Allvarlighets skala:  
  (99/100)

Ta bort viruset Shade (Borttagningsinstruktioner) - aug 2017 uppdatering

av Jake Doevan - - | Typ: Gisslanprogram

De viktigaste sakerna om Shade ransomware:

Shade ransomware

Shade-viruset är ransomware som huvudsakligen sprids i Tyskland, Ukraina och Ryssland. Det finns dock ingen garanti för att användare utanför dessa länder inte kommer att drabbas. Hackare har alltid försökt att förbättra sina virus, så det råder ingen tvekan om att  Shade ransomware kommer att försöka att angripa så många datorer som möjligt.

Som du redan kanske har förstått, tillhör detta hot typen ransomware, vilket betyder att det krypterar offrets personliga information och begär en lösensumma. Det är inriktat på foto-, video- och musikfiler och viktiga dokumentfiler. Om du har stött på detta hot, läs vidare för att ta reda på hur du kan ta bort Shade-viruset.

Efter att detta ransomware har krypterat dina viktiga filer, ändrar det automatiskt din skrivbordsbild och öppnar en README.txt-fil som informerar om de krypterade filerna. Ransom-meddelandet är skrivet på två språk – ryska och engelska.

Vidare tillfogar viruset också olika filändelser till de krypterade filerna. Enligt de senaste rönen, lägger de till filändelserna .7h9r, .xtbl, .ytbl och .da_vinci_code till varje fil och visar följande ransom-meddelande som uppmanar att man måste betala lösensumman för att återställa filerna:

Alla dina viktigaste filer på dina enheter har krypterats. 
För att dekryptera filerna ska du skicka följande kod: 
A4B50EXXC45D44XXX1F9|0
till någon av e-postadresserna: graceseYoumans1983@gmail.com eller drugvokrug727@india.com.
Alla försök att dekrypterna filerna själv kommer bara leda till oåterkallelig förlust av din data. 

Shade använder två metoder för att erhålla lösensumman: via e-postadresser och Tor-servern. I det senare fallet uppmanas användare att gå in på en anonym webbläsare och sedan följa instruktionerna för att överföra pengarna.

Även om dina filer är mycet viktiga för dig, ska du inte betala lösensumman då detta inte garanterar att Shade ransomware kommer att dekryptera och återställa dina blockerade filer. För att återställa din data, kan du testa att använda PhotoRec, Recuva eller R-studio. På det hela taget, måste du påbörja en borttagningsprocess av Shade så fort som möjligt. 

Shade ransomware
Shade ransomware

Hur infekteras jag?

Vanligtvis sprids Shade ransomware via skadlig e-post. Mejlen innehåller en .zip-fil som inkluderar en infekterad fil, till exempel PAYMENT.vbs, PAYCHECK.vbs, PENALTY.vbs. När du öppnar denna, aktiveras ransom-viruset automatiskt. Sedan sprids viruset till samtliga enheter och krypterar dina filer.

Vidare kan Shade också infektera din dator via en trojan, även kallad ”exploit kit”. Den är särskilt hatad för sin förmåga att förkläs som en legitim fil. För att kunna upptäcka denna, är det mycket viktigt att du installerar ett ansett antispionprogram, till exempel Reimage Reimage Cleaner Intego, som kan spåra sabotageprogrammet. 

Borttagning av Shade 

Om du har noterat att dina viktiga filer har lagts till med filändelserna .7h9r, .xtbl, .ytbl eller .da_vinci_code, betyder det att din dator har infekterats med Shade ransomware. Som du redan kanske har förstått, är detta ett farligt virus som har utvecklats i ett enda syfte – att få sina offer att betala lösensumman. Var vänlig och betala INTE! 

Det finns ett sätt lösa detta problem på utan att stödja bedragarna. Först och främst måste du installera ett ansett antispionprogram, såsom Reimage Reimage Cleaner Intego eller SpyHunter 5Combo Cleaner, för att kunna ta bort Shade ransomware permanent. Efter borttagningsprocessen, kan du antingen återställa dina krypterade filer från en säkerhetskopia eller testa fölande program: PhotoRec, Recuva eller R-studio.

Om du vill förhindra förlust av data i framtiden, ska du se till att göra säkerhetskopior på dina filer eller lagra den viktiga datan på olika platser, d.v.s. på domäner för lagring av data.

Att lagra filer på nätet, t.ex. Google Drive eller OneDrive, är inte helt säkert eftersom de är kopplade till PC:n. Information som lagras på nätet är alltid utsatt för en större risk än portabla lagringsutrymmen. 

Om Shade-viruset har stängt ner dina säkerhetsprogram, ska du läsa instruktionerna nedan om hur du kan få återupprätta åtkomsten. 

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Shade Borttagningsguide för virus:

Ta bort Shade med Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort Shade

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage Reimage Cleaner Intego eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av Shade

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort Shade med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Shade. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage Reimage Cleaner Intego och se till att borttagningen av Shade lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Shade och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Om utvecklaren

Jake Doevan
Jake Doevan - Livet är för kort för att slösa bort tid på virus

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Jake Doevan
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-shade-ransomware.html

Borttagning guider på andra språk


Din åsikt om Shade ransomware