Ta bort viruset Web-start.org (2016 uppdatering)

Web-start.org Borttagningsguide för virus

Vad är Web-start.org-viruset?

Ska man använda sökmotorn Web-start.org?

Till att börja med, gömmer sig Web-start.org-viruset och det enda tecknet på att det kan ligga i datorsystemet är en ny hemsida som dyker upp som startsida varje gng som offret öppnar webbläsaren. Denna sökmotor är i själva verket inget annat än en webbläsarkapare. Detta betyder att den tar över användarens dator och ändrar webbläsarinställningarna utan användarens godkännande. Vidare, orsakar viruset störande annonser och omdirigeringar till andra webbsidor. Därför ska du ta bort Web-start.org-viruset omedelbart. Det kan också spionera på dina surfvanor och samla in en stor mängd personlig information som senare kan användas i olika syften. Om du bryr dig om nätsäkerhet, ska du se till att göra en borttagning av Web-start.org.

Denna webbläsarkapare är ett nytt program inom Plus-nätverket. Nyligen analyserade vi ett annat relaterat program – loadstart.com. Dessa potentiellt oönskade program (PUP) använder alla liknande webbadresser och identiska hemsidor. Denna webbläsare erbjuder också snabb åtkomst till Twitter, Facebook och Gmail, liksom till webbsidorna Amazon och Ebay. Vidare, kan du också skanna din enhet eller installera ett tilläggsprogram för Skype direkt på startsidan. Tänk på att sådana tjänster kan ha en negativ påverkan på inte bara din dator, utan också på flera systemprogram. Även om detta PUP marknadsför skanningsverktyget FortectIntego, ska du hålla dig borta från att använda detta via webbläsarkaparens webbsida. PUPs erbjuder ofta skanningsverktyg, men deras tillförlitlighet kan ifrågasättas. Även om de föreslagna programmen är välkända, kan de marknadsförda versionerna vara utfärade av okända utgivare, vilket ökar risken för korrupta program. Detta sammantaget, ska du fokusera på att göra dig av med detta PUP och inte använda dess tjänster igen.

Vidare, samlar WebStart in information om dina surfaktiviteter, d.v.s. den lagrar information om dina besöka sidor och surffrekvens, IP-adresser och geografisk position. Men till skillnad från andra hackare, samlar utvecklarna av detta PUP in din personliga information. Därmed kan din Inkorg komma att fyllas med olika personliga erbjudanden och dina personliga uppgifter kan missbrukas i marknadsföringssyften. Få användare uppskattar sådana integritetsintrång. Vidare orsakar virusets omdirigeringar stor irritation. När du letar efter en viss webbsida, kan du plötsligt ledas in på en shoppingsida. Dessa omdirigeringar är ingenting som legitima sökverktyg sysslar med.

Spridningsmetoder

Vanligtvis tar sig denna kapare in i datorn i smyg. Den tar tillfället i akt att infektera datorn när användaren skyndar igenom installationen av ett program. PUPs ligger ofta inpackade i gratisprogram och det är vanligt att man inte lägger någon större uppmärksamhet på installationsprocessen. Därmed kan man missa de tilläggsprogram som eventuellt döljer webbläsarkaparen. För att förhindra detta PUP, ska du följa dessa råd. Först och främst ska du välja installationsläget ”Anpassat” (eng: Anpassat”) eller ”Avancerat”. På så sätt kan du få en överblick över valfria tilläggsprogram som medföljer nedladdningen. Avmarkera de som du finner onödiga och fortsätt med installationen av det önskade programmet. Tänk på att om du väljer installationsläget ”Grundläggande” (eng: ”Default”) eller ”Standard”, ger du automatiskt tillstånd till installation av tilläggsprogram. Välj alltså inte dessa installationslägen!

Guide för borttagning av Web-start.org

Det finns två metoder för att ta bort denna webbläsarkapare. Om du vill spara tid, är en automatisk borttagning ett lämpligt val. Innan du skannar enheten med ett antispionprogram, se till att det är uppdaterat. Annars kan det inte identifiera alla filer som är relaterade till webbläsarkaparen. Du kan också ta bort Web-start.org-viruset genom att använda guiden för manuell borttagning. Slutligen, kan du också bidra till din datorsäkerhet genom att vara försiktig med vilka program som du laddar ner.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Web-start.org Borttagningsguide för virus

Avinstallera från Windows

Denna webbläarkapare angriper främst Windows system. Vårt forskningslag har upptäckt att denna webbläsarkapare, till skillnad från andra, inte bara installerar program och lägger till suspekta tilläggsprogram i användarens webbläsare, utan också modifierar webbläsarens genvägar så att Web-start.org laddas som startsida. För att göra en fullständig borttagning av viruset, ska du göra följande: 

 • Först och främst, ska du göra samma sak med genvägen för samtliga av dina webbläsare. Vi kommer att använda Google Chrome browser som exempel.
 • Om du har genvägar till Internet Explorer, Chrome, Firefox eller andra webbläsare på ditt skrivbord, gå dit. Högerklicka på Chromes genväg och välj Egenskaper.
 • Gå sedan till fliken Genväg. Leta där reda på fältet Mål.
 • Radera allt som står skrivet efter …application\chrome.exe”. Du bör se en lång webbadress som börjar med Web-start.org/….
 • Klicka på Verkställ och OK.
 • Följ nedanstående instruktioner och ta sedan bort alla suspekta program och tilläggsprogram från dina webbläsare.

  Följ de här stegen för att ta bort från Windows 10/8 datorer:

  1. Skriv in Kontrollpanelen i Windows sökruta och tryck på Enter eller klicka på sökresultatet.
  2. Under Program, väljer du Avinstallera ett program. Avinstallera från Windows
  3. I listan hittar du register relaterade till (eller något annat nyligen installerat misstänkt program).
  4. Högerklicka på programmet och välj Avinstallera.
  5. Om User Account Control dyker upp, klicka Ja.
  6. Vänta tills avinstallationsprocessen är klar och klicka på OK. Avinstallera från Windows

  Om du använder Windows 7/XP följer du nedanstående instruktioner:

  1. Klicka på Windows Start > Kontrollpanelen i den högra rutan (om du är Windows XP-användare klickar du på Lägg till/Ta bort Program).
  2. I Kontrollpanelen väljer du Program > Avinstallera ett program. Avinstallera från Windows
  3. Välj det oönskade programmet genom att klicka på det en gång.
  4. Klicka på Avinstallera/Ändra högst upp.
  5. Välj Ja när du får en bekräftelse.
  6. Klicka på OK när borttagningen är klar.

  Återställ MS Edge/Chromium Edge

  Radera oönskade tillägg från MS Edge:

  1. Välj Meny (tre horisontella punkter uppe till höger i webbläsarfönstret) och välj Tillägg.
  2. I listan väljer du tillägget och klickar på ikonen för kugghjulet.
  3. Klicka på Avinstallera längst ner. Återställ MS Edge/Chromium Edge

  Rensa cookies och annan webbläsardata:

  1. Klicka på Menyn (tre horisontella punkter uppe till höger i webbläsarfönstret) och välj Integritet och säkerhet.
  2. Under Rensa webbläsardata väljer du Välj vad som ska rensas.
  3. Markera allt (förutom lösenord, men du kanske vill inkludera medielicenser också, om det är tillämpligt) och klicka på Rensa. Återställ MS Edge/Chromium Edge

  Återställ inställningar för ny flik och startsida:

  1. Klicka på menyikonen och välj Inställningar.
  2. Hitta sedan avsnittet Vid uppstart.
  3. Klicka på Inaktivera om du har hittat någon skum domän.

  Återställ MS Edge om ovanstående steg inte fungerade:

  1. Tryck på Ctrl + Shift + Esc för att öppna Aktivitetshanteraren.
  2. Klicka på pilen Mer information längst ner i fönstret.
  3. Välj fliken Detaljer.
  4. Bläddra nu nedåt och leta upp alla poster med Microsoft Edge-namnet. Högerklicka på var och en av dem och välj Avsluta aktivitet för att stoppa MS Edge från att köras. Återställ MS Edge/Chromium Edge

  Om den här metoden inte har hjälpt dig, måste du använda en avancerad metod för att återställa Edge. Observera att du måste säkerhetskopiera din data innan du går vidare.

  1. Leta upp följande mapp på din dator: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
  2. Tryck Ctrl + A på tangentbordet för att välja alla mappar.
  3. Högerklicka på dem och välj Radera Återställ MS Edge/Chromium Edge
  4. Högerklicka nu på Start-knappen och välj Windows PowerShell (Admin).
  5. När det nya fönstret har öppnats, kopiera och klistra in följande kommando och tryck sedan på Enter:

   Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Återställ MS Edge/Chromium Edge

  Instruktioner för Chromium-baserade Edge

  Radera tillägg från MS Edge (Chromium):

  1. Öppna Edge och klicka på Inställningar > Tillägg.
  2. Radera oönskade tillägg genom att klicka på Ta bort. Återställ MS Edge/Chromium Edge

  Rensa cache och webbplatsdata:

  1. Klicka på Meny och gå till Inställningar.
  2. Välj Integritet och tjänster.
  3. Under Rensa webbläsardata väljer du Välj vad som ska rensas.
  4. Under Tidsintervall väljer du Alla tidpunkter.
  5. Välj Rensa nu. Återställ MS Edge/Chromium Edge

  Återställ Chromium-baserade MS Edge:

  1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
  2. Till vänster sida väljer du Återställ inställningar.
  3. Välj Återställ inställningarna till standardvärdena.
  4. Bekräfta med Återställ. Återställ MS Edge/Chromium Edge

  Ställ om Mozilla Firefox

  Ta bort farliga tillägg:

  1. Öppna webbläsaren Mozilla Firefox och tryck på Menyn (tre horisontella linjer längst upp till höger av fönstret).
  2. Välj Add-ons.
  3. Välj plugins som är relaterade till [titel] och klicka på Ta bort. Ställ om Mozilla Firefox

  Återställ hemsidan:

  1. Klicka på de tre horisontella linjerna i det övre högra hörnet för att öppna menyn.
  2. Välj Alternativ.
  3. Under Hemalternativ anger du den webbplats du vill ha ska öppnas varje gång du startar Mozilla Firefox.

  Rensa cookies och webbplatsdata:

  1. Klicka på Meny och välj Alternativ.
  2. Gå till sektionen Integritet och säkerhet.
  3. Scrolla nedåt för att hitta Cookies och Webbplatsdata.
  4. Klicka på Rensa data…
  5. Välj Cookies och Webbplatsdata samt Lagrat Webbinnehåll och tryck på Rensa

  Ställ om Mozilla Firefox

  Återställ Mozilla Firefox

  Om Web-start.org-viruset inte har tagits bort efter att du följt instruktionerna ovan, återställ Mozilla Firefox:

  1. Öppna webbläsaren Mozilla Firefox och klicka på Meny.
  2. Gå till Hjälp och välj sedan Information om felsökning. Ställ om Mozilla Firefox
  3. Sedan klickar du på Återställ Firefox…
  4. När popup-fönstret visas bekräftar du åtgärden genom att trycka på Återställ Firefox – detta bör slutföra borttagningen av Web-start.org-viruset. Ställ om Mozilla Firefox

  Återställ Google Chrome

  Ta bort skadliga tillägg från Google Chrome:

  1. Öppna Google Chrome, klicka på Menyn (tre vertikala punkter i det övre högra hörnet) och välj Fler verktyg > Tillägg.
  2. I det nyöppnade fönstret ser du alla installerade tillägg. Avinstallera alla skumma tillägg genom att klicka på Ta bort. Återställ Google Chrome

  Rensa cache och webbdata från Chrome:

  1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
  2. Under Sekretess och säkerhet, välj Rensa webbläsardata.
  3. Välj Webbhistorik, Cookies och annan webbplatsdata samt lagrade bilder och filer.
  4. Klicka på Radera data. Återställ Google Chrome

  Ändra din startsida:

  1. Klicka på menyn och välj Inställningar.
  2. Leta efter en skum webbplats sektionen Vid uppstart.
  3. Klicka på Öppna en specifik sida eller en uppsättning av sidor och klicka på de tre punkterna för att hitta alternativet Ta bort.

  Återställ Google Chrome:

  Om de föregående metoderna inte hjälpte dig, återställ Google Chrome för att eliminera alla komponenter:

  1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
  2. I Inställningar, scrolla ner och klicka på Avancerat.
  3. Scrolla nedåt och hitta sektionen Återställ och rensa upp.
  4. Klicka nu på Återställ inställningarna till de ursprungliga standardinställningarna.
  5. Bekräfta med Återställ inställningar för att slutföra borttagningen. Återställ Google Chrome

  Återställ Safari

  Ta bort oönskade tillägg från Safari:

  1. Klicka på Safari > Inställningar…
  2. I det nya fönstret, välj Tillägg.
  3. Markera det oönskade tillägget som är relaterat till Web-start.org-viruset och välj Avinstallera. Återställ Safari

  Rensa cookies och annan webbplatsdata från Safari:

  1. Klicka på Safari > Rensa Historik…
  2. I rullgardinsmenyn under Radera väljer du all historik.
  3. Bekräfta med Rensa Historik. Återställ Safari

  Återställ Safari om ovanstående steg inte hjälpte dig:

  1. Klicka på Safari > Inställningar…
  2. Gå till fliken Avancerat.
  3. Bocka i Visa menyn Utveckla i menyraden.
  4. I menyraden klickar du på Utveckla och väljer sedan Töm cache. Återställ Safari

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med Web-start.org registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Julie Splinters
Julie Splinters - Virus-borttagningsspecialist

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Julie Splinters
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk