Allvarlighets skala:  
  (10/100)

Ta bort viruset KeRanger

av Lucia Danes - - | Typ: Program som stjäl

Viruset KeRanger – det första gisslanprogrammet för OS X

Viruset KeRanger är ett skadligt gisslanprogram som är inställt på att infektera Apple OS X. Detta cyberhot är inte det första som är kapabelt att infektera OS X, och det står klart att det ihållande påståendet om detta operativsystems immunitet mot gisslanprogram måste få ett slut. Precis som cyberhot som är designade att kryptera data i operativsystemet Windows (Cryptowall virus, CryptoWall 3.0, Locky, TeslaCrypt och andra), är gisslanprogrammet KeRanger kapabelt att hitta de värdefullaste filerna och kryptera dem. Trots att detta virus bara varit aktivt sedan 4:e mars 2016, tror man att hundratals Apple-användare redan har drabbats av det.

Viruset KeRanger sprids på olika sätt än andra gisslanprogram. Enligt de senaste rapporterna blev folk infekterade av detta virus genom den senaste uppdateringen för mjukvaran Transmission, som är ne populär bitTorrent-klient. Det finns dock inga garantier för att det inte kommer börja infiltrera Mac-användare via spam, precis som resten av gisslanprogrammen gör. När du infekteras av KeRanger kommer du inte märka av det på tre dagar. Detta är mängden tid som krävs för att detta gisslanprogram ska kunna koppla upp sig mot sina kommandoservrar via Tor-nätverket. När det gjort det kollar det det påverkade PC-systemet efter offrets filer och krypterar dem med algoritmen 2048-bit RSA. I regel kommer folk sedan börja se ett stort lösenbrev när de försöker öppna en av de infekterade filerna. Vanligtvis informerar viruset KeRanger sina offer om att filerna har krypterats och att det enda sättet att avkryptera dem är att betala en lösensumma, som är 1 bitcoin eller ฿14,115 ($400). Om du kan se ett sådant varningsmeddelande på ditt skrivbordmåste du koppla ned datorn från internet för att blockera detta virus och hindra krypteringen av din data. Nästa steg bör givetvis vara att ta bort KeRanger från systemet.

The picture showing Keranger ransomware

Vi rekommenderar inte att du betalar lösensumman eftersom det är så kaparna blir kapabla att utveckla nya virus för varje dag som går. Vidare kan du dessutom inte vara säker på att denna betalning kommer ge dig tillbaka dina filer. Det kan vara så att krypteringsnyckeln är värdelös och att du därför inte får tillbaka dina filer. Om du är infekterad med KeRanger är det första du ska göra att koppla ned din dator från internet för att förebygga förlust av data som inte har krypterats ännu. Nästa steg är borttagning av KeRanger. Du kan använda Webroot SecureAnywhere AntiVirus för detta. Om du upptäckt liknande gisslanprogram i operativsystemet Windows bör du köra Reimage. Kom dock ihåg att borttagning av gisslanprogrammet från din dator inte kommer avkryptera dina filer och att de kommer förbli låsta. Du kan få tillbaka dem genom säkerhetskoperingar om du har några, vilket är den avsevärt mest pålitliga metoden för att hålla dina filer säkra. Du kan använda USB, CD/DVD eller externa hårddiskar för detta.

Hur distribueras detta virus?

Vi vet ännu inte mycket om distributionen av detta gisslanprogram. Man har dock redan meddelat att den senaste uppdateringen för mjukvaran Transmission mest troligt är vad som har spridit detta gisslanprogram. Vi hoppas att denna uppdatering fixades direkt efter att man upptäckte att det var infekterad men man kan aldrig vara säker på det. Så notera att det inte finns några garantier för att populära gratisprogram man tänker installera är säkra. För att skydda dig själv bör du endast använda officiella källor när du installerar program på din enhet och ha uppdaterad säkerhetsmjukvara för att förebygga infiltration av skadliga filer. Ha i åtanke att du aldrig kan vara säker på vad hackare har förberett för nästa stadie, och när du väl är infekterad kommer borttagning av KeRanger inte hjälpa dig att återfå dina filer.

Hur kan du radera viruset KeRanger från din dator?

Trots att det inte finns något sätt att ta bort KeRanger från din dator utan att förlora din data, bör du fortfarande överväga att ta bort själva viruset tillsammans med dess relaterade komponenter för att undvika ytterligare förlust av viktig data. Nästan alla cyberhot kan dessutom infektera en dator med ytterligare skadeprogram i framtiden, så du bör ta bort det utan att ödsla tid. För denna process är det bäst att använda ett pålitligt säkerhetsverktyg. I detta fall rekommenderar vi Webroot SecureAnywhere AntiVirus eller liknande säkerhetsmjukvara som designats för Mac OS X. Om detta virus har drabbat ditt Windows, kan du prova Reimage. Om viruset blockerar din antivirusmjukvara och du inte kan starta det, bör du följa våra detaljerade instruktioner nedan för att försäkra effektiv borttagning av KeRanger.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.

Manuell KeRanger Borttagningsguide för virus:

Ta bort KeRanger med Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort KeRanger

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av KeRanger

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort KeRanger med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av KeRanger. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage och se till att borttagningen av KeRanger lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från KeRanger och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Om utvecklaren

Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Lucia Danes
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-keranger-virus.html

Borttagning guider på andra språk