Ta bort AdsKeeper-annonser (Borttagningsinstruktioner) - aug 2017 uppdatering

AdsKeeper Borttagningsguide för annonser

Vad är AdsKeeper-annonser?

Du måste ta bort AdsKeeper för att bli av med dess annonser

Exempel på AdsKeeper-annonser

AdsKeeper är ett annonsbaserat program som drar in pengar med hjälp av pay-per-click-traffik. Tekniskt sett, är det inget virus eller sabotageprogram. Men de tredjepartsannonser som det genererar kan enkelt förstöra din surfupplevelse. Vänligen klicka INTE på dessa; på så sätt undviker du omdirigeringar till tvivelaktiga webbsidor.

Du kan enkelt råka installera AdsKeeper-viruset utan din egen vetskap, eftersom det sprids aktivt ihop med andra program. Efter att de inte har tagit sig in i systemet, ändrar det webbläsarens inställningar och lägger in annonser i det ”virtuella lagret”. På så sätt kan detta potentiellt oönskade program (PUP) generera tredjepartsannonser på varje webbsida som du besöker. Dessa kan handla om suspekta produkter, program eller livsstilstips.

Vi vill dock poängtera att AdsKeeper är en LEGITIM annonserings- och monetariseringsplattform för ansedda företag eller webbsidor. Den enda faran är att vissa av dessa tillförlitliga parter kan försöka att omdirigera sina användare till osäkra domäner eller få dem involverade i nätbedrägerier.

Då utvecklarna av detta program knappast tar något ansvar för det annonserade materialet, rekommenderar vi att du tar bort AdsKeeper från din dator. Om du har lidit av påträngande annonser ett tag, bör du skanna ditt system med RestoroIntego eller annat antisabotageprogram.

Är detta program ett virus?

Nej, definitivt inte. Vi vill understryka att detta program inte har de grundläggande egenskaperna för ett virus. Du kan besöka dess officiella webbsida på adskeeper.co.uk. Men med tanke på att de flesta människor som får datorrelaterade problem, kallar dem ”virus”, är det inte konstigt att även detta PUP får etiketten virus.

Vi kan garantera att detta program inte skadar systemet eller orsakar någon oreparerbar skada. Det är dock relaterat till annonsprogram, vilka används för att göra ändringar i webbläsaren och generera olika typer av annonser. De poppupp-annonser som visas kan vara farliga och vara en del av olika skadliga annonseringskampanjer.

Därmed kan ett enda klick på en länk i en virusinfekterad annons få allvarliga konsekvenser. Vi rekommenderar därför att du tar bort AdsKeeper så fort du ser att en annons dyker upp på skärmen.

Bildexempel på AdsKeeper-annonserAdsKeeper-annonserna är inte tillförlitliga. De kan omdirigera dig till farliga webbsidor och infektera din dator med sabotageprogram.

Förutom påträngande, aggressiva och potentiellt skadliga annonser, bevakar också dina aktiviteter på nätet och samlar in och analyserar information om dig.

Detta PUP använder i själva verket cookies och andra spårningstekniker för att spionera på sina användare och samla in relevant information om dem. Som tur är, handlar det om icke-personlig webbläsarrelaterad data, såsom sökord, IP-adresser, sidvisningar etc.

All denna information används förs att generera intressebaserade annonser. Ibland kan denna så kallade ”riktade annonsering” vara användbar, men det finns alltid en risk att utsättas för näthot, bedrägerier eller programfiler. För att förhindra sådana omdirigeringar, rekommenderar vi starkt att du håller dig borta från samtliga erbjudanden från detta annonsprogram och tar bort programmet omedelbart.

Spridningsmetoder

AdsKeeper-relaterade annonsprogram har aktivt spridits ihop med andra program (”bundling”-tekniken). Denna metod är nästan möjlig utan användarens deltagande. Dessvärre är de flesta PC-användare ganska slapphänta när det kommer till nedladdning och installation av program, utan det viktigaste är att det går snabbt och då glöms ofta säkerhetsaspekten bort.

Detta beteende gynnar tyvärr utvecklarna av virus och andra PUP. Det enda de behöver göra är att packa in sitt suspekta program i ett annat program.

Istället för att välja det förvalda installationsläget ”Rekommenderat” eller ”Snabbt” (Eng: “Quick”) när du installerar program från nätet, ska du välja ”Anpassat” (Eng: “Custom”) eller ”Avancerat” så att du kan avmarkera alla valfria tilläggsprogram.

Borttagning av AdsKeeper

Det finns två metoder för borttagning av AdsKeeper från Chrome och andra webbläsare: en manuell och en automatisk. En guide för manuell borttagning hittar du nedan, men om du vill köra på en snabbare lösning, bör du välja den automatiska metoden.

Det senare alternativet rekommenderas om det är första gången som du ska ta bort ett virus och du inte riktigt vet var du ska börja. Ladda då ner ett rekommenderat säkerhetsprogram, uppdatera det och kör en fullständig skanning.

På grund av att programmet infiltrerar datorn i smyg och genererar aggressiva annonser, kallas det för ett virus av datoranvändarna. Detta är dock inte en korrekt term för att beskriva detta PUP. Det kan inte skada systemet, men det genererar irriterande annonser.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av RestoroIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Restoro Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Restoro Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Restoro Intego har en gratis begränsad skanner. Restoro Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Restoro, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell AdsKeeper Borttagningsguide för annonser

Avinstallera från Windows

För att ta bort AdsKeeper från din Windows ´-dator, följ instruktionerna nedan. Du bör också leta efter andra tvivelaktiga program som kan ha installerats utan din vetskap.

Följ de här stegen för att ta bort från Windows 10/8 datorer:

 1. Skriv in Kontrollpanelen i Windows sökruta och tryck på Enter eller klicka på sökresultatet.
 2. Under Program, väljer du Avinstallera ett program. Avinstallera från Windows
 3. I listan hittar du register relaterade till (eller något annat nyligen installerat misstänkt program).
 4. Högerklicka på programmet och välj Avinstallera.
 5. Om User Account Control dyker upp, klicka Ja.
 6. Vänta tills avinstallationsprocessen är klar och klicka på OK. Avinstallera från Windows

Om du använder Windows 7/XP följer du nedanstående instruktioner:

 1. Klicka på Windows Start > Kontrollpanelen i den högra rutan (om du är Windows XP-användare klickar du på Lägg till/Ta bort Program).
 2. I Kontrollpanelen väljer du Program > Avinstallera ett program. Avinstallera från Windows
 3. Välj det oönskade programmet genom att klicka på det en gång.
 4. Klicka på Avinstallera/Ändra högst upp.
 5. Välj Ja när du får en bekräftelse.
 6. Klicka på OK när borttagningen är klar.

Ta bort AdsKeeper från system med Mac OS X

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter AdsKeeper eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Återställ MS Edge/Chromium Edge

Följ instruktionerna för att återställa Microsoft Edge och ta bort annonser från AdsKeeper.

Radera oönskade tillägg från MS Edge:

 1. Välj Meny (tre horisontella punkter uppe till höger i webbläsarfönstret) och välj Tillägg.
 2. I listan väljer du tillägget och klickar på ikonen för kugghjulet.
 3. Klicka på Avinstallera längst ner. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Rensa cookies och annan webbläsardata:

 1. Klicka på Menyn (tre horisontella punkter uppe till höger i webbläsarfönstret) och välj Integritet och säkerhet.
 2. Under Rensa webbläsardata väljer du Välj vad som ska rensas.
 3. Markera allt (förutom lösenord, men du kanske vill inkludera medielicenser också, om det är tillämpligt) och klicka på Rensa. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Återställ inställningar för ny flik och startsida:

 1. Klicka på menyikonen och välj Inställningar.
 2. Hitta sedan avsnittet Vid uppstart.
 3. Klicka på Inaktivera om du har hittat någon skum domän.

Återställ MS Edge om ovanstående steg inte fungerade:

 1. Tryck på Ctrl + Shift + Esc för att öppna Aktivitetshanteraren.
 2. Klicka på pilen Mer information längst ner i fönstret.
 3. Välj fliken Detaljer.
 4. Bläddra nu nedåt och leta upp alla poster med Microsoft Edge-namnet. Högerklicka på var och en av dem och välj Avsluta aktivitet för att stoppa MS Edge från att köras. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Om den här metoden inte har hjälpt dig, måste du använda en avancerad metod för att återställa Edge. Observera att du måste säkerhetskopiera din data innan du går vidare.

 1. Leta upp följande mapp på din dator: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Tryck Ctrl + A på tangentbordet för att välja alla mappar.
 3. Högerklicka på dem och välj Radera Återställ MS Edge/Chromium Edge
 4. Högerklicka nu på Start-knappen och välj Windows PowerShell (Admin).
 5. När det nya fönstret har öppnats, kopiera och klistra in följande kommando och tryck sedan på Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Återställ MS Edge/Chromium Edge

Instruktioner för Chromium-baserade Edge

Radera tillägg från MS Edge (Chromium):

 1. Öppna Edge och klicka på Inställningar > Tillägg.
 2. Radera oönskade tillägg genom att klicka på Ta bort. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Rensa cache och webbplatsdata:

 1. Klicka på Meny och gå till Inställningar.
 2. Välj Integritet och tjänster.
 3. Under Rensa webbläsardata väljer du Välj vad som ska rensas.
 4. Under Tidsintervall väljer du Alla tidpunkter.
 5. Välj Rensa nu. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Återställ Chromium-baserade MS Edge:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. Till vänster sida väljer du Återställ inställningar.
 3. Välj Återställ inställningarna till standardvärdena.
 4. Bekräfta med Återställ. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Ställ om Mozilla Firefox

För att reparera Mozilla Firefox, ska du avinstallera alla okända tilläggs-/insticksprogram. Dessa tredjepartsprogram kan vara orsaken till att du får dessa annonser.

Ta bort farliga tillägg:

 1. Öppna webbläsaren Mozilla Firefox och tryck på Menyn (tre horisontella linjer längst upp till höger av fönstret).
 2. Välj Add-ons.
 3. Välj plugins som är relaterade till [titel] och klicka på Ta bort. Ställ om Mozilla Firefox

Återställ hemsidan:

 1. Klicka på de tre horisontella linjerna i det övre högra hörnet för att öppna menyn.
 2. Välj Alternativ.
 3. Under Hemalternativ anger du den webbplats du vill ha ska öppnas varje gång du startar Mozilla Firefox.

Rensa cookies och webbplatsdata:

 1. Klicka på Meny och välj Alternativ.
 2. Gå till sektionen Integritet och säkerhet.
 3. Scrolla nedåt för att hitta Cookies och Webbplatsdata.
 4. Klicka på Rensa data…
 5. Välj Cookies och Webbplatsdata samt Lagrat Webbinnehåll och tryck på Rensa

Ställ om Mozilla Firefox

Återställ Mozilla Firefox

Om AdsKeeper-annonser inte har tagits bort efter att du följt instruktionerna ovan, återställ Mozilla Firefox:

 1. Öppna webbläsaren Mozilla Firefox och klicka på Meny.
 2. Gå till Hjälp och välj sedan Information om felsökning. Ställ om Mozilla Firefox
 3. Sedan klickar du på Återställ Firefox…
 4. När popup-fönstret visas bekräftar du åtgärden genom att trycka på Återställ Firefox – detta bör slutföra borttagningen av AdsKeeper-annonser. Ställ om Mozilla Firefox

Återställ Google Chrome

För att ta bort AdsKeeper från Chrome, se till att du raderar alla suspekta tilläggsprogram, verktygsfält och program. Följ instruktionerna nedan:

Ta bort skadliga tillägg från Google Chrome:

 1. Öppna Google Chrome, klicka på Menyn (tre vertikala punkter i det övre högra hörnet) och välj Fler verktyg > Tillägg.
 2. I det nyöppnade fönstret ser du alla installerade tillägg. Avinstallera alla skumma tillägg genom att klicka på Ta bort. Återställ Google Chrome

Rensa cache och webbdata från Chrome:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. Under Sekretess och säkerhet, välj Rensa webbläsardata.
 3. Välj Webbhistorik, Cookies och annan webbplatsdata samt lagrade bilder och filer.
 4. Klicka på Radera data. Återställ Google Chrome

Ändra din startsida:

 1. Klicka på menyn och välj Inställningar.
 2. Leta efter en skum webbplats sektionen Vid uppstart.
 3. Klicka på Öppna en specifik sida eller en uppsättning av sidor och klicka på de tre punkterna för att hitta alternativet Ta bort.

Återställ Google Chrome:

Om de föregående metoderna inte hjälpte dig, återställ Google Chrome för att eliminera alla komponenter:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. I Inställningar, scrolla ner och klicka på Avancerat.
 3. Scrolla nedåt och hitta sektionen Återställ och rensa upp.
 4. Klicka nu på Återställ inställningarna till de ursprungliga standardinställningarna.
 5. Bekräfta med Återställ inställningar för att slutföra borttagningen. Återställ Google Chrome

Återställ Safari

Ta bort oönskade tillägg från Safari:

 1. Klicka på Safari > Inställningar…
 2. I det nya fönstret, välj Tillägg.
 3. Markera det oönskade tillägget som är relaterat till AdsKeeper-annonser och välj Avinstallera. Återställ Safari

Rensa cookies och annan webbplatsdata från Safari:

 1. Klicka på Safari > Rensa Historik…
 2. I rullgardinsmenyn under Radera väljer du all historik.
 3. Bekräfta med Rensa Historik. Återställ Safari

Återställ Safari om ovanstående steg inte hjälpte dig:

 1. Klicka på Safari > Inställningar…
 2. Gå till fliken Avancerat.
 3. Bocka i Visa menyn Utveckla i menyraden.
 4. I menyraden klickar du på Utveckla och väljer sedan Töm cache. Återställ Safari

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med AdsKeeper registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet är för kort för att slösa bort tid på virus

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Jake Doevan
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk