Ta bort viruset Poweliks (Borttagningsinstruktioner) - jan 2021 uppdatering

av Lucia Danes - - | Typ: Trojaner

Poweliks Borttagningsguide för virus

Vad är Poweliks-viruset?

Poweliks-virus är en fillös infektion som är svår att ta bort

Poweliks-viruset

Poweliks-viruset (även kallat Trojan.Poweliks, Trojan.Poweliks!gm etc.) är en farlig trojan . Till skillnad från vanliga virus, kräver det ingen fysisk fil på operativsystemet för att kunna fungera. Istället lägger det in en skadlig kod i en redan befitnlig legitim Windows-process och kan på så sätt undvika att bli upptäckt.

För närvarande drabbar viruset endast Windows OS. Men då virus uppdateras varje dag finns det ingen garanti för att det inte kommer att börja infektera andra operativsystemet inom en mycket snar framtid. Precis vad gäller andra trojaner, rekommenderar vi starkt att du undviker sådana hot som Trojan.Poweliks, eftersom det kan utnyttjas för en lång rad skadliga aktiviteter.

I de flesta fall används Poweliks-viruset för att infektera din PC med relaterade sabotageprogram. Dessutom kan det även aktivera och ladda ner deras uppdateringar och initiera andra farliga aktiviteter.

Vanligtvis utför Poweliks Trojan klickbedrägerier (click-fraud). Det ansluter ständigt till olika domäner och laddar upp annonser från dem. Detta sker utan användarens vetskap och på så sätt kan det utnyttja användarens datorresurser och nätanslutning för att generera pengar åt sina utvecklare.

Det tydligaste tecknet på att du har drabbats av Poweliks är om du hittar någon av följande filer i ”Aktivitetshanteraren”: DLLHOST.exe, dllhst3g.exe, dllhost.exe *32, dllhst3g.exe *32 eller liknande.

Du har säkert redan märkt att viruset tenderar att gömma sig genom att infektera legitima processer och sedan få dem att utföra skadliga aktiviteter. Detta gör att viruset kan undvika att upptäckas och därmed tas bort av ett säkerhetsprogram. Dock säger experter på DieViren.de att om du använder ett uppdaterat antisabotageprogram, ska du inte ha några problem med att ta bort Poweliks.

Vidare, kommer du att märka att din PC går långsammare än förut, program tar längre tid på sig att öppnas, vissa delar av legitima webbsidor kan inte nås etc. Om dessa problem redan besvärar dig, ska du göra en fullständig systemskanning med ReimageIntego eller annat ansett antispionprogram och ta bort Poweliks-viruset omedelbart.

Poweliks-trojanenPoweliks-viruset är en klickbedrägeritrojan som också anses som en fillös infektion. Det angriper legitima Windows-processer utan att lämna efter sig några fysiska filer på den angripna enheten.

Spridningsmetoder

Enligt olika säkerhetsexperter sprids detta virus oftast med hjälp av Trojan.Mdropper. Denna trojan kan laddas ner från illegala webbsidor som typiskt sett används för att sprida olika virus. Viruset kan också försöka att infektera din PC via skräppost, vileseledande meddelanden och liknande, så vi rekommenderar starkt att du undviker mejl som påstår att du har vunnit pengar eller annat.

Du ska också hålla dig borta från annonser som erbjuder dig att uppdatera Flash Player, FLV Player och liknande program. För dessa ändamål ska du bara använda officiella webbsidor. Slutligen ska du se till att din PC alltid är skyddad.

Detta betyder att du inte bara ska säkerställa att du har ett antivirusprogram installerat, utan också ett ansett uppdaterat antispionprogram. Detta kommer att hjälpa dig med att undvika säkerhetsbrister och förhindra virusattacker.

Ta bort Powerliks-viruset och rensa din dator

Trojanen är fortfarande aktiv, så om du vill ta bort Poweliks 2017 ska du installera ett antisabotageprogram, såsom ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes, och göra en fullständig systemskanning av din PC. Se till att du använder en uppdaterad version av programmet så att du blir av med alla suspekta filer från din dator.

Vi rekommenderar inte att du tar bort Poweliks manuellt då detta kräver särskilda datorkunskaper. Den beskrivna trojanen anses vara en fillös infektion, vilket betyder att det inte räcker att bara radera vissa filer för att bli av med den. För att helt reparera den skada som viruset har orsakat, ska du använda ett antisabotageprogram.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Poweliks Borttagningsguide för virus

Ta bort Poweliks med Safe Mode with Networking

Använd dessa instruktioner för att starta om din dator i rätt läge för virusborttagning.

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort Poweliks

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner ReimageIntego eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av Poweliks

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort Poweliks med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Poweliks. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med ReimageIntego och se till att borttagningen av Poweliks lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Poweliks och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Lucia Danes
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk