Ta bort SAntivirus (Guide för Virusborttagning) - uppdaterad jul 2020

SAntivirus Borttagningsguide

Vad är SAntivirus?

SAntivirus är ett tvivelaktigt antivirusprogram som kan visa upp överdrivna skanningsresultat för att få användare att köpa licensen

SAntivirusSAntivirus är ett oärligt säkerhetsprogram som visar falska positiva för att få användare att tro att deras datorer är i fara

SAntivirus, även känt som Segurazo, är ett säkerhetsverktyg utvecklat av ett globalt IT-säkerhetsföretag. Antivirus-sviten erbjuder dess kunder heltäckande virusskydd, karantän av potentiella hot, integritetsskydd, prestandaförbättringar, realtid skydd och mer. Även om det låter lockande så rekommenderar experter inte att du litar på detta verktyg. Baserat på rapporter från användare och infosec-gemenskapen, blir SAntivirus distribuerat tillsammans med gratisprogram och det är det första tecknet på att applikationen inte är trovärdig.

Detta vilseledande tredjepartsantivirusverktyget har ett dåligt rykte på grund av missvisande skanningsresultat. Enligt rapporterna så främjar den sin licensnyckel genom att visa överdrivna skanningsresultat. Dessutom rapporterar användare många problem med borttagning av SAntivirus eftersom den modifierade de lokala grupp-policyinställningarna (genom att använda SeLoadDriverPrivilege-kommandot) för att öka privilegier och sedan etablera persistens.

Efter installation visar SAntivirus skannern upp sig regelbundet. Som ett resultat kan systemet bli långsammare än tidigare på grund av hög CPU-konsumtion. I vissa fall kan skanningen skapa BSODs eller fel som leder till att systemet startas om. På grund av sådant beteende kan folk riskera att förlora arbete.

Namn SAntivirus
Typ Potentiellt oönskat program
Även känt som Segurazo
Infiltration Även om vissa användare kan ha laddat ner appen från dess officiella webbsida så hittade de flesta den installerad på sina system efter att ha installerat ett gratisprogram från en tredjepartswebbsida (mjukvarupaket), blev lurade av en vilseledande annons eller såg en falsk uppdateringsprompt på en illvillig sida
Symptom Automatiska skanningar av verktyget som visar hundratals problem även på en ny maskin; appen kan inte tas bort manuellt; annonser poppar upp vid slumpmässiga tidpunkter och ber dig installera den fullständiga versionen av SAntivirus
Detektion Flertal antivirusleverantörer detekterar appen som skadlig eller misstänkt – Virus Total results
Termination Du kan försöka bli av med programmet manuellt genom att följa instruktionerna nedan; om du inte lyckas, bli av med PUP:et automatiskt genom att skanna din enhet med ett ansett antimalwareprogram
Systemfixning SAntivirus kan ta bort registerposter som är nödvändiga för att systemet ska fungera normalt, vilket kan resultera i Windows-störningar. Om appen har gjort några ändringar i din PC, skanna den med FortectIntego för att fixa skador

Med en enda blick kan en del användare tro att SAntivirus är ett anständigt antivirusprogram som också optimerar deras datorer, eftersom den har en snygg design och UI som är enkel att navigera. Den påstår också sig ha följande funktioner:

 • Realtid skyddsfunktion (ransomware, webb, mejl);
 • Skadeprogramsborttagning;
 • Integritetsskanner;
 • Prestanda-boost;
 • Online säkerhetsfunktion.

Men under dess design och välpresenterade funktioner så gömmer SAntivirus drag som är vanligare bland skadeprogram snarare än program som jobbar emot dem.

För det första så installerade de flesta som har SAntivirus aldrig programmet medvetet (även om det kan bli nedladdat på dess officiella webbsida) eftersom det sprids med hjälp av flertal orättvisa tekniker, inklusive programpaket, falska uppdateringsprompter och vilseledande annonser.

När det är installerat på systemet så utför SAntivirus omedelbart en fullständig systemskanning. Även om detta är vanligt för alla antimalware program så är resultaten som sedan visas inte normala. Eftersom appen visar sådana överdrivna skanningsresultat (till-exempel kanske den markerar Google-relaterade kakor som ett hot på medelnivå, vilket absolut inte stämmer) så kan användare tro att deras datorer är mycket mer illa ute än de egentligen är.

Ifall användare trycker ”Remove all issues”-knappen, (”Ta bort alla problem”), blir de omdirigerade till en betalningssida som ber dem att köpa den fulla versionen av SAntivirus appen. Vi råder dig till att inte betala för det meningslösa programmet eftersom du bara kommer slösa pengar – med tanke på dess opålitliga marknadsföringstekniker och vilseledande skanningsresultat är den knappast att lita på som ett säkerhetsverktyg för din dator. SAntivirus PUPSAntivirus är ett antimalware-verktyg som har väldigt dåligt rykte bland säkerhetsgemenskapen

Istället bör du lita på applikationer som är pålitliga och inte vilseleder användare vid varje steg. Om du behöver ett systemoptimeringsverktyg som också kan fixa flertal Windows-problem rekommenderar vi FortectIntego. Dessutom bör du inte heller glömma din dators skydd – använd antimalware som SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes för att ta bort SAntivirus och skydda din dator mot framtida hot.

Många undrar om SAntivirus är ett virus

Onlineforum, som Reddit, är fyllda med frågor om Segurazo SAntivirus själv är ett virus. Svaret på denna fråga är enkelt – detta antivirus verktyg är inte ett virus. Den passar in i kategorin av säkerhetsverktyg även om dess prestanda är tveksam.

Enligt säkerhetsexperter är det bättre att undvika verktyg som distribueras genom mjukvarupaket.

Enligt cybersäkerhetsexperter är det bättre att undvika verktyg som distribueras genom mjukvarupaket. Den vilseledande distributionsstrategin indikerar faktumet att verktyget inte är pålitligt och kan ha dolda avsikter. Som i detta fall så försöker det så kallade SAntivirus programmet få användare att köpa dess licensnyckel med hjälp av skumma metoder. Dessa är:

 • Verktygets distribution via gratisappar, som exempelvis Audacity;
 • Att det inte finns någon direkt SAntivirus avinstallerare. Vanligtvis är SegurazoUninstaller.exe filen gömd bland någon avvikande plats för att undvika att upptäckas;
 • Körning av avinstalleraren garanterar inte elimination av PUP:et;
 • AV-skannern startas automatiskt vilket orsakar hög CPU-användning och ibland BSODs;
 • Skanningsresultaten kan innehålla namn på obefintliga virus, spionprogram och andra cyberhot;
 • I slutet av den kostnadsfria provperioden så börjar SAntivirus skapa omdirigeringar till den officiella betalningswebbsidan.

SAntivirus-skanningSAntivirus skanningsresultat kan varna om påstådda virus och spyware (spionprogram)

Därför, om du inte redan har applikationen installerad, rekommenderar vi att du håller dig undan från den och istället litar på ansedda program som SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes och liknande. Om du redan har problem med Segurazo SAntivirus borttagning, prova att starta om din maskin med Safe Mode som förklarat nedan och kör en skanning för att bli av med detta PUP.

PUP som skälmantivirus verktyg är ofta levererade av gratisprogram

Potentiellt oönskade program kallas så av en anledning, de är generellt sätt oönskade av användare. Om applikationen klassificeras som ett PUP borde du hålla dig undan från den eftersom den använder skumma metoder för att nå sitt mål – intäktsgenerering. Och, även om det är rimligt att tjäna pengar på en produkt så är falska annonser och lögner om funktionalitet inte det – användare känner sig bara lurade och förrådda, även om de vanligtvis inte kan få tillbaka pengarna eftersom de gick med på att betala för appen.

Därför är det bäst att hålla dig undan från PUP från första början, eftersom de kanske inte bara får dig att betala för meningslösa tjänster men dessutom kompromissar din onlinesäkerhet genom att ändra webbläsarinställningar och omdirigera till suspekta webbsidor samt spårar dina aktiviteter i bakgrunden.

För att se till att du hålls undan från potentiellt oönskade program och skadliga appar, följ dessa enkla tips som tillhandahålls av säkerhetsexperter:

 • Välj alltid den officiella källan för dina nedladdningar där det är möjligt;
 • Undvik torrent, warez och andra riskfyllda webbsidor;
 • Kolla användarrecensioner eller bloggposer online innan du installerar en app;
 • Under installationsprocessen, se till att nödvändiga dokument är försedda – Användarvillkor och Integritetspolicy;
 • Välj alltid Avancerade/Anpassade inställningar istället för Rekommenderade/Snabba om du har valet;
 • Se upp för missledande knapp-placeringar, luriga erbjudanden, förvalda checkboxar, små ansvarsfriskrivningar och andra trick som gratisprogramsskapare använder för att lura folk till att installera skadeprogram.

Avinstallera SAntivirus med hjälp av dessa instruktioner

Många användare säger att SAntivirus borttagning är väldigt struligt – de säger att de försökte ta bort filerna manuellt i Program Files-mappen men att tillgång nekades. Men du kan ändå prova att försöka eliminera PUP:en med hjälp av de manuella termineringsstegen enligt instruktionerna nedan.

SAntivirus-detekteringSAntivirus blir upptäckt av flertal antivirusleverantörer

Som vi redan nämnt så engagerar SAntivirus sig i flertal systemmodifieringar såsom Windows registerändringar, ändringar av lokala gruppolicyn och andra betydelsefulla ändringar. Som ett resultat kan du kanske inte ta bort SAntivirus manuellt, utan kommer behöva lite hjälp från automatisk borttagningsmjukvara.

För det så behöver du ladda ner och installera anti-malware som upptäcker PUP. Till skillnad från när du försöker ta bort hotet själv så kan säkerhetsmjukvaran upptäcka alla skadliga filer i systemet och ta bort privilegierna Segurazo skapat åt sig själv under installationsprocessen.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell SAntivirus Borttagningsguide

WindowsmacOS

Avinstallera från Windows

För att bli av med SAntivirus från Windows-enheter, följ dessa steg:

Följ de här stegen för att ta bort från Windows 10/8 datorer:

 1. Skriv in Kontrollpanelen i Windows sökruta och tryck på Enter eller klicka på sökresultatet.
 2. Under Program, väljer du Avinstallera ett program. Avinstallera från Windows
 3. I listan hittar du register relaterade till (eller något annat nyligen installerat misstänkt program).
 4. Högerklicka på programmet och välj Avinstallera.
 5. Om User Account Control dyker upp, klicka Ja.
 6. Vänta tills avinstallationsprocessen är klar och klicka på OK. Avinstallera från Windows

Om du använder Windows 7/XP följer du nedanstående instruktioner:

 1. Klicka på Windows Start > Kontrollpanelen i den högra rutan (om du är Windows XP-användare klickar du på Lägg till/Ta bort Program).
 2. I Kontrollpanelen väljer du Program > Avinstallera ett program. Avinstallera från Windows
 3. Välj det oönskade programmet genom att klicka på det en gång.
 4. Klicka på Avinstallera/Ändra högst upp.
 5. Välj Ja när du får en bekräftelse.
 6. Klicka på OK när borttagningen är klar.
WindowsmacOS

Ta bort SAntivirus från system med Mac OS X

macOS-användare kan eliminera potentiellt oönskade applikationer genom att utföra följande handlingar:

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter SAntivirus eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med SAntivirus registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet är för kort för att slösa bort tid på virus

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Jake Doevan
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk