Allvarlighets skala:  
  (50/100)

Ta bort ”You Have A ZEUS Virus” Tech support scam (Borttagningsguide) - uppdaterad jan 2021

av Julie Splinters - - | Typ: Adware

Hotad av Zeus-viruset?

”You Have A ZEUS Virus” Tech support scam

Varningsmeddelanden såsom ”You Have A ZEUS Virus” (”Du har ett ZEUS-virus”), kan skrämma de användare som är mindre tekniskt kunniga och inte känner till att detta är en vanlig strategi bland bedragare. Själva Zeus-viruset dök upp på nätet för några år sedan. Det körs i huvudsak via en trojan.

Som du kanske vet, bedöms det senare som ett mycket allvarligt hotpå grund av dess förmåga att maskera sig som en legitim fil, smyga sig in i datorn och stjäla personlig data, inklusive inloggningsuppgifter till bankkontot. Användare som tidigare har drabbats av detta virus kanske fortfarande blir uppskrämda när de hör talas om det.

Dessa hot fortsätte dessvärre att inspirera den nya generationens bedragare. Vissa teknisk-support-bedrägerier tenderar att varna om utdaterade eller korrupta operativsystem, medan andra varnar om allvarliga ransomware-virus. Utvecklarna av detta virus använder samma teknik för att driva in pengar. Som tur är, är det rätt enkelt att urskilja bedrägeriet från riktiga fel- eller systemmeddelanden från Windows. Ta bort “You Have A ZEUS Virus” nu och gör dig bekant med de förebyggande åtgärderna. Snabba på processen med ReimageIntego.

”You Have A ZEUS Virus” Tech support scam

Skrämmande meddelanden om virus fungerar alltid som ett manipuleringsverktyg för att lura illa ont anande användare på pengar. För att skrämma ännu mer, beskriver de också vad ett infekterat system kan ge för konsekvenser. Så det kan hända att man hamnar i fällan och följer bedragarnas uppmaningar efter att man sett den falska BSOD-skärmen med varningsmeddelanden om att data kan gå förlorad. Vanligtvis brukar de nätkriminella be dig om att ringa det angivna numret.

VARNING! Din hårddisk kommer att RADERAS om du stänger ner denna sida. Du har ett ZEUS-virus! Vänligen ring supporten nu! Ring avgiftsfritt till 1-844-859-0337 för att stoppa denna process.

Det finns flera olika utgångar av samtalet, om du har bestämt dig för att ringa. Bedragarna kan komma att försöka att övertala dig till att installera ett falskt antisabotageprogram som inte gör någonting förutom att ta bort dessa falska “You Have A ZEUS Virus”-meddelanden.

Dessutom kan du uppmanas att betala mer än 300 USD för en sådan teknisk lösning. Alternativt kommer en falsk tekniker att leda dig igenom jobbiga steg som denne påstår ska ta bort hotet. Du uppmanas också att säga en specifik kod till bedragarna. Denna verkar kunna hjälpa bedragarna att identifiera din position. Oavsett vilken väg samtalet tar, kommer du att bli rasande när du ser på din räkning vad detta samtal kostade.

Vidare, kan detta virus trigga omdirigeringar till andra suspekta domäner som kan innehålla virus. Om du ser ett liknande meddelande i framtiden, förhasta dig inte med att lyda uppmaningarna utan ta istället bort viruset.

Hur tar sig viruset in i datorn?

Detta virus kan ha tagit sig in i din enhet när du höll på med att installera ett nytt program. Det är mycket viktigt att du är uppmärksam vid programinstallationer. Tänk på att program som sprids på tillförlitliga webbsidor (t.ex. Skype) kan innehålla bedrägliga tilläggsprogram.

Se upp för sponsrade sökmotorer och andra suspekta program. Avmarkera alla sådana och fortsätt installationen först när du är säker på att inga oönskade program installeras.

”You Have A ZEUS Virus” Tech support scamBorttagning av “You Have A ZEUS Virus”

Även om detta inte är något avancerat virus, rekommenderar vi inte manuell borttagning av ”You Have A ZEUS”. Låt ett antispionprogram, till exempel ReimageIntego eller SpyHunter 5Combo Cleaner, ta bort det åt dig. Hur lång tid processen tar beror lite på din datorprestanda, men överlag så tar den inte lång tid.

Vi rekommenderar också att du tar en titt på nedanstående instruktioner om hur du rensar din webbläsare från skadliga element. Slutligen, om du stöter på liknande meddelanden i framtiden, ta inga förhastade beslut utan leta efter ledtrådar som avslöjar vad du verkligen har att göra med.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell ”You Have A ZEUS Virus” Tech support scam Borttagningsguide:

Ta bort ”You Have A ZEUS Virus” Tech support scam från system med Windows

Oavsett vilken webbläsare du använder, rekommenderar vi att du använder PowerShell som finns i Microsoft Edge-instruktionerna. Dessa hjälper dig att ta bort alla element som tillhör ”You Have A ZEUS Virus”.

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera ”You Have A ZEUS Virus” Tech support scam och relaterade program
  Leta här efter ”You Have A ZEUS Virus” Tech support scam eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'

Ta bort ”You Have A ZEUS Virus” Tech support scam från system med Mac OS X

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter ”You Have A ZEUS Virus” Tech support scam eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort ”You Have A ZEUS Virus” Tech support scam från Internet Explorer (IE)

 1. Ta bort farliga add-ons
  Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen (IE meny) i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Manage Add-ons. Klicka på menyikonen och välj 'Manage add-ons'
 2. Du kommer att se ett Manage Add-ons fönster. Leta här efter ”You Have A ZEUS Virus” Tech support scam och andra misstänksamma insticksprogram. Avaktivera dessa genom att klicka Disable: Högerklicka på varje skadlig sak och välj 'Disable'
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) i det övre högra hörnet av webbläsaren och välj Internet Options. Stanna i fliken General.
 4. Ta här bort skadliga URL-adresser och skriv in ett domännamn som du föredrar. Klicka Apply för att spara ändringar. Radera skadliga URL-adresser, skriv in ditt föredragna domännamn och klicka på 'Apply' för att spara ändringar
 5. Återställ Internet Explorer
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) igen och välj Internet options. Gå till fliken Advanced.
 6. Välj här Reset.
 7. I det nya fönstret kollar du Delete personal settings och väljer Reset igen för att slutföra borttagning av ”You Have A ZEUS Virus” Tech support scam. Gå till fliken 'Advanced' och klicka på knappen 'Reset'. Välj nu 'Delete personal settings' och klicka på knappen 'Reset' igen

Ta bort ”You Have A ZEUS Virus” Tech support scam från Microsoft Edge

Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
 2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
 3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
 4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
 5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
 6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
 7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
 8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

 1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
 2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
 4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
 5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
 6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

När du gjort dessa steg, bör ”You Have A ZEUS Virus” Tech support scam vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

Ta bort ”You Have A ZEUS Virus” Tech support scam från Mozilla Firefox (FF)

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här ”You Have A ZEUS Virus” Tech support scam och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 4. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av ”You Have A ZEUS Virus” Tech support scam. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort ”You Have A ZEUS Virus” Tech support scam från Google Chrome

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här ”You Have A ZEUS Virus” Tech support scam och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 5. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av ”You Have A ZEUS Virus” Tech support scam. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort ”You Have A ZEUS Virus” Tech support scam från Safari

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter ”You Have A ZEUS Virus” Tech support scam och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 4. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för ”You Have A ZEUS Virus” Tech support scam. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med ”You Have A ZEUS Virus” Tech support scam registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Julie Splinters
Julie Splinters - Virus-borttagningsspecialist

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Julie Splinters
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk