Allvarlighets skala:  
  (10/100)

Ta bort Liveadexchanger.com-annonser (Borttagningsinstruktioner) - uppdaterad jan 2021

av Lucia Danes - - | Typ: Adware

Annonsprogrammet Liveadexchanger fortsätter att spridas 2017

Flera exempel på Liveadexchanger.com-annonser

Liveadexchanger-viruset är ytterligare ett potentiellt oönskat program (PUP) som hämtar sina annonser från ett särskilt annonsnätverk. Annonsprogrammet använder detta nätverk för att generera tredjepartsannonser i användarnas webbläsare – i nya fönster, flikar eller som in-text-länkar.

Annonsprogrammet kan drabba operativsystemen Windows, Mac och även Android, så vissa offer har kallat Liveadexchanger för ett av Android-virusen. Den mest drabbade webbläsaren är dock Chrome, även om detta program kan dyka upp också i andra webbläsare. Annonserna både försämrar surfupplevelsen och orsakar irritation.

Om du klickar på någon annons från Liveadexchanger, kan du ledas in på farliga webbsidor och infektera din PC med obehagliga eller till och med skadliga programref en-2]. Därför ska du vara mycket försiktig om du ser att din webbläsare plötsligt öppnar nya fönster och direkt laddar en viss webbsida – oftast hxxp://liveadexchanger[slumpmässig kod].

De aggressiva tredjepartsnnonserna genereras på regelbunden basis, så denna aktivitet kommer att irritera dig till vansinne. De täcker din datorskärm, stör ditt surfande och utgör en risk mot din dators säkerhet.

Om dessa annonser har börjat irritera dig, ska du koncentrera dig på att få bort Liveadexchanger. Denna typ av värdelösa program både irriterar användare och kan infektera dem med andra virus.

Undvik att klicka på dessa poppupp-annonser eller delta i de enkäter som programmet genererar. Annars kan du omdirigeras till farliga och okända webbsidor fyllda med tvivelaktigt, eller i värsta fall, infekterat innehåll.

Det enda sättet att blockera Liveadexchanger-annonser är att avinstallera det program som genererar dem. Dessvärre klagar användare på att det är förhållandevis svårt att bli av med programmet, eftersom de inte kan hitta någon avinstallerare. Typiskt sett, försöker denna typ av program stanna kvar i systemet så länge som det är praktikt möjligt. Så om du är en oerfaren PC-användare, är det inte säkert att du kan identifiera, lokalisera ocj ta bort Liveadexchanger på egn hand.

Därför föreslår virusforskare att man använder antisabotageprogram för virusborttagning och databaserna över dessa program uppdateras varje dag. Vårt team rekommenderar att du använder ReimageIntego för att avinstallera detta annonsprogram, eftersom det är ett starkt antisabotageprogram som är enkelt att använda. Vi erbjuder också en guide för manuell borttagning, för de som vågar sig på en sådan.

Liveadexchanger.com-virusetEn forskare visar olika Liveadexchanger.com-annonser som kan dyka upp i offrets webbläsare.

Vilka webbsidor leder dessa annonser till?

Detta annonsprogram är alltså ett potentiellt oönskat program. Liveadexchanger-annonser kan vara mycket varierade, men tre typer av innehåll har kunnat urskiljas:

 1. Det kan handla om olika shoppingrelaterade erbjudanden. Då kan du omdirigeras till ett nytt fönster som är fyllt med olika erbjudanden, rabatter, kuponger, prisjämförelsetabeller och liknande. Att klicka på sådana annonser är inte rekommenderat, eftersom du kan omdirigeras till irrelevanta nätshoppingsidor eller liknande partnersidor.
 2. Vissa annonser uppmanar till uppgradering av program. Dessa poppupp-fönster kan innehålla direkta länkar till nedladdning av Java, Media Player, Flash Player, webbläsare, nedladdningshanterare eller andra program. Att ladda ner ett program som marknadsförs av detta poppupp-virus innebär en risk, eftersom du kan ledas in på sidor som missbrukas av nätbedragare och är involverade i spridningen av sabotageprogram/PUP (annonsprogram, webbläsarkapare etc).
 3. Det kan handla om poppupp-annonser som ber dig att fylla i en enkät på nätet för att få ett pris. Du kan utlovas att vinna en iPad, iPhone, MacBook etc. Dessvärre är detta bara ett försök att samla in personlig information, såsom namn, telefonnummer, adress och så vidare. Vi tvivlar starkt på att det finns några priser överhuvudtaget. Mest troligt kommer du att få tillgång till ett ”exklusivt” program som du ombes att installera, men tänk på att detta program kan vara farligt.

Så för att förhindra alla risker, rekommenderar vi starkt att du undviker att installera PUP. Om du har märkt av omdirigeringar till denna domän, föreslår vi att du tar bort Liveadexchanger med hjälp av ReimageIntego eller annat antisabotageprogram.

Att förhindra potentiellt oönskade program

Som du säkert redan känner till, sprids annonsprogram via andra gratisprogram. Så om du har drabbats av Liveadexchanger-viruset, betyder det att du tidigare har lurats till att installera ett programpaket.

Så hur förhindrar man installation av ett programpaket? Det är ganska enkelt. Du behöver bara investera lite mer tid i installationsprocessen och noggrant bevaka den. Vi rekommenderar att du väljer installationsläget ”Avancerat” eller ”Anpassat” (Eng: ”Custom”), för på så sätt kan du alla tilläggsprogram som ingår i programpaketet och avmarkera de som du inte vill installera.

De flesta användare tror att installationsläget ”Standard” är det säkraste, men i själva verket inkluderar detta förmarkerade tilläggsprogram som ska installeras och i de flesta fall finns det ingen chans för användaren att välja bort dessa.

Borttagning av LiveAdExchanger

Se guiden nedan för borttagning av Liveadexchanger-viruset från Chrome och andra webbläsare. Tekniskt sett, behöver du bara avinstallera annonsprogrammet och återställa webbläsarna.

Detta är dock inte helt enkelt, särskilt eftersom du inte känner till det riktiga namnet på viruset. Dessutom är det hittills oklart vilket program som är ansvarigt för spridningen av detta annonsprogram.

I detta fall rekommenderar vi att du skannar ditt system med ett antisabotageprogram. Var försiktig och se till att du uppdaterar programmet innan du påbörjar skanningen. Om du väljer den manuella borttagningsmetoden, måste du undvika att radera fel program eller filer.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av ReimageIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Liveadexchanger.com Borttagningsguide för annonser:

Ta bort Liveadexchanger.com från system med Windows

För att ta bort Liveadexchanger-viruset från Windows, använd denna guide. Du måste identifiera de program som utlöser de irriterande annonserna.

 1. Klicka Start Control Panel Programs and Features (om du är användare av Windows XP, klicka på Add/Remove Programs). Klicka 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (om du är användare av 'Windows XP', klicka på 'Add/Remove Programs').
 2. Om du är en användare av Windows 10 / Windows 8 så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När Quick Access Menu dyker upp, välj Control Panel och Uninstall a Program. Om du är en användare av 'Windows 10 / Windows 8' så högerklickar du i det lägre vänstra hörnet av skärmen. När 'Quick Access Menu' dyker upp, välj 'Control Panel' och 'Uninstall a Program'.
 3. Avinstallera Liveadexchanger.com och relaterade program
  Leta här efter Liveadexchanger.com eller andra nyligen installerade misstänksamma program.
 4. Avinstallera dem och klicka OK för att spara dessa ändringar. Högerklicka på alla misstänksamma saker och välj 'Uninstall'

Ta bort Liveadexchanger.com från system med Mac OS X

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Liveadexchanger.com eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Ta bort Liveadexchanger.com från Internet Explorer (IE)

 1. Ta bort farliga add-ons
  Öppna Internet Explorer, klicka på Kugghjulsikonen (IE meny) i det övre högra hörnet i webbläsaren och välj Manage Add-ons. Klicka på menyikonen och välj 'Manage add-ons'
 2. Du kommer att se ett Manage Add-ons fönster. Leta här efter Liveadexchanger.com och andra misstänksamma insticksprogram. Avaktivera dessa genom att klicka Disable: Högerklicka på varje skadlig sak och välj 'Disable'
 3. Ändra din startsida om den ändrades av detta virus:
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) i det övre högra hörnet av webbläsaren och välj Internet Options. Stanna i fliken General.
 4. Ta här bort skadliga URL-adresser och skriv in ett domännamn som du föredrar. Klicka Apply för att spara ändringar. Radera skadliga URL-adresser, skriv in ditt föredragna domännamn och klicka på 'Apply' för att spara ändringar
 5. Återställ Internet Explorer
  Klicka på kugghjulsikonen (meny) igen och välj Internet options. Gå till fliken Advanced.
 6. Välj här Reset.
 7. I det nya fönstret kollar du Delete personal settings och väljer Reset igen för att slutföra borttagning av Liveadexchanger.com. Gå till fliken 'Advanced' och klicka på knappen 'Reset'. Välj nu 'Delete personal settings' och klicka på knappen 'Reset' igen

Ta bort Liveadexchanger.com-annonser från Microsoft Edge

Återställ Microsoft Edge-inställningar (Metod 1):

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på More (tre punkter i det översta högra hörnet av skärmen).
 2. Klicka på Settings för att öppna upp fler alternativ.
 3. Så fort Settings-fönstret visas, klicka på Choose what to clear-knappen under alternativet Clear browsing data. Gå till Inställningar och välj 'Choose what to clear'
 4. Här väljer du allt som du vill ta bort och klickar på Clear. Välj 'Clear'-knappen
 5. Högerklicka nu på Start-knappen (Windows-loggan). Här ska du välja Task Manager Öppna startmenyn och välj 'Task Manager'
 6. När du är inne på Processes-fliken, söker du efter Microsoft Edge.
 7. Högerklicka på den och välj alternativet Go to details. Om du inte kan se alternativet Go to details, klickar du på More details och upprepar föregående steg. Högerklicka på 'Microsoft Edge' och välj 'Go to details' Välj 'More details' om alternativet 'Go to details' inte dyker upp
 8. När Details-fliken dyker upp, letar du upp varje post som har namnet Microsoft Edge i sig. Högerklicka på varje sådan post och välj End Task för att radera dessa. Leta upp Microsoft Edge-poster och välj 'End Task'

Att återställa Microsoft Edge-webbläsaren (Metod 2:

Om du inte lyckas med Metod 1, måste du använda en avancerad Edge-återställningsmetod.

 1. Obs: du måste säkerhetskopiera din data innan du använder denna metod.
 2. Hitta denna mapp på din dator: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Välj varje post som är sparad på denna och högerklicka med musen. Sedan alternativ Delete. Gå till Microsoft Edge-mappen på din dator, högerklicka på varje post och klicka på 'Delete'
 4. Klicka på Start-knappen (Windows-loggan) och skriv in window power på raden Search my stuff.
 5. Högerklicka på Windows PowerShell-posten och välj Run as administrator. Leta upp Windows PowerShell, högerklicka på det och välj 'Run as administrator'
 6. Så fort fönstret Administratör: Windows PowerShell dyker upp, klistra in detta meddelande efter PS C:\WINDOWS\system32> och tryck Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopiera och klistra in det begärda kommandot och tryck på 'Enter'

När du gjort dessa steg, bör Liveadexchanger.com vara borttagen från din Microsoft Edge-webbläsare.

Ta bort Liveadexchanger.com från Mozilla Firefox (FF)

För att reparera Firefox, öppna webbläsaren och följ denna guide för att identifiera och ta bort suspekta element som kan vara ansvariga för dessa annonser. Ta också bort följande webbadress under ”Mål”: …exe http://liveadexchanger.com.

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna Mozilla Firefox, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Add-ons Extensions. Klicka på menyikonen och välj 'Add-ons'
 2. Välj här Liveadexchanger.com och andra tvivelaktiga insticksprogram. Klicka Remove för att radera dessa. Välj 'Extensions' och leta efter skadliga saker. Klicka 'Remove' för att göra dig av med dem alla
 3. Återställ Mozilla Firefox
  Klicka på menyn för Firefox i det övre vänstra hörnet och klicka på frågetecknet. Välj här Troubleshooting Information. Klicka på menyikonen och sedan på '?'. Välj 'Troubleshooting Information'
 4. Du kommer nu att se meddelandet Reset Firefox to its default state med knappen Reset Firefox Klicka denna knapp flera gånger för att slutföra borttagningen av Liveadexchanger.com. Klicka på knappen 'Reset Firefox' ett par gånger

Ta bort Liveadexchanger.com från Google Chrome

För att ta bort Liveadexchanger från Chrome, måste du hitta alla tvivelaktiga tilläggsprogram som kan vara kopplade till detta annonsprogram. Ta också bort följande webbadress under ”Mål”: …exe http://liveadexchanger.com.

 1. Radera skadliga insticksprogram
  Öppna Google Chrome, klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Tools Extensions. Klicka på menyikonen. Välj 'Tools' och 'Extensions'
 2. Välj här Liveadexchanger.com och andra skadliga insticksprogram, och välj skräpikonen för att radera dessa. Leta efter skadliga saker och radera dem alla genom att klicka på Papperskorgen
 3. Klicka på menyikonen igen och välj Settings Manage Search engines under sektionen Search. När du är i 'Settings', välj 'Manage search engines...'
 4. När du är i Search Engines... så tar du bort skadliga söksidor. Du bör endast lämna Google eller ditt föredragna domännamn. Klicka 'X' för att ta bort skadliga URL-adresser
 5. Återställ Google Chrome
  Klicka på menyikonen i det övre högra hörnet i din Google Chrome och välj Settings.
 6. Skrolla ner till slutet av sidan och klicka på Reset browser settings. När du är i 'Settings', skrolla ner till knappen 'Reset browser settings' och klicka på den
 7. Klicka Reset för att bekräfta denna handling och slutföra borttagningen av Liveadexchanger.com. Klicka på knappen 'Reset' för att slutföra borttagningen

Ta bort Liveadexchanger.com från Safari

 1. Ta bort skadliga tillägg
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menyn i det övre vänstra hörnet. När du gjort det, välj Preferences. Klicka på 'Safari' och välj 'Preferences'
 2. Välj här Extensions och leta efter Liveadexchanger.com och andra misstänkta objekt. Klicka på knappen Uninstall för att göra dig av med dem. Gå till 'Extensions' och avinstallera skadliga add-ons
 3. Återställ Safari
  Öppna webbläsaren Safari och klicka på Safari i menysektionen i det övre vänstra hörnet. Välj här Reset Safari.... Klicka på 'Safari' och välj 'Reset Safari...'
 4. Du kommer nu se ett detaljerat dialogfönster fyllt med återställningsalternativ. Alla dessa alternativ är vanligtivs ibockade, men du kan specificera vilka av dem du vill återställa. Klicka på knappen Reset för att färdigställande borttagningsprocessen för Liveadexchanger.com. Välj alla alternativ och klicka på knappen 'Reset'

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med Liveadexchanger.com registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Lucia Danes
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk