicka på Meny.
 2. Gå till Hjälp och välj sedan Information om felsökning. Ställ om Mozilla Firefox
 3. Sedan klickar du på Återställ Firefox…
 4. När popup-fönstret visas bekräftar du åtgärden genom att trycka på Återställ Firefox – detta bör slutföra borttagningen av Amarktflow. Ställ om Mozilla Firefox

Återställ Google Chrome

Följ den här guiden för att ta bort virusskada och oönskat Amarktflow-innehåll från systemet:

Ta bort skadliga tillägg från Google Chrome:

 1. Öppna Google Chrome, klicka på Menyn (tre vertikala punkter i det övre högra hörnet) och välj Fler verktyg > Tillägg.
 2. I det nyöppnade fönstret ser du alla installerade tillägg. Avinstallera alla skumma tillägg genom att klicka på Ta bort. Återställ Google Chrome

Rensa cache och webbdata från Chrome:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. Under Sekretess och säkerhet, välj Rensa webbläsardata.
 3. Välj Webbhistorik, Cookies och annan webbplatsdata samt lagrade bilder och filer.
 4. Klicka på Radera data. Återställ Google Chrome

Ändra din startsida:

 1. Klicka på menyn och välj Inställningar.
 2. Leta efter en skum webbplats sektionen Vid uppstart.
 3. Klicka på Öppna en specifik sida eller en uppsättning av sidor och klicka på de tre punkterna för att hitta alternativet Ta bort.

Återställ Google Chrome:

Om de föregående metoderna inte hjälpte dig, återställ Google Chrome för att eliminera alla komponenter:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. I Inställningar, scrolla ner och klicka på Avancerat.
 3. Scrolla nedåt och hitta sektionen Återställ och rensa upp.
 4. Klicka nu på Återställ inställningarna till de ursprungliga standardinställningarna.
 5. Bekräfta med Återställ inställningar för att slutföra borttagningen. Återställ Google Chrome

Återställ Safari

Ta bort oönskade tillägg från Safari:

 1. Klicka på Safari > Inställningar…
 2. I det nya fönstret, välj Tillägg.
 3. Markera det oönskade tillägget som är relaterat till Amarktflow och välj Avinstallera. Återställ Safari

Rensa cookies och annan webbplatsdata från Safari:

 1. Klicka på Safari > Rensa Historik…
 2. I rullgardinsmenyn under Radera väljer du all historik.
 3. Bekräfta med Rensa Historik. Återställ Safari

Återställ Safari om ovanstående steg inte hjälpte dig:

 1. Klicka på Safari > Inställningar…
 2. Gå till fliken Avancerat.
 3. Bocka i Visa menyn Utveckla i menyraden.
 4. I menyraden klickar du på Utveckla och väljer sedan Töm cache. Återställ Safari

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med Amarktflow registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Linas Kiguolis
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk