Ta bort ABOUT FILES! Ransomware

ABOUT FILES! Ransomware Borttagningsguide

Vad är ABOUT FILES! Ransomware?

Vad är ’ABOUT FILES!’?

’ABOUT FILES!’ är en allvarlig notifikation som kan dyka upp på din datorskärm som från ingenstans. I skrivande stund så har den bara visat sig i Windows-system, men det finns inga garantier för att detta virus inte kan kapa Mac OS X och andra operativsystem. Om en sådan varning har dykt upp på din dator så är det första du ska göra att prova att öppna en av dina filer. Det kan vara en videofil, ett foto, ett viktigt dokument och liknande saker. Om du inte kan nå några av dem så betyder det att din dator har infekterats med ett allvarligt krypto-gisslanprogram som har krypterat alla dina filer. Vanligtvis så skannar detta virus systemet och blockerar förbestämda filer direkte efter att datorn infiltrerats. Vidare så kan det börja visa en stor varning som ber dig att betala en lösensumma i utbyte mot en speciell avkrypteringsnyckel. Dessvärre så är denna krypteringsnyckel nästan det enda som kan hjälpa dig i denna situation. Du kan prova att använda program såsom R-Studio eller Photorec, men det finns inga garantier för att de kommer fungera för dig. I detta fall så bör du tänka på att ha extra kopior av dina filer.

Du bör dock försöka ignorera kraven i notifkationen ’ABOUT FILES!’, eftersom det inte finns några garantier för att dess ägare kommer ge dig avkrypteringsnyckeln du behöver. Alla dessa blockerade filer kan självklart vara viktiga för dig, vilket gisslanprogrammet ’ABOUT FILES!’ förväntar sig, men du kan få en värdelös kombination som inte kommer hjälpa dig att få tillbaka filerna. Vanligtvis så vill viruset ’ABOUT FILES!’ att du betalar 3 Bitcoins, vilket motsvarar $700. Denna summa ska betalas inom 72 timmar. Om du tror att din PC redan har drabbats av detta hot så bör du köra en full systemskanning med FortectIntego. Om detta hot har infekterat din dator som kör Mac OS X så ska du se till att använda Webroot SecureAnywhere AntiVirus, vilket är kompatibelt med Windows och Mac OS X.

Hur kan ’ABOUT FILES!’ infektera min dator?

Det är känt att detta gisslanprogram, precis som Cryptolocker, CTB Locker, CoinVault och Cryptowall, sprids med hjälp av trojaner. Vanligtvis så göms de i spam och skadliga bifogningar som sprids i meddelanden för att lura folk att ladda ner virus direkt till sina datorer. För att hålla dig säker så bör du ignorera alla okända avsändare och e-postmeddelanden som dyker upp i din inbox. Ibland så sprids dock ’ABOUT FILES!’ med trojannedladdare såsom Ajuxery och Shanabim, så du bör se till att ha ett uppdaterat antispionprogram på din dator. Annars kan du märka att alla dina viktiga filer har blockerats och att det enda sättet att återfå dem är att köpa Bitcoins och betala lösensumman. Snälla se till att du använder en pålitligt backup-lösning för att undvika oönskade effekter från virus av typen gisslanprogram. Om du tror att gisslanprogrammet ’ABOUT FILES!’ redan har infekterat din maskin så bör du prova denna guide:

Hur tar jag bort viruset ’ABOUT FILES!’?

Om du ser ett stort meddelande som hävdar att dina filer är blockerade på grund av ett gisslanprogram och att du måste betala en lösensumma för att låsa upp dem, så bör du skanna din dator med ett uppdaterat antispionprogram och ta bort skadliga filer. För detta rekommenderar vi dessa applikationer: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Användare av Mac OS X bör prova Webroot SecureAnywhere AntiVirus.

Om du vill återställa åtkomsten till dina filer så bör du prova att använda deras backuper eller, om du inte har dessa, prova att köra dessa filräddningsprogram: R-Studio eller Photorec. Kaspersky Lab har dessutom ett verktyg för att avkryptera krypterade filer, så du kan även prova Kaspesky Ransomware Decryptor. Snälla betala INTE boten eftersom det inte kommer garantera att du kommer få den nyckel som krävs för att avkryptera dina filer.

Vi rekommenderar starkt att du tänker på att förebygga infektioner såsom gisslanprogrammet About files! För detta kan du använda tidigare nämnda program. Du ska dessutom inte glömma bort att tänka på dina filers immunitet och backa upp dem. För detta kan du använda en extern USB-hårddisk, CD- och DVD-skivor eller helt enkelt lösningar på internet, såsom Google Drive, Dropbox, Flickr och andra. Mer information om backup kan hittas i detta inlägg: Varför behöver jag backup och vilka alternativ finns för det?

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Alice Woods
Alice Woods

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Alice Woods
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk