Ta bort Ad.doubleclick.net-annonser (Borttagningsinstruktioner) - uppdaterad dec 2020

Ad.doubleclick.net Borttagningsguide för annonser

Vad är Ad.doubleclick.net ads?

Doubleclick.net – en annonstjänst som orsakar oönskade annonser hos iPhones och andra enheter Visar Ad.doubleclick.net annonser

Doubleclick.net är en potentiellt farlig tjänst som är nära relaterad till annonsprogram. Denna tjänst används för annonsering och är känd för att omdirigera användare till tveksamma tredjeparts domäner mot deras vilja. Vissa av Ad.doubleclick.nets annonser kan innehålla professionellt och önskvärt innehåll, men när du klickar på dem så omdirigeras användare till irrelevanta webbsidor som främjar tredjeparts mjukvara, mjukvaruuppdateringar, värdelösa produkter och så vidare.

Enligt malwareforskare från dieviren.de så kan detta skadeprogram påverka alla operativsystem och kan enkelt kapa de populära webbläsarna (Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Safari, etc.) Som ett resultat kan du börja uppleva inkräktande annonser på grund av Doubleclick.net virusinfektionen. Vi använder termen ”virus” eftersom många datoranvändare kallar denna besvärliga tjänst för det. I verkligheten är det bara ett hot på låg nivå som är snarare irriterande än farligt.

I denna artikeln ska vi försöka förklara hur detta potentiellt oönskade program beter dig, vad dess huvudmål är och hur man kan ta bort googleads.g.doubleclick.net från systemet. Dessutom kommer vi att klargöra hur det lyckas komma in i datorn utan att upptäckas. Denna annonskampanj har på senaste stört macOS-enheter och sprider sig runt oavsett operativsystem. Till exempel så är F.txt.js ett problem som ofta rapporteras av Apple-användare. Du kan hitta steg och tips för olika enheter nedan.

Namn Doubleclick.net
Variationer Ad.doubleclick.net, Pubads.g.doubleclick.net, googleads.g.doubleclick.net,
Typ Annonsprogram
Distribution Programpaket
Påverkade system Windows, macOS, Android, iOS
Huvudproblem Irriterande annonser dyker upp på skärmen
Huvudfaror Att bli omdirigerad till en infekterad webbsida eller bli lurad till att installera skadliga program
Elimination För att bli av med detta Doubleclick-viruset, kör en fullkomlig systemskanning
Systemfix Använd FortectIntego för att återställa din dator efter skadan

För det första så är denna PUP vilseledande när det gäller distribution och beteende. När den här installerat sig själv så lägger den till ett webbläsartillägg till vare webbläsare den kan hitta. Snart efter det så kommer Ad.doubleclick.nets annonser att översvämma varje webbsida du besöker.

Förutom det att den är störande så skulle dessa annonser kunna vara skadliga också. De flesta av dem genererar inkomst från pay-per-click till utvecklare. De andra hjälper tredjeparter att få mer besökare till opopulära eller nyutvecklade webbsidor. Tyvärr så finns det dock alltid en risk med att trycka på de skadliga pop-upperna designade av hackare som skulle kunna omdirigera till phishingwebbsidor eller lura dig till att installera falska mjukvaruuppdateringar som döljer skadeprogram.

Kom ihåg att oavsett vad för innehåll som Ad.doubleclick.net-viruset visar upp så är denna annonsplats ändamål att omdirigera dig till en av dess sponsors webbsidor. Du kan aldrig veta om de är värda ditt förtroende eller inte.

Troligtvis så kommer dessa annonser att leda till flertal tredjepartswebbsidor. Om du inte är säker på om webbsidan är säker eller inte, håll dig undan från tveksamma nedladdningslänkar och ge inte ut din kreditkortsinformation.

Det är bättre att ta det säkra före det osäkra så vi rekommenderar att du tar bort Ad.doubleclick.net och det relaterade annonsprogrammet från din dator för att sluta se dessa vilseledande annonser som stör dig. Det enklaste sättet att helt och hållet ta bort detta annonsprogram är att använda ett pålitligt anti-spyware program eller återställa de påverkade webbläsarna.

En detaljerad borttagningsguide för Ad.doubleclick.net Windows 10 och andra operativsystem anges i slutet av detta inlägg. Om du störs av systemfel, vilket är vanligt efter virus borttagning, fixa skadan med FortectIntego.

Illustrerar Ad.doubleclick.net annonsprogramAd.doubleclick.net - an annonsplattform som omdirigerar användare till tredjeparts webbsidor mot deras vilja.

Annonsprogram sprids genom programpaket

En orimlig mängd popup-fönster, banners och andra annonser under en webbläsarsession är ett tecken på adwareinfektion. Om din webbläsare omdirigerar dig till en specifik domän eller ett nytt fönster betyder det också att du drabbats av en adwareinfektion.

Datorsäkerhetsexperter påstår att sådana program är potentiellt oönskade (PUP) och att de vanligtvis kommer in i systemet tillsammans med andra gratisprogram. PUP:s läggs ofta till bland gratisprogram och presenteras som ”rekommenderade nedladdningar”. Det bästa sättet att upprätthålla din webbläsarupplevelse i bästa kvalitet är att inte installera tillägg, add-ons eller verktygsfält även om de verkar spännande.

För att undvika att installera dem föreslår vi att du alltid väljer Anpassat eller Avancerat installationsläge när du öppnar en installationsguide. Dessa lägen låter dig se vilka extraapplikationer som läggs till på gratisprogrammet. Allt du behöver göra för att ta bort dem är att avmarkera deras checkboxar.

Lär dig att ta bort Ad.doubleclick.net snabbt

Att kalla Doubleclick.net ett virus är inte helt rätt eftersom det inte är skadligt och inte beter sig som ett virus. Oavsett det så är programmet, baserat på dess beteende och spridningsteknik, ett typiskt annonsprogram och potentiellt oönskat program.

Ad.doubleclick.net-borttagning är en viktig uppgift att utföra och ju tidigare desto bättre. Det är för att det annonsbaserade programmet kan visa upp irrelevanta annonser, omdirigera och till och med spåra webbaktiviteter.

En av sätten du kan ta bort Doubleclick.net virus är att köra en skanning genom ett professionellt anti-malware verktyg. Den andra metoden är den vanliga: att ta bort annonsprogrammet från kontrollpanelen och ställa om alla påverkade webbläsare:

Du kan bli av med virusskada med hjälp av FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Ad.doubleclick.net Borttagningsguide för annonser

Ta bort Ad.doubleclick.net från system med Mac OS X

För att eliminera annonsprogrammet från Mac OS X krävs ingen särskilt IT-kunskap. Allt du behöver göra är att noggrant följa dessa steg:

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Ad.doubleclick.net eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Återställ MS Edge/Chromium Edge

Radera oönskade tillägg från MS Edge:

 1. Välj Meny (tre horisontella punkter uppe till höger i webbläsarfönstret) och välj Tillägg.
 2. I listan väljer du tillägget och klickar på ikonen för kugghjulet.
 3. Klicka på Avinstallera längst ner. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Rensa cookies och annan webbläsardata:

 1. Klicka på Menyn (tre horisontella punkter uppe till höger i webbläsarfönstret) och välj Integritet och säkerhet.
 2. Under Rensa webbläsardata väljer du Välj vad som ska rensas.
 3. Markera allt (förutom lösenord, men du kanske vill inkludera medielicenser också, om det är tillämpligt) och klicka på Rensa. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Återställ inställningar för ny flik och startsida:

 1. Klicka på menyikonen och välj Inställningar.
 2. Hitta sedan avsnittet Vid uppstart.
 3. Klicka på Inaktivera om du har hittat någon skum domän.

Återställ MS Edge om ovanstående steg inte fungerade:

 1. Tryck på Ctrl + Shift + Esc för att öppna Aktivitetshanteraren.
 2. Klicka på pilen Mer information längst ner i fönstret.
 3. Välj fliken Detaljer.
 4. Bläddra nu nedåt och leta upp alla poster med Microsoft Edge-namnet. Högerklicka på var och en av dem och välj Avsluta aktivitet för att stoppa MS Edge från att köras. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Om den här metoden inte har hjälpt dig, måste du använda en avancerad metod för att återställa Edge. Observera att du måste säkerhetskopiera din data innan du går vidare.

 1. Leta upp följande mapp på din dator: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Tryck Ctrl + A på tangentbordet för att välja alla mappar.
 3. Högerklicka på dem och välj Radera Återställ MS Edge/Chromium Edge
 4. Högerklicka nu på Start-knappen och välj Windows PowerShell (Admin).
 5. När det nya fönstret har öppnats, kopiera och klistra in följande kommando och tryck sedan på Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Återställ MS Edge/Chromium Edge

Instruktioner för Chromium-baserade Edge

Radera tillägg från MS Edge (Chromium):

 1. Öppna Edge och klicka på Inställningar > Tillägg.
 2. Radera oönskade tillägg genom att klicka på Ta bort. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Rensa cache och webbplatsdata:

 1. Klicka på Meny och gå till Inställningar.
 2. Välj Integritet och tjänster.
 3. Under Rensa webbläsardata väljer du Välj vad som ska rensas.
 4. Under Tidsintervall väljer du Alla tidpunkter.
 5. Välj Rensa nu. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Återställ Chromium-baserade MS Edge:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. Till vänster sida väljer du Återställ inställningar.
 3. Välj Återställ inställningarna till standardvärdena.
 4. Bekräfta med Återställ. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Ställ om Mozilla Firefox

Ta bort farliga tillägg:

 1. Öppna webbläsaren Mozilla Firefox och tryck på Menyn (tre horisontella linjer längst upp till höger av fönstret).
 2. Välj Add-ons.
 3. Välj plugins som är relaterade till [titel] och klicka på Ta bort. Ställ om Mozilla Firefox

Återställ hemsidan:

 1. Klicka på de tre horisontella linjerna i det övre högra hörnet för att öppna menyn.
 2. Välj Alternativ.
 3. Under Hemalternativ anger du den webbplats du vill ha ska öppnas varje gång du startar Mozilla Firefox.

Rensa cookies och webbplatsdata:

 1. Klicka på Meny och välj Alternativ.
 2. Gå till sektionen Integritet och säkerhet.
 3. Scrolla nedåt för att hitta Cookies och Webbplatsdata.
 4. Klicka på Rensa data…
 5. Välj Cookies och Webbplatsdata samt Lagrat Webbinnehåll och tryck på Rensa

Ställ om Mozilla Firefox

Återställ Mozilla Firefox

Om Ad.doubleclick.net ads inte har tagits bort efter att du följt instruktionerna ovan, återställ Mozilla Firefox:

 1. Öppna webbläsaren Mozilla Firefox och klicka på Meny.
 2. Gå till Hjälp och välj sedan Information om felsökning. Ställ om Mozilla Firefox
 3. Sedan klickar du på Återställ Firefox…
 4. När popup-fönstret visas bekräftar du åtgärden genom att trycka på Återställ Firefox – detta bör slutföra borttagningen av Ad.doubleclick.net ads. Ställ om Mozilla Firefox

Återställ Google Chrome

Om Google Chrome omdirigerar genom Ad.doubleclick.net då och då, bli av med PUP och återställ webbläsaren:

Ta bort skadliga tillägg från Google Chrome:

 1. Öppna Google Chrome, klicka på Menyn (tre vertikala punkter i det övre högra hörnet) och välj Fler verktyg > Tillägg.
 2. I det nyöppnade fönstret ser du alla installerade tillägg. Avinstallera alla skumma tillägg genom att klicka på Ta bort. Återställ Google Chrome

Rensa cache och webbdata från Chrome:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. Under Sekretess och säkerhet, välj Rensa webbläsardata.
 3. Välj Webbhistorik, Cookies och annan webbplatsdata samt lagrade bilder och filer.
 4. Klicka på Radera data. Återställ Google Chrome

Ändra din startsida:

 1. Klicka på menyn och välj Inställningar.
 2. Leta efter en skum webbplats sektionen Vid uppstart.
 3. Klicka på Öppna en specifik sida eller en uppsättning av sidor och klicka på de tre punkterna för att hitta alternativet Ta bort.

Återställ Google Chrome:

Om de föregående metoderna inte hjälpte dig, återställ Google Chrome för att eliminera alla komponenter:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. I Inställningar, scrolla ner och klicka på Avancerat.
 3. Scrolla nedåt och hitta sektionen Återställ och rensa upp.
 4. Klicka nu på Återställ inställningarna till de ursprungliga standardinställningarna.
 5. Bekräfta med Återställ inställningar för att slutföra borttagningen. Återställ Google Chrome

Återställ Safari

Ta bort oönskade tillägg från Safari:

 1. Klicka på Safari > Inställningar…
 2. I det nya fönstret, välj Tillägg.
 3. Markera det oönskade tillägget som är relaterat till Ad.doubleclick.net ads och välj Avinstallera. Återställ Safari

Rensa cookies och annan webbplatsdata från Safari:

 1. Klicka på Safari > Rensa Historik…
 2. I rullgardinsmenyn under Radera väljer du all historik.
 3. Bekräfta med Rensa Historik. Återställ Safari

Återställ Safari om ovanstående steg inte hjälpte dig:

 1. Klicka på Safari > Inställningar…
 2. Gå till fliken Avancerat.
 3. Bocka i Visa menyn Utveckla i menyraden.
 4. I menyraden klickar du på Utveckla och väljer sedan Töm cache. Återställ Safari

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med Ad.doubleclick.net registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Geniet

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Ugnius Kiguolis
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk