Allvarlighets skala:  
  (98/100)

Ta bort viruset .zzz File Extension (Borttagningsinstruktioner)

av Gabriel E. Hall - - | Typ: Gisslanprogram

Hur skadligt är filändelseviruset .zzz?

Filändelseviruse .zzz är ett skadligt program, vars mål är att blockera användares filer genom att lägga till filändelsen .zzz på dem. Detta sabotageprogram tillhör också kategorin ransomware, då dess huvudsakliga syfte är att övertala sina offer att betala en lösensumma i utbyte mot en särskild dekrypteringsnyckel. Men du ska INTE stödja dessa hackare, så betala därför inte. Det finns inte heller någon garanti för att de kommer att hjälpa dig med att få tillbaka dina filer! Om du redan har märkt av att dina filer har adderats med filändelsen .zzz, bör du skanna din dator efter Teslacrypt eller dess senaste versioner. När detta ransomware har tagit sig in i systemet, skannar det datorn för att hitta lämpliga filer. Typiskt sett, söker det efter filer med filändelserna: .docx, .docm, .xls, .xlsx, .ppt, .pptx, .pptm, .pdf, .eps, .ai, .indd, .cdr, .dng, .lnk, .jpg, .png, .pdd, .doc, .jfif, .jpeg, .gif, .bmp, .exif, .txt, .wps, .mp3. När viruset har hittat filerna, krypterar det dem med hjälp av krypteringsalgoritmen RSA-2048. Sedan dyker ett stort varningsmeddelande upp som uppmanar användaren att denna måste betala en lösensumma i utbyte mot en dekrypteringsnyckel. Med tanke på att viruset kan angripa foton, musikfiler, videos, affärshandlingar och till och med konst, misstänker vi att det finns hundratals PC-användare som redan har betalat lösensumman. Men du ska alltså aldrig betala. Det första som du ska göra om du har upptäckt att du har infekterats med detta ransomware är att stänga av nätuppkopplingen. Se också till att du skannar din dator med ett tillförlitligt antispionprogram, t.ex. Reimage Reimage Cleaner Intego, för att ta bort .zzz-viruset. Sedan ska du försöka att dekryptera dina filer. Om du ännu inte har gjort säkerhetskopior av dina filer, kan du försöka att återställa dina filer med R-StudioPhotorec eller Kaspersky virus-fighting utilities. Vi vill dock varna för att dessa program kanske inte lyckas med att återställa dina filer, då det handlar om ett avancerat virus. 

The picture showing zzz file extension ransomware

Hur lyckas detta virus infektera min dator?

Vanligtvis sprids filändelseviruset .zzz och liknande virus via ’viktiga’ mejl.I en bilaga ligger en trojan dold och det är denna som är tänkt att infektera datorn med detta virus. För att lura användare till att ladda ner viruset, framställs mejlet att komma ifrån en statlig myndighet etc. För att skydda dig mot infekterade e-postbilagor, ska du dubbelkontrollera varje mejl innan du öppnar det. Först ska du kontrollera avsändaren, sedan rubriken. Om innehållet verkar för bra för att vara sant eller om mejlet är fyllt med stavfel eller grammatiska fel, ska du ta bort mejlet. Sedan bör du naturligtvis installera ett tillförlitligt antispionprogram för att skydda dig mot oönskade program eller farliga virus. 

Om du har blivit infekterad, kan det tyckas som att betala lösensumman är det enda man kan göra för att återställa sina filer. Lösensumman ligger vanligtvis på $300–$500. Men tänk på att bara för att du betalar, så garanterar inte det att du får dekrypteringsnyckeln. För att förhindra förlust av dina filer OCH dina pengar, ska du följa guiden som finns på nästa sida i denna artikel. 

Filändelseviruset .zzz – sammanfattning:

 • Detta virus tillhör kategorin ’ransomware’;
 • Det infiltrerar datorer med hjälp av infekterade e-postbilagor;
 • Filändelseviruset .zzz krypterar filer med hjälp av RSA-2048-algoritmen;
 • Det lägger till filändelsen .zzz på varje krypterad fil;
 • Att ta bort filändelseviruset .zzz räcker inte för att återställa de krypterade filerna.

Hur tar jag bort filändelseviruset .zzz från min dator?

Om din dator är infekterad med detta ransomware och du inte kan öppna dina filer, ska du först stänga av nätuppkopplingen. Gör detta så fort som möjligt för att förhindra ytterligare förlust av dina filer. Sedan ska du ta bort de skadliga filerna och återställa dina filer. Använd följande guide för att göra detta: 

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell .zzz File Extension Borttagningsguide för virus:

Ta bort .zzz File Extension med Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort .zzz File Extension

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage Reimage Cleaner Intego eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av .zzz File Extension

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort .zzz File Extension med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av .zzz File Extension. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage Reimage Cleaner Intego och se till att borttagningen av .zzz File Extension lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från .zzz File Extension och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Om utvecklaren

Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Passionerad virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Gabriel E. Hall
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-zzz-file-extension-virus.html

Borttagning guider på andra språk


Din åsikt om .zzz File Extension virus