Allvarlighets skala:  
  (77/100)

Ta bort viruset Adylkuzz Miner (Borttagningsguide) - Gratis Instruktioner

av Linas Kiguolis - - | Typ: Sabotageprogram

Adylkuzz utnyttjar datorresurser för att generera kryptovaluta 

Adylkuzz är ett bedrägligt mineringsprogram som genererar kryptovalutan Monero . Det upptäcktes kort efter det att media rapporterade om att användare hade angripits av ett stort antal WannaCry ransomware-attacker. Det visade sig snart att detta sabotageprogram också utför sina attacker genom att stödja precis samma  EternalBlue exploit och DoublePulsar bakdörr som WannaCry, men mer om detta senare. Vad säkerhetsexperter på Proofpoint och Bitdefender upptäckte efter en närmare analys var ännu mer slående: detta skadliga program har spridits på nätet långt före detta ökända ransomware. Detta leder till misstanken att detta bedrägliga program kan vara utvecklat av samma hackargrupp, The Shadow Brokers, som läckte ut verktygen EternalBlue och DoublePulsar från NSA:s hemliga databaser. Men då utvecklarna av detta verktyg förblir hemliga, vill vi inte göra några för tidiga uttalanden. Det är därför bättre att fokusera på de saker vi redan känner till om detta virus och lära oss hur man undviker eller tar bort Adylkuzz från de infekterade datorerna. 

Mineringsviruset Adylkuzz

Till skillnad från de flesta andra mineringsprogram, är Adylkuzz inriktat på att minera kryptovalutan Monero istället för den vanliga Bitcoin. Monero är mer anonymt än Bitcoin och detta är antagligen huvudorsaken till hackarnas val. Även om dessa valutor skiljer sig, är deras mineringsprocesser mer eller mindre desamma. När programmet har tagit sig in i datorn, ansluter det den infekterade enheten till det stora mineringsbotnätet och utnyttjar dess datorresurser för att generera kryptopengar. Medan en PC endast genererar några få dollar, kan hela nätverket av datorer generera tusentals. Det värsta är att mineringsprogram är mästare på att maskera sig. De kan operera på datorn i smyg under en lång tid och dränera dess resurser bit för bit. Enheter som är infekterade av mineringsprogram fungerar långsammare och förbrukar centralprocessorns resurser snabbare, så om du märker av dessa symptom, se till att ddu skannar din dator. Vi rekommenderar att du gör det med ett professionellt och mångsidigt säkerhetsprogram, såsom Reimage. Detta kommer att upptäcka hotet och ta bort det.

Mineringsprogram utnyttjar sårbarheter i Windows för att infiltrera PC-datorer 

MS17-010 är den Windows-sårbarhet som gjorde det möjligt för Adylkuzz och WannaCrypt att angripa ett stort antal datorer världen över. Denna säkerhetsbrist möjliggör för hackare att använda Microsofts tjänst Server Message Block (SMB) och upptcäka utsatta PC-datorer på ett visst nätverk. Sedan använder de EternalBlue exploit för att infiltrera systemet och ladda ner bakdörren DoublePulsar. Slutligen kan Adylkuzz smyga sig in i systemet och börja generera illegala pengar till sina utvecklare.

Ta bort Adylkuzz från din PC och återställ ditt system

Kryptomineringsinfektioner slår hårt mot dastorns prestanda. De saktar ner datorn och utlöser falska systemfel. Detta kan naturligtvis stoppas genom att man ta bort Adylkuzz, men detta är en inte så enkel process. Viruset angriper antivirusfunktioner och blockerar säkerhetsprogram från att upptäcka viruset. Därför måste du kanske använda dina egna kunskaper för att ta bort Adylkuzz på rätt sätt. Först måste du starta om din PC i ”Felsäkert läge”, vilket kommer att avbryta några av virusprocesserna och göra det enklare att upptäcka viruset. Under denna artikel hittar du instruktioner för hur du kör din dator i ”Felsäkert läge”. 

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.

Manuell Adylkuzz Miner Borttagningsguide för virus:

Ta bort Adylkuzz Miner med Safe Mode with Networking

Som nämnt, kan även de mest avancerade antivirusprogram stöta på problem vid borttagning av  Adylkuzz.viruset. För att göra denna process enklare, rekommenderar vi att du slår på ”Felsäkert läge” och skannar din PC igen.

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort Adylkuzz Miner

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av Adylkuzz Miner

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort Adylkuzz Miner med System Restore

Kolla in en annan borttagningsmetod nedan:

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Adylkuzz Miner. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage och se till att borttagningen av Adylkuzz Miner lyckas.

Bonus: Återställ din data

Guiden ovan ska hjälpa dig att ta bort Adylkuzz Miner från din dator. För att återställa dina krypterade filer, rekommenderar vi dig att använda en detaljerad guide utfärdad av utanvirus.se-säkerhetsexperter

Om dina filer är krypterade genom Adylkuzz Miner, finns flera sätt att återställa dem

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Adylkuzz Miner och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage, SpyHunterCombo Cleaner eller Malwarebytes Malwarebytes

Om utvecklaren

Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Linas Kiguolis
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-adylkuzz-miner-virus.html

Borttagning guider på andra språk