Allvarlighets skala:  
  (96/100)

Ta bort viruset Poweliks (Borttagningsinstruktioner) - Okt 2017 uppdatering

av Lucia Danes - - | Typ: Trojaner

Poweliks-virus är en fillös infektion som är svår att ta bort  

Poweliks-viruset

Poweliks-viruset (även kallat Trojan.Poweliks, Trojan.Poweliks!gm etc.) är en farlig trojan . Till skillnad från vanliga virus, kräver det ingen fysisk fil på operativsystemet för att kunna fungera. Istället lägger det in en skadlig kod i en redan befitnlig legitim Windows-process och kan på så sätt undvika att bli upptäckt. 

För närvarande drabbar viruset endast Windows OS. Men då virus uppdateras varje dag finns det ingen garanti för att det inte kommer att börja infektera andra operativsystemet inom en mycket snar framtid. Precis vad gäller andra trojaner, rekommenderar vi starkt att du undviker sådana hot som Trojan.Poweliks, eftersom det kan utnyttjas för en lång rad skadliga aktiviteter.  

I de flesta fall används Poweliks-viruset för att infektera din PC med relaterade sabotageprogram. Dessutom kan det även aktivera och ladda ner deras uppdateringar och initiera andra farliga aktiviteter.

Vanligtvis utför Poweliks Trojan klickbedrägerier (click-fraud). Det ansluter ständigt till olika domäner och laddar upp annonser från dem. Detta sker utan användarens vetskap och på så sätt kan det utnyttja användarens datorresurser och nätanslutning för att generera pengar åt sina utvecklare. 

Det tydligaste tecknet på att du har drabbats av Poweliks är om du hittar någon av följande filer i ”Aktivitetshanteraren”: DLLHOST.exe, dllhst3g.exe, dllhost.exe *32, dllhst3g.exe *32 eller liknande.

Du har säkert redan märkt att viruset tenderar att gömma sig genom att infektera legitima processer och sedan få dem att utföra skadliga aktiviteter. Detta gör att viruset kan undvika att upptäckas och därmed tas bort av ett säkerhetsprogram. Dock säger experter på DieViren.de att om du använder ett uppdaterat antisabotageprogram, ska du inte ha några problem med att ta bort Poweliks.

Vidare, kommer du att märka att din PC går långsammare än förut, program tar längre tid på sig att öppnas, vissa delar av legitima webbsidor kan inte nås etc. Om dessa problem redan besvärar dig, ska du göra en fullständig systemskanning med Reimage eller annat ansett antispionprogram och ta bort Poweliks-viruset omedelbart. 

Poweliks-trojanen
Poweliks-viruset är en klickbedrägeritrojan som också anses som en fillös infektion. Det angriper legitima Windows-processer utan att lämna efter sig några fysiska filer på den angripna enheten.

Spridningsmetoder 

Enligt olika säkerhetsexperter sprids detta virus oftast med hjälp av Trojan.Mdropper. Denna trojan kan laddas ner från illegala webbsidor som typiskt sett används för att sprida olika virus. Viruset kan också försöka att infektera din PC via skräppost, vileseledande meddelanden och liknande, så vi rekommenderar starkt att du undviker mejl som påstår att du har vunnit pengar eller annat.  

Du ska också hålla dig borta från annonser som erbjuder dig att uppdatera Flash Player, FLV Player och liknande program. För dessa ändamål ska du bara använda officiella webbsidor. Slutligen ska du se till att din PC alltid är skyddad. 

Detta betyder att du inte bara ska säkerställa att du har ett antivirusprogram installerat, utan också ett ansett uppdaterat antispionprogram. Detta kommer att hjälpa dig med att undvika säkerhetsbrister och förhindra virusattacker. 

Ta bort Powerliks-viruset och rensa din dator 

Trojanen är fortfarande aktiv, så om du vill ta bort Poweliks 2017 ska du installera ett antisabotageprogram, såsom Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes, och göra en fullständig systemskanning av din PC. Se till att du använder en uppdaterad version av programmet så att du blir av med alla suspekta filer från din dator.

Vi rekommenderar inte att du tar bort Poweliks manuellt då detta kräver särskilda datorkunskaper. Den beskrivna trojanen anses vara en fillös infektion, vilket betyder att det inte räcker att bara radera vissa filer för att bli av med den. För att helt reparera den skada som viruset har orsakat, ska du använda ett antisabotageprogram. 

 

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.

Manuell Poweliks Borttagningsguide för virus:

Ta bort Poweliks med Safe Mode with Networking

Använd dessa instruktioner för att starta om din dator i rätt läge för virusborttagning.

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort Poweliks

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av Poweliks

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort Poweliks med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Poweliks. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage och se till att borttagningen av Poweliks lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Poweliks och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Om utvecklaren

Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Lucia Danes
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-poweliks-virus.html

Borttagning guider på andra språk