Ta bort Liveadexchanger.com-annonser (Borttagningsinstruktioner) - uppdaterad dec 2017

Liveadexchanger.com Borttagningsguide för annonser

Vad är Liveadexchanger.com-annonser?

Annonsprogrammet Liveadexchanger fortsätter att spridas 2017

Flera exempel på Liveadexchanger.com-annonser

Liveadexchanger-viruset är ytterligare ett potentiellt oönskat program (PUP) som hämtar sina annonser från ett särskilt annonsnätverk. Annonsprogrammet använder detta nätverk för att generera tredjepartsannonser i användarnas webbläsare – i nya fönster, flikar eller som in-text-länkar.

Annonsprogrammet kan drabba operativsystemen Windows, Mac och även Android, så vissa offer har kallat Liveadexchanger för ett av Android-virusen. Den mest drabbade webbläsaren är dock Chrome, även om detta program kan dyka upp också i andra webbläsare. Annonserna både försämrar surfupplevelsen och orsakar irritation.

Om du klickar på någon annons från Liveadexchanger, kan du ledas in på farliga webbsidor och infektera din PC med obehagliga eller till och med skadliga programref en-2]. Därför ska du vara mycket försiktig om du ser att din webbläsare plötsligt öppnar nya fönster och direkt laddar en viss webbsida – oftast hxxp://liveadexchanger[slumpmässig kod].

De aggressiva tredjepartsnnonserna genereras på regelbunden basis, så denna aktivitet kommer att irritera dig till vansinne. De täcker din datorskärm, stör ditt surfande och utgör en risk mot din dators säkerhet.

Om dessa annonser har börjat irritera dig, ska du koncentrera dig på att få bort Liveadexchanger. Denna typ av värdelösa program både irriterar användare och kan infektera dem med andra virus.

Undvik att klicka på dessa poppupp-annonser eller delta i de enkäter som programmet genererar. Annars kan du omdirigeras till farliga och okända webbsidor fyllda med tvivelaktigt, eller i värsta fall, infekterat innehåll.

Det enda sättet att blockera Liveadexchanger-annonser är att avinstallera det program som genererar dem. Dessvärre klagar användare på att det är förhållandevis svårt att bli av med programmet, eftersom de inte kan hitta någon avinstallerare. Typiskt sett, försöker denna typ av program stanna kvar i systemet så länge som det är praktikt möjligt. Så om du är en oerfaren PC-användare, är det inte säkert att du kan identifiera, lokalisera ocj ta bort Liveadexchanger på egn hand.

Därför föreslår virusforskare att man använder antisabotageprogram för virusborttagning och databaserna över dessa program uppdateras varje dag. Vårt team rekommenderar att du använder FortectIntego för att avinstallera detta annonsprogram, eftersom det är ett starkt antisabotageprogram som är enkelt att använda. Vi erbjuder också en guide för manuell borttagning, för de som vågar sig på en sådan.

Liveadexchanger.com-virusetEn forskare visar olika Liveadexchanger.com-annonser som kan dyka upp i offrets webbläsare.

Vilka webbsidor leder dessa annonser till?

Detta annonsprogram är alltså ett potentiellt oönskat program. Liveadexchanger-annonser kan vara mycket varierade, men tre typer av innehåll har kunnat urskiljas:

 1. Det kan handla om olika shoppingrelaterade erbjudanden. Då kan du omdirigeras till ett nytt fönster som är fyllt med olika erbjudanden, rabatter, kuponger, prisjämförelsetabeller och liknande. Att klicka på sådana annonser är inte rekommenderat, eftersom du kan omdirigeras till irrelevanta nätshoppingsidor eller liknande partnersidor.
 2. Vissa annonser uppmanar till uppgradering av program. Dessa poppupp-fönster kan innehålla direkta länkar till nedladdning av Java, Media Player, Flash Player, webbläsare, nedladdningshanterare eller andra program. Att ladda ner ett program som marknadsförs av detta poppupp-virus innebär en risk, eftersom du kan ledas in på sidor som missbrukas av nätbedragare och är involverade i spridningen av sabotageprogram/PUP (annonsprogram, webbläsarkapare etc).
 3. Det kan handla om poppupp-annonser som ber dig att fylla i en enkät på nätet för att få ett pris. Du kan utlovas att vinna en iPad, iPhone, MacBook etc. Dessvärre är detta bara ett försök att samla in personlig information, såsom namn, telefonnummer, adress och så vidare. Vi tvivlar starkt på att det finns några priser överhuvudtaget. Mest troligt kommer du att få tillgång till ett ”exklusivt” program som du ombes att installera, men tänk på att detta program kan vara farligt.

Så för att förhindra alla risker, rekommenderar vi starkt att du undviker att installera PUP. Om du har märkt av omdirigeringar till denna domän, föreslår vi att du tar bort Liveadexchanger med hjälp av FortectIntego eller annat antisabotageprogram.

Att förhindra potentiellt oönskade program

Som du säkert redan känner till, sprids annonsprogram via andra gratisprogram. Så om du har drabbats av Liveadexchanger-viruset, betyder det att du tidigare har lurats till att installera ett programpaket.

Så hur förhindrar man installation av ett programpaket? Det är ganska enkelt. Du behöver bara investera lite mer tid i installationsprocessen och noggrant bevaka den. Vi rekommenderar att du väljer installationsläget ”Avancerat” eller ”Anpassat” (Eng: ”Custom”), för på så sätt kan du alla tilläggsprogram som ingår i programpaketet och avmarkera de som du inte vill installera.

De flesta användare tror att installationsläget ”Standard” är det säkraste, men i själva verket inkluderar detta förmarkerade tilläggsprogram som ska installeras och i de flesta fall finns det ingen chans för användaren att välja bort dessa.

Borttagning av LiveAdExchanger

Se guiden nedan för borttagning av Liveadexchanger-viruset från Chrome och andra webbläsare. Tekniskt sett, behöver du bara avinstallera annonsprogrammet och återställa webbläsarna.

Detta är dock inte helt enkelt, särskilt eftersom du inte känner till det riktiga namnet på viruset. Dessutom är det hittills oklart vilket program som är ansvarigt för spridningen av detta annonsprogram.

I detta fall rekommenderar vi att du skannar ditt system med ett antisabotageprogram. Var försiktig och se till att du uppdaterar programmet innan du påbörjar skanningen. Om du väljer den manuella borttagningsmetoden, måste du undvika att radera fel program eller filer.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Liveadexchanger.com Borttagningsguide för annonser

Avinstallera från Windows

För att ta bort Liveadexchanger-viruset från Windows, använd denna guide. Du måste identifiera de program som utlöser de irriterande annonserna.

Följ de här stegen för att ta bort från Windows 10/8 datorer:

 1. Skriv in Kontrollpanelen i Windows sökruta och tryck på Enter eller klicka på sökresultatet.
 2. Under Program, väljer du Avinstallera ett program. Avinstallera från Windows
 3. I listan hittar du register relaterade till (eller något annat nyligen installerat misstänkt program).
 4. Högerklicka på programmet och välj Avinstallera.
 5. Om User Account Control dyker upp, klicka Ja.
 6. Vänta tills avinstallationsprocessen är klar och klicka på OK. Avinstallera från Windows

Om du använder Windows 7/XP följer du nedanstående instruktioner:

 1. Klicka på Windows Start > Kontrollpanelen i den högra rutan (om du är Windows XP-användare klickar du på Lägg till/Ta bort Program).
 2. I Kontrollpanelen väljer du Program > Avinstallera ett program. Avinstallera från Windows
 3. Välj det oönskade programmet genom att klicka på det en gång.
 4. Klicka på Avinstallera/Ändra högst upp.
 5. Välj Ja när du får en bekräftelse.
 6. Klicka på OK när borttagningen är klar.

Ta bort Liveadexchanger.com från system med Mac OS X

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Liveadexchanger.com eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Återställ MS Edge/Chromium Edge

Radera oönskade tillägg från MS Edge:

 1. Välj Meny (tre horisontella punkter uppe till höger i webbläsarfönstret) och välj Tillägg.
 2. I listan väljer du tillägget och klickar på ikonen för kugghjulet.
 3. Klicka på Avinstallera längst ner. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Rensa cookies och annan webbläsardata:

 1. Klicka på Menyn (tre horisontella punkter uppe till höger i webbläsarfönstret) och välj Integritet och säkerhet.
 2. Under Rensa webbläsardata väljer du Välj vad som ska rensas.
 3. Markera allt (förutom lösenord, men du kanske vill inkludera medielicenser också, om det är tillämpligt) och klicka på Rensa. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Återställ inställningar för ny flik och startsida:

 1. Klicka på menyikonen och välj Inställningar.
 2. Hitta sedan avsnittet Vid uppstart.
 3. Klicka på Inaktivera om du har hittat någon skum domän.

Återställ MS Edge om ovanstående steg inte fungerade:

 1. Tryck på Ctrl + Shift + Esc för att öppna Aktivitetshanteraren.
 2. Klicka på pilen Mer information längst ner i fönstret.
 3. Välj fliken Detaljer.
 4. Bläddra nu nedåt och leta upp alla poster med Microsoft Edge-namnet. Högerklicka på var och en av dem och välj Avsluta aktivitet för att stoppa MS Edge från att köras. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Om den här metoden inte har hjälpt dig, måste du använda en avancerad metod för att återställa Edge. Observera att du måste säkerhetskopiera din data innan du går vidare.

 1. Leta upp följande mapp på din dator: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Tryck Ctrl + A på tangentbordet för att välja alla mappar.
 3. Högerklicka på dem och välj Radera Återställ MS Edge/Chromium Edge
 4. Högerklicka nu på Start-knappen och välj Windows PowerShell (Admin).
 5. När det nya fönstret har öppnats, kopiera och klistra in följande kommando och tryck sedan på Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Återställ MS Edge/Chromium Edge

Instruktioner för Chromium-baserade Edge

Radera tillägg från MS Edge (Chromium):

 1. Öppna Edge och klicka på Inställningar > Tillägg.
 2. Radera oönskade tillägg genom att klicka på Ta bort. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Rensa cache och webbplatsdata:

 1. Klicka på Meny och gå till Inställningar.
 2. Välj Integritet och tjänster.
 3. Under Rensa webbläsardata väljer du Välj vad som ska rensas.
 4. Under Tidsintervall väljer du Alla tidpunkter.
 5. Välj Rensa nu. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Återställ Chromium-baserade MS Edge:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. Till vänster sida väljer du Återställ inställningar.
 3. Välj Återställ inställningarna till standardvärdena.
 4. Bekräfta med Återställ. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Ställ om Mozilla Firefox

För att reparera Firefox, öppna webbläsaren och följ denna guide för att identifiera och ta bort suspekta element som kan vara ansvariga för dessa annonser. Ta också bort följande webbadress under ”Mål”: …exe http://liveadexchanger.com.

Ta bort farliga tillägg:

 1. Öppna webbläsaren Mozilla Firefox och tryck på Menyn (tre horisontella linjer längst upp till höger av fönstret).
 2. Välj Add-ons.
 3. Välj plugins som är relaterade till [titel] och klicka på Ta bort. Ställ om Mozilla Firefox

Återställ hemsidan:

 1. Klicka på de tre horisontella linjerna i det övre högra hörnet för att öppna menyn.
 2. Välj Alternativ.
 3. Under Hemalternativ anger du den webbplats du vill ha ska öppnas varje gång du startar Mozilla Firefox.

Rensa cookies och webbplatsdata:

 1. Klicka på Meny och välj Alternativ.
 2. Gå till sektionen Integritet och säkerhet.
 3. Scrolla nedåt för att hitta Cookies och Webbplatsdata.
 4. Klicka på Rensa data…
 5. Välj Cookies och Webbplatsdata samt Lagrat Webbinnehåll och tryck på Rensa

Ställ om Mozilla Firefox

Återställ Mozilla Firefox

Om Liveadexchanger.com-annonser inte har tagits bort efter att du följt instruktionerna ovan, återställ Mozilla Firefox:

 1. Öppna webbläsaren Mozilla Firefox och klicka på Meny.
 2. Gå till Hjälp och välj sedan Information om felsökning. Ställ om Mozilla Firefox
 3. Sedan klickar du på Återställ Firefox…
 4. När popup-fönstret visas bekräftar du åtgärden genom att trycka på Återställ Firefox – detta bör slutföra borttagningen av Liveadexchanger.com-annonser. Ställ om Mozilla Firefox

Återställ Google Chrome

För att ta bort Liveadexchanger från Chrome, måste du hitta alla tvivelaktiga tilläggsprogram som kan vara kopplade till detta annonsprogram. Ta också bort följande webbadress under ”Mål”: …exe http://liveadexchanger.com.

Ta bort skadliga tillägg från Google Chrome:

 1. Öppna Google Chrome, klicka på Menyn (tre vertikala punkter i det övre högra hörnet) och välj Fler verktyg > Tillägg.
 2. I det nyöppnade fönstret ser du alla installerade tillägg. Avinstallera alla skumma tillägg genom att klicka på Ta bort. Återställ Google Chrome

Rensa cache och webbdata från Chrome:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. Under Sekretess och säkerhet, välj Rensa webbläsardata.
 3. Välj Webbhistorik, Cookies och annan webbplatsdata samt lagrade bilder och filer.
 4. Klicka på Radera data. Återställ Google Chrome

Ändra din startsida:

 1. Klicka på menyn och välj Inställningar.
 2. Leta efter en skum webbplats sektionen Vid uppstart.
 3. Klicka på Öppna en specifik sida eller en uppsättning av sidor och klicka på de tre punkterna för att hitta alternativet Ta bort.

Återställ Google Chrome:

Om de föregående metoderna inte hjälpte dig, återställ Google Chrome för att eliminera alla komponenter:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. I Inställningar, scrolla ner och klicka på Avancerat.
 3. Scrolla nedåt och hitta sektionen Återställ och rensa upp.
 4. Klicka nu på Återställ inställningarna till de ursprungliga standardinställningarna.
 5. Bekräfta med Återställ inställningar för att slutföra borttagningen. Återställ Google Chrome

Återställ Safari

Ta bort oönskade tillägg från Safari:

 1. Klicka på Safari > Inställningar…
 2. I det nya fönstret, välj Tillägg.
 3. Markera det oönskade tillägget som är relaterat till Liveadexchanger.com-annonser och välj Avinstallera. Återställ Safari

Rensa cookies och annan webbplatsdata från Safari:

 1. Klicka på Safari > Rensa Historik…
 2. I rullgardinsmenyn under Radera väljer du all historik.
 3. Bekräfta med Rensa Historik. Återställ Safari

Återställ Safari om ovanstående steg inte hjälpte dig:

 1. Klicka på Safari > Inställningar…
 2. Gå till fliken Avancerat.
 3. Bocka i Visa menyn Utveckla i menyraden.
 4. I menyraden klickar du på Utveckla och väljer sedan Töm cache. Återställ Safari

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med Liveadexchanger.com registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Lucia Danes
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk