Allvarlighets skala:  
  (80/100)

Ta bort viruset Polis (Borttagningsguide) - aug 2018 uppdatering

av Jake Doevan - -   Ukash virus | Typ: Gisslanprogram

Polis virus är ett farligt program som inte borde lämnas på någon dator. Du kommer inte missa att märka det här bluffprogrammet om det tar sig in i din dator eftersom den låser datorns system så snart den har tagit sig in. Istället för din vanliga skrivbordsbakgrund så kommer du se ett falskt meddelande som hävdar att polisen eller annan officiell myndighet behöver pengar från dig.

Den här “bötern” är vanligtvis resultatet av påhittade brott som skulle ha skett på offrets dator. Polis virus listar vanligtvis att användaren har tittat på pornografiskt innehåll eller delat upphovsskyddat material, virus och andra liknande aktiviteter. Före du går på detta vilseledande trick så ha i åtanke att det är påhittat och bara har blivit skapat för att lura dig på pengar.

Polis virus tillhör en grupp kallad “Ukash”, som sprider översatta FBI virus versioner runt om i världen. Du bör därför radera Police virus snarast eftersom det har siktat in sig på Sverige, Turkiet och dess invånare.

Polis virus

Hur kan jag bli infekterad med Polis virus?

Polis virus har blivit utvecklat för att använda trojanska hästar för sina infiltrationer. För att vara mer exakt så är det Trojan.Ransomlock. Det kommer in i systemet utan användarens tillstånd tillsammans med gratisprogram, demoversioner och inofficiella nedladdningar.

När det väl är inne så låser det hela systemet och visar sitt falska meddelande, som endast är ute efter att skrämma offret till att tro att denne talar med svensk/turkisk polis. Vänligen ignorera alla såna påståenden som du ser på ditt skrivbord eftersom de inte har något med de riktiga myndigheterna att göra.

Var säker på att det här meddelandet bara är bluff och att du aldrig bör betala dessa påhittade böter för att låsa upp din dator. Om du redan har blivit infekterad med Police virus så borde du låsa upp din dator radera det här lösensummekrävande viruset från din dator.

Polis virus

Hur kan jag radera Polis virus?

Om du har blivit infekterad av Polis virus så måste du köra en full systemsökning med ett ansett anti-malware program för att fixa din dator. Dock så kan du finna att du är utelåst från internet. För att komma runt det, följ dessa steg:

Flash drive metoden:

1. Ladda ner Reimage Reimage Cleaner Intego eller annan ansett anti-malware program på en annan dator.
2. Uppdatera programmet och lägg det på en USB sticka eller vanlig CD skiva.
3. Starta om din infekterade dator i felsäkert läge med kommandotolken och sätt i USB stickan i den.
4. Starta om datorn som är infekterad med Ukash viruset viruset igen och kör en full systemsökning.

*Användare som är infekterade med dessa lösensummekrävande hot är oftast tillåtna att logga in på andra konton i deras windowsmiljö. Om någon av dessa har administratörsrättigheter så borde du kunna starta ett anti-malwareprogram.

* Försök neka Flashanimationen så att viruset inte kan fungera som det är tänkt, gå till Macromedia Support och välj “neka” http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/help09.html. Efter att ha gjort det, kör en full systemsökning med anti-malwareprogram.

*Manuell borttagning av ‘Polis viruset (avancerad nivå)

 • Starta om din infekterade PC i felsäkert läge med kommandotolken för att inakvtivera viruset (detta borde fungera i alla versioner av hotet).
 • Kör Regedit
 • Sök efter WinLogin poster och skriv ner alla filer som inte är explorer.exe eller tomma. Ersätt de med explorer.exe
 • Sök i registret efter de filer som du skrev ner och radera registerposterna som refererar till de filerna.
 • Starta om datorn och kör en full systemsökning med en uppdaterad version av Reimage Reimage Cleaner Intego för att radera återstående filer.
Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Polis Borttagningsguide för virus:

Ta bort Polis med Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort Polis

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage Reimage Cleaner Intego eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av Polis

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort Polis med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Polis. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage Reimage Cleaner Intego och se till att borttagningen av Polis lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Polis och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Datoranvändare kan drabbas av olika typer av förluster på grund av cyberinfektioner eller egna misstag. Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption. Det är viktigt att förlita sig på sådan och göra säkerhetskopieringar dagligen eller åtminstone varje vecka.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet är för kort för att slösa bort tid på virus

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Jake Doevan
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-polis-virus.html
Borttagning guider på andra språk

 1. Peter säger:
  april 24th, 2013 at 11:22 f m

  Hej, jag har försökt med detta men inget fungerar då datorn startar om sig själv vid minsta tangentrörelse…? Inget felsäkertläge fungerar.!

 2. Polle säger:
  maj 2nd, 2013 at 8:39 f m

  Hej,. Har samma problem. Går inte att köra felsäkert läge, datorn bara startar om. Kapersky Rescuedisk tar inte bort denna variant. Detta har fungerat tidigare.
  Skulle behöva ett annat sätt, linuxvariant – startskiva.
  Skulle tro att de förändrat trojanen

 3. phrike säger:
  juni 1st, 2013 at 1:00 e m

  själv startar jag datorn
  ctrl+alt+del
  klickar på logga ut/stäng av
  datorn börjar stänga av program och frågar om jag vill avsluta mu eller låta dem stängas eller avbryta
  jag väntar och klickar på avbryt
  nu är polis viruset disablat eftersom processen är nere och den öppnas bara på uppstart
  jag kör virus scan eller återställer till en tidigare tidpunkt med kontrollpanelen
  båda fungerar och är lätta att göra

 4. Gurra Svensson säger:
  juli 30th, 2013 at 10:27 f m

  Bli av med Polisviruset (Ukash-viruset)
  Efter att ha läst om många olika lösningar så beslutade jag mig för att:
  1, Starta datorn i felsäkert läge med internetåtkomst. Genom att stänga av datorn via ”on” knappen.
  2, Gå in på kontrollpanelen och kör en systemåterställning.
  3, Efter detta kom jag in på min dator igen och körde en ytterligera systemåterställning.
  4, När även den var klar surfade jag in på Anti Malware (malwarebytes.org) och laddade hem gratisversionen och körde en full skanning som tog ca 90 minuter.
  5, Låt Malware radera alla infekterade filer.
  6, När detta var klart så körde jag även en snabb skanning för att få bekräftat att de infekterade filerna var borta vilket de var.
  7, Hoppas det här kan vara till hjälp för någon där ute.
  Vill passa på att tacka alla som skriver sina lösningar på olika forum så man kan ta del av dem. Det har varit till stor hjälp. Tack ska ni ha.

 5. Uffe säger:
  juli 31st, 2013 at 5:14 e m

  För att bli av med skiten på ett ENKELT sätt, gör så här:

  Låna en dator och ett USB-minne och in gå sedan på Pandas sida på nedanstående länk

  http://www.pandasecurityusa.com/support/cards/1673/

  och följ instruktionerna. Det tar en kvart allt som allt..

 6. Joe Z säger:
  oktober 23rd, 2013 at 12:08 e m

  Enklaste sättet av bli an med skiten, är att stänga av strömmen och ta även ut batteriet . Starta om datorn och tryck >f11<för att komma åt
  återställningen till en tidigare tidspunkt. Använd en tidigare återställningspunkt och kör återställningen (inga privata filer påverkas).Därefter
  skall skiten vara borta. Aktualisera ditt säkerhetsprogram . Har haft polisvirusen 3 gånger under en längre period och det fungera bra
  för mig.

 7. Olika datavirus kan komma in datorn | Bengts Bloggsida säger:
  november 22nd, 2013 at 6:11 e m

  […] bort Polis virus så accepterar du våran integritetspolicy och våra användarvillkor. källa: http://utanvirus.se/polis-virus/ det jag hittat på nätet om olika datavirus som det sista finns en som är krypterade svår få […]

 8. Simpan säger:
  december 14th, 2013 at 12:24 e m

  Tusen tack (Joe Z) för ditt inlägg!
  Hur enkelt som helst och fungerade klockrent!

Din åsikt om Polis virus