Allvarlighets skala:  
  (80/100)

Ta bort viruset Polis (Borttagningsguide) - Aug 2018 uppdatering

av Jake Doevan - -   Ukash virus | Typ: Gisslanprogram

Polis virus är ett farligt program som inte borde lämnas på någon dator. Du kommer inte missa att märka det här bluffprogrammet om det tar sig in i din dator eftersom den låser datorns system så snart den har tagit sig in. Istället för din vanliga skrivbordsbakgrund så kommer du se ett falskt meddelande som hävdar att polisen eller annan officiell myndighet behöver pengar från dig.

Den här “bötern” är vanligtvis resultatet av påhittade brott som skulle ha skett på offrets dator. Polis virus listar vanligtvis att användaren har tittat på pornografiskt innehåll eller delat upphovsskyddat material, virus och andra liknande aktiviteter. Före du går på detta vilseledande trick så ha i åtanke att det är påhittat och bara har blivit skapat för att lura dig på pengar.

Polis virus tillhör en grupp kallad “Ukash”, som sprider översatta FBI virus versioner runt om i världen. Du bör därför radera Police virus snarast eftersom det har siktat in sig på Sverige, Turkiet och dess invånare.

Polis virus

Hur kan jag bli infekterad med Polis virus?

Polis virus har blivit utvecklat för att använda trojanska hästar för sina infiltrationer. För att vara mer exakt så är det Trojan.Ransomlock. Det kommer in i systemet utan användarens tillstånd tillsammans med gratisprogram, demoversioner och inofficiella nedladdningar.

När det väl är inne så låser det hela systemet och visar sitt falska meddelande, som endast är ute efter att skrämma offret till att tro att denne talar med svensk/turkisk polis. Vänligen ignorera alla såna påståenden som du ser på ditt skrivbord eftersom de inte har något med de riktiga myndigheterna att göra.

Var säker på att det här meddelandet bara är bluff och att du aldrig bör betala dessa påhittade böter för att låsa upp din dator. Om du redan har blivit infekterad med Police virus så borde du låsa upp din dator radera det här lösensummekrävande viruset från din dator.

Polis virus

Hur kan jag radera Polis virus?

Om du har blivit infekterad av Polis virus så måste du köra en full systemsökning med ett ansett anti-malware program för att fixa din dator. Dock så kan du finna att du är utelåst från internet. För att komma runt det, följ dessa steg:

Flash drive metoden:

1. Ladda ner Reimage eller annan ansett anti-malware program på en annan dator.
2. Uppdatera programmet och lägg det på en USB sticka eller vanlig CD skiva.
3. Starta om din infekterade dator i felsäkert läge med kommandotolken och sätt i USB stickan i den.
4. Starta om datorn som är infekterad med Ukash viruset viruset igen och kör en full systemsökning.

*Användare som är infekterade med dessa lösensummekrävande hot är oftast tillåtna att logga in på andra konton i deras windowsmiljö. Om någon av dessa har administratörsrättigheter så borde du kunna starta ett anti-malwareprogram.

* Försök neka Flashanimationen så att viruset inte kan fungera som det är tänkt, gå till Macromedia Support och välj “neka” http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Efter att ha gjort det, kör en full systemsökning med anti-malwareprogram.

*Manuell borttagning av ‘Polis viruset (avancerad nivå)

 • Starta om din infekterade PC i felsäkert läge med kommandotolken för att inakvtivera viruset (detta borde fungera i alla versioner av hotet).
 • Kör Regedit
 • Sök efter WinLogin poster och skriv ner alla filer som inte är explorer.exe eller tomma. Ersätt de med explorer.exe
 • Sök i registret efter de filer som du skrev ner och radera registerposterna som refererar till de filerna.
 • Starta om datorn och kör en full systemsökning med en uppdaterad version av Reimage för att radera återstående filer.
Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.

Manuell Polis Borttagningsguide för virus:

Ta bort Polis med Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort Polis

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av Polis

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort Polis med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Polis. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage och se till att borttagningen av Polis lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Polis och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Om utvecklaren

Jake Doevan
Jake Doevan - Livet är för kort för att slösa bort tid på virus

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Jake Doevan
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-polis-virus.html

Borttagning guider på andra språk